mięso duszone - 8529 przepisów (strona:62/569)

Cygański garnek 45111

mieszamy, dodajemy cukier i sól. Gdy cebula się z blanszuje dokładamy pieczarki i razem smażymy. Po 10 minutach dokładamy paprykę oraz mięso i podlewamy wodą. 3. Dusimy do czasu aż mięso będzie miękkie, dodajemy koncentrat, doprawiamy solą i pieprzem. Najlepiej smakuje następnego dnia, gdy smaki ziół, warzyw i mięsa połączą się ze sobą.  Po przyprawy warto zajrzeć

Apetyczna babeczka
DOMOWY, PASZTET WIEJSKI wg. MAGDY GESSLER 432

Mięsa oprócz wątróbki obsmażamy na dużym ogniu, przekładamy do garnka, dodajemy warzywa, ziele, pieprz ziarnisty, jałowca i listki laurowe, namoczone wcześniej grzyby dolewamy tyle wody aby mięso było jedynie przykryte - dusimy na niewielkim ogniu, aż mięso będzie bardzo miękkie, rozpadające się. Krok 2. Do garnka z mięsem i warzywami dodajemy oczyszczoną wątróbkę - gotujemy jeszcze przez 15 minut. Krok 3. Cebule

Moja Książka Kucharska
Indyk z ajvarem 102

zamarynowania na około 1 godzinę. Do wysokiej patelni wlewamy niewielką ilość oleju. Obsmażamy indyka z każdej strony. Podlewamy bulionem i dodajemy ajvar. Dusimy pod przykryciem do miękkości mięsa ( sprawdzamy widelcem ). Podczas duszenia od czasu do czasu przewracamy na drugą stronę. Podajemy na ciepło z ziemniakami, kluskami lub kaszą. SMACZNEGO. (function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject

Smaki Ewy
Zrazy z ryżem, cebulą i ogórkiem kiszonym w pomidorowym sosie 188

rozgrzanej patelni. W garnku podgrzewamy bulion. Przekładamy do niego podsmażone mięso. Na patelni po smażeniu mięsa podsmażamy resztę cebulki. Dokładamy do mięsa, doprawiamy ostrą czerwona papryką. Dusimy do miękkości. Gdy mięso jest już miękkie, wyjmujemy je na półmisek. Sos zagęszczamy mąką z odrobiną wody oraz koncentratem pomidorowym

VioletoweKucharzenie
Sznycle z karkówki zapiekane w sosie 271

pieprzem z każdej strony. W rondlu rozgrzać 2 łyżki masła i obsmażyć kotlety na lekko rumiany kolor z dwóch stron. Podlać mięso 1/4 szklanki wody i dusić pod przykryciem aż mięso będzie miękkie. Do małego garnka wlać śmietanę i dodać serek topiony. Podgrzewać stale mieszając aż ser się rozpuści. Doprawić gałką muszkatołową, solą , pieprzem, papryką ostrą i słodką. Na patelni

O kuchni z uczuciem
Królik w sosie pomidorowym 171

przyprawą do mięs. Odstawiam na parę godzin, minimum jedna. Po tym czasie obsmażam kawałki  królika na maśle klarowanym. Dobrze obsmażone zalewam wrzątkiem, tak aby woda zakryła mięso. Dodaję przyprawy  i duszę 70 minut ( do miękkości mięsa) Gotowe mięso wyciągam , do sosu dodaję koncentrat pomidorowy, mieszam, po czym zagęszczam skrobią wymieszaną w śmietanie.  Podaję z ziemniakami i korniszonami

Takie tam pichcenie
Kopytka z sosem pieczarkowym 2302

odstawiamy na 15 minut. W rondlu roztapiamy tłuszcz dodajemy obraną, pokroją w kostkę cebulę smażmy chwilę. Pieczarki czyścimy kroimy w plasterki, wrzucamy do cebuli, dodajemy również przyprawione mięso oraz serek topiony. Dusimy wszystko do momentu, aż mięso będzie miękkie a serek roztopimy. Smacznego

kgwjanczewo
Farfalle po bolońsku z żurawiną 136

Makaron ugotować al dente w osolonej wodzie. Rozgrzać olej, dodać pokrojona w drobną kostkę cebulę oraz posiekany w plasterki czosnek. Przesmażyć, dodać mięso pół szklanki wody i dusić całość do miękkości mięsa. Do mięsa dodać pomidory, cukier oraz żurawinę. Sos przyprawić do smaku. Na talerz wyłożyć makaron, dodać sos. Posypać posiekaną bazylią

Magiczne Życie Marty
Schab zapiekany z jabłkami 150

talerz a na patelnię wrzucić jabłka i cebulę, chwilę smażyć następnie dodać wszystkie przyprawy i wlać wino. Dokładnie wymieszać aby smaki sie wymieszały a następnie dodać zarumienione mięso. Wszystko chwilkę razem dusić mieszając aby przyprawy pokryły mięso. Następnie zawartość patelni przełożyć do naczynia żaroodpornego, zalać słodką śmietanką. Wstawić do piekarnika nagrzanego na 180 C i zapiekać ok 30 minut

Monia miesza i gotuje
Schab duszony 159

Kruchy i delikatny, duszony schab to pomysł na wykwintny obiad. Składniki do przygotowania mięsa: -ok. 1 kg schabu bez kości -olej -pieprz -sól -słodka papryka -3 ząbki czosnku    Schab po opłukaniu i osuszeniu nacinamy z obu stron. Do naczynia wlewamy ok. 1/4 szklanki oleju, wsypujemy płaską łyżeczkę soli, pół łyżeczki słodkiej papryki, troszkę pieprzu oraz pokrojony(...)zrumienienia obu stron, kilka razy obracając.    Dodajemy warzywa i podsmażamy razem do zeszklenia. Warzywa doprawiamy do smaku.    Dolewamy bulion, przykrywamy i dusimy 45-60 minut do miękkości mięsa. Schab jest gotowy.    Możemy go podać z ziemniakami, sosem brokułowym i dowolną surówką.    Sos brokułowy: -delikatne części brokuła gotujemy w niewielkiej ilości bulionu warzywnego

Maminek kulinarny
Pierogi Z Mięsa Z Rosołu Oraz Kapusty Podduszanej 148

całego serducha :) Składniki na około 40 sztuk Ciasto: 2 szkl mąki pszennej 3/4 szkl gorącej wody razem z 4 łyżkami mleka szczypta soli 1 łyżka oleju Farsz: mięso z rosołu z dwóch udek z kurczaka około 150-200 gr kapusty kiszonej wszystkie warzywa z rosołu 1/2 cebuli uduszonej na oleju  1/2 główki cebuli do kapusty około 3/4 szkl wody(...)części i chowamy pod worek aby nam nie wyschło. 4. Kiedy kapusta jest już gotowa, odstawiamy ją aby trochę przestygła, w tym czasie oddzielamy mięso od kości i dusimy resztę cebuli na oleju. 5. Mięso wraz z cebulą, warzywami mielimy przez maszynkę. Do zmielonego mięsa dodajemy kapustę i mieszamy całość. Przyprawiamy do smaku. 6. Bierzemy jedna część ciasta, wałkujemy dość

Gotowanie...to proste !
pyszny a`la strogonoff z indyka... 92

minuty na większym ogniu, wsypałam pokrojone ogórki z papryką, kostkę rosołową, podsmażałam z 2 minuty mieszając wsypałam mięso, wlałam wody, wymieszałam, pod przykryciem na średnim ogniu dusiłam do miękkości mięsa z 30 minut, na koniec posypać natką pietruszki - gulasz jest syty, smaczny i można podać z czym się lubi...............SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Dietetyczny obiad jednogarnkowy, duszony 133

kopułą. Dosmaczyć pieprzem. Solą. Dodać kaszę gryczaną z pieczarkami. Podlać rosołkiem, lub wywarem warzywnym..albo po prostu wodą. Dołożyć papryki i bazylii. Zamknąć, dusić. Podawać ciepłą na zdrowie! U mnie dodatkowo kulka mięsa mielonego i duszonego w sosie pomidorowym

Z Kuchni Do Kuchni
Gulasz wieprzowy z karczochem 162

każdej strony . -Wlać wino i dusić do momentu wyparowania alkoholu. -Zalać bulionem i dusić pod przykryciem  na wolnym ogniu ok.20 minut. -Dodać koncentrat pomidorowy , podsmażoną cebulę i dusić do miękkości mięsa. -Jeśli  w czasie  gotowania  płyn   zbytnio wyparuje należy dolać gorącej wody lub bulionu  w zależności od tego jaki gęsty powinien być nasz

Zakamarki mojej kuchni
Gulasz myśliwski. 233

pieczarki z dodatkiem posiekanej cebuli ,soli i pieprzu, dodajemy pokrojone w paski ogórki i ugotowane grzyby leśne,  mięso łączymy z grzybami, dolewamy bulionu, dodajemy  koncentrat i dusimy do miękkości mięsa, można zabielić śmietaną

Kuchnia Beaty

Proponowane wyszukiwania