mięso duszone - 8529 przepisów (strona:72/569)

tortilla mięsno-warzywna... 152

zeszklić, dodać mięso mielone wieprzowe i podsmażać co jakiś czas mieszając dodać kucharka, paprykę ostrą, pokrojoną czerwoną cebulę, wymieszać z mięsem dodać mrożoną mieszankę zupa jesienna, wymieszać z mięsem pod przykryciem dusić do miękkości warzyw na średnim ogniu wlać gęsty sok pomidorowy, użyłam swój domowy, wymieszać, zagotować, gotować z 3 minuty, wystudzić na placek tortilli szpinakowej nałożyć porcję mięsa

W Mojej Kuchni Lubię
Pomidorowa uczta 122

mięsa mielonego (dowolne) 2/3 puszki pomidorów w zalewie Łowicz 1 kulka sera mozzarella 1 łyżka koncentratu pomidorowego Łowicz 1 łyżka czubrycy zielonej 1/2 łyżeczki soli W garnku dusimy pomidory z mięsem, doprawiamy solą i czubrycą. Formę do pieczenia wykładamy papierem, układamy arkusz ciasta wywijając go na boki formy. Do środka przekładamy mięso z pomidorami, układamy kawałki sera mozzarella i zawijamy

Kucharzyca
Kurczak w cebulowo - musztardowym sosie 317

następnie zeszklić na maśle. Doprawić do smaku solą, pieprzem, lubczykiem i tymiankiem. Wlać bulion z sosem sojowym i dusić do miękkości cebuli ok 30 min. Przed końcem duszenia dodać musztardę. Mięso pokroić w większe kawałki. Posypać solą, pieprzem i papryką. Podsmażyć na patelni po kilka min z każdej strony na ładny brązowy kolor. Przełożyć do sosu i dusić jeszcze

Gaździnka warzy
Gulasz wieprzowy z marchewką 119

zalać wodą, dodać ziele angielskie i liście laurowe, zmniejszyć ogień i dusić pod przykryciem. Po ok. 20 min. dodać pokrojoną w kostkę paprykę i pokrojoną w półplasterki marchewkę. Dusić do miękkości mięsa. Na koniec doprawić do smaku solą, pieprzem, chili i papryką.  W razie potrzeby zagęścić mąką rozrobioną z porcją gulaszu. Podawać np. z kaszą gryczaną

Pasja Smaku
Łopatka w warzywach 139

Więcej warzyw niż mięsa czyli łopatka duszona w marchewce z groszkiem i cebulą. Składniki: -ok.60 dkg łopatki -5 marchewek -1 cebula -3 ząbki czosnku -puszka groszku -sól -pieprz -olej -5 dkg masła -przyprawa warzywna   Mięso kroimy na nieduże porcje, przyprawiamy solą, pieprzem i skrapiamy olejem. Odstawiamy na pół godziny.    Marchewkę i cebulę kroimy w kostkę

Maminek kulinarny
Duszony dorsz z warzywami korzennymi 185

minuty należy odwrócić kawałki mięsa na drugą stronę. Dusimy je łącznie przez 6-10 minut w zależności od wielkości, a zwłaszcza grubości kawałków. O ile cienkie filety mogą być gotowe nawet po ok. 5-6 minutach, to dość masywne polędwiczki widoczne na zdjęciach wymagały pełnych 10 minut duszenia. Dorsza podajemy niezwłocznie razem z warzywami oraz świeżym i chrupkim pieczywem. Przez Krystian(...)10px;text-align: center;width: 50%;} #gallery-12 img {border: 2px solid #cfcfcf;} #gallery-12 .gallery-caption {margin-left: 0;} Składniki wyjściowe Tarta marchewka z selerem Duszenie warzyw i dorsza Duszony dorsz z warzywami korzennymi Post Duszony dorsz z warzywami korzennymi pojawił się poraz pierwszy w Kulinarna Pokusa

Kulinarna Pokusa
Duszona dynia z warzywami 108

Duszona dynia z warzywami vega/ mięsem Składniki: pół małej dyni brokuł opakowanie mrożonego groszku ( może być również marchewka) pestki słonecznika przyprawy- sól morska, pieprz, oregano, cynamon  Przygotowanie Na rozgrzaną patelnie wrzucamy pokrojoną w kostkę dynie, solimy ją, doprawiamy cynamonem.Pod przykryciem smażymy kilka minut.Dodajemy resztę warzyw dusimy,do czasu aż warzywa zmiękną. Dodajemy pozostałe przyprawy, podczas duszenia można dolewać

Kukuleczki
kasza jaglana z gulaszem... 144

pokroić na kawałeczki i na oleju gorącym zrumienić wsypać pokrojoną paprykę, cebulę, pieczarki i podsmażać wszystko co jakiś czas mieszając z 10 minut wlać wodę i pod przykryciem dusić do miękkości mięsa śmietanę 18% słodką wymieszać z mąką i odrobiną wody i zagęścić sos mieszając kaszę jaglaną namoczyć w wodzie z 15 minut i wodę z niej wylać-nie będzie

