mięso duszone - 8529 przepisów (strona:69/569)

cielęcina w sosie grzybowym... 109

rozgrzanego włożyć mięso z całą marynatą, dać masło i zrumienić mięso z każdej strony, wlać grzyby z wodą, dodać liście laurowe, wlać 4 szklanki wody i pod przykryciem dusić do miękkości mięsa, mięso wyjąć i pokroić na 3-4 cm plastry śmietanę wymieszać z mąką, wodą i wlać do sosu mieszając do zagęstnienia sosu, wsypać natkę pietruszki, włożyć porcje mięsa

W Mojej Kuchni Lubię
Najlepszy gulasz z papryką 108

garnku rozgrzewamy olej, dodajemy warzywa. Po ok. 5 minutach wkładamy mięso i podsmażamy. Podlewamy wodą z koncentratem pomidorowym. Doprawiamy ziołami prowansalskimi, suszoną marchewką, ostrą papryką, solą i pieprzem. Dusimy do miękkości mięsa na wolnym ogniu

VioletoweKucharzenie
Placki ziemniaczane z delikatnym gulaszem indyczym w sosie paprykowo - śmietanowym. 114

kostkę -czosnek niedźwiedzi -masło klarowane Cebulę smażymy na maśle, dorzucamy mięso, solimy, pieprzymy i dodajemy czosnku niedźwiedziego. Podsmażamy, dodajemy paprykę i pieczarki oraz łyżkę sosu sojowego. Przykrywamy i dusimy do miękkości mięsa. Odkładamy pokrywkę i redukujemy sos. Podlewamy kilkoma łyżkami śmietanki i podsmażamy do zgęstnienia. Podajemy według uznania

BaRepas
Schab w sosie chrzanowym 351

minor-latin; mso-fareast-language:EN-US;} Składniki: 700 g schabu olej do smażenia szklanka wody bulionetka  Knorr do duszonych mięs 2,5 łyżki chrzanu np. sarmacki 3 łyżki śmietany 18% 1,5 łyżki mąki sól, pieprz Mięso dokładnie myjemy i kroimy na grube kotlety. Doprawiamy z obu stron solą i pieprzem, obtaczamy w mące i smażymy(...)śmietanę i mąkę, dokładnie aby nie powstały grudki. Dodajemy po trochu gorącą wodę. Gdy składniki się połączą przelewamy na patelnie i zagotowujemy, sos nam zgęstnieje. Dokładamy wcześniej usmażone mięso i całość dusimy pod przykryciem 45 minut.  Podajemy posypane koperkiem. SMACZNEGO

kulinarnyswiatdomi
Kotleciki KusKus 131

ziołowy Wykonanie: Kurczaka drobniutko pokroić i obtoczyć w przyprawach. (Każdy może je dodać wedle uznania, ja zawsze rzucam je na oko, i zawsze mi pasuje). Drobniutko posiekać paprykę. Mięso i paprykę dusimy w rondelku. Można dodać oczywiście odrobinę oliwy, ale ja wolę na wodzie, a potem dolewam mleko, żeby mięso mi nie przywierało. (Z mlekiem jest bardziej delikatne, super, naprawdę

Moje pyszne gotowanie
Knedle z mięsem 136

uznania 1 łyżka oleju 1 cebula sól pieprz do farszu Mięso z łopatki pokroić w dużą kostkę.  Udka przekroić opłukać. Na patelni rozgrzać  olej dodać przyprawione mięso i udka. Dusi na małym ogniu pod przykryciem ok. 1 godz. Zrobi si wywar wodny. Będzie potrzebny do farszu.  Kiedy mięso będzie już miękkie ostudzić i przekręć przez maszynkę. Dodać

W kuchennym oknie Ewy
Paprykowe naleśniki z wołowym farszem 146

jest za gęste. Smażymy naleśniki na rozgrzanej patelni. Pieczarki oraz paprykę kroimy w kosteczkę. Rozgrzewamy w rondelku olej, dodajemy warzywa, dusimy przez 10 minut.  Następnie dodajemy mięso, dokładnie mieszamy i dalej dusimy.  Pod koniec dodajemy keczup oraz przyprawiamy solą, pieprzem i przyprawą meksykańską.  Delikatnie studzimy. Farszem napełniamy naleśniki i zwijamy w rulonik. Smacznego

VioletoweKucharzenie
Żeberka duszone w kapuście kiszonej 148

dwie łyżki smalcu i podsmażyć cebulkę drobno pokrojoną. Żeberka pokroić w mniejsze kawałki , oprószyć solą, pieprzem i włożyć do cebuli. Wlać 1/4 szklanki wody i dusić pod przykryciem 15 minut, obracając co jakiś czas mięso. Na drugiej patelni rozgrzać 1 łyżkę smalcu. jabłko pokroić w ósemki, usunąć gniazdo nasienne i podsmażyć na smalcu. Posypać je w czasie smażenia 1 łyżką(...)wierzch ułożyć podsmażone jabłko. Całość przykryć folią aluminiową. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C około 45 minut. Przed wyciągnięciem z piekarnika sprawdźcie widelcem czy mięso jest miękkie. żeberka duszone w kapuście kiszonej

