mięso duszone - 8529 przepisów (strona:53/569)

Duszony filet z kaczki 125

Następna nasza propozycja to duszony filet z kaczki ,z pieczarkami i dymką. Do tego pyszne kluski ziemniaczane zakupione w Lidlu w ramach promocji kuchni włoskiej. Chicche Tricolore z dodatkiem suszonych pomidorów ,suszonych buraków ćwikłowych oraz szpinaku. W połączeniu z kaczką ,rewelacyjne. Składniki 600 g filetów z kaczki (bez skóry) 250 g pieczarek 1 łyżka masła pęczek dymek ze szczypiorem(...)bidi-language:#0400;} Dymki siekamy ,podsmażamy na maśle razem z pokrojonymi w kostkę filetami ,wlewamy sos ,oprószamy solą i pieprzem. Pieczarki kroimy na plasterki ,dodajemy do mięsa i dusimy pod przykryciem 10 min. Następnie zalewamy bulionem ,dodajemy liście laurowe ,ziele angielskie ,kozieradkę ,zmniejszamy płomień ,dusimy 20 min. Mąkę ziemniaczaną rozprowadzamy w odrobinie zimnej wody ,dodajemy do potrawy ,mieszamy i gotujemy

R'n'G Kitchen
Klopsiki wołowe 176

Formujemy klopsiki wielkości orzecha włoskiego lub ciut większe. Na patelni podsmażamy pokrojone drobno pieczarki, cebulę oraz pomidora. Gdy zmiękną dodajemy szklankę wody, przyprawiamy do smaku. Dodajemy uformowane klopsiki. Dusimy do miękkości mięsa, pod koniec dodajemy serek, mieszamy, chwilę dusimy. Posypujemy świeżo startą natką i podajemy z ulubionymi dodatkami

Zasmakuj Kuchni
Danie z makaronem, mięsem mielonym z kurczaka i warzywami 133

koncentratu pomidorowego Szczypta tymianku Sól, pieprz Olej Przygotowanie : Gotuję makaron wg instrukcji na opakowaniu. Cebulkę kroję w piórka i smażę na rozgrzanym oleju aż się zarumieni .Dodaję mięso z kurczaka i duszę ok 10min . Paprykę i pieczarki kroję , wrzucam do mięsa  i przyprawiam solą, pieprzem i tymiankiem.  Dodaję 3 łyżki koncentratu pomidorowego. Całość duszę do miękkości

Domowa Kuchnia u Mamy
Chicken Daily Superior 173

patelni rozgrzewamy sklarowane masło lub olej, smażymy na dużym ogniu z każdej strony po 2 minuty. Następnie zmniejszamy ogień, przykrywamy patelnię i dusimy 4-5 minut. Przewracamy mięso na drugą stronę, dusimy kolejne 4 minuty.  Po wyjęciu z patelni, odstawiamy gotowe piersi na 2 minuty, dopiero wtedy kroimy na plastry i układamy na talerzach. Do ryżu dodajemy łyżeczkę masła

Kuchnia Prezydentowej
Kurczak i sumak w kuchni emigranta 226

przyprawami) są kleiste i lekko wilgotne. Nie należy kupować dużych ilości sumaka na zapas, ponieważ bardzo szybko wietrzeje. Sumak, jako przyprawa doskonale komponuje się z wszelkimi rodzajami duszonego, smażonego lub grillowanego mięsa, rybami i owocami morza oraz warzywami. Z powodzeniem można go stosować jak przyprawę do sałatek, zwłaszcza z serem feta oraz dipów, białych serów i jogurtu. W Arabii(...)chili, szczyptę cukru i smażymy jeszcze 2 - 3 minuty, uważając żeby nie przypalić. Rosół mieszamy z sokiem cytryny i dodajemy wraz z podsmażonym kurczakiem na patelnię i dusimy, do czasu aż mięso będzie miękkie lub pieczemy ok. 40 minut w rękawie foliowym w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni. Rękaw trzeba rozciąć na ok. 10 - 15 minut przed końcem pieczenia

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
biodrówka na ostro na młodej kapuście... 204

papryką ostrą, kucharkiem, pieprzem ziołowym,czosnkiem granulowanym i schować do lodówki na 2 godziny na gorącym oleju mocno zrumienić mięso z każdej strony, dolać 1 szklankę wody i dusić do miękkości mięsa co jakiś czas je obracając gotowe mięso wyjąć, usunąć kość i pokroić na porcje do tłuszczyku po mięsie wsypać pokrojoną młodą kapustę, zamieszać, dusić na średnim ogniu

W Mojej Kuchni Lubię
Kolorowy schab duszony 149

Jako, że od kilku dni zajadamy się warzywami, to ku uciesze mojego P. tym razem na obiad przygotowałam mięso- miękki i aromatyczny schab duszony z kolorowymi warzywami. Ot, to tylko zwykły schab- ktoś może pomyśleć- ale dodatek warzyw, a w szczególności ogórka kiszonego- którego nie możecie pominąć- sprawia, że danie jest wyjątkowo smaczne :) Polecam! 2-3 porcje: * schab(...)zeszklić. Dodać mięso wraz z pokrojonym w kostkę ogórkiem i obiema paprykami, chwilę poddusić i zalać bulionem. Kiedy bulion zacznie wrzeć, wrzucić przyprawy i całość dusić pod przykryciem, aż mięso będzie miękkie (u mnie około 35 minut- w razie potrzeby poddusić nieco dłużej). Smacznego

Kraina Miodem Płynąca
Udusiłam prosiaczka ! Żeberka z cydrem, jabłkami i cebulą 195

Lubicie duszone żeberka w gęstym, pachnącym sosie ? My bardzo. Mięso musi być mięciutkie, tak żeby nie trzeba było używać podczas jedzenia noża a sos aromatyczny i smakowity. Z tłuczonymi ziemniakami smakują wybornie. Duszoną wieprzowinę można też przygotować z innymi składnikami. Bardzo smaczne są żeberka duszone z kiszoną kapustą i grzybami . Żarłoczkowi wyjątkowo smakowały żeberka w ketchupie - pikantne

Smaczna Pyza
Spaghetti chili con carne 118

sól, pieprz 1 opakowanie makaronu pełnoziarnistego spaghetti LaSelva kiełki czerwonej kapusty lub inne ulubione Warzywa ścieramy na tarce i podsmażamy na oliwie z oliwek. Do warzyw dodajemy zmielone mięso i dusimy wszystko razem około 25 minut. Następnie patelnie odkrywamy i odparowujemy wodę i soki. Po odparowaniu dodajemy sos pomidorowy, bazylię i kukurydzę. Całość doprawiamy, mieszamy i gotujemy razem około

MamaOskarka
Kurczak w sosie śmietanowo – musztardowym 107

patelnię wrzucamy masło, dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę. Gdy cebula się zeszkli, dodajemy trochę oleju (około 2-3 łyżek) i wrzucamy pokrojonego w kawałki fileta z kurczaka. Dusimymięso się usmaży. W rondelku mieszamy śmietanę z musztardą, dodajemy sól i pieprz do smaku. Dodajemy sos musztardowo – śmietanowy do kurczaka. Smażymy tak jeszcze przez 5 minut. Dodajmy natkę pietruszki

MojaQchnia.pl
Groszek z marchewką 193

zrobiłam  dodać groszek konserwowy. W ten sposób groszek z marchewką podany  na ciepło  będzie  idealnym dodatkiem do ryby  czy mięs gotowanych,  duszonych czy pieczonych,  polecam :) Składniki: 5 marchewek 1 puszka groszku konserwowego 2 łyżki masła 1 kopiasta łyżka mąki pszennej sól, pieprz Wykonanie: Marchewkę obrać, pokroić w kostkę, wrzucić do garnka, zalać

magiczna kuchnia Kasi
Chicken Paprikash 180

warzywa zmiękły. Dolać gorący bulion i doprawić do smaku pieprzem cayenne, słodką papryką oraz w razie konieczności solą. Wywar powinien być wyrazisty, lekko pikantny.  Do rondla dołożyć mięso i dusić danie przez 40 minut, co jakiś czas mieszając. Wyłączyć palnik, odczekać chwilę i dolać zahartowaną śmietanę. Śmietanę hartujemy poprzez dodanie do niej kilku łyżek gorącego sosu.  Smacznego

Poezja Smaków - blog kulinarny
LEKKIE SPAGHETTI Z CUKINII Z SOSEM BOLOŃSKIM 180

Mieszamy i podsmażamy całość 5-10 minut. Następnie dodajemy liść laurowy, ziele angielskie, odrobinę soli, pieprzu i papryki. Pomidory w sosie własnym blendujemy wraz z bazylią. Wlewamy do mięsa i dusimy na wolnym ogniu około 30 minut. Na koniec doprawiamy do smaku, ew. dodajemy jeszcze łyżkę koncentratu pomidorowego. Całość dusimy jeszcze chwilę.  Na spaghetti układamy sporą porcję gorącego sosu

Walijskie Pichcenie
Chicken Kapama - kurczak w ziołach na sposób śródziemnomorski. 261

dodać pomidory, łyżkę koncentratu, połowę posiekanej natki pietruszki, szczyptę pieprzu i w razie potrzeby soli. Sos gotować na niewielkim ogniu przez 40 minut, co jakiś czas mieszając. Dołożyć mięso i dusić jeszcze kilka minut.  Gotowe danie posypać resztą natki pietruszki, startym serem, a także ozdobić plasterkami cytryny. Smacznego Chicken Kapama

Poezja Smaków - blog kulinarny
owocowa potrawka z indykiem 146

dodać 3/4 puszki pokrojonych w kostkę brzoskwiń. Resztę zmiksować blenderem z 1/2 soku, w którym były owoce i zalać tym podsmażone owoce z cebulką. Dodać bulion oraz podpieczone mięso i dusić ok 10 minut. Sos zagęścić zaklepką z mąki i wody. Przyprawić solą i pieprzem. Potrawkę podawać np. z brązowym ryżem. Smacznego! :) I porcja zdjęć z sesji narzeczeńskiej w stylu

Trufelkowo

Proponowane wyszukiwania