mięso duszone - 8529 przepisów (strona:64/569)

Polędwiczki w piwie. 151

strony. Na osobnej patelni podsmażamy cebulkę pokrojoną w kostkę oraz marchewkę pokrojoną w pół talarki. Następnie zalewamy nasze mięso piwem, dodajemy cebulę z marchewką, oraz doprawiamy wszystkimi przyprawami. Dusimy do miękkości mięsa pod przykryciem (od czasu do czasu obracamy polędwiczki). Kiedy już będzie miękkie, wyciągamy na talerze i jeśli jest taka potrzeba zagęszczamy sos łyżeczką mąki. Podajemy z ziemniaczkami

Moje-pitraszenie
Curry z kurczakiem, warzywami, oliwkami i ananasem 141

patelni rozgrzewamy olej, dusimy na nim warzywa: marchew, cebulę, paprykę, fasolkę do miękkości, wrzucamy kilka talarków chilli. Do garnka wlewamy mleczko, dodajemy łyżkę pasty curry i pokrojoną pierś, dusimy do gotowości mięsa, doprawiamy, wrzucamy warzywa z patelni, ananasa i oliwki, mieszamy, dusimy do połączenia składników, w razie potrzeby doprawiamy do smaku. Ryż gotujemy wedle przepisu na opakowaniu. Na talerzu układamy

Zasmakuj Kuchni
KARKÓWKA DUSZONA Z KASZĄ JĘCZMIENNĄ 144

obrać i pokroić każdą na 4 częścicebulę w piura pokroić,kaszę opłukać.Do dużego rondla wlać odrobinę oleju i poddusić lekko cebulę,włożyć mięso  i podlać bulionem( mięsa nie solimy).Dusimy do miękkości. W trakcie duszenia dodać pieczarki i pietruszkę małą i przyprawić do smaku.Jak mięso jest miękkie , ale nie za bardzo ,wsypujemy kaszę, i na maleńkim ogniu gotujemy

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Mini roladki w sosie pomidorowym 1093

podsmażamy na rozgrzanej patelni. Dodajemy pokrojone w plasterki pieczarki. Dusimy i podlewamy bulionem oraz keczupem. Doprawiamy chili i ostrą czerwoną papryką oraz dodajemy natkę pietruszki. Dokładnie mieszamy i dusimy do miękkości mięsa

VioletoweKucharzenie
Bitki schabowe w ciemnym sosie 136

taki sposób aby woda była 3-4cm nad mięsem (zamiast garnka można użyć głębokiej patelni). 4. Do mięsa dodać kostkę, liście laurowe i ziele angielskie. 5. Całość dusić do miękkości mięsa. 6. Gdy mięso będzie miękkie sos zaciągnąć mąką rozrobioną w zimnej wodzie. 7. Gotować jeszcze 3-5min. i ewentualnie doprawić solą oraz pieprzem

A Ty Smakuj Mnie
Zrazy wołowe 138

takie właśnie wszystkim polecam. Oczywiście podawać możemy je również z ziemniakami czy innymi dodatkami wedle upodobań. Zrazy można przygotować z różnych gatunków mięsa. Jednak najlepszym mięsem jest oczywiście mięso wołowe. Składniki: 8 plastrów wołowiny 2 ogórki kiszone Plaster boczku 3 cebule 8 łyżeczek musztardy sarepskiej Sól i pieprz 1 łyżka mąki pszennej 2 łyżki oleju rzepakowego Wykałaczki Sposób przygotowania: Wołowinę(...)oleju co smażyliśmy zrazy, smażymy pokrojoną cebulę w piórka. Kiedy cebula stanie się złota, przekładamy ją do garnka ze zrazami. Całość podlewamy wrzącą wodą, ok. 1/2 litra. Zrazy dusimy do miękkości mięsa. Jeżeli woda zbyt szybko odparuje, uzupełniały stopniowo jej ilość. Podczas duszenia powstaje nam pyszny i aromatyczny sos do zrazów. Jeżeli chcemy uzyskać gesty sos to musimy zagęścić

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
DUSZONY FILET W PORACH 111

Uwielbiam filety z kurczaka. Mięso to jest tak uniwersalne, można dać go do wszytskiego. Dziś proonuję duszonego fileta z kurczaka w porach w formie kawałków . Idealnie nadaje się jako baza do curry czy jako mięso do kanapek, ryżu, kaszy czy frytek. Zapraszam i Smacznego :) SKŁADNIKI:   2 filety z kurczaka 1 por 1 natka pietruszki 3 łyżki sosu sojowego(...)olej a następnie dodaję mięso i przyprawy. Smażę kurczaka na rumiano. Pora i natkę pietruszki drobno siekam i dodaję do miesa. Podlewam wodą i sosem sojowym. Całość duszę az płyny odparują. Mięso podaję do ryżu, kasz czy do kanapek. Smacznego

Gotowanie Patki
Kotlety mielone nadziane pieczarkami 117

przyprawy wykładamy do miski. Bułkę moczymy w mleku, wyciskamy i dodajemy do mięsa.   Cebulę i natkę pietruszki drobno siekamy. Cebulę lekko solimy i dusimy na patelni. Połowę dodajemy do mięsa i wszystko dokładnie mieszamy.  Pieczarki obieramy i kroimy w plastry, dusimy z pozostałą cebulką. Pod koniec doprawiamy do smaku sola i pieprzem. Mięso dzielimy na porcje, które

ChilliJemy
zapiekanka a'la bolognese (na chlebie tostowym) 108

czosnkowym. Pyszna była na ciepło ale na zimno też dało się zjeść. Polecam na obiad albo kolację.  Składniki na dużą blaszkę: ok 16 kromek chleba tostowego 500 g mięsa mielonego 2 puszki pomidorów krojonych papryka czerwona 2 marchewki kawałek selera korzeń pietruszki 2 cebule 200 g sera cheddar 2 pomidory (użyłam żółte) zioła prowansalskie 1/2 łyżeczki cukru kilka łyżek(...)zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Cebulę posiekać. W rondlu rozgrzać olej. Wrzucić cebulę i podsmażyć. Dodać starte warzywa, trochę posolić, podlać połową szklanki wody  i dusić chwilę. Następnie dodać mięso, podsmażyć razem i wlać pomidory. Dusić wszystko razem około 15 minut; przyprawić ziołami, solą, pieprzem i czosnkiem.  Blaszkę do pieczenia (może być taka jak do ciasta) wyścielić

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Czeski knedlik z gulaszem 421

zrumienić. Dodać posiekaną cebulkę, smażyć aż się zrumieni. Dodać posiekany czosnek, chwilę smażyć. Zalać gorąca wodą tak aby przykryła mięso. Dodać liść laurowy, ziele ang, kminek i dusić pod przykryciem. gdy mięso będzie już w miarę miękkie dodajemy grubo pokrojone pieczarki i ogórki. W razie potrzeby dolewamy jeszcze trochę wody. Dusimy jeszcze ok 15-20 minut. Dodajemy pokrojoną paprykę. Mąkę

Smakołyki Asi
Polędwiczka w sosie żurawinowym 115

ocet balsamiczny, poczekać aż chwilę odparuje, podlać bulionem i dodać żurawinę. Dusić 5 minut pod przykrywką. Dodać mięso z piekarnika i dusić jeszcze 10 minut. Jeśli trzeba, przyprawić do smaku solą i pieprzem, sos zagęścić siemieniem lnianym (zdrowiej niż mąką;)). Podawać z duszonymi ziemniakami i groszkiem z marchewką. Przepis na zasmażany groszek z marchewką znajdziecie tutaj: Groszek z marchewką

Trufelkowo
Roladki z kurczaka z serem i szynką na potrawce z cukinii 170

moich ulubionych warzyw i bez niej nie wyobrażam sobie swojej kuchni. Oprócz cukinii zapiekanej z mięsem czy składnika leczo warzywo to ścieram na grubej tarce, chwilę duszę i podaję do mięsa. Dziś prezentuję roladki z kurczaka na potrawce z cukinii. Składniki: 3 filety z kurczaka, każdy podzielony na 2 płaty po 6 plastrów szynki i żółtego sera sól, pieprz, suszony(...)zetrzeć na grubej tarce. Na drugiej patelni rozgrzać masło, wrzucić cebulę, przyprawić "jarzynką" i chwilę dusić na małym ogniu. Wlać 1/2 szklanki wody, dodać oregano i dusić do miękkości aż cały płyn odparuje. Doprawić świeżo mielonym pieprzem. Gorące roladki podawać na duszonej cukinii, z ziemniakami

Czerwień i błękit
Potrawka z indyka ze szparagami 226

przeciąć wzdłuż, dobrze wypłukać i pokroić w półplasteki. Marchewki opłukać i obrać a następnie pokroić w cienkie plasterki (moje były za grube i dość długo się dusiły). Czosnek obrać i pokroić w plasterki. Mięso opłukać, osuszyć i pokroić w kostkę, doprawić je solą, pieprzem i papryką. Na patelni/rondelku rozgrzać(...)masło/olej. Wrzucić por i czosnek. Smażyć na małym ogniu 1-2 i dodać marchewkę. Dusić aż wszystko będzie miękkie. Wrzycić pokrojone szparagi -bez główek- i dusić około 2 minut. Dodać pokrojone mięso i smażyć ze wszystkich stron. Dodać główki szparagów, śmietanę i musztardę. Dusić aż śmietana zgęstnieje. Smacznego Post Potrawka z indyka ze szparagami pojawił się poraz pierwszy

UgotujmyTo.pl
Comfort food, cobbler i garnek Neoflam 144

się z warzyw czy sałatek zaczynają odchodzić w zapomnienie, nachodzi ochota na coś co można dusić na małym ogniu. Na rozgrzewający comfort food.  Dziś mam dla Was danie idealne. Wiem, że będę do niego często wracać w różnym wersjach. Mięso z piersi kurczaka duszone z warzywami, w sosie z białym winem, bulionem i śmietaną, a wszystko na koniec(...)czosnkiem. Warzywa kroimy w pół talarki, dodajemy do cebuli, następnie dodajemy groszek i całość podsmażamy kilka minut. Kiedy warzywa już są gotowe dodajemy wcześniej przesmażone mięso, dolewamy wino, a po chwili bulion. Całość dusimy ok. 20 minut, na końcu dodając śmietankę, tymianek i doprawiamy solą i pieprzem. Gotujemy wszystko jeszcze z 5 - 10 minut, do lekkiego zredukowania sosu. W między

Plate of Joy
Spaghetti z wołowiny i warzyw 121

smażymy na patelni z odrobiną oliwy z oliwek. Kiedy mięsko nam się smaży kroimy we wiórka kalarepę . Cukinie kroimy drobno. Paprykę kroimy w paseczki . Warzywa dodajemy do mięsa i razem dusimy , aż zmiękną a warzywa się podduszą . Teraz dodajemy pomidory z puszki oraz 3 łyżki sosu  barbecue . Całość dusimy koło 20 minut jeszcze. Gotujemy makaron , dodajemy

Różowa kuchnia
Rewelacyjna Marynata do Mięs i Warzyw 27069

chciałam Wam pokazać jak wyglądają potrawy z użyciem tej marynaty. Ważne : Marynatą należy posmarować mięso i wstawić do lodówki na minimum 12 h. Jeśli zalejemy nią mięso, potem mięso będzie się dusić w marynacie a nie smażyć, więc ja wolę posmarować cienko mięso, wstawić do lodówki, a potem smażyć lub  piec. SMACZNEGO życzy BLONDYNKA

Blondynka Gotuje
Mój strogonow 641

wody, dodać kostki bulionowe i dusić pod przykryciem na delikatnym ogniu ok. 30 min. Następnie dodać pokrojone ogórki, sól, pieprz, szczyptę, albo dwie papryki ostrej, musztardę, śmietanę i dusić do miękkości mięsa. Mąkę rozrobić w niewielkiej ilości zimnej wody, następnie dolewać po łyżce gorącego płynu z garnka ze strogonowem i mieszać mąkę i tak ze 3-4 łyżki, następnie wlać

Mix smaku

Proponowane wyszukiwania