pomidory. W między czasie przygotowujemy sos. Sos pomidorowy przelewamy do garnka i zagotowujemy, solimy, pieprzymy i dodajemy zioła (prowansalskie, cząber i tymianek) oraz wyciśnięty czosnek. Sos wlewamy do mięsa i dusimy 5 minut pod przykryciem. Całość przelewamy do naczynia żaroodpornego, posypujemy serem. Zapiekamy 20 minut w temperaturze 200 stopni
Ciastka - domowe słodkościPoliczki wołowe wymagają długiego duszenia - to mięso idealne do wolnowaru. Wystarczy trochę warzyw, pieczarki, wino i pyszne danie gotowe. Jeżeli nie macie wolnowaru, można to danie zrobić tradycyjnie, zajrzyjcie do tego przepisu, będzie pomocny. Inspiracją był przepis z tej strony składniki 600 g policzków wołowych ( 3 - 4 policzki ) 2 łyżki oliwy 1 cebula
Stare Garykostkę i podsmażamy na oleju. Oprószamy solą i pieprzem, przekładamy na ręcznik papierowy, usuwamy nadmiar tłuszczu. Sos miksujemy na gładko, dodajemy 2 łyżki soku z limonki, wrzucamy mięso i dusimy na małym ogniu przez 10 min. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Całość zagęszczamy mąką ziemniaczaną rozpuszczoną w niewielkiej ilości zimnej wody. Zagotowujemy. Podajemy z ryżem i posiekaną natką pietruszki
R'n'G Kitchenlodówce. Po tym czasie, fileta wyjmujemy z marynaty ( przytrzymujemy aby lekko obciekł )) i podsmażamy na niewielkiej ilości oleju. Do pozostałej marynaty dodajemy mąkę, mieszamy i dodajemy do mięsa. Całość dusimy pod przykryciem jeszcze przez chwilę. Od czasu do czasu mieszamy. SMACZNEGO. (function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function
Smaki Ewypapryki kroimy jak najdrobniej. W sporym garnku, na oleju podsmażamy 2-3 minuty pokrojone warzywa, dodajemy przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku i doprawiamy solą, pieprzem. Następnie dorzucamy mielone mięso i dusimy 5-7 minut. Po tym czasie dodajemy wszystkie pozostałe składniki oprócz fasoli i gotujemy pod przykryciem 25-30 minut, co jakiś czas mieszając. Na koniec dorzucamy fasolę i gotujemy
Be Fit Be StrongPrzełożyć do głębokiego rondelka.Dodać łyżeczkę cynamonu. Dokładnie wymieszać. Cebulę pokroić w piórka i zeszklić na oleju. Dodać do mięsa. Marchewkę pokroić w cieniutkie talarki również dodać do mięsa. Całość dusić pod przykryciem ok. 30 minut podlewając wodą. Po tym czasie dołożyć sparzone, obrane ze skóry i pokrojone drobno pomidory. Doprawić wyżej wymienionymi przyprawami. Dusić ok. 8-7 minut
pieprzny smaczekDzisiaj szybki obiadek z kawałkiem mięsa. Plastry karkówki obsmażone i zapieczone z kapustą, cebulą, czosnkiem i jabłkami. Można to przygotować w pojedynczych niewielkich foremkach, każdą porcję
Codzienna kuchnia niecodziennaschab obsmażamy na głębokiej patelni z każdej strony około 5 minut. Patelnię zdejmujemy z ognia, mięso podlewamy szklanką wody i wstawiamy ponownie na ogień pod przykryciem, aby mięso mogło się powoli dusić. W taki sposób mięso pieczemy przez godzinę co jakiś czas przewracając je na inną stronę. Trzeba uważać aby mięso się nie przypaliło,jeśli woda wyparuje trzeba jej dolać
Bon appetit mon amieMięso królika duszone z dodatkiem świeżej szałwii :) Składniki łapki królika i comber 2 cebule 2 ząbki czosnku kilka listków szałwii sól, pieprz zioła prowansalskie ocet jabłkowy maggi olej Sposób … Czytaj dalej Szałwiowy królik
czarrna od kuchnioraz papryki czerwonej. Cebulę kroję w drobną kostkę. Przecisnęłam również czosnek przez praskę. Paprykę kroję w kostkę. Marchewkę kroję w słupki. Warzywa dodaję do mięsa. Całość duszę. Na koniec dodaję wodę oraz koncentrat pomidorowy. Duszę ok 15 minut. Na koniec dodaję przyprawy do smaku
Gotowanie Patkimieszając od czasu do czasu. Sos z patelni miksujemy za pomocą blendera. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Gotowy sos przelewamy na patelnię, na której smaży się mięso. Całość dusimy pod przykryciem około 10 minut. i gotowe! Smacznego
Kuchcikowoasi...Kawałek mniePosiekać w paseczki. W głębokiej patelni rozgrzać 2 łyżki oliwy wrzucić warzywa i grzyby mun, smażyć przez ok 15 min. Dodać przyprawy do smaku i sos sojowy i mięso mielone, dusić jeszcze ok 15 min. Wystudzić. Makaron pociąć na drobniejsze kawałki i dodać do farszu posypać natką pietruszki i wymieszać. Papier ryżowy moczyć w wodzie kłaść nadzienie i zwijać
Gotowanie jest łatwekawałki, przekładamy na patelnie z rozgrzanym tłuszczem, dodajemy cebule pokrojona w piórka oraz przeciśnięty przez praskę czosnek i smażymy, aż cebula się zeszkli. Następnie solimy, wlewamy wodę i dusimy, aż mięso będzie miękkie. Dodajemy rozdrobnioną bułkę, mieszamy i pozostawiamy, aż wchłonie sos. Na osobnej patelni smażymy wątróbkę. Następnie dodajemy ją do mięsa. Całość doprawiamy przyprawami. Wszystko mielimy maszynką o drobnych
Domowy Smak Jedzeniawybrałam mięso gulaszowe z indyka.Pokroiłam w kostkę i podsmażyłam.Drobno pokrojoną cebulę również podsmażyłam na patelni.Przełożyłam wszystko do garnka i zalałam wodą.Na małym ogniu mięso się dusiło wraz z listkiem laurowym, zielem angielskim,czosnkiem,solą,pieprzem,papryką słodką i ostrą.Można wrzucić pokrojoną marchewkę,paprykę,groszek,pieczarki co kto lubi.Zostawiamy wszystko na ok.40 minut i na koniec
potrawyregionalnesłodkie ziemniaki. Trudno je porównać do jakiegoś innego produktu. Jedno jest pewnę są po prostu przepyszne, szcególnie jeszcze ciepłe oprószone solą. Dziś polecam roladki lekko słodkawymi kasztanami. Mięso powoli duszone z cebulą jest
Pyry na Gaz