Pierś kaczki „Saint-Tropez”

Pierś kaczki „Saint-Tropez”

Pierś kaczki „Saint-Tropez”

Smaczne połączenie kaczki z ulubionym śmietanowym sosem kurkowym.  Składniki 4 piersi kaczki 300 g kurek 4 szalotki szklanka bulionu drobiowego pół szklanki śmietany 18% 1/4 kostki masła 2 ząbki czosnku natka pietruszki sól pieprz ziarnisty   Przygotowanie   Piersi kaczki umyłem, osuszyłem. Natarłem zmiażdżonym ze szczypta soli czosnkiem oraz świeżo zmielonym pieprzem Oczyściłem dokładnie kurki. Obrałem szalotki, opłukałem je a potem posiekałem. Na patelni rozgrzałem połowę masła, włożyłem m... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu R'n'G Kitchen

Autor

Arkadiusz Gie

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

kurki, kaczki, piersi, pierś, piersi z kaczki, drobiowe, grzyby, sos kurkowy, mięso, sosy, mięso duszone, sos z kurek, sos z grzybów , drugie danie

Inne przepisy z R'n'G Kitchen

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.