mięso duszone - 8529 przepisów (strona:47/569)

Szynka duszona z brzoskwiniami 175

mięso. Po obsmażeniu zalewamy przegotowaną wodą do 1/3 wysokość szynki. Dusimy pod przykryciem około pół godziny. Po tym czasie brzoskwinie kroimy na ćwiartki a mięso w plastry i dalej razem dusimy przez około 20 minut. Gdy mięso zmięknie robimy sos. W szklance rozprowadzamy mąkę ziemniaczaną z 50 ml zimnej wody. Zawiesinę wlewamy do wytworzonego podczas duszenia sosu i energicznie mieszamy

Qchnia po prostu
Bigos z młodej kapusty. 242

oleju rzepakowego. Dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę i chwilę razem smażymy. Przekładamy do garnka, zalewamy ok 2 szklankami wody, dodajemy pokrojoną w talarki marchewkę, listek, ziele i chwilę dusimy. Kiedy mięso jest podduszone dokładamy kapustę najlepiej partiami, aby jej nie rozgotować. A całość nie zmieści się nam w garnku. Chwilkę gotujemy. Kiedy kapusta zrobi się szklista i delikatnie zmięknie dokładamy

Malinowe Pocałunki
Pasztet z kaczki z suszoną śliwką 141

mała pietruszka, kawałek selera kilka suszonych śliwek WYKONANIE Mięso oprócz wątróbki, obsmażyć, dodać do rondla podlać wodą tak, by je  przykryć.  Dodać warzywa kilka listków laurowych. Dusić, aż mięso będzie bardzo miękkie, rozpadające się. Wątróbkę podusić z cebulką na oleju - krótko.  Bułkę namoczyć w mleku. Mięso, wątróbkę, warzywa i bułkę przepuścić trzy razy przez maszynkę do mielenia

W kuchennym oknie Ewy
Udka w sosie marchewkowo-porowym 156

oleju z obu stron. Zalać wodą, dodać liść laurowy i ziele angielskie, pokrojoną w kostkę marchewkę i posiekanego pora. Dusić do miękkości. 2. W miseczce rozrobić śmietanę i mąkę (po 2 łyżki) i dodać trochę zimnej wody. Mięso(...)wyjąć, wlać mieszankę z mąki, śmietany i wody, gotować do zagęszczenia sosu. Dodać siekaną natkę selera, doprawić solą i pieprzem do smaku, a na koniec z powrotem dodać mięso. Całość dusić jeszcze 1-2 minuty. Smacznego

Kuchnia domowa Ani
KARKÓWKA W TOWARZYSTWIE BRĄZOWYCH PIECZAREK 213

ułożyć warstwami: podsmażone mięso, pieczarki, cebulę. Zalać wodą (lub bulionem). Dodać sól, liść laurowy, ziele angielskie, musztardę i odrobinę granulowanego czosnku  Dusić ok. 1 godziny do miękkości mięsa. Pod koniec duszenia dodać do smaku łyżeczkę  koncentratu pomidorowego oraz  śmietanę. Zagotować

Walijskie Pichcenie
Bigos z młodej kapusty z olejem rzepakowym. 142

oleju rzepakowego. Dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę i chwilę razem smażymy. Przekładamy do garnka, zalewamy ok 2 szklankami wody, dodajemy pokrojoną w talarki marchewkę, listek, ziele i chwilę dusimy. Kiedy mięso jest podduszone dokładamy kapustę najlepiej partiami, aby jej nie rozgotować. A całość nie zmieści się nam w garnku. Chwilkę gotujemy. Kiedy kapusta zrobi się szklista i delikatnie zmięknie dokładamy

Malinowe Pocałunki
Pyszny pasztet domowy 141

części pora, 1 mała pietruszka, kawałek selera WYKONANIE Mięso oprócz wątróbki, obsmażyć, dodać do rondla polać wodą tak, by je  przykryć.  Dodać warzywa kilka listków laurowych. Dusić, aż mięso będzie bardzo miękkie, rozpadające się. Wątróbkę podusić z cebulka na oleju - krótko.  Bułkę namoczyć w mleku. Mięso, wątróbkę, warzywa i bułkę przepuścić trzy razy przez maszynkę do mielenia

W kuchennym oknie Ewy
Zapiekanka rybno-ziemniaczana 214

oliwę z oliwek, zmniejszyć ogień, dusić chwilę aż zacznie robić się szklisty, a następnie wyłożyć na niego rybne filety. Dusić pod przykryciem około 3-4 minut. Po tym czasie zdjąć z ognia, przestudzić, rozdrobnić rybę. Połączyć rozdrobnione mięso ryby, duszony por, starte ziemniaki, posiekaną natkę pietruszki, oraz jajka, chrzan i musztardę. Doprawić świeżo zmielonym pieprzem i ewentualnie solą. Przełożyć

Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciała
Ossobuco z dynią i kurkami 166