O kuchni z uczuciem
dyniowe curry 148

sosie z dynią. Oczywiście jest to moja wersja i najpierw to ugotowałem, a potem szukałem nazwy :) Wieprzowe mięso w sosie z warzywami i puree z dyni... Pokrojone mięso smażymy i dusimy,podlewając lekko wodą, aż do miękkości. Włoszczyznę i zamrożone puree gotujemy... Nastawiamy makaron lub ryż czy ziemniaki...Przyprawiamy mięso, sólą, pieprzem, curry, papryką. Miękkie mięso dodajemy do warzyw, również

chleba naszego
Błyskawiczne piątki - Zupa gulaszowa ze śmietanką 87

cebulę i czosnek oraz paprykę pokrojoną w kostkę. Dodać mięso w dowolnie pokrojone kawałki lub zmielone. Całość przełożyć do garnka, dodać marchewkę, ziemniaki oraz wodę. Zagotować, przyprawić i dusić do miękkości mięsa. Dodać śmietankę. Podawać na ciepło z chlebem

Magiczne Życie Marty
Naleśniki meksykańskie 366

oregano po 1 łyżeczce papryki słodkiej i ostrej 1. Mięso i cebulę podsmażyć dodając 1 czubatą łyżeczkę soli, oregano, paprykę słodką i ostrą. Dodać puszkę pomidorów i całość dusić do miękkości mięsa. 2. Pieczarki i paprykę podsmażyć. Dodać do mięsa. 3. Czosnek przecisnąć przez praskę i razem z kukurydzą i fasolką dodać do mięsa.  4. Całość podlać przecierem pomidorowym

Kto ugości moich gości?
Zupa gulaszowa z lanymi kluseczkami 107

cebulę i czosnek oraz paprykę pokrojoną w kostkę. Dodać mięso w dowolnie pokrojone kawałki - tak jak lubimy. Całość przełożyć do garnka, dodać włoszczyznę oraz wodę. Zagotować. przyprawić i dusić do miękkości mięsa. Mąkę wymieszać z jajkiem oraz dodając wodę przygotować ciasto na kluski. Zagotować osoloną wodę, dodawać małymi porcjami kluseczki. Całość zagotować. Przecedzić. Można kluseczki ugotować w zupie

Magiczne Życie Marty
Mielone kotlety z duszoną kapustką 253

Pogoda nie zachęca do wychodzenia z domu a temperatura powietrza podpowiada, że trzeba zjeść coś dobrego. No i wymyśliłam obiad z mojego dzieciństwa: mielone z duszoną kapustą. Najlepsze jest do mielonych mięso mieszane czyli pół na pół wieprzowina z wołowiną, ale ja miałam tylko mięso wieprzowe od szynki i również wyszły smakowicie. To danie nie należy do dietetycznych(...)mięsa wieprzowego mielonego -jedna sucha bułka -jedno jajko -trzy ząbki czosnku -sól -pieprz -bułka tarta -olej do smażenia Do mięsa dodajemy namoczoną wcześniej bułkę,  jajko, wyciśnięty przez praskę czosnek, sól i pieprz do smaku. Wyrabiamy dokładnie mięso na puszystą masę. Zalecam dodanie odrobiny  zimnej przegotowanej wody lub zimnego wywaru rosołowego  dla bardziej aksamitnej masy mięsnej. Odstawiamy mięso

Kulinarne przemyslenia
Gulasz węgierski 166

cebuli dodajemy mięso, wyciśnięty przez praskę ząbek czosnku, liść laurowy, ziele angielskie, zalewamy wodą i dusimy ok. 1 godzinę i 15 minut. 4. Do mięsa dodajemy pokrojoną w kostkę paprykę i dusimy ok. 15 minut. 5. Do gulaszu dodajemy koncentrat pomidorowy, majeranek, szczyptę soli, pieprzu i całość dusimy ok. 5-10 min. 6. Gulasz podajemy z kaszą. Gulasz węgierski jest

Zdrowe odżywianie w pięciu smakach
Szynka z cieciorką w sosie grzybowym 132

garnku rozgrzewamy olej, szklimy na złoto cebulę. Dokładamy mięso, suszone grzybki oraz pieczarki. Wszystko chwilkę przesmażamy. Podlewamy wywarem z grzybów i bulionem wołowym. Dosypujemy ziarna ciecierzycy. Doprawiamy pieprzem. Dusimy do miękkości mięsa i ciecierzycy (około 70 minut na wolnym ogniu). Dekorujemy natką pietruszki

VioletoweKucharzenie