mięso duszone - 8529 przepisów (strona:47/569)

Gulasz wieprzowy 157

ogórki pokroić w paseczki. W głębokim garnku rozgrzać olej, wrzucić mięso, obsmażyć. Dodać cebulę, podsmażyć. Na koniec podlewamy mięso wodą, dodajemy czosnek, liść laurowy, ziele angielskie. Całość dusimy pod przykryciem, aż mięso zmięknie. Pod koniec dodajemy paprykę oraz ogórki, chwilę jeszcze dusimy wszystko razem. Mąkę wymieszać z odrobiną wody, wlać do mięsa, zagotować.  Doprawić solą i pieprzem do smaku

magiczna kuchnia Kasi
Chilli con carne 201

uwolnią aromat i następnie dodajemy mięso mielone.  Gdy mięso zmieni kolor dolewamy przecier pomidorowy i dusimy. W tym czasie siekamy paprykę w niedużą kostkę i dodajemy do mięsa i pomidorów. Dusimy ok. 10 minut. Gdy papryka jest miękka doajemy odcedzoną fasolę oraz kukurydzę, dusimy kilka minut. Na koniec doprawiamy do smaku solą, pieprzem i ewentualnie słodką papryką. Podajemy

DefinicjaSmaku
Poniedziałkowy "fit" - Potrawka z kurczaka z pieczarkami 236

gotujemy 8-10 minut w lekko osolonym wrzątku i odcedzamy. Mięso kroimy w kostkę, dodajemy do cebuli i posypujemy przyprawą do kurczaka.  Dolewamy pół szklanki wody i dusimy, aż mięso nie będzie surowe. Dodajemy wówczas przygotowane pieczarki. Po przesmażeniu całości dodajemy posiekaną natkę pietruszki oraz jogurt naturalny. Całość mieszamy, smażymy jeszcze aż się wszystko zagotuje. Podajemy z dowolną kaszą

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Curry z mleczkiem kokosowym 67

oprócz soli. Przysmażamy przyprawy, daje nam to intensywny aromat, mocno mieszamy i dodajemy kilka łyżek wody. Powstaje ciemna pasta, dodajemy mięso oraz ziemniaka. przykrywamy pokrywką i pozwalamy aby mięso się dusiło w aromacie przypraw. Po około 20 minutach dodajemy pomidory gotujemy chwilę i dodajemy mleko kokosowe. Sprawdzamy mięso, jeśli jest miękkie czas doprawić solą sos.  Dodajemy odrobinę soli

Smaki Przyprawy i Kolory
Krokiety z pieczarkami i ogórkiem kiszonym 106

podanych składników smażymy cienkie naleśniki (ciasto będzie rzadsze niż tradycyjne naleśnikowe). Mięso mielone smażymy na niewielkiej ilości oleju, gdy się zetnie z każdej strony dodajemy posiekaną cebulę i dusimy razem aż mięso będzie całkowicie usmażone (około 10 minut). Dodajemy przyprawy i 1/2 łyżeczki soli, studzimy.  Na niewielkiej ilości tłuszczu dusimy pieczarki, pod koniec solimy 1/2 łyżeczki. Studzimy Przestudzone mięso

Kolorowy Przepisownik
Kurczak a’ la z Mezlai 105

umyć, podzielić na kotlety, skropić oliwą. Wrzucić na patelnię, zalać rosołem, gotować bez przykrycia, aż mięso dojdzie a rosół wyparuje. Zmieszać 0,5 jogurtu ze szczyptą soli. Zalać mięso i dusić mieszając, aż jogurt odparuje i „osiądzie” na kurczaku. Resztę jogurtu wymieszać z przyprawami i zmiażdżonym czosnkiem. Mięso podać z sosem i ulubionymi dodatkami. Smacznego function load

dom-agi.pl
Curry z mleczkiem kokosowym 136

oprócz soli. Przysmażamy przyprawy, daje nam to intensywny aromat, mocno mieszamy i dodajemy kilka łyżek wody. Powstaje ciemna pasta, dodajemy mięso oraz ziemniaka. przykrywamy pokrywką i pozwalamy aby mięso się dusiło w aromacie przypraw. Po około 20 minutach dodajemy pomidory gotujemy chwilę i dodajemy mleko kokosowe. Sprawdzamy mięso, jeśli jest miękkie czas doprawić solą sos.  Dodajemy odrobinę soli

Kulinarna rozmowa
Szynka duszona z brzoskwiniami 163

mięso. Po obsmażeniu zalewamy przegotowaną wodą do 1/3 wysokość szynki. Dusimy pod przykryciem około pół godziny. Po tym czasie brzoskwinie kroimy na ćwiartki a mięso w plastry i dalej razem dusimy przez około 20 minut. Gdy mięso zmięknie robimy sos. W szklance rozprowadzamy mąkę ziemniaczaną z 50 ml zimnej wody. Zawiesinę wlewamy do wytworzonego podczas duszenia sosu i energicznie mieszamy

Qchnia po prostu
Bigos z młodej kapusty. 228

oleju rzepakowego. Dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę i chwilę razem smażymy. Przekładamy do garnka, zalewamy ok 2 szklankami wody, dodajemy pokrojoną w talarki marchewkę, listek, ziele i chwilę dusimy. Kiedy mięso jest podduszone dokładamy kapustę najlepiej partiami, aby jej nie rozgotować. A całość nie zmieści się nam w garnku. Chwilkę gotujemy. Kiedy kapusta zrobi się szklista i delikatnie zmięknie dokładamy

Malinowe Pocałunki
Pasztet z kaczki z suszoną śliwką 130

mała pietruszka, kawałek selera kilka suszonych śliwek WYKONANIE Mięso oprócz wątróbki, obsmażyć, dodać do rondla podlać wodą tak, by je  przykryć.  Dodać warzywa kilka listków laurowych. Dusić, aż mięso będzie bardzo miękkie, rozpadające się. Wątróbkę podusić z cebulką na oleju - krótko.  Bułkę namoczyć w mleku. Mięso, wątróbkę, warzywa i bułkę przepuścić trzy razy przez maszynkę do mielenia

W kuchennym oknie Ewy
Udka w sosie marchewkowo-porowym 144

oleju z obu stron. Zalać wodą, dodać liść laurowy i ziele angielskie, pokrojoną w kostkę marchewkę i posiekanego pora. Dusić do miękkości. 2. W miseczce rozrobić śmietanę i mąkę (po 2 łyżki) i dodać trochę zimnej wody. Mięso(...)wyjąć, wlać mieszankę z mąki, śmietany i wody, gotować do zagęszczenia sosu. Dodać siekaną natkę selera, doprawić solą i pieprzem do smaku, a na koniec z powrotem dodać mięso. Całość dusić jeszcze 1-2 minuty. Smacznego

Kuchnia domowa Ani
KARKÓWKA W TOWARZYSTWIE BRĄZOWYCH PIECZAREK 196

ułożyć warstwami: podsmażone mięso, pieczarki, cebulę. Zalać wodą (lub bulionem). Dodać sól, liść laurowy, ziele angielskie, musztardę i odrobinę granulowanego czosnku  Dusić ok. 1 godziny do miękkości mięsa. Pod koniec duszenia dodać do smaku łyżeczkę  koncentratu pomidorowego oraz  śmietanę. Zagotować

Walijskie Pichcenie
Bigos z młodej kapusty z olejem rzepakowym. 127

oleju rzepakowego. Dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę i chwilę razem smażymy. Przekładamy do garnka, zalewamy ok 2 szklankami wody, dodajemy pokrojoną w talarki marchewkę, listek, ziele i chwilę dusimy. Kiedy mięso jest podduszone dokładamy kapustę najlepiej partiami, aby jej nie rozgotować. A całość nie zmieści się nam w garnku. Chwilkę gotujemy. Kiedy kapusta zrobi się szklista i delikatnie zmięknie dokładamy

Malinowe Pocałunki
Pyszny pasztet domowy 134

części pora, 1 mała pietruszka, kawałek selera WYKONANIE Mięso oprócz wątróbki, obsmażyć, dodać do rondla polać wodą tak, by je  przykryć.  Dodać warzywa kilka listków laurowych. Dusić, aż mięso będzie bardzo miękkie, rozpadające się. Wątróbkę podusić z cebulka na oleju - krótko.  Bułkę namoczyć w mleku. Mięso, wątróbkę, warzywa i bułkę przepuścić trzy razy przez maszynkę do mielenia

W kuchennym oknie Ewy
Zapiekanka rybno-ziemniaczana 200

oliwę z oliwek, zmniejszyć ogień, dusić chwilę aż zacznie robić się szklisty, a następnie wyłożyć na niego rybne filety. Dusić pod przykryciem około 3-4 minut. Po tym czasie zdjąć z ognia, przestudzić, rozdrobnić rybę. Połączyć rozdrobnione mięso ryby, duszony por, starte ziemniaki, posiekaną natkę pietruszki, oraz jajka, chrzan i musztardę. Doprawić świeżo zmielonym pieprzem i ewentualnie solą. Przełożyć

Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciała