keczupu pikantnego Sól Pieprz Olej Zieloną oraz żółtą oraz cebulę kroimy w kosteczkę. Pieczarki natomiast w plasterki. W głębszym garnku rozgrzewamy olej. Wrzucamy pokrojone warzywa i lekko dusimy. Następnie dokładamy mielone mięso wieprzowe. Doprawiamy przyprawami: czosnkiem, ostrą czerwoną papryką, solą i pieprzem. Na końcu dodajemy keczup. Dokładnie mieszamy i podsmażamy do miękkości warzyw i mięsa
VioletoweKucharzenieWeekendowy wypad do rodziców wiąże się zawsze z dobrym, swojskim jedzeniem. Tak było i tym razem, przygotowałyśmy pyszną kaczkę, duszoną w sosie własnym z dodatkiem suszonych grzybów. Mięso wyszło naprawdę super kruche i soczyste w dużej mierze dlatego, że to kaczka swojego chowu a nie zakupiona w sklepie. Bardzo mi smakowała :). Kaczka duszona z grzybami sprawiona i podzielona(...)majeranek olej Grzyby namoczyć i odcedzić. Mięso kacze natrzeć solą i pieprzem, odstawić na jakiś czas aby nieco przeszło przyprawami po czym obsmażyć na złoty kolor. Podlać wodą, dodać por i marchewkę, majeranek, namoczone grzyby i dusić do miękkości. Zagęścić sos mąką i śmietaną. Najsmaczniejsza z surówką z czerwonej kapusty. Smacznego Artykuł Kaczka duszona z grzybami pochodzi z serwisu
Pieguskowa Kuchniapysznej zupy. Zupa gołąbkowa ( porcja spokojnie dla 5 osób ) 1 nieduża kapusta biała 2 cebule 2 ząbki czosnku 1 litr rosołu 50 dkg mięsa mielonego 100 gram ryżu 500 ml sosu pomidorowego 2 łyżki koncentratu pomidorowego 1 łyżeczka słodkiej papryki 1 łyżeczka ostrej papryki sól, pieprz do smaku(...)kosteczkę . Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w kosteczkę. Do garnka dajemy cebulę i czosnek ( możemy całość podsmażyć na oleju – ja dodaję chochlę rosołu i duszę ) po chwili dodajemy mięso i całość podgotowujemy. Gdy mięso się ugotuje dodajemy pozostałe składniki oprócz ryżu i przypraw. Zagotowujemy całość i gdy kapusta będzie miękka dodajemy ryż, zagotowujemy, doprawiamy i gotowe. Proste, prawda
Kuchnia na wzgórzumocnym ogniu obsmażyć żeberka pokrojone na porcje obtoczone w mące .Zmniejszamy gaz i dodajemy drobno posiekaną cebulę ,chwilę dusimy aż się zeszkli.Podlewamy bulionem mięsnym i dusimy do miękkości.Gdy mięso będzie miękkie poypujemy mięso 1 łyżką mąki ,nie mieszamy,przykrywamy pokrywką i zostawiamy aż mąka się wchłonie ,i zagęści nam w ten sposób sos.Doprawiamy.Podajemy z kaszami lub ziemniaczanej
Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielkipowstają głównie ze szczepu winorośli Pinot Noir. I własnie w takim winie należy dusić wołowinę po burgundzku. Oczywiście musi być ono wytrawne i dość taniczne. Duszenie w winie to stara metoda gotowania, dzięki której mięso staje się wystarczająco miękkie, by było zjadliwe. Została opracowana w czasach, gdy wymagało ono naprawdę długiej obróbki, żeby nie było jak przysłowiowa podeszwa(...)wstawić jak najniżej do piekarnika na 3 godziny. Do mięsa zaglądać mniej więcej co godzinę, by sprawdzić, czy nie wyparowało zbyt dużo płynu. Jeśli mięso będzie wystawać, dolać nieco bulionu, by nie wyschło. Pod koniec duszenia wołowiny cebule perłowe zalać odrobiną bulionu, dodać łyżeczkę cukru i dusić 5 minut na małym ogniu, by pokryły się glazurą. Tak przygotowane dodać
W SMAKmące i podsmażamy na rozgrzanym tłuszczu. Następnie dodajemy pokrojoną w kostkę cebulkę i dusimy pod przykryciem. Dodajemy pieczarki,ogórki, paprykę i grzybki suszone. Podlewamy mięso gorącą wodą, tak by powstał nam sos. Dusimy ok. 40 minut. Na koniec przyprawiamy. Podajemy z kaszą
Aga w kuchnijednej łyżce oleju kokosowego. Dodajemy 1 łyżeczkę ksylitolu (cukru), by uzyskać piękny, złoty kolor. Następnie dodajemy pokrojoną w kostkę paprykę i całość dusimy na średnim ogniu przez 10 minut. Po tym czasie dodajemy pokrojone w kostkę mięso i podsmażamy. Doprawiamy solą i pieprzem. Pomidory nacinamy z dołu i zalewamy wrzątkiem. Po kilku minutach przepłukujemy zimną wodą. Dzięki temu - skórka(...)łyżką ostrej papryki, 1-2 łyżkami kminku mielonego, 1 łyżką kurkumy oraz solą i pieprzem do smaku oraz dodajemy musztardę i przecier pomidorowy. Całość dusimy przez około 1 godzinę pod przykryciem, aż mięso będzie miękkie i delikatne - co jakiś czas mieszając. Po tym czasie dodajemy pokrojoną w drobną kostkę cukinię i gotujemy jeszcze przez 30 minut. Na koniec, dusimy
