Bitki schabowe w ciemnym sosie

Bitki schabowe w ciemnym sosie

Bitki schabowe w ciemnym sosie

Składniki: 0,7 kg schabu sól, pieprz, słodka czerwona papryka olej do smażenia 1 kostka rosołowa/warzywna 2 listki laurowe 3 ziarna ziela angielskiego 1 łyżka mąki + 1/2 szklanki zimnej wody Sposób przygotowania: 1. Schab pokroić w plastry, roztłuc i przedzielić na mniejsze kawałki. 2. Doprawić solą, świeżo zmielonym pieprzem oraz papryką. 3. Mięso usmażyć na czerwony kolor. Przełożyć do garnka (wraz z tłuszczem) i zalać wodą w taki sposób aby woda była 3-4cm nad mięsem (zamiast garnka można użyć głębokiej p... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu A Ty Smakuj Mnie

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję