mięso duszone - 8529 przepisów (strona:106/569)

Policzki wołowe duszone z warzywami 204

Przepyszne, mięciutkie policzki wołowe w towarzystwie pieczonych warzyw  i rozmarynu to świetny , aromatyczny, łatwy w wykonaniu obiad. Surowe policzki to mięso bardzo twarde, ale po

Moje Kuchenne Rewelacje
Kurczak słodko - kwaśny 107

mieszając. Sos. Mieszamy wszystkie podane składniki. Musimy koniecznie go popróbować, aby smak był na pewno słodko kwaśny, wlewamy do kurczaka, przykrywamy i czekamy aż się zagotuje. Dusimy około 15min. aż mięso się ugotuje. Dodajemy kiełki fasoli i plastry kasztana wodnego. Sprawdzamy smak, dodajemy ewentualnie jeszcze soli i pieprzu, i ponownie czekamy aż się zagotuje. Podałam z ryżem. Smacznego

http://szpilkinamiotle.blogspot.com/
Kurczak po kolumbijsku 144

połowę jarzyn i posiekanej zieleniny. Na jarzynach układam doprawione udka, polewam ketchupem i przecieram pomidorowym. Na wierch kładę pozostałe jarzyny oraz zieleninę. Podlewam niewielką ilością wody i duszę pod przykryciem aż mięso będzie miękkie. Gotowe nakładam na talerze i podaję z ziemniakami z wody oraz surówką z czerwonej kapusty. SMACZNEGO! Publikuję również na portalu Przepis na Kobietę

Bea(u)ty kitchen
Aromatyczny gulasz drobiowy z żurawiną 183

papryczkę chili, kardamon i cynamon i smażyć jeszcze około 2 minut, aż przyprawy zaczną wydzielać aromat. Dodać bulion drobiowy, żurawinę, miód i imbir. Doprowadzić do wrzenia i dusić pod przykryciem, aż mięso będzie miękkie (około 15 minut). W razie potrzeby podlać wodą. Źródło

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Karkówka w sosie śmietanowo-cebulowym 271

wyjąć mięso, w szklance rozrobić 3 łyżki mąki z 1/2 szklanki śmietany i odrobiną sosu z garnka. Przygotowaną zawiesiną zaciągnąć sos. Na sam koniec ponownie włożyć kawałki mięsa z karkówki i dusić jeszcze około 15-20 minut. Podawać z ziemniakami i ulubioną surówką

Ugotować
Kurczak z ananasem + film 153

oliwę wrzucam kawałki piersi i obsmażamy z każdej strony od czasu do czasu mieszając. Mięso przekładamy do rondla zalewamy sokiem z ananasa i uzupełniamy wodą, tak żeby mięso było przykryte płynem, dusimy pod przykryciem do miękkości, dodajemy ananasa z puszki . Sos zagęszczamy łyżką mąki zmieszaną z połową szklanki wody, dodajemy szczyptę cukru , doprawiamy papryką i solą, całość mieszamy i dusimy

Smakowite Dania
Królik w sosie śmietanowym z rozmarynem 161

rozgrzewamy olej i obsmażamy mięso na złoty kolor. Usmażone kawałki przekładamy do garnka. Cebule kroimy w kostkę i smażymy na tej samej, nie umytej patelni. Dokładamy do mięsa. Zalewamy bulionem i dusimy na małym ogniu z 20 minut. Po tym czasie dodajemy śmietanę - aby się nie zważyła najpierw dokładamy łyżkę bulionu do śmietany, mieszamy, dodajemy kolejną łyżkę, ponownie mieszamy

Kolizje Smaków
Tortilla z wieprzowiną i czerwoną fasolką 104

patelnię  i przykryć pokrywką.Łatwiej będzie je potem uformować. Rozgrzać patelnię i wlać olej, wsypać drobno pokrojoną cebulkę i chwile ją podsmażać do zeszklenia, następnie dodać mięso i odsączoną fasolkę , dusić 10 min, a następnie dodać pomidory sól, pieprz i kilka gałązek pokrojonej cieniutko bazylii. Kilka listków pozostawić do dekoracji.Dusić kolejne 10 min.Na samym końcu dodać czosnek wyciśnięty

