Bażant po węgiersku

Bażant po węgiersku

Bażant po węgiersku

Danie z kuchni węgierskiej  Składniki 2 sprawione bażanty 1 kg pomidorów 2 kg zielonej papryki pół łyżeczki mielonego pieprzu 1 łyżeczka czubata papryki w proszku 100 g smalcu 300 g cebuli sól     Przygotowanie   Bażanty włożyłem do garnka, zalałem wodą. Gotowałem do miękkości. Następnie oddzieliłem mięso od kości, pokroiłem na kawałki ( 40-50 g ). Równocześnie podrumieniłem na smalcu drobno pokrojoną cebulę, dodałem pokrojoną w krążki paprykę, pomidory, paprykę w proszku, sól, pieprz, tro... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu R'n'G Kitchen

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.