aa-kuku - czyli jak żyć zdrowo i pysznie!kroimy w kostkę podsmażamy na oleju, dodajemy mięso mielone. Przyprawiamy solą, pieprzem,papryką, dodajemy odrobinę majeranku Podsmażamy mięso. Na koniec dodajemy pokrojone pomidory i dalej dusimy pod przykryciem aż pomidory się rozsmażą. Mięso rozsmarowujemy na płatach ciasta na pizzę. Ścieramy ser i zwijamy ciasto w rulon. Robimy to od szerszej strony. Następnie kroimy roladę w kawałki. Układamy
W kuchennym oknie Ewyrazem z wodą w której się moczyły i dolewamy szklankę bulionu. Dusimy na małym ogniu ok. 1 h. Ogórki kroimy w półplasterki. Dodajemy je do mięsa. Dodajemy koncentrat pomidorowy, doprawiamy solą i pieprzem. Dusimy jeszcze
Pobite gary Barbarytłuszcz do wysmarowania foremek zielona cebulka PRZYGOTOWANIE: Na patelni rozgrzewamy olej, a następnie podsmażamy na nim mięso mielone, rozdrabniając je widelcem. Dodajemy groszek i dusimy pod przykryciem 3-4 minuty. Podsmażone mięso przekładamy do miski, dodajemy odcedzone z zalewy kukurydzę i fasolkę. Następnie wbijamy jajko, doprawiamy całość solą i pieprzem i dosypujemy bułkę tartą . Ser żółty ścieramy
Kulinarny Świat Konczi i SzpileczkiDzisiaj kolejny raz zapraszam do podkarpackiej kuchni. Tym razem proponuję danie jednogarnkowe – podkarpacki kociołek zbójnicki, czyli malutkie klopsiki z mięsa mielonego w towarzystwie duszonych warzyw – ziemniaków, pieczarek, papryki, marchewki, pietruszki i cebuli. Typowym podkarpackim dodatkiem jest tutaj czerwona fasola i majeranek. Składniki: 1 litr bulionu (może być z kostki) 4 średnie ziemniaki 1 marchewka 1 pietruszka 2 czerwone papryki(...)pieczarek 1 duża cebula 1 puszka czerwonej fasoli 1/2 łyżki majeranku sól i pieprz 2 łyżki masła 2 łyżki mąki Mięso: 500 g mięsa mielonego, najlepiej wieprzowo-wołowego 2 ząbki czosnku 1⁄2 łyżki majeranku 1 jajko sól i pieprz 4 łyżki mąki do obtaczania Mięso mielone solimy (około 1/2 łyżeczki), dodajemy pieprz, , przeciśnięty przez praskę czosnek, majeranek i jajko
Trzeci talerzkurczaka, pozbawione kości, jest bardzo fajną alternatywą do wyczarowania rozmaitych dań. Można je łączyć z innym mięsem, nadziewać kaszą lub warzywami. Zapiekać, dusić oraz gotować na parze. Dzisiaj proponuję formę roladek. Składniki: -4 sztuki mięsa z udek kurczaka bez kości -4 plastry szynki lekko wędzonej lub gotowanej -4 plastry żółtego sera -4 małe korniszony -4 łyżeczki musztardy delikatesowej -mieszanka ziół(...)mięsa smarujemy łyżeczką musztardy, nakładamy plaster szynki, plaster sera, korniszon i zwijamy na pół, przekłuwając w trzech miejscach wykałaczką, aby w czasie pieczenia nam się nie rozeszły. Wierzch roladek obficie obsypujemy mieszanką ziołową. Piekarnik nagrzewamy do 200 stopni. W żaroodpornym garnku układamy roladki, wkładamy do piekarnika i obniżamy temperaturę do 180 stopni. Pieczemy 40-45 minut. Jako dodatek polecam duszoną
Kulinarne przemysleniawodzie do miękkości. Cebulę obrać, drobno posiekać, zeszklić na oleju, włożyć mielone mięso i pokrojone papryki, po czym podsmażyć. Następnie przełożyć do garnka, dodać przecier pomidorowy i dusić przez 10 minut. Gdy mięso jest już miękkie, dodać ugotowaną fasolę, podlać winem i gotować jeszcze przez parę minut. Pod koniec gotowania przyprawić na ostro i podawać na ciepło
Tradycyjna KuchniaChwile smażymy do momentu aż warzywa będą szkliste. Dodajemy mięso i paprykę, smażymy co jakiś czas mieszając. Następnie dodajemy pokrojone pomidory i starty czosnek. Dusimy sos do czasu aż mięso będzie miękkie a sos będzie miał odpowiednią konsystencje. Doprawiamy ziołami, solą i pieprzem do smaku. Ciasto dzielimy na około 6 równych części. Każdą należy cienko rozwałkować. Ser pokroić
Radość kipiąca uśmiechem.