Żeby nafaszerować cukinię musimy przygotować farsz i wyczyścić ją z nasion :) Farsz: mielone mięso, cebula, czosnek, ryż i ser :) przyprawy sól, pieprz ... Cebulę i czosnek dusimy, ryż gotujemy... Mięso smażymy i dodajemy przygotowany ryż, cebulę i czosnek, a na koniec przecier :) Tak przygotowany farsz jest gotowy do zjedzenia, ale napełniamy nim wydrążone cukinie :) Wstawiamy do piekarnika
chleba naszegoobsmażamy mięso zkażdej strony. Przekładamy do rondelka, a na tym samym tłuszczu podsmażamy cebulę na złoty kolor. Cebulęz masłem przelewamy do mięsa i wszystko zalewamy bulionem i dusimy do miękkości. Gdy mięso jest już miękkie, odlewamy niewielką ilość sosu do osobnego naczynia i mieszamy ze śmietaną. Zalewamy mięso, dokładnie rozprowadzamy i podgrzewamy jeszcze około 3-5 minut. Doprawiamy do smaku
kuchnia doskicieniutkie plasterki czosnek. Gdy zmiękną i dojdą do siebie dolewamy około 2,5 szklanki wosy i dodajemy bitki wraz z powstałym na patelni sosem. Dusimy około godzinę - mięso ma być delikatne, miękkie i rozpływać się w ustach. Pod koniec duszenia wlewamy do szklanki pół sosu i zaprawiamy mąką kukurydzianą. Mieszamy do powstania gładkiej masy małą trzepaczką. Wlewamy
Zasmakuj Kuchnigrubą kostkę. W rondlu rozgrzewamy oliwę , przekładamy mięso , dodajemy wszystkie przyprawy i chwilę podsmażamy . Marchew, pieczarki , cebulę obieramy , myjemy i kroimy w półplasterki , przekładamy do mięsa , wlewamy połowę bulionu , przykrywamy i dusimy na małym ogniu około(...)minut. Następnie obieramy ziemniaki , myjemy i kroimy w grubą kostkę , dodajemy do gulaszu razem z kukurydzą , fasolką i czerwoną papryką pokrojoną w paseczki. Wlewamy resztę bulionu i dusimy tak długo aż mięso i ziemniaki będą miękkie. Na końcu przyprawiamy jeszcze solą , vegetą lub pieprzem .Zupa gulaszowa ma mieć gęstą konsystencję . Jeśli bulion wam za szybko odparuje a mięso będzie jeszcze
Sama słodycz i szczypta chiligarnka wlać litr wody, zagotować. Włożyć mięso, liść laurowy, ziele angielskie i dusić pod przykryciem około 20 minut. Następnie dodać cebulę, marchew i ziemniaki oraz masło. Dusić pod przykryciem, aż mięso, ziemniaki i marchewka będą miękkie i zaczną częściowo się rozpadać (całkowicie nie rozgotowywać), co pewien czas zamieszać. Jeśli podczas gotowania cymes będzie zbyt gęsty, należy podlewać
Kuchcik gotujeszklankami wody i gotować do miękkości. W tym czasie cebulę obrać i pokroić w kostkę, a kapustę poszatkować. Dodać do mięsa w połowie gotowania i dalej dusić aż kapusta i mięso będą miękkie. Następnie sparzyć pomidory, obrać ze skórki i pokroić w kostkę. Dodać do mięsa i świeżej kapusty razem z kapustą kiszoną, posiekanym czosnkiem, zielem angielskim i liściem
Czerwień i błękitgroszku mały koncentrat pomidorowy 1 łyżka masła tymianek majeranek S&P Schab kroimy w paski, solimy, posypujemy tymiankiem i majerankiem. Rozgrzewamy oliwę na patelni, wrzucamy mięso i rumienimy, podlewamy wodą i dusimy pod przykryciem około 30 min. Pory kroimy w talarki, a cebulę w kostkę(...)dużym garnku rozpuszczamy masło, dodajemy por oraz cebulę i lekko solimy. Podsmażamy. Pieczarki kroimy na mniejsze kawałki. i wrzucamy do garnka. Dodajemy pół szklanki wody i dusimy przez 15 min. Gdy mięso na patelni jest miękkie, dodajemy do podduszonych warzyw i mieszamy. Dodajemy groszek konserwowy (lub mrożony) i koncentrat pomidorowy, mieszamy. Dusimy jeszcze 10 min. Ja dodatkowo na ostatnie
http://szpilkinamiotle.blogspot.com/dodać posiekaną papryczkę chilli, kardamon, imbir, cynamon i wyciśnięty sok z cytryny, a następnie mięso. Wszystko dokładnie wymieszać i smażyć aż mięso będzie rumiane. Wlać wodę i dusić pod przykryciem, aż mięso będzie miękkie. Podawać z ryżem
O kuchni z uczuciemobsmażyć z każdej strony mięso posypane jarzynką kucharka i dodać ziele i liście laurowe teraz dodać obrane ćwiartki cebuli i ząbki czosnku, opłukane liście selera - pod przykryciem dusić co jakiś czas obracając mięso na drugą stronę w garnku do miękkości mięsa gdy mięso jest już prawie miękkie usunąć tylko liście selera i dodać ćwiartki jabłek, majeranek, papryczki chilli razem(...)pestkami i do smaku skropić magą kucharka te wszystkie dodatki smakowo pasują do siebie pod przykryciem dusić jeszcze z 15-20 minut i mięso zostawić najlepiej na całą noc w garnku do wystudzenia smaluszek z dodatkami, które mają wyjątkowy smak dzięki ich połączeniu z dna garnka przełożyć do miseczki - jest smaczne smarowidło do chleba karkówkę kroić na plastry - mięso
W Mojej Kuchni LubięSzybka, pożywna i banalnie prosta w wykonaniu - drobiowa potrawka. Delikatne mięso z kurczaka duszone w śmietankowym sosie wraz z tradycyjnym duetem marchewki i groszku. Podana z gotowanym ryżem. Na rodzinny obiad idealna!:) Składniki (na 2 porcje): - ok 300 g mięsa piersi kurczaka - opakowanie mrożonej marchewki z groszkiem - cebula - łyżka serka kremowego (typu philadelphia) -odrobina oleju do podsmażenia cebuli(...)kawałki, doprawić. Cebulę drobno posiekać i zeszklić na rozgrzanym tłuszczu, przełożyć do jakiegoś naczynia. Wrzucić na patelnię mięso, podsmażyć krótko z obu stron (1-2 minuty), podlać wodą, dodać marchewkę z groszkiem, cebulę, serek i przyprawy. Całość zagotować, przemieszać, a następnie dusić pod przykryciem na średnim ogniu przez ok. 10 minut. Zawiesić całość mąką. Gotowe danie najlepiej komponuje się
Kuchnia Elliefilety z indyka duszone w sosie z dodatkiem kalarepy, papryki i groszku. Zapraszam serdecznie... Składniki: 1 kg filetu z indyka sól, słodka papryka, pieprz, suszony czosnek, zioła prowansalskie 2 łyżeczki wędzonej papryki 2-3 łyżki oleju 1 łyżka masła 2 płaskie łyżki mąki 1/2 szklanki słodkiej śmietany min. 18% posiekana zielenina (dałam koperek i lubczyk) Mięso umyć, osuszyć, pokroić(...)smażyć chwilkę, mieszając. Wlać 1 szklankę zimnej wody i rozprowadzić mąkę w płynie za pomocą trzepaczki. Powstały sos przelać do mięsa. Dodać mrożony groszek, paprykę i kalarepę. Dusić pod przykryciem aż mięso i warzywa będą miękkie. W razie potrzeby uzupełnić płyn. Dodać wędzoną paprykę. Wlać słodką śmietankę, dodać posiekaną zieleninę i doprawić do smaku przyprawami i ziołami
Czerwień i błękitdelikatnie dusimy na maśle - gdy zmiękną zalewamy je szklanka wody i gotujemy chwilę (można dodać więcej wody aby sosu było więcej - wtedy tez robimy gęstszą zasmażkę) . Dodajemy mięso i razem dusimy ok 30 minut. Dodajemy przyprawy i resztę składników dusimy razem ok 25 minut. Na patelni robimy zasmażkę z oleju i mąki i gdy się przyrumieni dodajemy ją do sosu
sierotka maRysia w kuchniGulasz cielęcy to idealne danie na teraźniejszą pogodę, kiedy jest zimno i ciemno. Ponoć ostra zima przed nami, więc nabieram ochoty na wszelakie, duszone potrawy mięsne. Niedawno otrzymałam nieco świeżutkiej, młodej cielęcinki i pierwsze co przyszło mi na myśl to gulasz. Taki z dodatkiem marchewki, papryki i pomidorów smakuje wspaniale. Jeżeli nie macie cielęciny spokojnie możecie zastąpić ją wołowiną(...)obsmażyć na rumiano. Pod koniec podsmażania dodać cebulę i marchewkę pokrojoną w plastry. Podlać wodą, dodać liść laurowy i ziele angielskie. Dusić około 40 minut ( dopasujcie czas duszenia do własnego mięsa). Gdy mięso jest prawie gotowe dodać pokrojoną paprykę i pomidory z puszki. Pogotować jeszcze około 10-15 minut. Doprawić do smaku i zagęścić mąką wymieszaną z wodą. Podawać
Pieguskowa Kuchniasery i śmietanę. Mieszamy do rozpuszczenia się serów. Doprawiamy solą i pieprzem. Sos przelewamy do mięsa. W razie potrzeby podlewamy jeszcze wodą (jeżeli sos jest za gęsty). Całość dusimy do miękkości mięsa. Mięso podałam z ugotowanym brązowym ryżem
VioletoweKucharzeniesuszonej bazylii, mieszamy. Następnie dusimy chwilę pod przykryciem (powinniśmy uzyskać niewielką ilość „a la sosu”), po czym dodajemy czubatą łyżkę masła GHEE – doskonale wzbogaca smak mięsa, mieszamy chwilę dusimy. Dolewamy wody i dusimy całość pod przykryciem aż do miękkości. Tak przygotowanego kurczaka podajemy z ryżem, kaszą lub ziemniakami. Smacznego
Słodkie okruszki