Gosia gotuje
Ryż, curry, kurczak i warzywa 209

ryż będzie miękki. Dodać curry i dokładnie wymieszać. 2. Pierś pokroić w kostkę i posypać przyprawą do kurczaka. Usmażyć na niewielkiej ilości oleju. 3. Do podsmażonego mięsa wrzucić warzywa i dusić aż warzywa będą miękkie. 4. Gdy warzywa zmiękną połączyć z ryżem i przyprawić solą oraz pieprzem

A Ty Smakuj Mnie
Butter chicken 147

smażyć mieszając ok. 3 minut aż zmięknie. Po tym czasie zwiększyć ogień i wrzucić kurczaka z marynatą. Przesmażyć kolejne 3 minuty. Dolać wody, listki laurowe, przykryć i dusić 30 minut aż mięso się ugotuje.  Po tym czasie dodać śmietanę, wymieszać i gotować bez przykrycia kolejne 15 minut aż sos zgęstnieje. Jak zawsze, podawać z  ryżem  i/lub

W kuchni wieczorem
Kurczak po baskijsku 225

zeszkli. Dodać czosnek, kiełbasę chorizo i przecier. Podsmażyć aż kiełbasa się przyrumieni. Dodać szklankę ryżu. Podsmażyć. Dolać bulion. Doprowadzić do wrzenia. Przełożyć na patelnię usmażonego kurczaka i dusić pod przykryciem, aż mięso będzie ugotowane, a ryż miękki. Od czasu do czasu wymieszać, by potrawka nie przywarła do dna patelni. W razie potrzeby dolać przegotowanej wody. Na koniec dodać oliwki

W kuchni wieczorem
Żeberka z miodem , kakao i chilli 135

oliwy wymieszać z miodem i kakao . Zalać żeberka i odstawić na kilka godzin do lodówki. Żeberka z zalewą przelać do rondla , włożyć kilka cebulek , podlać wodą i dusić do miękkości . Gdy mięso zmięknie wyjąć je na talerz a z wywaru zrobić sosik ( podlać jeszcze wodą rozrobioną z odrobiną mąki, gęstość zależy już od was ) Sos powinien mieć ładny brązowy kolor

Sama słodycz i szczypta chili
Kotlety schabowe w sosie barbecue 160

Kotlety lekko rozbić. Przyprawy wymieszać i natrzeć mini mięso. 2. Składniki sosu wymieszać. 3. Mięso zrumienić na rozgrzanym oleju i maśle z obu stron. 4. Do mięsa wlać sos i dusić pod przykryciem ok 20 minut. Potem zdjąć pokrywkę, część wody wyparuje i sos się lekko zagęści. 5. I gotowe. Podałam z ziemniakami i ogórkiem małosolnym. Smacznego!!! Źródło

Kuchnia domowa Ani
Warzywna zapiekanka 232

torebka ryżu Wykonanie :  ugotować ryż w osolonej wodzie. Cebulę obrać, pokroić w kostkę i zeszklić na tłuszczu, połączyć z mięsem mielonym i podsmażyć. Do podsmażonego mięsa dodać mrożone warzywa, dusić pod przykryciem do miękkości. Gdy warzywa będą już miękkie zalać śmietaną i zredukować do gęstego sosu. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Wszystko przełożyć do naczynia żaroodpornego, posypać serem

Garnkowe fanaberie
Eskalopki cielęce z szynką parmeńską i szałwią - Saltimbocca alla romana 176

parę minut z każdej strony zaczynając od strony z szałwią . Przyprawić pieprzem, ewentualnie nieco posolić Wlewamy wino i dusimy do czasu częściowego zredukowania płynu.  Czas duszenia zależy od grubości mięsa. Gotowe sznycle podajemy polane masłem na którym się smażyły

Stare Gary