mięso duszone - 8529 przepisów (strona:106/569)

Warzywna zapiekanka 246

torebka ryżu Wykonanie :  ugotować ryż w osolonej wodzie. Cebulę obrać, pokroić w kostkę i zeszklić na tłuszczu, połączyć z mięsem mielonym i podsmażyć. Do podsmażonego mięsa dodać mrożone warzywa, dusić pod przykryciem do miękkości. Gdy warzywa będą już miękkie zalać śmietaną i zredukować do gęstego sosu. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Wszystko przełożyć do naczynia żaroodpornego, posypać serem

Garnkowe fanaberie
Eskalopki cielęce z szynką parmeńską i szałwią - Saltimbocca alla romana 194

parę minut z każdej strony zaczynając od strony z szałwią . Przyprawić pieprzem, ewentualnie nieco posolić Wlewamy wino i dusimy do czasu częściowego zredukowania płynu.  Czas duszenia zależy od grubości mięsa. Gotowe sznycle podajemy polane masłem na którym się smażyły

Stare Gary
PLACEK PO ZBÓJNICKU 4402

kostkę i wrzucamy do podsmażonego mięsa. Gdy cebula będzie podsmażona dodajemy pokrojoną paprykę oraz pieczarki. Podlewamy całość bulionem i dodajemy liść laurowy i ziele angielskie. Dusimy pod przykryciem do miękkości mięsa. Pod koniec gotowania dodajemy ogórki i  doprawiamy całość solą i pieprzem według uznania. Jeśli sos jest zbyt rzadki zagęszczamy go łyżką mąki rozrobionej w niewielkiej ilości

Walijskie Pichcenie
,,Rozpadający się,, gulasz z czerwoną papryką + kluchy na parze 178

zapas wg przepisu na Gulasz z papryką i ,, muszelkami ,,  po lekkiej modyfikacji . Tzn. jest to bardziej sos gulaszowy z papryką ( gulasz z karkówki i czerwonej papryki duszony bardzo długo, aż mięso zaczyna się rozpadać ), doprawiony na bardzo pikantnie ( płatki paprykowe) i podany z kluchami na parze

Buniabaje w kuchni
Kurczak w sosie orzechowym 390

posiekać. Podsmażyć na oleju. Dodać warzywa, smażyć do miękkości. Posolić, popieprzyć i doprawić sosem sojowym.  Orzechy zblendować na papkę (uproszczone masło orzechowe). Dodać do warzyw i mięsa. Wymieszać. Zalać bulionem. Dusić chwilę do przejścia smaków. Doprawić cayenne.  Mąkę ziemniaczaną rozrobić w wodzie. Dodać do sosu i chwilę dusić mieszając do zagęszczenia sosu. Podawać z ugotowanym ryżem. Smacznego, Anulla

Fabryka pomysłów
Gulasz drobiowy z czerwoną fasolą. 223

mała kosteczkę i obtaczamy w mące. Następnie filety obsmażymy w dużym garnku z olejem. W między czasie kroimy cebulę i pomidory w małą kosteczkę i dodajemy do mięsa. Wlewamy bulion i dusimy 30 min. Następnie dodajemy odcedzoną i ugotowaną fasolę. Po tym dodajemy paprykę w proszku, sól, pieprz i ostrą paprykę w proszku, i dusimy kolejne 40 min.  Serwujemy

Kuchnia Łukasza
Penne pełnoziarniste z kurczakiem w sosie śmietanowo - paprykowym 332

niedźwiedzi  Skworcu odrobina masła  Wykonanie: Makaron oczy wiście gotujemy w osolonej wodzie. Ćwiartkę z kurczaka obsmażyłam na maśle, po czym podlałam odrobiną wody, przykryłam i dusiłam kilkanaście minut. Kiedy mięso było już miękkie i ładnie odchodziło od kości, obrałam je i podzieliłam na mniejsze kawałki. Doprawiłam przyprawami, wyłożyłam na nie ugotowany makaron, przesmażyłam wszystko kilka sekund

