mięso duszone - 8529 przepisów (strona:73/569)

Gulasz z szynki wieprzowej z suszonymi pomidorami /mięso 250

pokrojoną cebulę, papryczkę chilli, czosnek i smażymy, aż lekko się zrumienią. Dokładamy pomidory z puszki (razem z zalewą), koncentrat pomidorowy, suszoną paprykę, szczyptę cukru i wlewamy bulion. Mieszamy. Dusimy do miękkości mięsa, w razie potrzeby dolewamy trochę bulionu. Gdy sos odparuje i zgęstnieje, dodajemy pokrojone suszone pomidory, mieszamy i doprawiamy solą. Podajemy z kaszą kuskus. Smacznego

Oryginalny smak
Cannelloni z mięsem mielonym, cukinią i cyklanterą 165

Plasterki cukinii oraz cyklantery Jak wykonać ? Cebulę i czosnek obrać posiekać, zeszklić na oliwie, dodać  mielone mięso, pokrojoną w kostkę białą paprykę, cukinię i cyklanterę, dusić pod przykryciem aż mięso nie będzie surowe, zestawić z ognia, doprawić do smaku ziołami, solą oraz pieprzem. Wbić jajko, dodać starty ser i wymieszać.  W naczyniu żaroodpornym na dnie wyłożyć

Wanilia i Kardamon
Gulasz miodowy 272

wynosi tyle ile zmieści się na dnie garnka. Do mięsa dodajemy cebulę, zalewamy taką ilością wody, aby przykryło mięso. Dodajemy ziele angielskie, liście laurowe i przykrywamy pokrywką. Dusimy około godziny, aż mięso będzie kruche i miękkie . W kubeczku w niewielkiej ilości wody rozrabiamy mąkę, dodajemy do gotującego się gulaszu i mieszamy. Jeśli zachodzi taka potrzeba doprawiamy do smaku solą

Wędrówki po kuchni
Schab duszony w kapuście kiszonej 262

kostkę. Kapustę odsączyć z nadmiaru soku, pokroić drobniej i dodać do cebuli. Zalać wodą. Dodać przyprawy i mięso. Mięso starać się włożyć pod kapustę. Przykryć pokrywką i dusić do momentu aż mięso będzie miękkie. W razie potrzeby podlewać wodą i od czasu do czasu zamieszać. Smacznego

W kuchni u Moniki
Karkówka w złocistym sosie cebulowo-tymiankowym 149

mące i smażymy na rozgrzanym oleju. Gdy się przyrumieni, dodajemy wodę (ma sięgać mniej więcej połowy wysokości mięsa). Na wierzchu układamy pokrojoną w piórka cebulę. Całość dusimy do czasu aż mięso zmięknie, a cebula się rozpadnie. Wtedy doprawiamy solą i pieprzem do smaku oraz dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek. Voila! ;) Smacznego i do napisania wkrótce

Życie zamknięte w smaku
Placki ziemniaczane po węgiersku 141

odrobiną smalcu w przyprawach. Pod koniec smażenia dodać cebulę pokrojoną w kostkę i paprykę w paski (1/2 papryki). Zalać bulionem, dodać pokrojoną w słupki marchewkę, pietruszkę i dusić do miękkości mięsa. Następnie dodać resztę papryki,zagęstnić(łyżka mąki+ woda, można użyć fiksu do gulaszu jak kto woli). SKŁADNIKI NA PLACKI: Ziemniaki zetrzeć z cebulą   mąka   jajko   sól

Kuchnia Beaty
smaczny warzywny gulasz z indyka z czubricą i awokado... 181

oleju podsmażyć, dodać pokrojoną cebulę i posiekany czosnek dodać marchew, seler pokrojony obieraczką "julienne", awokado i wymieszać wlać wodę i dodać czubricę, pieprz, kucharka, ziele angielskiei pod przykryciem dusić do miękkości mięsa śmietanę wymieszać z mąką, wodą i zagęscić sos mieszając, dodać przyprawę w płynie do smaku, natkę pietruszki i tylko zagotować podawać gulasz z czym się lubi - gulasz jest

W Mojej Kuchni Lubię
wieprzowina po francusku z kurkami... 138

pokrojoną w kostkę cebulę, cukinię, kawałeczki łodyg selera, kurki zamrożone - wszystko podsmażać z 5 minut mieszając włożyć do warzyw łopatkę, wsypać zioła prowansalskie, wlać wodę i pod przykryciem dusić do miękkości mięsa taka łopatka jest dobra na ciepło na obiad i na zimno do pieczywa...............SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Gulasz z łopatki na kaszy jęczmiennej 151

duże kawałki, czosnek w plasterki. W garnku, na oleju poddusić marchew. Jak zmięknie dodać cebulę, paprykę i kurki. Dusić wszystko, aż delikatnie zmięknie i dodać usmażone mięso. Dodać przyprawy i czosnek. Wszystko razem dusić około godziny, od czasu do czasu mieszając i podlewając bulionem, do momentu aż mięso będzie mięknie i powstanie sos.  Kaszę ugotować wg instrukcji podanej

Jemy Pijemy
Pulpety w sosie na wypasie :) 161

pomidorów i wszystko dusimy pod koniec duszenia dodajemy (pokrojoną w kostkę) paprykę i przyprawy i jeszcze chwile dusimy na końcu dodajemy kulki mięsne i pod przykryciem dalej dusimy tak żeby mięso doszło już w sosie SMACZNEGO

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
Duszone żeberka 107

przyrządzenia wykorzystałam bulionetkę do duszonych mięs Knorr. Składniki : * kilogram żeberek * cebula * 2 ząbki czosnku * bulionetka do duszonych mięs Knorr * 2 łyżki śmietanki  Przygotowanie : Mięso umyć, zalać szklanką wody i dusić pod przykryciem do miękkości razem z pokrojoną w piórka cebulę i plasterkami czosnku. Pod koniec gotowania dodać bulionetkę, poczekać aż się rozprowadzi i zagotować. Dodać śmietankę, podawać

Magiczne Życie Marty
Kotlety drobiowe siekane smażone na oleju rzepakowym 231

drobną kostkę. Cebulę i czosnek obrać, drobno posiekać. Do mięsa dodać majonez, cebulę, czosnek, doprawić do smaku, wymieszać i odstawić na 2 godziny do lodówki. Następnie dodać jajko, mąkę, wymieszać. Na patelni rozgrzać olej, łyżką wykładać płaskie kotlety (jak racuchy), smażyć na rumiano z obu stron. Usmażone kotlety dusić pod przykryciem na małym ogniu ok 15 minut(...)Smacznego! Do smażenia kotletów i innych dań używam oleju rzepakowego. W mojej wielkanocnej kuchni  nie może zabraknąć oleju rzepakowego, ponieważ jest niezastąpiony. Można na nim smażyć i dusić warzywa i mięsa. Nadaje się do pieczenia ciast, a babki na oleju są wilgotne i długo zachowują świeżość. Jest podstawą majonezów, dressingów i sosów do sałatek i jajek

Obiad gotowy
Gulasz wołowy 168

ziarenkach i owoce jałowca oraz rozmaryn i wino. Chwilę wszystko gotuję i przelewam do mięsa, dodaję kilka listków laurowych i dodaję tyle bulionu aby tylko przykryć mięso. Doprawiam solą i pieprzem. Duszę na małym ogniu ok. 1,5-2 godziny. Jak mięso będzie już w miarę miękkie dodaję obrane i pokrojone marchewki oraz obraną, pokrojoną i podsmażoną cebulę. Duszę następne

UgotujmyTo.pl
Tagliatelle z kurczakiem w serowych miseczkach 125

patelni rozgrzewamy olej, szklimy cebulę, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek. Następnie dodajemy paprykę oraz pieczarki. Gdy zmiękną dodajemy kurczaka, pomidory i różyczki brokułu. Doprawiamy solą i pieprzem. Dusimy do miękkości mięsa i rozgotowania się pomidorów. Makaron gotujemy do miękkości w delikatnie osolonej wodzie. Odcedzamy na durszlaku. Ser ścieramy na tarce z najmniejszymi oczkami. Na piekarnikowej blaszce rozkładamy papier do pieczenia

VioletoweKucharzenie
Golonka w kapuście kiszonej 152

marchewkę ścieramy na tarce jarzynowej. Na patelni rozgrzewamy smalec, dodajemy mięso i obsmażamy je z każdej strony. Następnie dodajemy marchewkę, cebulę, liście i ziele i dusimy pod przykryciem aż warzywa i mięso staną się miękkie. Dodajemy kapustę, mieszamy i dusimy do czasu aż kapusta będzie miękka. Doprawiamy solą i pieprzem. Tak przygotowaną golonkę możecie podawać z ziemniakami gotowanymi lub pieczonymi

Czary - gary w kuchni

Proponowane wyszukiwania