mięso duszone - 8529 przepisów (strona:57/569)

Pierś indyka po marokańsku 126

przepis to próba odtworzenia indyka w wersji w jakiej jest podawany w Maroku. Lekko na słodko, z egzotyczną nutą przypraw - duszonymięso będzie miękkie. Nietypowe połączenie, które jest dobrą odskocznią od klasycznych dań z drobiu, jakie spotykamy w polskiej kuchni

Milion Smaków
Schabik z jabłuszkiem i cebulką w towarzystwie jabłuszka 98

rumiany kolor w garnuszku, na odrobinie oleju.Dodać pokrojoną w pióra cebulę i pokrojone w plastry i obrane ze skóry jabłka.Doprawić majerankiem.Zalać 2 szklankami wody i dusićmięso będzie kruche. Smacznego! Ten i inne przepisy znajdziecie na stronie http://www.wielkiapetyt.blogspot.com

Wielki apetyt
Naleśniki po meksykańsku 8924

mięso mielone, solimy oraz pieprzymy i smażymy do miękkości. Kukurydzę i fasolę odsączamy z zalewy. Fasolę czerwoną dodatkowo płuczemy wodą. Pomidory wraz z zalewą, kukurydzę, fasolę dodajemy do mięsa i dusimy pod przykryciem do uzyskania miękkości pomidorów. Tarkujemy na dużych oczkach tarki ogórka konserwowego i dodajemy go do sosu. Sos doprawiamy solą, pieprzem, papryką ostrą oraz słodką i dodajemy przecier

paapilotkaa
Wieprzowina po portugalsku z małżami 149

drobne kawałki. Marynujemy przez godzinę w winie, ostrej czerwonej papryce, przeciśniętym przez praskę czosnku, pokruszonym liściu laurowym. Następnie odsączamy z marynaty.  W garnku rozgrzewamy olej, dodajemy mięso i dusimy około 10 minut.  Podlewamy pozostałą marynatą, dodajemy ziemniaki i marchewkę z groszkiem. Doprawiamy sola i pieprzem. Dusimy pod przykryciem przez 30 minut. Dodajemy rozmrożone małże i dalej dusimy

VioletoweKucharzenie
Wołowina w winie 120

kawałki. Obtoczyć w mące i zrumienić na oliwie. Zalać winem. Dodać gorczycę, musztardę, liść laurowy. Dusić pod przykryciem 40 minut. Po tym czasie dodać pokrojone na ćwiartki szalotki. Dusićmięso będzie miękkie, a sos zredukuje się o połowę (czyli jeszcze ok. godzinę). Dopiero wtedy doprawiamy solą, pieprzem i odrobiną cukru. Na koniec dodać masło i wymieszać wszystko

Kulinarne Inspiracje
Pierś z kurczaka w sosie kurkowym i z kaszą gryczaną 256

Duś pod przykryciem przez 12-15 minut, mieszaj od czasu do czasu . Wstaw kaszę gryczaną gdy zaczniesz dusić kurki i gotuj ją według przepisu na opakowaniu. Pod koniec duszenia grzybów, mięso odsącz, osusz,oczyść, przekrój na połówki i przypraw tak jak lubisz, ale bez soli. Uduszone kurki przełóż do osobnego naczynia, daj odrobinę oleju na patelnię, włóż na nią mięso

Pasje Jolki
Sos pomidorowy z mięsem 142

papryka przyprawy - sól, pieprz, papryka w proszku, chili, bazylia, tymianek  Sposób przygotowania Cebulę pokroić w kostkę i razem z czosnkiem  podsmażyć na oleju. Dodać do tego mięso i dusić po przykryciem kilka minut. Przyprawić, dodać pokrojoną w kostkę świeżą paprykę i pomidory z puszki. Wszystko przykryć i jeszcze dusić przez chwilę. Spróbować, doprawić sobie do smaku i gotowe

pink envelope
Makaron rigatoni z sosem mięsnym 163

wodzie ok 15 min, mieszając od czasu.  Przygotować sos mięsny -  c ebulę pokroić w kostkę i razem z czosnkiem  podsmażyć na oleju. Dodać do tego mięso i dusić po przykryciem kilka minut. Przyprawić, dodać pokrojoną w kostkę świeżą paprykę i pomidory z puszki. Wszystko przykryć i jeszcze dusić przez chwilę .  Tortownicę wysmarować margaryną, posypać bułką tartą

