mięso duszone - 8529 przepisów (strona:46/569)

Kurczak w sosie curry 149

domu cieszą się bardzo dużym powodzeniem.  Lubię ten rodzaj mięsa przede wszystkim dlatego, że filety nie wymagają długiej obróbki cieplnej. Smażenie piersi  czy duszenie  tego rodzaju mięsa nie zajmuje na prawdę wiele czasu. Można go podać w wersji słonej i z owocami.   Kurczak w sosie curry jest dowodem na to, że danie mięsne także można przygotować(...)Cebulę i czosnek szklimy na tłuszczu. Dodajemy kurczaka. Smażymy do czasu aż mięso przestanie być surowe. Śmietanę łączymy z curry i przecierem pomidorowym. Dokładnie mieszamy. Zalewamy mięso. Danie doprawiamy solą i pieprzem. Dusimy pod przykryciem przez ok. 30 minut. Kurczak w sosie curry najlepiej smakuje podany z ryżem. Ja dodatkowo podałam go w towarzystwie marchewki z groszkiem.  Ilość porcji

Pobite gary Barbary
Wołowina w sosie własnym 147

Odstawić na noc do lodówki .  W rondlu rozgrzać oliwę , z rękawa wyciągnąć mięso do rondla . Podsmażać na małym ogniu około 20 minut , następnie wlać bulion i dusićmięso zmięknie .  Jeśli bulion wyparuje można dolać wody . W niewielkiej ilości wody rozrobić mąkę i zagęścić sos. Przyprawić do smaku vegetą i pieprzem . Podawać z ziemniakami, ryżem lub kaszą. Smacznego

Sama słodycz i szczypta chili
Bitki w sosie pomidorowym 171

pieprz listek, ziele bulion  śmietana Mięso pokroić w plastry , można lekko rozbić tłuczkiem.Mięso podsmażyć na patelni, dodać cebulę, warzywa oraz przyprawy.Zalać wszystko bulionem, dodać koncentrat .Dusićmięso będzie miękkie.W razie potrzeby dolać wody.Pod koniec dodać śmietanę. Sos można zagęścić 1-2 łyżkami mąki rozrobionymi  w zimnej wodzie i zagotować

Moje domowe kucharzenie
marynowana biodrówka na obiad... 119

wlać ze 3 łyżki oleju i na gorącym zrumienić z każdej strony mięso do mięsa dodać ćwiartki cebuli i podsmażać dolać wodę i dodać pomidor pokrojony - pod przykryciem dusić do miękkości mięsa pod koniec zdjąć pokrywkę i dusić z 10 minut starte zielone ogórki wymieszać z pokrojonym pomidorem, z przyprawą, jogurtem biodrówkę podać młodymi ziemniakami i mizerią........SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Pulpety z marchewką w sosie pomidorowo-paprykowym z ciecierzycą 155

minutki, często mieszając. Przełóż do miski, w której będziesz wyrabiać mięso mielone. Do cebuli dodaj ugotowaną marchewkę. Gdy się trochę przestudzi, rozgnieć ją ręcznie lub widelcem. Dodaj mięso mielone i przyprawy (wszystkie poza ziołami prowansalskimi), czosnek niedźwiedzi lekko rozetrzyj w dłoniach. Wbij całe jajko i wsyp bułkę tartą. Ręcznie wyrób po dokładnego połączenia się składników na dość zwartą masę. Uformuj(...)Przykryj garnek pokrywką i duś kilka minut na dużym ogniu. Możesz poruszać garnkiem, aby mięso nie przywarło. Gdy mięso się zetnie, przemieszaj wszystko. Sos sam zgęstnieje dzięki mące. Duś do miękkości mięsa - ok 10 minut, co jakiś czas mieszając.  Pod koniec gotowania dodaj ugotowaną ciecierzycę, koncentrat pomidorowy i wsyp zioła prowansalskie, dobrze wymieszaj. Jeśli sos będzie za gęsty, dolej

Anioszek w kuchni
Pasztet z sarny 120

pieprz do smaku liść laurowy x6 Owoc Jałowca 8 ziaren 2 suche bułki (kajzerki) Smalec gęsi - kilka łyżek Sposób: Mięso sarny kroimy w wielka kostkę Tak samo boczek Smażymy na smalcu gęsim często mieszając i dusimy na małym ogniu dodaaj jedna(...)pokrojona cebule w piórka owoc jałowca liść laurowy i przyprawy Warzywa :marchew pietruszka korzeń jedna cebula wrzucić do bulionu (może być kostka rosołowa) i zagotować później dodajemy mięso . I tak dusić około 2.5 do 3 godzin ponieważ mięso musi być bardzo miękkie  Pamiętajmy o  częstym mieszaniu czosnek możemy wycisnąć ja kroje zawsze drobno w kosteczkę Podczas smażenia

Viola cooks with passion
Kurczak z brzoskwiniami 139

curry. Brzoskwinie osączyć , pół szklanki syropu z brzoskwiń wlać do mięsa. Doprawić vegetą, pieprzem, papryką, i bazylią. Dusić kilka minut, mieszając. Brzoskwinie pokroić w dużą kostkę, dodać do mięsa. Wlać śmietanę, dusić kilka minut. Podawać z ryżem z cebulą.     Uwaga – sprawdzona rada 1)        Aby skrócić czas smażenia ryżu cebulę można najpierw podsmażyć

Świat Smaku
DUSZONE UDKO W PAPRYCE 176

Kolejnym pomysłem na dobry i szybki obiad jest Udko kurczaka , duszone w papryce. Idealne na obiad dla całej rodziny.  Polecam #OlejKonwenanse i #OlejWielkopolski oraz link do strony www.olejkonwenanse.pl SKŁADNIKI DLA 4 OSÓB: 4 UDKA Z KURCZAKA OLEJ WIELKOPOLSKI  2 PAPRYKI 1 CEBULA 3 ŁYŻKI NATKI PIETRUSZKI  3 ŁYŻKI PAPRYKI MIELONEJ SŁODKIEJ 2 ŁYŻKI PAPRYKI MIELONEJ OSTREJ(...)Paprykę kroimy w słupki.  Cebulę kroimy w piórka.  Czosnek przeciskamy przez praskę .  Dodajemy do mięsa.  Następnie wlewamy ok 3łyżek oleju Wielkopolskiego oraz wodę.  Mięso przykrywamy.  Dusimy ok 45 min  180 stopniach.  Podajemy z ziemniakami lub kaszą

Gotowanie Patki
Szynka w sosie własnym 123

Szynka w sosie własnym to pomysł na niedzielny obiad jak i danie na delegację. Takie mięso wymaga bardzo długiego czasu duszenia, ale… smak Wam wszystko wynagrodzi :) Szynka przygotowania w poniższy sposób będzie soczysta, krucha i bardzo smaczna. Takie mięso świetnie smakuje podane z ziemniakami i ogórkami konserwowymi.  Składniki na 4-5 porcji: około 1 kg szynki wieprzowej sól(...)szynki, ewentualnie dolać odrobinę więcej wody). Cebulę obrać, przekroić na pół i dodać do garnka. Całość przykryć pokrywką. Dusić około 2-3 godziny na małym ogniu. Mięso musi być miękkie. Ewentualnie przedłużyć czas duszenia. Sos posmakować i ewentualnie doprawić. Jeżeli chcecie otrzymać gęsty sos to zdejmijcie pokrywkę i całość gotujcie, aż do redukcji sosu

Ugotować
Gulasz z sarny 137

patelni smażymy posiekaną cebulę. Cebulę dodajemy do mięsa wrzucamy suszone borowiki, dodajemy owoce jałowca, lekko pieprzymy. Podlewamy 1/4 szklanki wody i całość dusimy, aż mięso będzie mięciutkie, co jakiś czas na przemian podlewając winem i wodą.   Sos który powstanie nam w mięsie przecieramy przez sitko i polewamy nim mięso.     SMACZNEGO

Lili w kuchni
Makaron z Sosem Spaghetti Orzech 137

ugotować all dente. W rondlu rozgrzać oliwę  , dodać mięso ,  przeciśnięty przez praskę czosnek i bazylię , wymieszać i chwilę podsmażyć. Następnie wlać   bulion  i dusić  aż mięso będzie miękkie . Jeśli bulion za szybko odparuje a mięso nie będzie miękkie to po prostu  dodajcie jeszcze wody . Następnie wlać sos spaghetti i przyprawić do smaku solą

Sama słodycz i szczypta chili
Nogi z kaczki z wiśniami i orzechami 186

dzielimy w ten sposób, że w soku dusi się mięso, a owoce podajemy na zimno w sałatce. To w zasadzie bardzo proste do przygotowania danie. Kaczkę i przyprawy wkładamy do naczynia żaroodpornego z sokiem, winem i bulionem, umieszczamy w rozgrzanym do 180 stopni piekarniku, a gdy płyn zacznie wrzeć – możemy odliczać czas. Mięso jest zwykle gotowe po około godzinie(...)książce Podróże kulinarne – Kuchnia francuska . Jeżeli lubicie mięso z kaczki przyrządzone lub podane z czerwonymi owocami ogrodowymi, polecamy również nasz nawiązujący do kuchni włoskiej przepis na kaczkę z malinami . Nogi z kaczki z wiśniami i orzechami 2015-08-03 13:23:00 Bardzo oryginalne, choć proste do przyrządzenia nogi z kaczki duszone w soku z wiśni, porto i cynamonie

Kulinarna Pokusa
Kurczak w sosie pomidorowo-bazyliowym 145

skórki i kroimy w kostkę. Wrzucamy na oliwę, gdzie smażyliśmy kurczaka. dusimy ok 5 min, aż zaczną puszczać sok. Dodajemy cebulkę, masło, wyciśnięty czosnek i bazylię. Dorzucamy mięso i dusimy ok 10 min. Podajemy z ryżem/makaronem 4.4.2.1 http://mieszamwgarnku.pl/dania-miesne/kurczak-w-sosie-pomidorowo-bazyliowym/ BosowKuchni Artykuł Kurczak w sosie pomidorowo-bazyliowym pochodzi z serwisu Mieszam w garnku

Mieszam w Garnku
Tagliatelle z szynką w pomidorach 123

pokrojoną w   kostkę marchewkę oraz szynkę ,lekko podsmażamy i zalewamy bulionem. Dusimy na mały ogniu około 10 min. W tym czasie pomidory przecieramy przez sito ,dodajemy do mięsa i dusimy dalej na małym ogniu. Lekko redukujemy sos ,doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem. Makaron gotujemy al dente ,odsączamy. Do garnka w którym gotował się makaron ,przelewamy sos. Do sosu

R'n'G Kitchen
Dietetyczne naleśniki po bolońsku 160

przyprawy wg gustu, ja dałam sól, pieprz, zioła prowansalskie, oregano, ostrą paprykę oraz przyprawę do spaghetti firmy Prymat 200g serka wiejskiego na wierzch naleśników Sposób przygotowania: Mięso smażymy/ dusimy z niewielką ilością wody dość często mieszając i dolewając wody, żeby się nie spaliło kiedy mięso będzie dobre dodajemy pokrojone pomidory razem z sokiem i koncentrat ciągle smażymy

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
Schab w sosie śmietanowo - grzybowym. 210

wlewamy mleko, dokładnie mieszamy razem i wlewamy na patelnię do usmażonych grzybów i cebulki. Mieszamy wszystko razem, doprawiamy solą , pieprzem i majerankiem do smaku. Wkładamy do sosu kawałki mięsa i dusimy pod przykryciem około 10-15 minut.   Gotowy schab podajemy z ziemniakami i sałatką. każdy kawałek mięsa polewamy sosem, dekorujemy posiekaną zieloną natką pietruszki i posypujemy odrobiną papryki

Przepisy i porady kulinarne
Szwabskie Spätzle z gulaszem bawarskim 189

masło i szklimy na nim drobno pokrojoną cebulę. Dodajemy przecier pomidorowy oraz mięso wraz ze smalcem, na którym się smażyło. Zalewamy piwem i rosołem. Doprawiamy solą i pieprzem. Dusimy, aż mięso będzie miękkie. Dodajemy śmietanę i gotujemy jeszcze przez chwilę. Jeśli sos będzie za gęsty, rozcieńczamy go rosołem. Makaron gotujemy w osolonej wodzie około 15 minut. Ugotowany makaron podajemy

Smakowity Blog Kulinarny
Makaron po azjatycku 134

Mięso wyjęte z marynaty smażyć przez 2 minuty, po czym zdjąć. 4. Na patelnię wrzucić wszystkie warzywa i smażyć przez 2-3 minuty mieszając. Na koniec dodać podsmażone mięso i dusić jeszcze przez 2 minuty stale mieszając. 5. Makaron przygotować wg przepisu na opakowaniu. Podawać z mięsem i warzywami. insertCookd("d59b7b0b958af3947ecabc9ca3eca439

Pasja Smaku

Proponowane wyszukiwania