Dzięki duszonym warzywom, pożywnym mięsie i porcji kremowego pure ziemniaczanego danie doskonale wpisuje się również w chłody panujące za oknem. Mnie nic tak nie poprawiam humoru jak wolno duszone danie jednogarnkowe z ziemniaczano-maślaną "chmurą" właśnie.  Składniki na 4 porcje Czas przygotowania: ok 2 godziny ok 1 kg giczy cielęcej 4 łodygi selera naciowego 3 marchewki(...)liście laurowe i pozostałe przyprawy, przykrywamy i dusimy na średnim ogniu przez ok 1,5 - 2 godzin 5. Po ok godzinie dorzucamy pokrojoną dynię, marchewkę, kurki i selera, dusimymięso będzie zupełnie miękkie, wręcz rozpadające się  6. Pure - ziemniaki gotujemy w osolonym wrzątku do miękkości, następnie dokładnie rozgniatamy je z zimnym masłem, pure musi być maślane i gładkie

Słodki Kompromis
Kurczak duszony z warzywami 223

sojowego, czosnku oraz cebuli, to jedne z moich obowiązkowych zestawień w kuchni. Zobacz też: Kurczak w sosie pomarańczowym z sezamem Kurczak z papryką, ananasem i ryżem Przepis na kurczaka duszonego z warzywami Drukuj przepis Porcji: 2 Czas gotowania: 1 godzina Składniki 4 nóżki kurczaka 2 cebule szalotki 2 ząbki czosnku 2 łyżki sosu sojowego pół szklanki wody opakowanie mrożonych(...)Zmniejszamy ogień oraz dodajemy na patelnię posiekany czosnek, cebulę. Następnie wlewamy sos sojowy i wodę. Przykrywamy i dusimy około 30 minut, aby mięso zmiękło. 3 Następnie na patelnie dodajemy rozmrożone warzywa i ponownie przykrywamy do podduszenia na około 20 minut. 4 Jeżeli mięso jest wystarczająco miękkie i odchodzi od kości, oznacza to, że danie jest już gotowe. Na sam koniec

Kuchnia Bazylii
Krokiety z mięsem z rosołu i pieczarkami 158

intensywnie podgrzewamy przez ok. 1 minutę cały czas mieszając. Przestawiamy rondel na mały ogień, lekko solimy pieczarki do smaku i po wymieszaniu przykrywamy naczynie. Dusimy bardzo powoli przez ok. 20 minut, czasami mieszając. Z mięsa usuwamy wszelkie kości i chrząstki. Kroimy na mniejsze kawałki, podobnie jak warzywa. Blendujemy w taki sposób, aby rozdrobnić składniki, ale niekoniecznie powinna to być bardzo(...)gallery-item {float: left;margin-top: 10px;text-align: center;width: 50%;} #gallery-76 img {border: 2px solid #cfcfcf;} #gallery-76 .gallery-caption {margin-left: 0;} Składniki wyjściowe Duszenie pieczarek Zblendowane mięso i warzywa Gotowy farsz Zawijanie krokietów Zawinięte krokiety Krokiety a panierce Krokiety z mięsem z rosołu i pieczarkami Post Krokiety z mięsem z rosołu i pieczarkami pojawił się

Kulinarna Pokusa
Bitki w sosie 140

Mięso pokroić w plastry , można lekko rozbić tłuczkiem.Mięso podsmażyć na patelni, dodać cebule, susz warzywny, starte na tarce marchewki oraz przyprawy.Zalać wszystko bulionem, dodać koncentrat .Dusićmięso będzie miękkie.W razie potrzeby dolać wody i doprawić

Moje domowe kucharzenie
BITKI WIEPRZOWE W SOSIE WARZYWNO - OGÓRKOWYM 109

wodą by było lekko przykryte. Następnie dorzucić liście laurowe,majeranek,pieprz ziołowy oraz zmiażdżony czosnek. Dusić wszystko ok 20 min,następnie dodać pokrojone w kostkę ogórki.Całość dusićmięso będzie miękkie.Pod koniec doprawić wszystko wg uznania

Niespełnione zdolności kulinarne
Kasza jaglana z królikiem - jaglanotto. 161

Rafex 1 małą cebulę Cebulę kroimy w kosteczkę i dusimy na oleju kokosowym. Comber z królika siekamy na niewielkie kawałki i dorzucamy do garnka. Podczas gdy cebulka z mięsem się dusi, robimy porządek z kaszą jaglaną. Moim sposobem na nią, aby nie była gorzka w smaku jest najpierw przepłukanie jej na sicie wrzątkiem, następnie chwilę pod bieżącą zimną wodą

MamaOskarka
Karczek duszony w sosie własnym 214

mięso twarde i łykowate. Stare mięso zawsze jest ciemnoróżowe, a z młodych sztuk jest jasnoróżowe. Konserwujemy mięso wieprzowe przez solenie i peklowanie. Więcej na temat wieprzowiny, znajdziecie w tym linku. Serdecznie zapraszam   Zapraszam na stronę :   KLIK    Karczek duszony w sosie własnym  SKŁADNIKI:  karkówka - 80 dag  sól i pieprz  mąka(...)płat mięsa oprószyć solą i pieprzem, obtoczyć w mące i smażyć na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor. Przełożyć mięso do garnka, podlać wrzącą wodą, dodać przyprawy i dusić do miękkości. Gdy mięso jest już miękkie, zagęścić sos mąką, zagotować. Podawać z ziemniakami i buraczkami zasmażanymi . (function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return

Kuchnia Danusi

Proponowane wyszukiwania