pink envelope
MEKSYK część II 144

kurczakiem. Z warzywami, chilli, kukurydzą i wreszcie z kukurydzy. Gdy już trafisz do Meksyku, nigdy nie unikaj zup!!! Nachos podają do wszystkiego, podobnie tortille, z dodatkami ...fasola, guacamole, mięsa, sałaty... Duszoną wołowinę mają rewelacyjną, co nie dotyczy steków grillowanych.Mi zawsze trafiała się podeszwa, a robiłam kilka podejść, ale jeżeli lubicie wołową gumę do żucia to polecam, koniecznie spróbuj. Wspomnieć

Pasje Jolki
Kurczak ze śliwkami 95

smażyć na maśle z cebulą aż do zrumienienia w drugim rondlu robimy sos: mieszamy powidła, śliwki, ketchup, masło, ocet winny i 1/2 szklanki wody-gotujemy wkładamy usmażone mięso i dusimy wszystko do miękkości. SMACZNEGO! Jeśli wypróbowaliście mój przepis, może wprowadziliście modyfikacje dzięki czemu potrawa nabrała jeszcze lepszego smaku podzielcie się tym ze mną proszę( będę wdzięczna za wszelkie uwagi). Umieszczę

Kuchnia Beaty
BITKI WIEPRZOWE W SOSIE PIECZARKOWYM 145

ładnie udusić. Na patelni podsmażyć drobno pokrojoną cebulę i pieczarki (kilka pieczarek przekroić na większe kawałki) doprawiając do smaku sosem sojowym, solą i pieprzem. Tak przygotowane dodać do mięsa. Całość dusić pod przykryciem ok. 1 godzinę. Na koniec dla podkreślenia smaku dodać sos pieczarkowy, rozprowadzony w niewielkiej ilości wody i chwilkę pogotować. Bo bitek idealnie pasuje kasza gryczana

Kuchnia w opałach
Mięso 175

Bakłażany faszerowane mięsem Królik duszony w cytrusach Kiełbaski i cukinie w sosie Marokańskie szaszłyki Penne z klopsikami z kiełbasy Paella z królikiem i kurczakiem Pity z klopsikami, botwinką i fetą Marokańskie kefty Kiełbaski wieprzowo-ziemniaczane Tażin z klopsikami i jajkiem Tortilla z chorizo i fasolą Greckie klopsiki keftedakia Chorizo z papryką i cebulą Jesienny tażin wołowy Cukinie faszerowane kiełbasą

Chilli Czosnek i Oliwa
Szynka ze świeżym rozmarynem, flambirowana na koniaku 240

garnka na talerz. Dodajemy teraz 3 łyżki śmietany 36% oraz musztardę. Mieszamy  solimy i pieprzymy do smaku. Następnie dodajemy pomidorki koktajlowe. Gotujemy 5 minut. Dodajemy z powrotem mięso i dusimy 20 min.  Gotowe danie przekładamy do naczynia i podajemy z purée.        Smacznego

Zainspiruj się kuchnią
Gulasz - kurczak i dodatki 470

minut. W tym czasie w głębokim rondlu na rozgrzanym oleju podsmażamy pokrojonego w półksiężyce pora, pokrojoną w kostkę cebulę oraz pokrojoną w kostkę paprykę. Następnie dodajemy mięso, całość dusimy, przez około 10 min ciągle mieszając. Następnie dorzucamy pokrojone w plasterki pieczarki. Pod sam koniec dodajemy zsiekany ząbek czosnku, solimy i pieprzymy.  W między czasie powinniśmy przygotować sobie bulion ( może

Kuchnia moimi oczami
Leczo z indykiem 149

czosnku puszka pomidorów oliwa przyprawy Wykonanie: Mięso pokroić w kostkę oprószyć przyprawą do kurczaka i obsmażyć 10 minut na oliwie. Cebulę i paprykę pokroić w kostkę, dodać do mięsa i dusić kolejne 10 minut. Następnie dodać pokrojoną cukinię, pomidory i czosnek, dusić jeszcze chwilę.Przyprawić do smaku i gotowe

Anioły w kuchni

Proponowane wyszukiwania