mięso duszone - 8529 przepisów (strona:53/569)

Soczyste udka z kurczaka w rękawie 216

Rękaw do pieczenia jest świetną alternatywą dla niezdrowych, tłustych i ciężkich metod przygotowywania mięsa. W ten sposób mięso delikatnie dusi się bez dodatku tłuszczu, a jedynie w tym, które się niego wytopi. Dzięki zamkniętemu obiegowi powietrza jest soczyste, wilgotne, absolutnie nie jest przesuszone i wprost samo odchodzi od kości i rozpływa się w ustach. Doprawione papryką, czosnkiem, kminkiem, kurkumą(...)słodkiej papryki, po 1 łyżeczce: kurkumy, kminku mielonego, papryki ostrej, natki pietruszki, czosnku i pieprzu Dzisiejszy wpis znowu będzie krótki... i pyszny! Ale naprawdę przygotowanie tego soczystego i aromatycznego mięsa jest banalnie proste i szybkie!  Wszystkie przyprawy dokładnie mieszamy, a następnie nacieramy mięso. Ja wolę mniejsze kawałki, dlatego każdą z ćwiartek przecinam dodatkowo na pół.  Następnie przekładamy mięso

aa-kuku - czyli jak żyć zdrowo i pysznie!
Gulasz mięsno- dyniowy z nutą bałkańską 123

zarumieni. Przłożyć do garnka, dodać czubricę, pokrojoną w kostkę cebulę i drobniutko posiekaną papryczkę chili plus pestki według uznania. Ja dodałam z 1/3 papryczki. Zalać rosołem i winem, dusić do miękkości mięsa. Dodać pozostałe przyprawy i upieczoną dynię. Dusić jeszcze 10 minut, aby smaki się połączyły. Podawać  goracy z pieczywem ewentualnie ryżem...Smacznego

Gosia gotuje
Gulasz mięsny z papryką, grzybami i kiszonymi ogórkami 144

kukurydziana do zagęszczenia sosu świeży koperek   Jak przyrządzić? Umyte mięso osusz i oczyść z białych błonek. Podsmaż na patelni na klarowanym maśle. Gdy mięso lekko zmieni kolor dodaj pokrojoną w drobną kostkę cebulę, duś 10 minut. W większym garnku rozgrzej masło klarowane, dodaj pokrojoną w kosteczkę paprykę, lekko podduś na średnim ogniu. Na osobnej patelni podsmaż na klarowanym maśle(...)moździerza i zmiel na gładko, dodaj do gulaszu. Następnie dodaj mięso z patelni wraz z cebulą i powstałym sosem na patelni oraz pokrojone w kostkę ogórki kiszone. Duś do miękkości mięsa. Mięso ma rozpływać się w ustach:) Na końcu dodaj posiekany drobno koperek, zagęść mąką kukurydzianą (jeśli chcesz może to być mąka pszenna). Smacznego

Zasmakuj Kuchni
Schab w sosie cebulowo-musztardowym 116

frytki, kasza, ryż itp. Do dzieła!!! Pokrojone w kostkę mięso wrzucamy na patelnię i delikatnie przyrumieniamy. Dodajemy cebulę pokrojoną w grube talarki i sos sojowy - dusimy. Zalewamy wodą. Dusimy do miękkości mięsa (ok 10 minut). Dodajemy musztardę. Dokładnie mieszamy. Chwile dusimy i dodajemy śmietanę wymieszaną dokładnie z mąką. Mieszamy, czekamy aż zgęstnieje i podajemy z dowolnymi dodatkami. U mnie podane

sierotka maRysia w kuchni
Tajine z kurczaka i kwaszonych cytryn 136

czosne k , imbir, pokrojoną w ósemki kiszoną cyt rynę oraz ras el-hanout i pieprz i całą ostrą paprykę Wlać taką ilość wody, żeby zakryła mięso, doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć płomień, przykryć i dusić na niewielkim ogniu około godziny . Około 15 minut przed końcem duszenia dodać kilka ni tek szafranu i posiekaną nat kę z pietruszki i kolendrę. Wersja druga(...)zmiksowaną) cebulę, czosnek, imbir i ostrą paprykę (w całości) oraz ras el-hanout i pieprz i kiszoną cytrynę pokrojoną w ósemki . Podlewamy wodą tak, aby mięso było niemal całkowicie zakryte.  Dusimy na minimalnym ogniu około 3 godzin. Po tym czasie dodajemy nitki szafranu oraz natkę z pietruszki i kolendrę i dusimy jeszcze godzinę lub dłużej, aż mięso będzie miękkie

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Żeberka jarmarczne duszone 138

Dawno nie było mięsa, a więc czas nadrobić zaległości. Zrobiłam żeberka duszone w sosie z kiszonym ogórkiem. Polecam Wam, bo są rewelacyjne w smaku. Do tego ziemniaki i surówka. Czyż nie jest to pyszny obiad? Jeśli macie ochotę wypróbować żeberka przygotowane w inny sposób, ale równie smaczny to zapraszam tutaj A na sobotni lub niedzielny obiad polecam poniższy sposób(...)dusić na małym ogniu aż mięso będzie miękkie. 1 łyżkę mąki rozrobić w małej ilości wody i wlać do mięsa, dodać pokrojone w kostkę ogórki kiszone i dusić jeszcze z 5 minut. Doprawić solą, pieprzem i papryką słodką. żeberka jarmarczne duszone

O kuchni z uczuciem
Duszona golonka 136

SKŁADNIKI: 1 golonka (nie wiem ile ważyła moja bo dostałam od rodziców :)) 500 g kapusty kiszonej 2 łyżki oleju 250 ml wody 8 ząbków czosnku 1/2

ClauditteMissCooking
Duszona wołowina z pomocą Multicooker Redmond 188

Z góry przepraszam za jakość zdjęć, a raczej za ich formę czyli narzucony filtr "starego zdjęcia". Robiłam je w totalnej ciemności w świetle żarówkowym i w

ClauditteMissCooking
Polędwiczka w sosie grzybowym (ze świeżymi grzybami) 155

Uwielbiam polędwiczkę we wszelkich sosach, a że weekend był grzybowy... Do tej potrawy idealnie nadają się prawdziwki, podgrzybki, kozaki... Jest również dosyć szybka w przygotowaniu, bo mięso szybciutko robi się miękkie.  Sos jest naprawdę pyszny i chyba nie może się nie udać:)  Wybaczcie mało szczegółowo podane ilości składników, ale... każdemu inna ilość grzybów trafia się w lesie(...)momencie przyprawiłam je solą i pieprzem). 3. Kiedy grzybki są miękkie i dobre w smaku dodajemy podsmażone kawałki polędwicy i wlewamy wodę. Przykrywamy patelnie pokrywką i dusimymięso będzie miękkie, a sos gęsty. Jeśli sos jest zbyt gęsty dodajemy odrobinę wody, jeśli zbyt rzadki można go zagęścić mąką (łyżeczkę lub dwie mąki dokładnie rozcieramy z odrobiną zimnej wody

Kraina Tysiąca Smaków
Duszony filet z kaczki 100

Następna nasza propozycja to duszony filet z kaczki ,z pieczarkami i dymką. Do tego pyszne kluski ziemniaczane zakupione w Lidlu w ramach promocji kuchni włoskiej. Chicche Tricolore z dodatkiem suszonych pomidorów ,suszonych buraków ćwikłowych oraz szpinaku. W połączeniu z kaczką ,rewelacyjne. Składniki 600 g filetów z kaczki (bez skóry) 250 g pieczarek 1 łyżka masła pęczek dymek ze szczypiorem(...)bidi-language:#0400;} Dymki siekamy ,podsmażamy na maśle razem z pokrojonymi w kostkę filetami ,wlewamy sos ,oprószamy solą i pieprzem. Pieczarki kroimy na plasterki ,dodajemy do mięsa i dusimy pod przykryciem 10 min. Następnie zalewamy bulionem ,dodajemy liście laurowe ,ziele angielskie ,kozieradkę ,zmniejszamy płomień ,dusimy 20 min. Mąkę ziemniaczaną rozprowadzamy w odrobinie zimnej wody ,dodajemy do potrawy ,mieszamy i gotujemy

R'n'G Kitchen
Klopsiki wołowe 135

Formujemy klopsiki wielkości orzecha włoskiego lub ciut większe. Na patelni podsmażamy pokrojone drobno pieczarki, cebulę oraz pomidora. Gdy zmiękną dodajemy szklankę wody, przyprawiamy do smaku. Dodajemy uformowane klopsiki. Dusimy do miękkości mięsa, pod koniec dodajemy serek, mieszamy, chwilę dusimy. Posypujemy świeżo startą natką i podajemy z ulubionymi dodatkami

Zasmakuj Kuchni
Danie z makaronem, mięsem mielonym z kurczaka i warzywami 104

koncentratu pomidorowego Szczypta tymianku Sól, pieprz Olej Przygotowanie : Gotuję makaron wg instrukcji na opakowaniu. Cebulkę kroję w piórka i smażę na rozgrzanym oleju aż się zarumieni .Dodaję mięso z kurczaka i duszę ok 10min . Paprykę i pieczarki kroję , wrzucam do mięsa  i przyprawiam solą, pieprzem i tymiankiem.  Dodaję 3 łyżki koncentratu pomidorowego. Całość duszę do miękkości

Domowa Kuchnia u Mamy
Chicken Daily Superior 155

patelni rozgrzewamy sklarowane masło lub olej, smażymy na dużym ogniu z każdej strony po 2 minuty. Następnie zmniejszamy ogień, przykrywamy patelnię i dusimy 4-5 minut. Przewracamy mięso na drugą stronę, dusimy kolejne 4 minuty.  Po wyjęciu z patelni, odstawiamy gotowe piersi na 2 minuty, dopiero wtedy kroimy na plastry i układamy na talerzach. Do ryżu dodajemy łyżeczkę masła

Kuchnia Prezydentowej
Kurczak i sumak w kuchni emigranta 202

przyprawami) są kleiste i lekko wilgotne. Nie należy kupować dużych ilości sumaka na zapas, ponieważ bardzo szybko wietrzeje. Sumak, jako przyprawa doskonale komponuje się z wszelkimi rodzajami duszonego, smażonego lub grillowanego mięsa, rybami i owocami morza oraz warzywami. Z powodzeniem można go stosować jak przyprawę do sałatek, zwłaszcza z serem feta oraz dipów, białych serów i jogurtu. W Arabii(...)chili, szczyptę cukru i smażymy jeszcze 2 - 3 minuty, uważając żeby nie przypalić. Rosół mieszamy z sokiem cytryny i dodajemy wraz z podsmażonym kurczakiem na patelnię i dusimy, do czasu aż mięso będzie miękkie lub pieczemy ok. 40 minut w rękawie foliowym w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni. Rękaw trzeba rozciąć na ok. 10 - 15 minut przed końcem pieczenia

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
biodrówka na ostro na młodej kapuście... 183

papryką ostrą, kucharkiem, pieprzem ziołowym,czosnkiem granulowanym i schować do lodówki na 2 godziny na gorącym oleju mocno zrumienić mięso z każdej strony, dolać 1 szklankę wody i dusić do miękkości mięsa co jakiś czas je obracając gotowe mięso wyjąć, usunąć kość i pokroić na porcje do tłuszczyku po mięsie wsypać pokrojoną młodą kapustę, zamieszać, dusić na średnim ogniu

W Mojej Kuchni Lubię

Proponowane wyszukiwania