mięso duszone - 8529 przepisów (strona:81/569)

Gulasz a'la węgierski 114

Paprykę kroimy w paseczki. Ziemniaki kroimy w kostkę 1cm.  W garnku o grubym dnie rozgrzewamy kilka łyżek oleju. Wrzucamy cebulę, smażymy, aż się zeszkli. Do cebuli dorzucamy mięso, mieszamy i dusimy przez 10 minut. Po tym czasie do garnka dodajemy, paprykę, czosnek oraz wszystkie przyprawy oprócz soli. Całość dokładnie mieszamy. Przykrywamy garnek, zmniejszamy ogień i dusimy przez około

Gotowanie moimi oczami
Ryż carry z warzywami 113

smaku i dusimy do miękkości. Gdy woda odparuje, a warzywa będą miękkie dodajemy ryż oraz carry. Wszystko dokładnie mieszamy, ewentualnie jeszcze doprawiamy. Podajemy od razu z duszonym lub grillowanym mięsem. SMACZNEGO

magiczna kuchnia Kasi
Ragout 142

Inaczej królik duszony w winie. Mięso jest bardzo delikatne i smaczne. Odpowiednio przyrządzone może smakować podobnie do kurczaka. Składniki 600 g mięsa z królika (comber lub udka) 100 g wędzonego boczku … Czytaj dalej Ragout

Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty
pierś kurczaka z cukiną i makaronem 142

ząbki czosnku, smażymy minutę i dodajemy  mięso kurczaka. Całość przesmażamy kolejne pięć minut i dodajemy pokrojonego   w kostkę bakłażana.  W oddzielnym, dużym garnku, gotujemy makaron. Mięso z warzywami dusimy pięć minut, później dodajemy pokrojoną w paski paprykę, c ałość mieszamy, doprawiamy solą, pieprzem i trzymamy na ogniu jeszcze przez trzy, cztery minuty. W tym czasie  cukinię(...)gniazd nasiennych),   na cienkie podłużne paski. Drobno siekamy szczypior i nać pietruszki. Odlewamy ugotowany makaron, wrzucając go z powrotem do garnka w którym się gotował. Do duszonych warzyw dodajemy paski cukinii, pietruszkę i szczypior. Warzywa trzymamy na ogniu, jeszcze pół minuty a następnie całość dokładamy do makaronu. Mieszamy makaron z warzywami i wykładamy na talerze

Miód i pieprz
Chłodnik 109

zupy,  Można jeszcze doprawić w zależności od upodobania.     Podać z jajkiem , i kawałkami zimnego mięsa. Zamiast smażonego filetu drobiowego można wykorzystać dowolne mięso  pieczone lub duszone które zostało z poprzedniego dnia

Eli Gotowanie
Penne z kurczakiem, rozmarynem i warzywami 174

kurczaka kroimy w drobna kosteczkę. Przyprawiamy przyprawą do kurczaka i rozmarynem. Podsmażamy na rozgrzanej patelni z odrobina oleju. Pieczarki kroimy w plasterki, paprykę w kosteczkę. Dokładamy wszystko do mięsa. Przykrywamy i dusimy przez 10 minut na wolnym ogniu. Sos remulada duńska mieszamy ze śmietaną. Przelewamy na patelnię.  Wszystko mieszamy, podlewamy delikatnie wodą. Makaron gotujemy w osolonej wodzie. Łączymy

VioletoweKucharzenie
Tarta na cieście francuskim z fasolką szparagową. 169

śmietany kwaśnej (gęstej) 18 % 2 jajka sól pieprz 2 ziarna utłuczonej kolendry (lub szczypta gałki muszkatołowej) oliwa      Na oliwie szklimy cebulkę, dodajemy zamrożoną fasolkę, pokrojone mięso, przykrywamy i dusimy aż fasolka się rozmrozi (w sezonie na świeżą fasolkę dusimy około 2-3 minuty), studzimy.      Piekarnik rozgrzewamy do temperatury 190-200 stopni C. Formę

Rozpustne gotowanie
Bigos z młodej kapusty 110

Następnie podsmażyć  kiełbasę i boczek (wszystko pokrojone w kosteczkę).  Kapustę odcedzić i przełożyć do garnka.  Podlać odrobiną wody, dodać do niej pokrojone marchewki, podsmażone mięso i cebulę.  Dusić pod przykryciem dodając liść, ziele i doprawiając do smaku.  Pod koniec dodać koncentrat.  Dusić aż kapusta będzie miękka (nie zajmie to dużo czasu, około pół godziny

Sto kolorów kuchni
Udka z rodzynkami po turecku 151

osuszyłem. Obrałem i posiekałem cebulę , przesmażyłem ją na gorącym oleju. Do cebuli włożyłem udka , dodałem rodzynki , owoce goji i łyżeczkę cynamonu. Wlałem tyle gorącej wody, aby zakryła mięso , przykryłem i dusiłem 30 minut. Ryż ugotowałem na półtwardo , odcedziłem. Naczynie do zapiekanek wysmarowałem masłem , ułożyłem w nim warstwę ryżu. Na nim ułożyłem udka razem z sosem. Przed włożeniem do piekarnika przykryłem

R'n'G Kitchen
Empanady z mięsem 107

łyżki płatków migdałowych - sól, pieprz - 1 łyżka oliwy - ciasto francuskie - 1 jajko W rondelku rozgrzewamy oliwę i wrzucamy cebulę drobno posiekaną. Gdy cebulka nam się już zeszkli dorzucamy mięso mielone i dusimy aż nam zbrązowieje. Teraz dorzucamy pomidory obrane i pokrojone na drobną kostkę. Całość doprawiamy solą, pieprzem, cynamonem, kminkiem, cukrem i octem. Dusimy na małym ogniu do momentu

Kuchenne Wariacje
Pieczony schab z sosem grzybowym 170

obieramy i kroimy w ósemki. Siekamy drobno cebulę. Schab obsmażamy z każdej strony na maśle, dodajemy drobno pokrojone grzyby, pieczarki i cebulę. Bulionu z grzybów nie wylewamy. Zalewamy mięso wodą i dusimy 5 minut. Schab wyjmujemy i pieczemy przez godzinę w 180stopniach, podlewając winem (jeśli nie używamy wina, to sosem własnym), aby nie był suchy. Po upieczeniu zawijamy w folię

ChilliJemy
Sałata z pomidorami i ogórkiem 118

Bardzo łatwa w przygotowaniu, kolorowa i zdrowa sałatka z pomidorami i ogórkiem doskonała jako uniwersalny dodatek do wielu różnych dań, zwłaszcza z pieczonego, duszonego i grillowanego mięsa. Zapisz przepis Drukuj Składniki 200g mieszanki porwanych kolorowych sałat 1 średni ogórek mizeryjny (200g) 1 średni pomidor (200g) 5-6 gałązek koperku sól czarny pieprz świeżo mielony 2 łyżki oliwy Instrukcje Ogórka

Kulinarna Pokusa
Ośmiornica w greckim sosie Kokkinisto na kremie z bakłażana 234

całości aby nie straciła soczystości.Z każdego miejsca w którym mackę przetniemy wypływać będzie naturalny jej "sok" do wody a w nim zawiera się smak i nadaje on mięsu soczystości.Do duszenia w sosie można ośmiornicę podzielić już na mniejsze lub większe kawałki a to co "wycieknie" i tak zostanie w sosie.Lepiej jednak dzielić ją już na małe kawałki dopiero

Sztuka gotowania w/g Samiry
Rosół wietnamski z kurczakiem 109

pokroić na kawałki, cebulę i papryczkę drobno posiekać, a limonkę sparzyć i zetrzeć skórkę na tarce. Podgrzać ½ mleczka kokosowego, dodać cebulę z papryczką, startą skórkę z limonki, pokrojone mięso, curry i dusić około 5 minut. Następnie wlać bulion, resztę mleczka kokosowego i gotować jeszcze około 15 minut. Na koniec dodać szpinak , podgotować 5 minut i doprawić do smaku

Tradycyjna Kuchnia
7 sposobów aby nie przytyć w święta czyli lekki i zdrowy stół wielkanocny. Część II: Zrób Domowy Majonez Light. 153

Majonez: Zrób go samodzielnie w domu korzystając z mojego łatwego przepisu na Majonez Light!  (przepis poniżej) 4. Świąteczna Sałatka Light!  (szczegóły wkrótce!) 5. Zamień smażone mięso na dietetyczne duszone!!  (szczegóły wkrótce!) 6. Odejdź od świątecznego stołu i  idź na spacer!  A  na kolację  zjedz lekki posiłek!  (szczegóły wkrótce!) 7. Ogranicz... alkohol

IzaGotuje