mięso duszone - 8529 przepisów (strona:71/569)

Knedle ze śliwkami na słono i fioletowe dodatki od westwing 184

mięsko powinno się przypiec z każdej strony ale nie spalić).  Następnie dajemy liść, ziele, pieprz w ziarnkach i kostkę rosołową. Zalewamy 1 -2 szklankami wody tak aby mięso było przykryte. Dusimy około 30 40 minut, kiedy płyny się zredukują dolewamy resztę wody, dodajemy  pokrojoną cebulę, doprawiamy sos solą, odrobiną ostrej papryki, pieprzem oraz odrobiną magi. Mięso podpieczone

Bon Appetit Małgorzaty
Schab w sosie śliwkowym 180

ziarna ziela angielskiego 1 liści laurowy 1 ząbek czosnku 1l bulionu Sól Pieprz Olej Przygotowanie: Mięso pokroić na plastry, rozbić. Posolić i popieprzyć z obu stron. Obtoczyć w mące. Obsmażyć na oleju na złoty kolor. Przełożyć do rondelka.  Śliwki wydrylować, dusić na patelni(...)odrobiną wody. Zblendować. Przełożyć do rondelka.  Dodać przesmażony czosnek.   Podlać bulionem Doprawić do smaku cynamonem, rozmarynem i słodką papryką oraz dodać ziele angielskie i liść laurowy. Dusić do miękkości mięsa, ok. 30 minut, co jakiś czas mieszając.  W razie potrzeby sos jeszcze zagęścić mąką rozmąconą z wodą.  Smacznego,  Anulla

Fabryka pomysłów
Bigos najlepszy 264

rondla wrzucić smalec i wołowinę. Dusić pod przykryciem na małym ogniu. Co jakiś czas podlewać małą ilością wody. Po upływie 1 - 1,5 godziny wrzucić do rondla mięso wieprzowe i nadal dusić ok. 30 minut. Wrzucić kiełbasę, cebulę pokrojoną w kostkę i przyprawy. Dusić jeszcze około godziny. Często mieszać, w razie potrzeby podlewać wodą. Wlać około 1/2 litra wody, doprowadzić

Praktyczna pl
Zapiekanka z makaronem i jarmużem w sosie beszamelowym 201

zmielone mięso z kurczaka. Smażymy do miękkości. Pod koniec dodajemy przygotowany wcześniej jarmuż. Całość doprawiamy solą, pieprzem i ziołami. --> Makaron przekładamy do naczynia żaroodpornego, mieszamy razem z duszonymi warzywami i mięsem. Zapiekankę zalewamy sosem beszamelowym, dodajemy pesto i mieszamy całość łyżką. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 i zapiekamy 20 minut. --> Sos beszamelowy: --> W rondelku rozpuszczamy masło, dodajemy mąkę

Marta Gotuje
Gulasz wieprzowo czosnkowy 144

dodajemy do mięsa razem z sosem sojowym i olejem ,dokładnie mieszamy. Przekładamy do rondla i podsmażamy. Oprószamy mąką ,chwilę jeszcze podsmażamy i zalewamy bulionem. Dodajemy ziele angielskie i dusimy do miękkości mięsa. Pod koniec dodajemy kozieradkę ,paprykę i redukujemy sos do żądanej gęstości. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Natkę pietruszki siekamy ,dodajemy do mięsa i mieszamy. Podajemy z ziemniakami

R'n'G Kitchen
tortilla mięsno-warzywna... 162

zeszklić, dodać mięso mielone wieprzowe i podsmażać co jakiś czas mieszając dodać kucharka, paprykę ostrą, pokrojoną czerwoną cebulę, wymieszać z mięsem dodać mrożoną mieszankę zupa jesienna, wymieszać z mięsem pod przykryciem dusić do miękkości warzyw na średnim ogniu wlać gęsty sok pomidorowy, użyłam swój domowy, wymieszać, zagotować, gotować z 3 minuty, wystudzić na placek tortilli szpinakowej nałożyć porcję mięsa

W Mojej Kuchni Lubię
Pomidorowa uczta 156

mięsa mielonego (dowolne) 2/3 puszki pomidorów w zalewie Łowicz 1 kulka sera mozzarella 1 łyżka koncentratu pomidorowego Łowicz 1 łyżka czubrycy zielonej 1/2 łyżeczki soli W garnku dusimy pomidory z mięsem, doprawiamy solą i czubrycą. Formę do pieczenia wykładamy papierem, układamy arkusz ciasta wywijając go na boki formy. Do środka przekładamy mięso z pomidorami, układamy kawałki sera mozzarella i zawijamy

Kucharzyca
Kurczak w cebulowo - musztardowym sosie 339

następnie zeszklić na maśle. Doprawić do smaku solą, pieprzem, lubczykiem i tymiankiem. Wlać bulion z sosem sojowym i dusić do miękkości cebuli ok 30 min. Przed końcem duszenia dodać musztardę. Mięso pokroić w większe kawałki. Posypać solą, pieprzem i papryką. Podsmażyć na patelni po kilka min z każdej strony na ładny brązowy kolor. Przełożyć do sosu i dusić jeszcze

Gaździnka warzy
Gulasz wieprzowy z marchewką 149

zalać wodą, dodać ziele angielskie i liście laurowe, zmniejszyć ogień i dusić pod przykryciem. Po ok. 20 min. dodać pokrojoną w kostkę paprykę i pokrojoną w półplasterki marchewkę. Dusić do miękkości mięsa. Na koniec doprawić do smaku solą, pieprzem, chili i papryką.  W razie potrzeby zagęścić mąką rozrobioną z porcją gulaszu. Podawać np. z kaszą gryczaną

Pasja Smaku
Łopatka w warzywach 166

Więcej warzyw niż mięsa czyli łopatka duszona w marchewce z groszkiem i cebulą. Składniki: -ok.60 dkg łopatki -5 marchewek -1 cebula -3 ząbki czosnku -puszka groszku -sól -pieprz -olej -5 dkg masła -przyprawa warzywna   Mięso kroimy na nieduże porcje, przyprawiamy solą, pieprzem i skrapiamy olejem. Odstawiamy na pół godziny.    Marchewkę i cebulę kroimy w kostkę

Maminek kulinarny
Duszony dorsz z warzywami korzennymi 215

minuty należy odwrócić kawałki mięsa na drugą stronę. Dusimy je łącznie przez 6-10 minut w zależności od wielkości, a zwłaszcza grubości kawałków. O ile cienkie filety mogą być gotowe nawet po ok. 5-6 minutach, to dość masywne polędwiczki widoczne na zdjęciach wymagały pełnych 10 minut duszenia. Dorsza podajemy niezwłocznie razem z warzywami oraz świeżym i chrupkim pieczywem. Przez Krystian(...)10px;text-align: center;width: 50%;} #gallery-12 img {border: 2px solid #cfcfcf;} #gallery-12 .gallery-caption {margin-left: 0;} Składniki wyjściowe Tarta marchewka z selerem Duszenie warzyw i dorsza Duszony dorsz z warzywami korzennymi Post Duszony dorsz z warzywami korzennymi pojawił się poraz pierwszy w Kulinarna Pokusa

Kulinarna Pokusa
Duszona dynia z warzywami 129

Duszona dynia z warzywami vega/ mięsem Składniki: pół małej dyni brokuł opakowanie mrożonego groszku ( może być również marchewka) pestki słonecznika przyprawy- sól morska, pieprz, oregano, cynamon  Przygotowanie Na rozgrzaną patelnie wrzucamy pokrojoną w kostkę dynie, solimy ją, doprawiamy cynamonem.Pod przykryciem smażymy kilka minut.Dodajemy resztę warzyw dusimy,do czasu aż warzywa zmiękną. Dodajemy pozostałe przyprawy, podczas duszenia można dolewać

Kukuleczki
kasza jaglana z gulaszem... 171

pokroić na kawałeczki i na oleju gorącym zrumienić wsypać pokrojoną paprykę, cebulę, pieczarki i podsmażać wszystko co jakiś czas mieszając z 10 minut wlać wodę i pod przykryciem dusić do miękkości mięsa śmietanę 18% słodką wymieszać z mąką i odrobiną wody i zagęścić sos mieszając kaszę jaglaną namoczyć w wodzie z 15 minut i wodę z niej wylać-nie będzie

W Mojej Kuchni Lubię
Cielęcina duszona w pomidorach i tymianku 237

Pisałam, że cielęcinę  trudno kupić ale jak już kupię to kupuję na co najmniej na 2-3 obiady. Tak oczywiście było tym razem. Dzięki temu dzisiaj prezentuję cielęcinę duszoną w pomidorach i tymianku. Tymianek zdecydowanie nadaje specyficznego dla siebie aromatu. Może się skusicie. Składniki: Cielęcina około 1 kg ( aby można było pokroić na kawałki typu bitki ) Pomidory krojone(...)dusić cielęcinę i podlewamy bulionem. Na patelni na której smażyliśmy cielęcinę przesmażamy cebulę i dodajemy do cielęciny. Do mięsa również dodajemy pomidory z puszki i gałązki tymianku. Dusimy pod przykryciem do miękkości mięsa. Na koniec mięso wyjmujemy, usuwamy tymianek. Powstały sos miksujemy, ewentualnie doprawiamy i ponownie w sosie umieszczamy cielęcinę. Podajemy z ziemniakami lub kluskami. SMACZNEGO. (function

Smaki Ewy
Polędwiczki wieprzowe w sosie kurkowym 246

części). Całość smażyć kilka minut. Podsmażone grzyby wraz z cebulką przesypać na talerz. Do garnka z powrotem przełożyć mięso. Zalać 2 szklankami wody. Całość dusić na średnim ogniu. Gdy mięso będzie już prawie miękkie to dodać kurki wraz z cebulką. Gotować bez przykrycia, do lekkiej redukcji sosu. Na sam koniec dodać po łyżce śmietany kremówki. Sos posmakować i ewentualnie doprawić

Ugotować

Proponowane wyszukiwania