W Mojej Kuchni Lubię
Cielęcina duszona w pomidorach i tymianku 217

Pisałam, że cielęcinę  trudno kupić ale jak już kupię to kupuję na co najmniej na 2-3 obiady. Tak oczywiście było tym razem. Dzięki temu dzisiaj prezentuję cielęcinę duszoną w pomidorach i tymianku. Tymianek zdecydowanie nadaje specyficznego dla siebie aromatu. Może się skusicie. Składniki: Cielęcina około 1 kg ( aby można było pokroić na kawałki typu bitki ) Pomidory krojone(...)dusić cielęcinę i podlewamy bulionem. Na patelni na której smażyliśmy cielęcinę przesmażamy cebulę i dodajemy do cielęciny. Do mięsa również dodajemy pomidory z puszki i gałązki tymianku. Dusimy pod przykryciem do miękkości mięsa. Na koniec mięso wyjmujemy, usuwamy tymianek. Powstały sos miksujemy, ewentualnie doprawiamy i ponownie w sosie umieszczamy cielęcinę. Podajemy z ziemniakami lub kluskami. SMACZNEGO. (function

Smaki Ewy
Polędwiczki wieprzowe w sosie kurkowym 224

części). Całość smażyć kilka minut. Podsmażone grzyby wraz z cebulką przesypać na talerz. Do garnka z powrotem przełożyć mięso. Zalać 2 szklankami wody. Całość dusić na średnim ogniu. Gdy mięso będzie już prawie miękkie to dodać kurki wraz z cebulką. Gotować bez przykrycia, do lekkiej redukcji sosu. Na sam koniec dodać po łyżce śmietany kremówki. Sos posmakować i ewentualnie doprawić

Ugotować
Ziemniaczano- kaszane pierogi z farszem mięsnym 149

startą marchew, pietruszkę i wszystko razem podsmażyć. Doprawić kuminem i pieprzem. Kolejno do jarzyn dodać pokrojonego na mniejsze kawałki kalafiora i brokuła oraz zmielone na najdrobniejszych oczkach mięso. Całość zalać bulionem i dusić pod przykryciem do czasu, aż mięso nie będzie surowe, jarzyny zmiękną a bulion zostanie wchłonięty przez farsz. Do farszu dodać wymieszany z koncentratem ser żółty oraz fetę

Krakowskie smaki Ani
Gulasz po węgiersku ala Bogracz 116

rondlu rozgrzewamy smalec, wrzucamy cebulę, i smażymy 3 minuty. Następnie dodajemy mięso obtoczone w mące i czosnek, papryki w proszku, sól, kminek i dokładnie mieszamy. Smażymy aż mięso zbrązowieje. Wlewamy bulion i dusimy na małym ogniu pod przykryciem 1 - 1,5 h. Po godzinie duszenia dodajemy papryki oraz pomidory i dusimy kolejne pół godziny. Doprawiamy solą i pieprzem. Wołowinę dusimy

Bon Appetit Małgorzaty
KASZOTTO Z WARZYWAMI I INDYKIEM 141

kostkę, doprawić i usmażyć. 2. Paprykę, cebulę pokroić w kostkę, marchewkę zetrzeć na tarce o grubych oczkach 3. Podsmażamy na patelni cebulkę, dodajemy paprykę, marchewkę, koncentrat i chwilę dusimy. Następnie dodajemy mięso i kaszę wszystko dokładnie mieszając żeby smaki się połączyły i gotowe  😋 Makro (bez oliwy) 317,2 kcal

Zdrowie i pysznie na talerzu
Charczo- gruzińska zupa z wołowiną. 354

się nie stykały. Mięso ma się smażyć a nie gotować we własnym sosie. Kiedy mięso już podsmażone, dodajemy zawartość talerzyka (czosnek, adżika i przyprawy) oraz pokrojoną w piórka cebulę, przesmażamy. Wlewamy wino i deglasujemy. Następnie dodajemy włoszczyznę i zalewamy to wodą-zmniejszamy ogień i dusimy ok 1 i 1/2 godziny. W tym czasie przesmażamy(...)robiłam bez tłuszczu) pomidory z puszki-dodałam kilka ziaren cukru.Z wywaru wyjmujemy  por, seler oraz korzeń pietruszki-marchew drobniutko kroimy i wkładamy do garnka.Dodajemy orzechy oraz pomidory. Dusimy kolejną godzinę. Mięso musi się rozpadać. Po tym czasie wsypujemy ryż, gotujemy 10-12 minut. Doprawiamy solą, pieprzem, jeżeli trzeba papryką. Natkę drobno siekamy. Posypujemy zupę.  Propozycja podania z chlebkiem

Kopystką po garach
Lasagne z cukinii 191

cienkie plastry, posypujemy solą (żeby zmiękła) i dostawiamy na bok cebulę obieramy i siekamy na rozgrzaną patelnię lekko skropioną oliwą wrzucamy cebulę i smażymy,aż się zeszkli dodajemy mięso mielone i dusimy z niewielką ilością wody co jakiś czas mieszając, aż nam się ładnie usmaży dodajemy pokrojone pomidory, koncentrat i przyprawimy wg. smaku na spód żaroodpornego naczynia wykładamy plastry cukinii

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość