mięso duszone - 8529 przepisów (strona:82/569)

Schab po bałkańsku 187

cebulę. Następnie dodajemy schab. Dusimy około 10 minut. Dokładamy pieczarki z papryką i podlewamy szklanką wody. Na końcu dodajemy pokrojoną w plastry kiełbasę i pokrojone w kostkę ogórki. Dusimy do miękkości mięsa. Gdy danie wydaje nam się za mało ostre doprawiamy

VioletoweKucharzenie
Filet z kurczaka à la polędwiczki w sosie serowym 284

sobie jest już słony, jak dla mnie sos nie potrzebował już więcej soli, dlatego doprawiłam do smaku tylko pieprzem. Gotujemy jeszcze przez chwilę a następnie dodajemy kawałki mięsa i lekko dusimy przez ok. 10 - 15 min, co jakiś czas mieszając.  Podajemy posypany drobno pokrojoną pietruszką.  Smacznego

Kuchnia moimi oczami
Bitki wieprzowe w sosie grzybowym. 108

pokrojoną cebulę i przeciśnięty przez praskę czosnek, smażę, jak cebula jest lekko zeszklona wkładam polędwiczki, smażę i podlewam wywarem z grzybów, dodaje liść laurowy, ziele angielskie, dodaję grzyby, duszę do miękkości mięsa, na koniec zagęszczam śmietaną i gotowe

Kuchnia Beaty
Pierś gęsi w towarzystwie --- Goose seno accompagnato 145

wodą Całość dusić z przyprawami do momentu, aż mięso będzie miękkie. Po około 20 minutach dodać warzywa Dusimy dalej na wolnym ogniu, do momentu ,aż warzywa będą al dente Całość zalewamy śmietaną wymieszana z inulina ,Gotujemy i gotowe. U mnie podane z kasza jaglaną Kasza jaglana jest świetnym dodatkiem do duszonych mięs i dań słodkich (np. zapiekanek

w mojej kuchni
Gulasz wieprzowy z dynią. 164

cebulą i przyprawami. Wlewamy wino. Dodajemy pokrojoną w talarki marchewkę, dynię pokrojoną w kostkę i pomidory oraz liść laurowy. Mieszamy. Następnie dodajemy bulion, w takiej ilości aby przykrył mięso i warzywa. Dusimy około 30 min. Doprawiamy do smaku. Podajemy np. z kaszą jaglaną i posypujemy natką pietruszki.  Smacznego

Miksturownik
Chilli con carne 159

przyprawiamy mieszanką przypraw do chilli con carne. Gdy mięso zmieni kolor dodajemy pokrojone w kostkę papryki. Dodajemy czubata Łużne przecieru pomidorowego i podlewamy woda tak aby przykryła mięso z warzywami. Dusimy na małym ogniu około 30-40 minut. Dodajemy odcedzone z zalewy fasole: białą i czerwoną. Gotujemy jeszcze przez 10 minut. W osolonej wodzie gotujemy ryż. Odcedzamy. Chilli con carne

Pyry na Gaz
Bigos ze słodkiej kapusty 159

dużego garnka wlewamy ok. ¾ l wody, wrzucamy pokrojoną kapustę, na tarce ścieramy marchew, dodajemy pokrojone w dużą kostkę cebule, liście laurowe, ziele angielskie (rozgniecione) oraz pokrojoną kiełbasę i mięso. Przykrywamy i dusimy ok. 20-30 minut (aż kapusta zmieknie). Paprykę (wykorzystałam zamrożoną przed świętami) kroimy na kawałki, dodajemy do kapusty razem z pokrojonym pomidorem, gotujemy ok. 5 minut. Doprawiamy

mojewypiekiinietylko
Policzki wołowe z białym winem i piestrakami 143

Znowu przygotowałam policzki wołowe. Bardzo nam zasmakowało to mięso - po długim duszeniu rozpływa się w ustach i ta rewelacyjna kleistość... Szkoda, że tak trudno je dostać, ale jeśli gdzieś na nie natraficie to spróbujcie koniecznie bo warto. Tym razem policzki przygotowałam z dodatkiem piestrówek , które dostałam od Dorotki na Orawie . Pokrojone w plastry i ususzone doskonale nadają się do dań

Smaczna Pyza
Sos marchewkowy z curry pełen aromatu pomarańczy, goździka - przepis świąteczny 208

wykorzystać do np. ryby i w tym ją usmażyć to po dodaniu soku do marchwi dodajemy obsmażone na maśle kawałki ryby (lub piersi z kurczaka) i tak wszytko dusimy do miękkości mięso jest wtedy soczyste i wchłonie aromat sosu. Jeśli sos ma nam posłużyć jako dodatek do polania możemy doprawić go śmietaną po czym zblendować na jednolitą masę. Pod każdą

Basia w kuchni
Purée z selera i ziemniaków 191

tylko z nich. Doskonale nadają się wszystkie warzywa korzeniowe, które można wykorzystywać pojedynczo albo łączyć ze sobą uzyskując nowy smak i kolor. Ja purée podaję do duszonego albo pieczonego mięsa z gęstym sosem bo takie zestawienie najbardziej nam pasuje. Ale pasuje także do innych dań, oczywiście jeśli się je lubi. Zobacz przepis na Dorsza smażonego z boczniakami i puree

Smaczna Pyza
TROFIE CZYLI LIGURYJSKI MAKARON ZE SCHABEM W SOSIE ŚMIETANOWO-PIECZARKOWYM 341

Następnie wrzucamy pokrojony schab, podsmażamy ze wszystkich stron mieszając. Kiedy schab się podsmaży wrzucamy pokrojone w paski pieczarki, 2-3 kulki ziela angielskiego zalewamy całość bulionem, aby przykrył mięso. Przykrywamy i dusimy ok 30 minut na małym ogniu. Po tym czasie doprawiamy do smaku ew. solą i zalewamy mięsko 18% śmietaną. Mieszamy. Do ugotowanego sosu z mięskiem przekładamy makaron. Posypujemy

Walijskie Pichcenie
kurczak w przyprawie piwnej... 134

kurczaka natrzeć mocno przyprawą grill o smaku piwa i schować do lodówki na 2 godziny na gorącym oleju zrumienić porcje kurczaka, dolać z 1/2 szklanki wody pod przykryciem dusić do miękkości mięsa kurczak w tej przyprawie jest smaczny i na ciepło do obiadu i na zimno do pieczywa.........SMACZNEGO!!! przyprawy grill o smaku piwa Royal Brand: produkt naturalny, bez soli

W Mojej Kuchni Lubię
żeberka wieprzowe z papryką i cebulą... 157

gorącym smalcu obsmażyć z obu stron do żeberek dodać pokrojone papryki i cebulę, posypać vegetę i smażyć z 5 minut teraz wlać wodę i pod przykryciem dusić do miękkości mięsa na średnim ogniu do smaku dodać pieprz i maggi mąkę wymieszać w odrobinie wody i zagęścić sos mieszając........SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
pałki w cytrynie z papryką w sosie własnym... 183

włożyć do marynaty pałki nacierając marynatą - zostawić na całą noc w lodówce obsypane mąką pałki zrumienić na gorącym oleju w rondlu i do zrumienionych wlać wodę pod przykryciem dusić do miękkości mięsa - jeśli potrzeba to doprawić maggi sos zlać do naczynia a pałki wyjąć na talerz - można podać do pieczywa lub na obiad z czym lubisz...... SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
gulasz z łopatki w sosie z chleba razowego z ziarnami... 156

zrumienić pokrojoną w kostkę łopatkę i obsypaną mąką do łopatki dodać pokrojone pieczarki, papryki, cebule, czosnek i z 5 minut podsmażać mieszając wlać litr wody i pod przykryciem dusić do miękkości mięsa do wywaru wkruszyć razowy chleb z ziarnami i mieszać do rozpuszczenia się chleba na średnim ogniu do smaku doprawić kucharkiem i magą kucharka dodać 2 łyżki śmietany

W Mojej Kuchni Lubię

Proponowane wyszukiwania