Blondynka Gotuje
Zwycięskie przepisy konkursu ze Szpinakiem 1000 Listków 217

już osiągnie żądany kolor również mielimy. Do mięsa i cebuli wbijamy jajko i wsypujemy kaszę mannę. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Dokładnie mieszamy. Nas patelni chwilę dusimy szpinak z przeciśniętym czosnkiem. Mięso rozdzielamy na 2 części. Jedną mniejszą i drugą większą. Do mniejszej dodajemy  podduszony szpinak – mieszamy. Na folii spożywczej rozkładamy „czystą porcję mięsa” na kształt prostokąta

Proste Potrawy
Polędwiczki wieprzowe w sosie miodowo-musztardowym 243

rozgrzać 2 łyżki oliwy i obsmażyć na niej zamarynowane polędwiczki na złoty kolor. Trzy łyżeczki miodu rozpuścić w białym winie i taką mieszankę wlać na patelnię z mięsem. Doprawić solą i dusić pod przykryciem przez około 20 minut, aż sos się zredukuje. Po tym czasie wyciągnąć polędwiczki na talerz, a do sosu dodać musztardę i śmietankę. Dokładnie wymieszać i zagotować

wyzwania kuchenne
Wieprzowina po chińsku 279

pokrojoną w piórka cebulę. Smażyć przez kilka minut i dodać wieprzowinę. Gdy mięso będzie podsmażone, dodać wodę, sos sojowy, cukier i ocet. Powinien powstać sos, w którym mięso z warzywami powinno dusić się jeszcze przez kilka minut na małym ogniu pod przykrywką.  Podawać z ryżem lub makaronem

Pasja Smaku
Kwaśno-pikantna wieprzowina z brązowym ryżem 244

zlewamy marynaty, zostawiamy ją w misce!). Obsmażamy szybko ze wszystkich stron i przekładamy do sporego garnka. Dolewamy pozostałości marynaty z miski oraz tyle wody, by przykryła mięso, ale nie więcej. Dusimy do miękkości. Kiedy wieprzowina zmięknie, dodajemy marchew, kukurydzę i dymkę. W razie potrzeby dolewamy troszeczkę wody i dalej dusimy. Teraz już cały czas pilnujemy i uważamy, by nie rozgotować

Ratunku obiad
Indyk po meksykańsku 141

łyżeczki papryki ostrej 2 ząbki czosnku sól olej do smażenia Przygotowanie Mięso pokroić w paski, paprykę i cukinię również. Pora pokroić w plastry. Olej rozgrzać, wrzucić mięso - podsmażyć. Dodać warzywa - dusić. Pod koniec duszenia dodać koncentrat, ewentualnie podlać trochę wody. Na koniec doprawić do smaku - czosnkiem, papryką i solą. Podawać z ryżem

kolorowotorcikowo
Tradycyjne zrazy wołowe 217

roladki, spiąć wykałaczką. W brytfance o grubym dnie rozgrzać olej z margaryną,obsmażyć zrazy ze wszystkich stron na ciemno-brązowy kolor. Następnie zalać wodą tak, by całe mięso było zakryte i dusić na małym ogniu pod przykryciem przez około 80minut, w razie potrzeby dolewając wody. Następnie wyjąć zrazy, doprawić sos, można zaciągnąć łyżeczką mąki rozrobioną z odrobiną wody

Z miłości do słodkości
Etlie Pide - turecka pizza 244

ziarnisty (użyłam Kamis),  łyżka posiekanej natki pietruszki lub szczypioru,  50 g startego żółtego sera,  pomidor. Cebulę obrać, drobno posikać, zeszklić na odrobinie oleju, dodać mięso oraz posiekany czosnek. Dusić około 8 minut na małym ogniu. Dodać pomidory z puszki, doprawić tymiankiem, bazylią, oregano, kminem rzymskim, papryką, solą i pieprzem. Ciasto podzielić na trzy części, każdą część rozwałkować

Z miłości do słodkości
Placki ziemniaczane z drobiowym gulaszem 374

papryki i pokroić w paseczki. Pomidory pokroić w grubą kostkę. Dołożyć do garnka z mięsem. Dodać łyżkę mielonej papryki , cukier, łyżeczkę przyprawy do sosów w płynie . Dusić na małym gazie do miękkości mięsa. Płyn powinien odparować tak by gulasz był gęsty. Doprawić do smaku. Zmiksować w Rozdrabniaczu ( lub   utrzeć na tarce na małych oczkach   ) ziemniaki odcisnąć na gazie

Buniabaje w kuchni

Proponowane wyszukiwania