mięso duszone - 8529 przepisów (strona:62/569)

Pierogi Z Mięsa Z Rosołu Oraz Kapusty Podduszanej 166

całego serducha :) Składniki na około 40 sztuk Ciasto: 2 szkl mąki pszennej 3/4 szkl gorącej wody razem z 4 łyżkami mleka szczypta soli 1 łyżka oleju Farsz: mięso z rosołu z dwóch udek z kurczaka około 150-200 gr kapusty kiszonej wszystkie warzywa z rosołu 1/2 cebuli uduszonej na oleju  1/2 główki cebuli do kapusty około 3/4 szkl wody(...)części i chowamy pod worek aby nam nie wyschło. 4. Kiedy kapusta jest już gotowa, odstawiamy ją aby trochę przestygła, w tym czasie oddzielamy mięso od kości i dusimy resztę cebuli na oleju. 5. Mięso wraz z cebulą, warzywami mielimy przez maszynkę. Do zmielonego mięsa dodajemy kapustę i mieszamy całość. Przyprawiamy do smaku. 6. Bierzemy jedna część ciasta, wałkujemy dość

Gotowanie...to proste !
pyszny a`la strogonoff z indyka... 108

minuty na większym ogniu, wsypałam pokrojone ogórki z papryką, kostkę rosołową, podsmażałam z 2 minuty mieszając wsypałam mięso, wlałam wody, wymieszałam, pod przykryciem na średnim ogniu dusiłam do miękkości mięsa z 30 minut, na koniec posypać natką pietruszki - gulasz jest syty, smaczny i można podać z czym się lubi...............SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Dietetyczny obiad jednogarnkowy, duszony 156

kopułą. Dosmaczyć pieprzem. Solą. Dodać kaszę gryczaną z pieczarkami. Podlać rosołkiem, lub wywarem warzywnym..albo po prostu wodą. Dołożyć papryki i bazylii. Zamknąć, dusić. Podawać ciepłą na zdrowie! U mnie dodatkowo kulka mięsa mielonego i duszonego w sosie pomidorowym

Z Kuchni Do Kuchni
Gulasz wieprzowy z karczochem 184

każdej strony . -Wlać wino i dusić do momentu wyparowania alkoholu. -Zalać bulionem i dusić pod przykryciem  na wolnym ogniu ok.20 minut. -Dodać koncentrat pomidorowy , podsmażoną cebulę i dusić do miękkości mięsa. -Jeśli  w czasie  gotowania  płyn   zbytnio wyparuje należy dolać gorącej wody lub bulionu  w zależności od tego jaki gęsty powinien być nasz

Zakamarki mojej kuchni
Gulasz myśliwski. 257

pieczarki z dodatkiem posiekanej cebuli ,soli i pieprzu, dodajemy pokrojone w paski ogórki i ugotowane grzyby leśne,  mięso łączymy z grzybami, dolewamy bulionu, dodajemy  koncentrat i dusimy do miękkości mięsa, można zabielić śmietaną

Kuchnia Beaty
Curry z kurczakiem, warzywami i ryżem 260

Kurczak z warzywami pachnący ziołami i aromatycznym curry w sosie z serka mascarpone. Curry wywodzi się z kuchni indyjskiej - to niezwykle aromatyczne danie z warzywami, mięsem lub rybą w sosie. U nas w domu przygotowujemy je raz na jakiś czas, za każdym razem zmieniając proporcję, warzywa i dodatki. Zawsze wychodzi pyszne. Fajny pomysł na syty obiad. Danie obiadowe, które(...)Dodajemy kurczaka, przyprawiamy, także przyprawą curry. Ryż gotujemy w osolonej wodzie wedle przepisu na opakowaniu. Możecie do ryżu wsypać łyżeczkę curry, ja teraz więcej dodałam go do mięsa na patelni. Pod konie duszenia kurczaka z warzywami gdy mięso będzie gotowe dodajemy serek mascarpone, mieszamy. Na talerz wsypujemy ryż i polewamy kurczakiem z warzywami w serku mascarpone. Smacznego

Zasmakuj Kuchni
Korzenna kaczka z modrą kapustą 207

innej techniki przygotowania, w której bardzo ważny jest wytapiający się tłuszcz, najlepiej w tym wypadku użyć kaczki typu pekin, aniżeli wprawdzie bardziej mięsnych, ale chudszych odmian. Mięso podajemy z duszoną czerwoną kapustą. Sposób jej przygotowania można zresztą potraktować jako oddzielny i bardziej uniwersalny przepis. Jakkolwiek bowiem dopasowaliśmy go pod to konkretne danie z kaczki, to opiera się na dobrze(...)sprawdzonej „rodzinnej” recepturze, którą śmiało możecie użyć przygotowując czerwoną kapustę jako dodatek również do innych rodzajów mięsa. Korzenna kaczka z modrą kapustą 2017-01-17 13:10:44 Niezwykle delikatna pieczona kaczka o korzennym aromacie z duszoną modrą kapustą. Tę ostatnią można przygotować w taki sam sposób również do innych dań. Zapisz przepis Drukuj Składniki Kaczka (dla 4 osób

Kulinarna Pokusa
Polędwica wołowa w sosie miodowo-musztardowym 205

Bardzo lubię krwiste mięso, a w szczególności polędwicę. Dziś polędwica w sosie przygotowanym z musztardy i miodu. Moja polędwica jest krwista, ale jeśli ktoś lubi bardziej wysmażoną, musi ją dłużej dusić w sosie. Składniki: polędwica wołowa 4 łyżki musztardy 4 łyżki miodu 120 ml śmietany 18% majeranek tymianek sól pieprz 1 łyżka oleju Wykonanie: Polędwicę umyć i osuszyć a następnie(...)wstawić na co najmniej godzinę do lodówki. Patelnię z olejem mocno nagrzać a następnie chwilę obsmażyć polędwicę z każdej strony. Dodać resztę marynaty, doprawić solą i wymieszać. Mięso przykryć pokrywką i dusić przez 5 minut (powinno wyjść krwiste). Mięso wyciągnąć i zostawić na talerzu by odpoczęło. Do sosu dodać śmietanę, wymieszać i w razie potrzeby doprawić solą, pieprzem lub dodać

Mama Gotuje
Bałkański sos do makaronu 179

patelni rozgrzewamy oliwę i wrzucamy na nią posiekaną cebulę z czosnkiem - gdy cebulka zacznie mięknąć a czosnek ładnie pachnieć dokładamy do nich startą na grubych oczkach marchewkę - chwilę dusimy i wrzucamy mięso - smażymy na niewielkim ogniu. Bakłażana przekrawamy na pół i kroimy w plastry - wrzucamy na sitko (durszlak) solimy dużą szczyptą soli i odstawiamy na 15 minut po czym dokładnie(...)myjemy - tak przygotowaną oberzynę wrzucamy do usmażonego mięsa. Paprykę kroimy w paski wrzucamy na patelnię. Całość często mieszając dusimy kilka minut. Gdy składniki zmiękną wlewamy do nich przecier pomidorowy i przyprawiamy czubricą, papryką słodką (lub ostra jak kto lubi), solą i pieprzem. Smażymy aby nadmiar wody odparował. Przed podaniem sos mieszamy z tymiankiem i bazylią. Makaron gotujemy al dente

sierotka maRysia w kuchni
Jeleń w czerwonym winie z grzybami 124

dobę. Mięso wyjąć z marynaty, pozostawiając marynatę do podlania. Podsmażyć je , następnie podlać marynatą, dodać cebulę i pokrojoną marchewkę oraz grzyby uprzednio ugotowane , doprawić grzybami sproszkowanymi. Dusić na wolnym ogniu aż mięso będzie miękkie , podlewać wodą . Duszenie trwa ok 3 godziny

Gotowanie jest łatwe
Zrazy schabowe w sosie. 394

musztarda. olej, mąka. Przygotowanie: Schab podzielić na 6 części, rozbić. Posolić i popieprzyć, można również posmarować musztardą ( ja dziś tego nie zrobiłam i również wyszły pyszne).   Na mięso położyć kawałek ogórka, cebuli i plaster boczku (boczek miałam kupiony w plastrach, ale można kupić także w kawałku ).  Zawinąć i spiąć wykałaczkami ( ja zwykle używam 5 sztuk do jednego(...)doprawić. Ja wcześniej nie doprawiam, gdyż nie wiem ile woda wyciągnie soli i pieprzu z mięsa, a nie chcę przesolić - dlatego też radzę też tak robić. Dusić do momentu aż mięso będzie miękkie - u mnie to trwa zazwyczaj ok.1h40min. Na koniec rozrobić wodę z mąką ( pół kubka zimnej wody, cztery czubate widelce mąki). Dodać do duszących się zrazów - mieszając cały

W kuchni u Moniki
Lasagne z mięsem / Lazania 270

żółtko. , dokładnie mieszamy. , odstawiamy w ciepłe miejsce. MIĘSO : Na rozgrzanym oleju podsmażamy posiekaną w kostkę cebulkę i wyciśnięty czosnek. Dodajemy oczyszczone i pokrojone w półplasterki pieczarki i dusimy aż puszczą wodę. Dodajemy mięso mielone , dokładnie mieszamy. Doprawiamy solą, pieprzem, chili i papryką. Gdy mięso się już zarumieni dodajemy koncentrat pomidorowy. Dusimy pod przykryciem około 10 minut. CAŁOŚĆ : Ser żółty ścieramy

Ostra na Słodko
Orientalny gulasz ze śliwką. 160

Mięso pokroić w grubą kostkę. Posypać  vegetą, pieprzem, tymiankiem, skropić sosem sojowym kikkoman i odrobiną oleju. Odstawić na 1 godzinę. Mięso oprószyć mąką i partiami przesmażyć na oleju, przełożyć do garnka w którym nasz gulasz będziemy dusić. Boczek pokroić(...)cienkie paski, cebulę w kostkę, przesmażyć, dodać drobno pokrojony imbir i czosnek, a następnie łyżeczkę cukru, skarmelizować cebulę  i na koniec zalać winem. Całość dodać do mięsa, posypać cynamonem, wymieszać i dusić około 1 godziny. W miarę ubytku wytworzonego sosu, uzupełnić bulionem. Mięso powinno być całe zalane. Po godzinie dodać pokrojone w plasterki i przesmażone pieczarki, cebulki perłowe

Kulinarny karnet Christophera
Łopatka wieprzowa z papryką 118

kostkę.(nie rumienić). Dodać mięso pokrojone w kostkę, oprószone solą i pieprzem oraz mąką pszenną. Wszystko lekko zrumienić i zalać wodą. Dodać pokrojoną w paski paprykę i dusić pod przykryciem aż mięso będzie miękkie. Wlać tomaterę, doprawić przyprawami. Dusić jeszcze około 5 minut. łopatka wieprzowa z papryką

O kuchni z uczuciem
KURCZAK Z BAKŁAŻANEM I PIECZARKAMI 275

mięso i podsmażamy ok 15 min,po tym czasie przekładamy go do garnka - zalewamy przegotowaną wodą ( ma być zakryte) i dusić na małym ogniu. Paprykę i cebulę pokroić w kostkę,poddusić osobno w niewielkiej ilości oleju i wrzucić do mięsa.Tak samo podsmażamy pieczarki - aż odparuje(...)nich woda.dodajemy do mięsa. Bakłażana umyć,pokroić w kostkę,poddusić ok 10 min,po czym dodajemy pokrojone w kostkę pomidory bez skórki bądź pomidory z puszki. Dodać do mięsa i całość dusić jeszcze ok 15 min.Doprawić solą,pieprzem,ostrą papryką oraz tymiankiem i oregano

Niespełnione zdolności kulinarne

Proponowane wyszukiwania