Drobiowe kieszonki ze szpinakiem, camembertem oraz sosem cytrynowym

Drobiowe kieszonki ze szpinakiem, camembertem oraz sosem cytrynowym

Drobiowe kieszonki ze szpinakiem, camembertem oraz sosem cytrynowym

Przepis na : obiad

Delikatne drobiowe mięso faszerowane duszonym szpinakiem i camembertem to wspaniała propozycja na codzienny jak i świąteczny  obiad, smaku dopełnia dodatek sosu cytrynowego. Doda energii na cały dzień.Polecam. Składniki: Na dwie osoby: 1 duży podwójny filet z kurczaka Garść świeżego szpinaku Kawałek pora 2 łyżki masła ½ krążka sera camembert Sól i pieprz do smaku Przyprawa ziołowa do kurczaka Olej rzepakowy do smażenia Sos cytrynowy: 200 g jogurtu naturalnego greckiego 2 łyżki  majonezu Skórka otarta z ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Wanilia i Kardamon

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Sałatka z kurczakiem - 15 najlepszych przepisów

Sałatka z kurczakiem ma wielu swoich "wielbicieli", zarówno wśród tych, którzy dbają o linię, jak i wśród tych, którzy kalorii nie liczą.

Czytaj dalej...

Babka Wielkanocna - zbiór najlepszych przepisów

Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.

Czytaj dalej...

Autor

Wanilia i KardamonWanilia i Kardamon

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

kurczak, mięso, sosy, szpinak, cytryna, ser, por , camembert, majonez, świąteczne, świąteczne przepisy, obiad, filet z kurczaka, drobiowe, mięso duszone, wielkanoc, filet ze szpinakiem, sos do kurczaka, kurczak z serem, mięso na obiad, kurczak z cytryną, kurczak majonez, ser biały

Inne przepisy z Wanilia i Kardamon

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.