mięso duszone - 8529 przepisów (strona:60/569)

Wołowina na ostrrro 222

mięso. Obsmażamy do zamknięcia porów. 3. Przekładamy mięso do garnka, podlewamy gorącą wodą i dusimy do miękkości ok. 1,5 godz. 4. Na patelni rozmrażamy warzywa i dusimy do miękkości. Gdy mięso zmięknie dodajemy warzywa, przyprawy, kostkę, kukurydzę, fasolkę i całość jeszcze chwilkę dusimy. 5. Jeśli potrzeba zagęszczamy sos mąką ziemniaczaną rozmieszaną z wodą. Gotowe! Podawać zawinięte w tortilli

Mama z miasta
Młoda kapusta ze skwarkami. 115

usmażony boczek przekładamy do garnka, w którym będziemy przygotowywać kapustę, a na maśle pozostałym z pieczenia smażymy pokrojone w kostkę pomidory, mięso, pomidory, kapustę łączymy , mieszamy, ewentualnie doprawiamy, dusimy do miękkości mięsa i kapusty

Kuchnia Beaty
Duszony ryż z mięsem i marchewką 159

Jest to kolejne danie jednogarnkowe, które może przygotować raz dwa po powrocie z pracy. Duszony ryż z mięsem ma wspaniałą zaletę - jest daniem bardzo sycącym. Tak, że szklanką surowego ryżu można obdzielić trzyosobową rodzinę. Marchewka dodaje słodyczy daniu zaś natka, którą jest posypane wspaniale odświeża kubki smakowe. To ciepłe dnie polecam wszystkim zabieganym. - 35 dag mięsa mielonego ( u mnie(...)warzyw dołożyć mięso - ściąć je jednocześnie rozbijając grudki widelcem. Delikatnie posolić. Dodać surowy ryż, delikatnie go zeszklić pilnując aby każde ziarenko było obtoczone smakiem warzyw i mięsa. Zalać do równości ryżu wodą. Przykryć. Dusić na średnim ogniu do momentu wchłonięcia wody przez ryż. Dodać ok, 100 ml wody, ponownie przykryć. Powtórzyć proces do momentu aż ryż będzie miękki. Doprawić pieprzem

kawawszklance
Gulasz wieprzowy z groszkiem 126

smażymy na rozgrzanym oleju. Mięso przekładamy do garnka, zalewamy wrzątkiem (150 ml). Posiekaną cebulę smażymy na tym samym tłuszczu, dodajemy do mięsa razem z wyłuskanym groszkiem. Garnek przykrywamy, dusimy do miękkości mięsa. Do smaku doprawiamy solą, pieprzem, oregano, słodką papryką oraz chili. Na 15 min przed końcem gotowania dodajemy obrane ze skórki (bez nasion) i pokrojone w kostkę, pomidory. /* Style

R'n'G Kitchen
Hamburger z Chili con carne. 188

głębokiej patelni rozgrzewamy odrobinę oleju. Podsmażamy cebulę i przeciśnięty przez praskę czosnek. Kiedy cebula zmięknie dodajemy paprykę oraz przyprawy – wędzoną paprykę, pieprz cayenne oraz kumin i dusimy przez 5 minut. Dodajemy mięso mielone - dokładnie mieszamy z przyprawami. Kiedy mięso nam się zrumieni wlewamy na patelnię pomidory, dodajemy cukier i mieszamy. Doprowadzamy do wrzenia i dusimy około 20 minut (od czasu(...)czasu mieszamy a w razie potrzeby, gdy sos będzie zbyt gęsty, podlewamy wodą). Na końcu dodajemy fasolę oraz oregano, doprawiamy solą oraz pieprzem i dusimy kolejne 10 minut.  HAMBURGER Mięso przekładamy do miski dodajemy pokrojoną w kosteczkę połowę cebuli, sos chili, imbir, pieprz, musztardę i sos Worcester, dodajemy też odrobinę zimnej wody (zwiąże kolagen w mięsie). Wyrabiamy mięso

Moje-pitraszenie
Karkówka duszona z kapustą 132

Karkówka duszona z kapustą to danie jednogarnkowe. Więcej takich dań znajdziecie na moim blogu tutaj . Proste smaczne i sycące danie. Można podawać z pieczywem, ziemniakami lub jako samodzielne danie. Do przygotowania tego pysznego kociołka potrzebujemy kapustę kiszoną i tu moja uwaga dla Was. Przy zakupie kapusty w sklepie zwracajcie uwagę czy nie zawiera ona octu i innej chemii. Najczęściej(...)grubych oczkach, wędzoną paprykę, liście laurowe, ziele angielskie, sól i pieprz. Wlać do całości 2 szklanki wody i dusić pod przykryciem aż mięso będzie mięciutkie. Na koniec wlać przecier pomidorowy i w razie potrzeby doprawić solą lub pieprzem. Zagotować chwilę. karkówka duszona z kapustą

O kuchni z uczuciem
Wieprzowina w sosie kurkowym 162

pokroić na plastry o grubości 1,5 cm,oprószyć solą i świeżo mielonym pieprzem z obu stron. Na patelni rozgrzać olej,obsmażyć mięso na rumiano i podlać 3- 4 łyżkami gorącej wody Patelnię nakryć pokrywką i dusić chwilę by wytworzył się lekki sosik. Na osobnej patelni(...)roztopić masło,dodać pokrojoną w drobną kosteczkę cebulę i chwilę podsmażyć. Do cebuli dodać oczyszczone kurki,smażyć do lekkiego przyrumienienia. Podsmażone grzyby i cebulę połączyć z mięsem,dodać  pozostałe przyprawy i dusić pod przykryciem do momentu aż mięso będzie miękkie. W razie potrzeby gdyby sosu było bardzo mało można podlać mięso niewielką ilością ciepłej wody. Mąkę wymieszać ze śmietaną

Kolorowa kuchnia Elki
Duszona łopatka w sosie własnym 326

duszone mięsiwo " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" />" class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> Składniki : 0,5 kg wieprzowej łopatki 1 łyżeczka maggi w płynie 2-3 kulki ziela angielskiego 1 łyżka smalcu 1/2 łyżeczki granulowanego czosnku sól , pieprz do smaku łyżka mąki , rozrobiona w 1/2 szklanki wody do zagęszczenia sosu Mięso kroimy(...)wlewamy maggi , wkładamy ziele angielskie , czosnek i dusimy na malutkim ogniu pod przykryciem , aż woda odparuje ( około godzinki ) , a mięso ponownie zacznie się smażyć . Trzeba pilnować , żeby się nie przypaliło . Ponownie dolewamy wodę , tym razem około 1,5 szklanki , dusimy jeszcze 15 – 20 minut , nie mieszając . Sprawdzamy smak wywaru , w razie potrzeby można doprawić . Zagęszczamy mąką , rozrobioną z wodą

Ogrodnik w podróży
Placek z wołowiną, kukurydzą, pieczarkami i suszonymi pomidorami w cieście a'la naleśnikowym 139

pomidorów z oleju dopełniły całości. Bardzo mi posmakowało i polecam na obiad lub sycącą kolację. Wołowina długo duszona będzie miękka i krucha. Nie wolno solić jej przed, ani w trakcie smażenia - lepiej zrobić bardziej słone ciasto. Ja trafiłam na takie mięso, że po 40 minutach wydawało się miękkie, ale niestety nie sprawdziłam, że nie wszystkie kawałki... Nie zależało(...)mieszamy na jednolitą konsystencję. Odstawiamy, by odpoczęło. Wołowinę kroimy w drobną kostkę i obsmażamy na mocno rozgrzanym oleju z suszonych pomidorów. Oprószamy świeżo mielonym pieprzem, przykrywamy patelnię i dusimy do miękkości mięsa (w zależności od rodzaju mięsa może to zająć 30-40 minut). Po 20 minutach dodajemy posiekaną cebulę i nadal dusimy. Gdy wołowina będzie miękka rozkładamy ją równomiernie

Kolorowy Przepisownik
Wieprzowina duszona w cebuli 170

przygotowania tego dania świetnie nadaje się łopatka wieprzowa. Podsmażony kawałek mięsa, podlany bulionem i duszony z zarumienioną cebulą. Idealna prostota. Pycha. Polecam. Składniki: Łopatka wieprzowa ok. 1,2 kg Sól Pieprz 1 łyżka smalcu Bulion 1 cebula czerwona 1 cebula żółta/ zwykła Wykonanie: Mięso myjemy, osuszamy i przyprawiamy solą i pieprzem. Cebule obieramy i kroimy w ćwiartki. Na patelni(...)wykładamy smalec i podsmażamy mięso z każdej strony razem z cebulą. Gdy wszystko będzie zarumienione podlewamy bulionem (ok.1/2 l). Dusimy pod przykryciem do miękkości. Od czasu do czasu mięso obracamy. Jeżeli chcemy uzyskać aksamitny sos, wystarczy na koniec zmiksować płyn razem z cebulą. Cebula w naturalny sposób spowoduje zagęszczenie sosu. SMACZNEGO. (function

Smaki Ewy
Kapusta na żeberkach 163

Kapusta ugotowana na wywarze z żeberek i duszona z kawałkami mięsa to sprawdzony sposób na smaczny, treściwy obiad. Najlepiej smakuje podana z ziemniakami okraszonymi masłem. Składniki: 750 g kapusty kiszonej 1 kg żeberek mięsnych 2 cebule 2 łyżki masła 2 liście laurowe 8 ziaren ziela angielskiego sól i pieprz do smaku 1 kostka rosołowa Żeberka myjemy, osuszamy, kroimy wzdłuż(...)razie potrzeby wywar. Cebule obieramy i kroimy w piórka. Masło rozpuszczamy na patelni i dodajemy cebulę. Kiedy lekko zmięknie dodajemy mięso z żeberek i chwilę razem smażymy. Całość dodajemy do miękkiej kapusty, solimy i pieprzymy do smaku. Dusimy razem przez kilka minut. Kapusta najlepiej smakuje na drugi dzień, podsmażona na patelni

Trzeci talerz
Gulasz z fasolką szparagową 220

myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem i kroimy w kostkę o wielkości jaką lubimy. Wołowinę dokładamy do cebulki i przesmażamy aż zmieni kolor i się „zamknie”, tak żeby smak mięsa nie uciekał w czasie duszenia. Przyprawiamy solą, świeżo mielonym czarnym pieprzem, słodka i ostra papryką oraz ziołami prowansalskimi. Dokładamy kilka listków laurowych i parę kulek ziela angielskiego. Ja wkładam je do małych(...)długości około 3 cm. Ja dodałam 1 kg fasolki, jeśli chcecie by gulasz był bardziej mięsny dodajcie połowę. Czerwona paprykę i cukinię kroimy w kostkę. Po mięsa dokładamy paprykę i fasolkę i dusimy kolejne 25-30 minut aż fasolka będzie niemal miękka. Na końcu dodajemy kukurydzę i cukinię i dusimy jeszcze kilka minut aż warzywa zmiękną. Wyciągamy liście laurowe

Pyry na Gaz
Gulasz z wędzoną papryką i suszoną marchewką 202

mięso, podsmażamy. Następnie dodajemy cebule i pieczarki. Wszystko dusimy chwilkę pod przykryciem. Podlewamy bulionem, doprawiamy wędzoną papryką i suszona marchewką. Na końcu dodajemy sól, pieprz i koncentrat pomidorowy. Dusimy do miękkości mięsa (około 60 minut na wolnym ogniu

VioletoweKucharzenie
Indyk z warzywami 193

rozgrzewamy olej i przesmażamy mięso. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i przyprawą do drobiu. 2. W międzyczasie obrane pieczarki i pora kroimy na talarki, dodajemy do mięsa i razem dusimy. 3. Następnie dodajemy pokrojoną w kostkę paprykę i podlewamy połową szklanki wody. Dusimy pod przykryciem.  4. Kiedy wszystkie warzywa zmiękną, dodajemy sos sojowy, koncentrat. Przyprawiamy(...)smaku przyprawami i ziołami i dusimy jeszcze 5 min. 5. G o towe mięso podajemy np. z makaronem. Smacznego

Kuchnia domowa Ani
Schab w sosie cebulowym 157

drugi dzień odsączamy mięso z cebulą z mleka.   Na głębokiej patelni rozgrzewamy olej, wkładamy plastry mięsa i na wierzchu układamy cebulę. Przykrywamy pokrywka i dusimy 45-50 minut. Kiedy mięso jest miękkie, wykładamy na chwilę z patelni, zlewamy powstały podczas duszenia wywar wraz z cebulą do głębokiej miski i miksujemy blenderem na gładki krem. Dodajemy musztardę do smaku

Kulinarne przemyslenia

Proponowane wyszukiwania