Schab duszony w kapuście kiszonej

Schab duszony w kapuście kiszonej

Schab duszony w kapuście kiszonej

Przepis na : obiad

Składniki: 9 plastrów schabu, 1 cebula,  480g kapusty kiszonej, sól, pieprz, 3 listki laurowe, 1 łyżeczka tymianku, 6 ziarenek ziela angielskiego, mąka pszenna, olej. Przygotowanie: Z plastrów schabu odciąć skórę. Posolić i popieprzyć z obu stron, a następnie obtoczyć w mące i obsmażyć na rozgrzanym oleju do zarumienienia. Ściągnąć z patelni. Z patelni odlać nadmiar tłuszczu i przesmażyć na niej cebulę pokrojoną w kostkę. Kapustę odsączyć z nadmiaru soku, pokroić drobniej i dodać do cebuli. Zalać wodą. D... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu W kuchni u Moniki

Warto przeczytać

Jak zrobić idealnego schabowego?

Można rzec, że jest to najpopularniejsze danie polskiej kuchni, lecz nie każdy potrafi go przyrządzić tak by zapierał dech w piersiach.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.