Porady kulinarne: Jak gotować mięso a jak przygotowywać wywar z mięsa?

Porady kulinarne: Jak gotować mięso a jak przygotowywać wywar z mięsa?

Porady kulinarne: Jak gotować mięso a jak przygotowywać wywar z mięsa?

Mięso z dziczyzny (źródło: freeimages.com / Mario Carangi) Mięso można przygotować na wiele sposobów, jednakże są dwa zasadnicze zastosowania mięsa: mięso gotowane, pieczone czy duszone w wielu postaciach i wywary z mięsa jako bazy do zup, sosów itp. W tych dwóch zastosowaniach z mięsem należy postępować różnorako, aby wydobyć z niego to, co najlepsze. Jeśli gotujemy wywar z mięsa (nieważne czy to rosół, zupa na wywarze, sos itp.) to mięso wkładamy do zimnej wody i doprowadzamy do wrzenia – wtedy sok... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu WojnaNaSmaki.pl

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.