Dodajemy przyprawę do zup, doprawiamy solą i pieprzem, zabielamy śmietaną i dodajemy posiekany koperek. Mięso wkładamy do sosu, przykrywamy i gotujemy jeszcze kilka minut, aż mięso będzie ciepłe. Podajemy z puree ziemniaczanym i duszoną marchewką (przepis poniżej). Smacznego! :) Duszona marchewka na 3-4 osób: 250 obranej i pokrojonej w kostkę marchewki 3 czubate łyżeczki cukru 1 łyżka masła
My Culinary Artzalewamy wodą (najlepiej ciepłą). Dusimy. 4. Kroimy cebulę w kostkę i podsmażamy na patelni, na której było mięso. Zeszkloną cebulkę dodajemy do garnka z gulaszem. Dusimy całość około godziny – do miękkości mięsa. 5. Gdy mięso jest już miękkie dodajemy sprasowany czosnek, doprawiamy magą i zaprawiamy mąką ze śmietaną. Gotowe! Najlepiej smakuje z kaszą gryczaną i gotowanymi buraczkami
Mama z miastasojowym i octem winnym. Kiedy sos się zredukuje, podlać wodą i dalej dusić. Włożyć jedną cytrynę pokrojoną w niezbyt cienkie plastry, wlać sok z połówki drugiej cytryny. Dusić bez przykrycia, aż mięso będzie gotowe, w razie konieczności podlewając wodą, żeby sos się nie przypalił, ale uważając, żeby mięso się nie gotowało, tylko dusiło w gęstym sosie. Dodać soli i pieprzu
stajnia gołębie od kuchniczasu, aż mięso będzie miękkie i usmażone. Krok 4 Do mięsa dodać warzywa, doprawić solą i pieprzem do smaku. Całość zalać 200 ml bulionu warzywnego i dusić pod przykryciem do miękkości mięsa i wchłonięcia się bulionu. Krok 5 Do mięsa i warzyw dodać 300 ml passaty pomidorowej oraz 2 łyżeczki suszonej bazylii. Krok 6 Całość dusić
Krakowskie smaki Aniczasie mięso dokładnie umyć, osuszyć. Obsmażyć na rozgrzanym tłuszczu, z obu stron na rumiano, około 3-5 minut. Wyjąć mięso, zlać tłuszcz, wlać wino, zagotować. Włożyć mięso, dodać rozgnieciony jałowiec i dusić pod przykryciem około 10-15 minut. Wewnątrz mięso powinno osiągnąć temperaturę 62 stopni. Wyjąć mięso, okryć folią aluminiową. Sos z duszenia przecedzić, zagotować, dodać kawałki zimnego masła, wymieszać
królestwo garówKażdy kawałek oprószyć solą i pieprzem, obtoczyć w mące. Patelnię rozgrzać i obsmażyć sznycle z obu stron. Dodać sok pomarańczowy (2 łyżki zostawić), połowę skórki pomarańczowej i bulion, dusić razem z mięsem ok. 10 minut. Następnie dodać filety z pomarańczy i dusić jeszcze 5-7 minut. Soczewicę przygotować zgodnie z przepisem na opakowaniu, dodając skórkę pomarańczową i kumin. Na koniec
Pełny talerzczerwona TESCO * 4 łyżki oleju rzepakowego * natka pietruszki Przygotowanie : Na rozgrzany olej wrzucić pokrojoną w kostkę cebulę, dodać 2 łyżeczki mielonej czerwonej papryki i podsmażyć, dodać mięso mielone i dusić aż straci surowość. Pieczarki pokroić w plasterki. Dodać do mięsa. Gdy składniki się podduszą dodajemy szklankę czerwonej soczewicy i dolewamy bulion. Gdy soczewica zmięknie wlewamy pomidory i dusimy
Magiczne Życie Martywrzącej wody. Wszystko dusimy na niedużym ogniu do całkowitej miękkości mięsa (zwykle powinno to trwać nie dłużej niż 10 minut, jednak wszystko zależy od mięsa i nieraz duszenie może trwać znacznie dłużej - polędwiczki mają być delikatne, miękkie i rozpływać się w ustach). Na osobnej patelce , na maśle podsma ż amy pokrojoną w drobną kosteczkę cebulkę. Gdy się zeszkli(...)podgrzewamy do zgęstnienia sosu. Dodajemy sok z cytryny, doprawiamy solą, pieprzem odrobiną gałki muszkatołowej i cukru . Po lekkim przestygnięciu dodajemy kwaśną śmietanę i dokładnie mieszamy. Do powstałego sosu wrzucamy mięso i przez chwilę podgrzewamy na niedużym ogniu. Gotow e polędwiczki podajemy z ziemniakami w dowolnej postaci oraz ulubionymi sałatkami. Moje posty
Słodka Stronawrzącej wody. Wszystko dusimy na niedużym ogniu do całkowitej miękkości mięsa (zwykle powinno to trwać nie dłużej niż 10 minut, jednak wszystko zależy od mięsa i nieraz duszenie może trwać znacznie dłużej - polędwiczki mają być delikatne, miękkie i rozpływać się w ustach). Sos Kurkowo-Śmietanowy: Kurki dokładnie myjemy i oczyszczamy. Na osobnej patelce , na maśle podsma(...)wszystko podgrzewamy do zgęstnienia. Dodajemy sok z cytryny, doprawiamy solą, pieprzem odrobiną gałki muszkatołowej i cukru . Po lekkim przestygnięciu dodajemy kwaśną śmietanę i dokładnie mieszamy. Do powstałego sosu wrzucamy mięso i przez chwilę podgrzewamy na niedużym ogniu. Gotow e polędwiczki podajemy z ziemniakami w dowolnej postaci oraz ulubionymi sałatkami. Moje posty
Słodka StronaBrzmi dziwnie?:) Mięso w sosie z powideł i keczupu jest niewątpliwie oryginalne, choć również popularne, bo co jakiś czas trafiam na podobny przepis, zazwyczaj w formie zapiekanki. Ja przedstawiam wersję skróconą, gdzie schab (lub kurczak jeśli wolicie) smażymy i robimy sos już bez zapiekania. 800g schabu 3 duże cebule 200g keczupu pikantnego 200g powideł śliwkowych 1/2 łyżeczki pieprzu(...)Wlewamy 1/2 szklanki wody, dusimy przez około 30-40 minut aż mięso i cebula będą miękkie. 2. Keczup, powidła i przyprawy mieszamy ze sobą, wlewamy do garnka z mięsem i cebulą. Dusimy jeszcze przez około 5 minut
Szefowa kuchnioliwy podsmażamy pokrojoną w kostkę cebulę. Jak cebula będzie już szklista dodajemy pokrojone w kostkę mięso. Całość podsmażamy i po kilku minutach dodajemy włoszczyznę i przyprawy. Całość dusimy na wolnym ogniu aż mięso będzie miękkie. Jeśli podczas duszenia woda wyparuje – dolewamy. Gulasz zaprawiamy koncentratem pomidorowym i dodajemy drobno posiekany koperek . Całość dusimy jeszcze przez kilka minut. Tak przygotowany gulasz
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!samym dnie układamy papryczkę, czosnek i chili, a następnie obkładamy kurczaka papryką i oliwkami. Zalewamy składniki winem. Brytfannę przykrywamy i wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni. Dusimy do miękkości mięsa przez ok. 45 minut. Od czasu do czasu, nie otwierając brytfanny, warto wstrząsnąć składniki i „wykąpać” je w sosie. Na 10 minut przed końcem duszenia usuwamy przykrycie brytfanny oraz(...)10px;text-align: center;width: 50%;} #gallery-126 img {border: 2px solid #cfcfcf;} #gallery-126 .gallery-caption {margin-left: 0;} Składniki wyjściowe Sprawione mięso i warzywa Kurczaka najpierw obsmażamy Następnie okładamy warzywami i dusimy w winie Na koniec odkrywamy i dodajemy winogrona Pikantny kurczak z winogronami i oliwkami Post Pikantny kurczak z winogronami i oliwkami pojawił się poraz pierwszy
Kulinarna Pokusapatelni, dodajemy mięso i chwilę smażymy. Potem dokładamy drobno posiekaną cebulę, czosnek i dalej smażymy do uzyskania złotego koloru. Całość zalewamy bulionem, dodajemy ziele angielskie, liście laurowe i dusimy do miękkości mięsa. Następnie dodajemy suszoną paprykę, masło i jeszcze chwilkę dusimy. Doprawiamy solą i pieprzem. Placki ziemniaczane: Ziemniaki obrać i zetrzeć na drobnych oczkach. Nadmiar płynu, który wypuściły odlać. Cebulę
Oryginalny smakporcje: -160 g makaronu (u mnie orkiszowy) -270 g mięsa -3 pomidory+bazylia -100 g pieczarek -łyżka tłuszczu do smażenia -łyżeczka masła klarowanego do duszenia pieczarek Przygotowanie: 1. Makaron gotujemy. 2. Mięso kroimy w kostkę, przyprawiamy wedle uznania i smażymy. Zdejmujemy z patelni. 3. Pieczarki(...)kroimy drobno i dusimy na maśle klarowanym. 4. Pomidory kroimy w kostkę (możecie uprzednio sparzyć i obrać ze skórki). 5. Do podduszonych pieczarek dorzucamy mięso, makaron, pomidory, przyprawiamy, mieszamy i dusimy parę minut do przejścia smakiem wszystkich składników. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Wartości odżywcze: 936 kcal
Zdrowie i pysznie na talerzumięso było przynajmniej w połowie przykryte. Dodajemy włoszczyznę i dusimy ok. 1,5 godz. aż mięso będzie miękkie. Pod koniec duszenia dodajemy sól i pozostałe przyprawy. Gotowe! Można jeszcze nieco odparować sos i go zblendować (ja zostawiłam bez ucierania). Można podać z ziemniakami i duszoną marchewką. Pasuje też surówka z selera. Smacznego
Mama z miasta