mięso duszone - 8529 przepisów (strona:54/569)

Kurczak z kuskusem i warzywami 196

jego miejsce wrzucamy cebulę. Gdy nieco się zeszkli dodajemy cukinię i smażymy jeszcze chwilę. Następnie dodajemy pomidory i smażymy dalej. Warzywa zalewamy około 1/2 szkl. wody, dokładamy mięso i dusimy całość pod przykryciem przez około 10 minut. Po tym czasie zawartość patelni mieszamy z kuskusem. Źródło

Smaki Na Talerzu
Filety w sosie kurkowym 172

około 2-3 minuty. Następnie wlewamy kremówkę i gotujemy na małym ogniu przez około 10 minut. W razie potrzeby sos doprawiamy solą lub pieprzem. Do sosu dodajemy zrumienione mięso i dusimy całość pod przykryciem przez kolejne 10-15 minut. Na koniec wsypujemy posiekaną natkę pietruszki

Smaki Na Talerzu
Ketchup z cukinii, prosty przepis na pyszny dodatek do dań 194

Ketchup z cukinii zapraszam do przeczytania wpisu.   Cukinię ja uwielbiam w każdej postaci a Ty ? Uwielbiam smażoną w cieście, uwielbiam panierowaną i pieczoną w piekarniku , lubię też duszoną z mięsem. Tym razem zrobiłam z niej ketchup i powiem Wam, że jego smaku już mnie zauroczył i sądzę, że zrobię więcej słoików na zimę :) Ketchup z cukinii

Kuchnia na wzgórzu
Przepis # 16 Tymiankowe naleśniki 164

sól, pieprz oraz przyprawy: pieprz ziołowy, papryka oraz czosnek Na patelni podsmażyłam cebulkę pokrojoną w kostkę. Dodałam mięso i całość delikatnie smażyłam. warzywa starłam na tarce. Dodałam do mięsa i dusiłam około 15-20 minut. Na koniec przyprawiłam farsz.  Następnie na naleśnikach ułożyłam farsz i zwinęłam w rulon. Sos tatarski Składniki - 1 jogurt grecki - 3 ogórki konserwowe - 6 pieczarek

Health-Fit-Life
Tagliatelle z sosem pomidorowym i parmezanem 187

skórki i te z puszki. Pieprz,sól do smaku. Oregano odrobinę cukru do smaku i gotujemy około 15 minut. Następnie blendujemy , I gotujemy kolejne 10 minut. Zalewamy sosem mięso i dusimy minimum 15 min .dodajemy suszoną bazylię W między czasie makaron gotujemy wedle przepisu na opakowaniu . Po wyłożeniu dania na talerz posypujemy tartym parmezanem . Smacznego

Viola cooks with passion
Chińszczyzna z ryżem basmati 174

rumiano mięso. Umażone przekładamy do miski i smażymy kolejne porcje (wrzucając całość mięsa na jeden raz sprawimy gwałtowne obniżenie temperatury oleju/woka i mięso zamiast się rumienić będzie się dusić). Po usmażeniu mięsa na nową rozgrzaną porcje oleju arachidowego wrzucamy warzywa (oprószamy różową solą himalajską) – szybko smażymy cebulę, szalotki, czosnek, paprykę, seler naciowy. Aby warzywa zachowały chrupkość najlepiej smażyć je kolejno

mojewypiekiinietylko
Tosty z sosem meksykańskim i awokado – pomysł na zdrową kolację 158

łyżka oleju Dodatkowo: pieczywo (u mnie ciemne) 2 awokado 4 łyżki tartego sera 4 łyżki siekanego szczypiorku Sposób przygotowania: W garnku podsmaż pokrojoną w piórka cebulę. Następnie dodaj mięso i duś na patelni przez około 4 minuty. Dodaj pomidory z puszki i przecier pomidorowy. Gotuj na wolnym ogniu około 20 minut. Na sam koniec dodaj kukurydzę i fasolę z puszki

wysmienity
Pierożki z ciasta francuskiego z kurczakiem 209

podduszamy lekko cebulkę. Do niej dodajemy drobno pokrojonego kurczaka (jeżeli kawałki będą za duże będziemy mieć kłopoty żeby zmieścić je do ciasta) doprawiamy solą, pieprzem i tymiankiem i dusimy. Gdy mięso jest już białe dodajemy pokrojone kawałki sera topionego i podgrzewamy dopóki ser się nie rozpuści. należy zmniejszyć ogień i co jakiś czas mieszać, bo potrawa lubi przywrzeć

Państwo Wojtczuk gotują
Pierożki z ciasta francuskiego II 157

puściły podczas duszenia. Do niej dodajemy drobno pokrojonego kurczaka (jeżeli kawałki będą za duże będziemy mieć kłopoty żeby zmieścić je do ciasta) doprawiamy solą, pieprzem i tymiankiem i dusimy. Gdy mięso jest już białe dodajemy pokrojone kawałki sera topionego i podgrzewamy dopóki ser się nie rozpuści. należy zmniejszyć ogień i co jakiś czas mieszamy, bo potrawa lubi przywrzeć

Państwo Wojtczuk gotują
Tikka masala - czyli kurczak w indyjskim sosie 150

Smażymy mieszając, aż cebulka łądnie zbrązowieje. Zalewamy całość bulionem, passatą oraz dodajemy koncentrat. Kurczaka kroimy w ok. 2-3 cm kostkę i dorzucamy do powstającego sosu. Przykrywamy i dusimy, aż mięso zmięknie. Po tym czasie odkrywamy sos, dodajemy śmietankę i pastę z tamaryndowca i smażymy na małym ogniu jeszcze 15 min. aby całość się zredukowała i zgęstniałą. Podajemy wedle uznania

Kuchnia od dwojga
Młode kartofelki z koperkiem i schab w sosie musztardowym 158

wlewamy śmietankę, dodajemy musztardę, czosnek, zmniejszamy ogień. Doprawiamy solą i pieprzem, dodajemy sok, który wypuściło usmażone mięso i całość mieszamy. Gotujemy ok. 3 minut, następnie wkładamy do sosu mięso i dusimy jeszcze co najmniej około 10 -15 minut

Życie zaczyna się w kuchni
Penne z kurczakiem i warzywami w sosie kokosowym 208

dodać do mięsa i jeszcze chwilę smażyć. Wlać mleczko kokosowe, wymieszać. Papryki umyć, wyciąć gniazda nasienne i pokroić w kostkę. Cukinię również pokroić w kostkę. Dodać warzywa do mięsa i dusić pod przykryciem od czasu do czasu mieszając. W międzyczasie umyć i obrać w różyczki brokuł. Makaron ugotować al dente według instrukcji na opakowaniu z dodatkiem soli i oleju

Passions hobbies life
Gulasz wieprzowo - wołowy na kaszy kuskus 110

łyżka musztardy mąka do zagęszczenia sosu Mięso doprawić solą i pieprzem, a następnie pokroić w małą kostkę i smażyć na patelni około 15 minut. Dolać wody do przykrycia mięsa i dusić pod przykryciem kolejne 15 minut. Przelać do garnka i dolać około 0,5 litra wody. Na patelni smażyć drobno posiekaną cebulę, dodać drobno pokrojony czosnek i ziele angielskie. Wrzucić

Karola gotuje
Piersi z kurczaka z warzywami i kaszą jaglaną. 145

głębszej patelni rozpuszczamy masło przekładamy cebulę i marchewkę lekko podsmażamy, następnie dodajemy mięso, oprószamy solą i pieprzem i dusimy pod przykryciem, po około 15 minutach dodajemy cukinię i dusimy wszystko aż mięso będzie miękkie. Do mięsa z warzywami dodajemy kaszę i delikatnie mieszamy. Przyprawiamy jeszcze do smaku solą, pieprzem lub szczyptą chili jeśli lubicie na ostro. Smacznego

Sama słodycz i szczypta chili
MAKARON Z KURCZAKIEM I CUKINIĄ 214

lodówki na 1h. Całość solimy i pieprzymy, posypujemy papryką i podsmażamy około 20 minut. Następnie dorzucamy pokrojoną  cukinię (umytą wcześniej jeśli będziemy ją dusić ze skórką) i dusimy, aż mięso i cukinia będą miękkie. Na koniec wlewamy śmietanę i posypujemy posiekanym koperkiem.  Podajemy z ugotowanym wcześniej makaronem

Walijskie Pichcenie

Proponowane wyszukiwania