obiad powstał w dniu, gdy miałam wolne .. he he .. jak to ładnie brzmi ;) wparowałam do domu na chwilę tylko i musiałam coś zjeść :) Mięso z indyka możesz wymienić na mięso z kurczaka. Indyk duszony z cukinią 15 dkg mięsa z uda z indyka 1 ząbek czosnku 1/2 cebuli szczypta pieprzu i szczypta chilli(...)podsmażyłam. Po chwili dodałam wodę i cukinię, całość przykryłam pokrywką i dusiło się wszystko razem około 5 minut. I obiad gotowy :) Ja zjadłam to danie w towarzystwie dwóch łyżek ryżu, ale możesz dodać makaron, ziemniaki. Smacznego ! Indyk duszony z cukinią szybki obiad
Kuchnia na wzgórzuzalewy i oprószamy mąką. W garnku rozgrzewamy olej i podsmażamy na nim mięso aż zbrązowieje. Doprawiamy solą, pieprzem, papryką, podlewamy wodą i dusimy ok. 30 min. Do duszącego się mięsa dodajemy pokrojone ziemniaki i trzymamy na gazie jeszcze pół godz. Dodajemy pokrojoną paprykę, ogórki, trochę wina z marynaty, koncentrat i keczup. Gotujemy jeszcze 20 min. Podajemy z kluskami albo chlebem
Mama z miastarondla i podlewamy 100ml.wody,przykryć pokrywką i dusimy na małym ogniu.Na patelnię, na którym smażyliśmy kotlety wrzucamy i dusimy pokrojone w kostkę cebule.Dusimy na złoty kolor.Wrzucamy ją do mięsa,przyprawiamy i dusimy wszystko 1 godz.w zależności od mięsa.Smacznego
Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielkilodówce. Na drugi dzień wyjmujemy mięso z marynaty, mieszamy z pokrojoną w kostkę cebulą i dusimy pod przykryciem na oliwie z oliwek do miękkości. W czasie duszenia, gdy mięso się już zetnie, doprawiamy je solą pieprzem i odrobiną wędzonej papryki, można też dorzucić gałązkę rozmarynu. Gulasz podajemy oczywiście z quinoą ;) polecam też jako dodatek sałatkę z marynowanej cebuli, która
Quinoa Raz!trzymać w cieple. Włożyć kości i obsmażyć. Następnie dodać szalotkę i czosnek. Przesmażyć. Dodać jabłko, przesmażyć. Wlać 500 ml kwasu chlebowego, posolić i gotować około 15 minut. Dodać mięso i dusić na niewielkim ogniu pod przykryciem około 40 minut – aż mięso będzie miękkie. Wyjąć kości, wlać ocet (4 łyżki), dodać miód ( około łyżeczki do kawy ) i pokruszony chleb, gotować około
królestwo garówkuchni hinduskiej. Kurczak duszony w mleku kokosowym. Niesamowicie aromatyczny, delikatny i bardzo smaczny. Jak wiecie duszą sztuki kulinarnej w Indiach są przyprawy, które wzbogacają smak, aromat i wygląd potraw. Jestem miłośniczką tej kuchni i dlatego na moim blogu można wyszukać sporo przepisów z kuchni hinduskiej. Głównie są to mięsa. 1 kurczak 1 puszka mleczka kokosowego 1/2 łyżeczki imbiru(...)minuty mieszając. Włożyć do kawałki kurczaka i smażyć na małym ogniu lekko przyrumieniając z każdej strony. Wlać 1/2 szklanki wody wymieszaną z mleczkiem kokosowym i dusić pod przykryciem aż mięso będzie miękkie. kurczak duszony w mleczku kokosowym
O kuchni z uczuciemnajlepszy do sałatek, czy innych dań to taki wcześniej pokrojony i lekko posolony. Puszczenie soków sprawi, że nie będzie miał w sobie goryczy. Spróbujcie :) Składniki: 0,5 kg mięsa mielonego wołowego 4-5 ziemniaków duży bakłażan (lub 2 mniejsze) duża cebula 2 ząbki czosnku łyżka koncentratu pomidorowego 3 łyżki przecieru pomidorowego oregano, bazylia, kumin sól, pieprz 2 łyżki parmezanu(...)ręczniku i układamy na ziemniaki. Czosnek i cebule drobno siekamy i solimy. Wykładamy na rozgrzana oliwę i dusimy ok 3-5 minut. Po tym czasie dołączamy do cebuli mięso i dusimy kolejne 10 minut. Dodajemy koncentrat oraz przecier oraz doprawiamy do smaku. Mięsny farsz układamy jako trzecią warstwę w naczyniu. Sos beszamelowy robimy jako ostatni element, ponieważ szybko tężeje
ChilliJemyJagnięcina duszona z jabłkami, orzechami włoskimi i morelami Dzisiaj mam dla Was przepis na pyszny gulasz z jagnięciny. Mięso jest duszone w towarzystwie aromatycznych przypraw i białego wina, z dodatkiem jabłek, moreli i orzechów włoskich. Jeżeli macie taką opcję można, a nawet warto przygotować to danie dzień wcześniej. Całość nabierze mocniejszego smaku. Oczywiście wskazane jest też mieć(...)ogniu przez ok. 5 minut. Dodać czosnek, smażyć jeszcze minutę. Przełożyć do garnka z mięsem. Na patelnię wlać wino, zagotować. Łopatką zeskrobać wszystko, co przywarło podczas smażenia. Całość przelać do garnka. Dodać bulion, jabłka, cynamon, skórkę z cytryny i miód. Zagotować, zmniejszyć ogień i dusić przez 75 minut. Dodać morele, posiekane i rozgniecione łodyżki mięty (listki zachować) oraz zmielone orzechy
Pełny talerzKawałki kurczaka obtaczamy dokładnie w masie oliwkowej i układamy na dużej patelni. Ewentualny nadmiar masy również wkładamy na patelnię. Dusimy powoli na niezbyt dużym ogniu, pod przykryciem przez ok. 75 minut, co pewien czas poruszając zawartością naczynia i odwracając mięso na drugą stronę. Finalnie powinniśmy otrzymać gęsty sos oliwkowo-ziołowy z minimalną ilością płynu – dlatego jeśli stwierdzimy pod koniec duszenia(...)align: center;width: 50%;} #gallery-59 img {border: 2px solid #cfcfcf;} #gallery-59 .gallery-caption {margin-left: 0;} Składniki wyjściowe Pocięte oliwki Udka z masą oliwkową na początku duszenia Uduszone mięso z sosem oliwkowym Udka z kurczaka w sosie oliwkowym Post Udka z kurczaka w sosie oliwkowym pojawił się poraz pierwszy w Kulinarna Pokusa
Kulinarna Pokusastaram się sama przygotowywać smakołyki do koszyka, a jednym z nich jest tuszonka. Kiedyś taki słoik był u nas obowiązkowym wyposażeniem każdego wakacyjnego wyjazdu - tuszonka (тушёнка) czyli mięso w sosie własnym duszone w słoiku. Czy muszę pisać, że swoja, domowa smakowała najlepiej na świecie? Ostatnio domową produkcją tuszonki zajął się brat. Przetestował kilka przepisów i opracował swój sposób(...)zrobienie mięsa w słoiku. Tuszonkę można przygotować zarówno z mięsa wieprzowego, jak i z wołowiny, a nawet z drobiu. Do jej przygotowania lepiej wybierać mięso nieco tłustsze, jak na przykład karkówka, podczas duszenia tłuszcz się wytopi i zbierze u góry słoika, a samo mięso zanurzone będzie w smakowitej galaretce. Kolejną sprawą jest sposób i czas duszenia. Można pasteryzować słoiki
Obiad gotowyziele angielskie i dusimy do miękkości kapusty. Odcedzamy z wody, jeśli to konieczne, następnie zalewamy odrobiną octu by nadać intensywny kolor. Doprawiamy do smaku i jeszcze chwilę dusimy. Odstawiamy do ostygnięcia. Mięso myjemy, kroimy w plastry, rozbijamy tłuczkiem i nacieramy solą i pieprzem. Każdy płat obficie smarujemy koncentratem oraz musztardą. Cebulę kroimy w plastry(...)boczek w drobną kostkę i układamy na płatach mięsa. Każdy płat dokładnie zwijamy w roladkę i spinamy wykałaczką. Roladki obsmażamy z każdej strony na mocno rozgrzanym smalcu. Podlewamy mięso bulionem i dusimy do miękkości. W międzyczasie ziemniaki ugniatamy, przekładamy do miski i dzielimy masę na 4 części. Jedną część wyjmujemy i uzupełniamy ją taką samą ilością mąki ziemniaczanej. Dokładamy wyjęte
Dobra zagrycha u Krychy i Zdzichabrytfanny lub dużej patelni, dodać 200ml bulionu, 200ml wody, ziele angielskie, liście laurowe, lubczyk, majeranek i słodką czerwoną paprykę. Dusić całość pod przykryciem na bardzo małym ogniu przez ok. 2 godziny. W razie potrzeby dolać nieco wody. Gdy mięso już się udusi, wyłożyć je na talerz, wywalić liście laurowe i ziele angielskie, a sos wraz z warzywami zblendować
Kulinarne PrzebojePulpeciki z mielonego mięsa drobiowego duszone w cukinii i pomidorach. Prosty i bardzo smaczny obiad, który swobodnie mogą zjeść osoby będące na diecie. 1 cebula 1 ząbek czosnku 4 pomidory 1 cukinia 1 łyżka suszonej bazylii sól pieprz czarny PULPECIKI: 300 g mięsa mielonego z indyka 1 czerstwa bułka kajzerka mleko do namoczenia bułeczki 1 jajko sól pieprz ziołowy(...)dodać pokrojone pomidory wcześniej sparzone i obrane ze skórki. Przyprawić, a kiedy pomidory zaczną puszczać sok, dodać pulpeciki i chwilę dusić. Tak przygotowane pulpeciki można podać, np z ryżem lub makaronem. Kategoria: A-Z WYTRAWNIE , Dania z patelni , Mięsa , Obiad Tagged: cukinia , indyk , pomidory
https:KKuchniaMniampłacie mięsa położyć dwa plasterki cukinii. Na cukinii położyć dwa plasterki salami i jedno jajko. Zwijać wszystko w roladki, mocno dociskając. Jeśli trzeba, na czas duszenia można mięso związać bawełnianą nitką lub spiąć wykałaczkami. Wrzucić na rozgrzany tłuszcz, odsmażyć ze wszystkich stron a następnie przykryć pokrywką i dusić około 20 minut
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia