mięso duszone - 8529 przepisów (strona:111/569)

pierś na dyniowej potrawce 168

rozgrzany tłuszcz wrzucić posiekaną cebulę, pokrojone pieczarki, papryki i dynię. Dodać listki laurowe i ziele angielskie. Lekko posolić, smażyć chwilę po czym zalać połową szklanki wody i dusić pod przykryciem do miękkości. Mięso usmażyć na rozgrzanym tłuszczu z obu stron na złoto. Do potrawki warzywnej dodać czosnek, przyprawić i zagęścić śmietaną. Kaszę ugotować na sypko. Podawać z potrawką i mięsem

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Burito opiekane w grillu i salsa 131

posiekać. Na patelni rozgrzać dwie łyżki tłuszczu, włożyć mięso i podsmażyć ok 10 min. Następnie dodać cebulę, paprykę pomidory i drobno posiekany czosnek. oraz przyprawy i dusić aż powstanie gęsty sos i mięso będzie miękkie. Nie podlewać niczym. Na koniec dodać fasolę z puszki i jeszcze chwilę pogotować. Sos wystudzić. Naleśniki nadziewać sporą łyżką sosu i składać w kopertę

Gotowanie jest łatwe
Karkówka jagnięca z kurkami 204

stron. Wlać wino, zamieszać, zagotować, dodać cebulę i dusić do miękkości pod przykryciem. U mnie około 20 minut. Na drugiej patelni na maśle podsmażyć kurki. Gdy mięso jest gotowe, dodać kurki i dusić razem 2-3 minuty.   *ja użyłam karkówki jagnięcia mlecznego, w związku z tym była ona mała, taka na dwie osoby    zastawa

królestwo garów
Schab z sosem pieczeniowym i przyprawami Rafex 212

obrać i pokroić w ćwiartki . Przełożyć do pojemnika , zamknąć i odstawić na noc do lodówki . W rondlu rozgrzać około 7 łyżek oliwy    , przełożyć mięso i obsmażyć, następnie wlać 3 szklanki bulionu i dusić pod przykryciem , jeśli bulion za szybko odparuje a mięso będzie jeszcze twarde to dolejcie troszkę wody. Gy mięso zmięknie dodajemy około 2 szklanek bulionu

Sama słodycz i szczypta chili
Łopatka duszona 164

Łopatka duszona to pyszna propozycja obiadowa. Można podać ją z ziemniakami, kaszą, pieczywem lub surówką. Możliwości jest wiele, zależy co lubimy i na jakie zestawienia

Ewa w kuchni
Pappardelle z mięsem, cukinią, papryką i pieczarkami w pomidorach 204

cukinię i schab kroimy w paski podobnej wielkości. Na oliwie z oliwek podsmażamy plasterki czosnku i dodajemy paski schabu, obsmażamy. Następnie wszystkie warzywa przekładamy do mięsa razem z pomidorami pelati i ich sokiem, mieszamy, dusimy na małym ogniu, tak długo, aż warzywa i mięso będą miękkie. Gdy sos będzie zbyt gęsty dodajemy odrobinę bulionu. W tym czasie gotujemy makaron, zgodnie

Moja smaczna kuchnia
Kasza niepalona z kurkami i wieprzowiną 164

kolorowy świeżo mielony do smaku, świeży rozmaryn, świeże oregano. Przygotowanie: Na dużej patelni rozgrzewamy olej, dodajemy kaszę i ją prażymy. Przekładamy do rondelka z gorącym bulionem i dusimy. Kurki myjemy i suszymy, mięso kroimy w cienkie paski, a cebulę w kostkę. Na drugiej patelni podsmażamy na maśle cebulę, dodajemy kurki, mięso i gałązkę rozmarynu.  Całość skrapiamy niewielką ilością cytryny

Moniki Smakołyki
Gulasz z szynki z dodatkiem pieczarek (danie z szybkowaru) 399

Szybkowar to garnek, w którym uwielbiam przygotowywać wszelkiego rodzaju gulasze 😋 Dzięki takiemu garnkowi czas duszenia jest o wiele krótszy, a ponadto mięso jest idealnie miękkie. Zachęcam Was do przygotowania gulaszu z szynki wraz z dodatkiem podsmażonej cebulki i pieczarek. Poniższy gulasz możecie podać z podsmażonymi kopytkami i tartymi buraczkami.  Składniki na 4 porcje: 0,5 kg szynki(...)szynki. Przesmażyć z obu stron na złoty kolor. Do podsmażonego mięsa wlać wodę, sos sojowy i dodać liski laurowe oraz kulki kolorowego pieprzu. Całość dokładnie przemieszać - woda musi być na dnie garnka (w przeciwnym razie gulasz może się spalić!). Pokrywę od szybkowaru zamknąć. Wybrać 1 poziom ciśnienia. Dusić 25 minut (czas liczymy od momentu, gdy para będzie wydobywać się stałym

Ugotować
Udka z kurczaka a la peperonata 339

procedury. Wytrybowane mięso to także wygoda dla osób, które będą spożywać posiłek. W tym przepisie usuwamy z mięsa również skórę, co często idzie w parze z usunięciem kości. Kolejna sprawa to użycie w tym przepisie świeżego oregano. Dodane zarówno do duszenia jak i już na samym końcu do potrawy na talerzu, daje jej aromat i wygląd bez którego nie byłaby(...)pomidory. Warzywa dusimy ze sobą przez ok. 5 minut, często mieszając i dodając w międzyczasie większość soli, pieprzu i posiekanego oregano. Mięso układamy na warzywach i posypujemy pozostałą solą, pieprzem i oregano. Przestawiamy patelnię na dość mały ogień. Dusimy powoli przez 20 minut pod przykryciem. W międzyczasie gotujemy makaron – w dodatkowo osolonej wodzie z dodatkową 1 łyżką oliwy, raczej normale

Kulinarna Pokusa
Pasztet z kaczki 279

powinno być konieczne. Boczek kroimy w niedużą kostkę i blendujemy na gładką masę. Wątróbkę z cebulą i czosnkiem po przestygnięciu wyjmujemy z sosu z duszenia i również blendujemy na gładko. Z upieczonej kaczki usuwamy skórę, mięso kroimy na mniejsze kawałki, po czym blendujemy – dość starannie, ale niekoniecznie tak gładko jak boczek i wątróbkę. Zblendowane składniki umieszczamy w jednej dużej misie(...)margin-top: 10px;text-align: center;width: 50%;} #gallery-85 img {border: 2px solid #cfcfcf;} #gallery-85 .gallery-caption {margin-left: 0;} Składniki wyjściowe Wątróbkę dusimy na maśle z cebulą Surowy boczek mielimy (siekamy) Mięso z kaczki pieczemy Wszystkie składniki po zmieleniu mieszamy Przygotowanie formy Formę wypełniamy masą Pasztet pieczemy najpierw pod przykryciem Na koniec dopiekamy od góry Pasztet

Kulinarna Pokusa
Polędwiczki w sosie musztardowo-figowym 216

delikatnie tłuczkiem i oprószyć solą i przyprawami. 2. Rozgrzać olej na patelni, każdy plasterek mięsa obtoczyć cienko w mące i wrzucić na rozgrzany tłuszcz. 3. Gdy mięso się delikatnie zrumieni podlać wodą i dusić do miękkości ok. 20 minut. 4. W kubeczku wymieszać musztardę, dżem i śmietanę. Dodać do mięsa i chwilkę zagotować. Jeśli sos jest za gęsty podlać wodą

Mama z miasta
Makaron z kurczakiem, pieczarkami i suszonymi pomidorami w sosie śmietanowym. 179

drobno siekamy. Na patelni rozpuszczamy masło, dodajemy cebulę i lekko podsmażamy, następnie dodajemy: mięso, pieczarki,suszone pomidory, papryczkę i przyprawy, wszystko mieszamy zalewamy połową śmietanki i dusimy na małym ogniu pod przykryciem aż mięso będzie miękkie, pod koniec ściągamy przykrywkę i wlewamy resztę śmietanki.Przyprawiamy ewentualnie do smaku solą i pieprzem. Do makaronu przekładamy sos z kurczakiem, dodajemy starty parmezan

Sama słodycz i szczypta chili
Gulasz wołowy 210

kostkę, połączyć z mięsem. Czosnek obrać i przecisnąć przez praskę, dodać do mięsa. Całość zalać przygotowanym bulionem. Następnie dodać przyprawy a także koncentrat, wymieszać. Całość dusić na małym ogniu do czasu, aż mięso będzie miękkie, może to potrwać nawet 4 godziny

Krakowskie smaki Ani
Wieprzowina z warzywami i sosem hoisin 203

hoisin sól i pieprz do smaku oliwa lub olej Rozgrzewamy oliwę na patelni, mięso kroimy w cienkie paseczki, solimy i dokładnie obsmażamy. Następnie podlewamy woda i dusimy do czasu, aż będzie miękkie. Ugotowane mięso wyciągamy łyżką cedzakową na talerz. Czosnek i cukinie kroimy w cienkie plastry, paprykę i por w kostkę lub pół plasterki. Pokrojone warzywa wrzucamy na gorącą oliwę

Apetyczna babeczka
Klasyka kuchni polskie: Bitki wieprzowe mojej babci 147

zezłoci, na patelnię przełóż z powrotem bitki. Mięso zalej wodą tak, by całe było przykryte. Do bitek dodaj także marchewkę, sól, pieprz i suszoną włoszczyznę. Całość duś pod przykryciem do momentu, gdy mięso będzie miękkie. Gdy bitki będą miękkie, do powstałego sosu dodaj śmietanę. Całość ponownie zagotuj i dopraw do smaku solą i pieprzem. Gotowe bitki podawaj polane sosem

blog.moje-pasje.info
Żeberka duszone 159

porcje. Oprószamy mąką i podsmażamy na złoto z każdej strony na rozgrzanym smalcu. Przekładamy do rondelka ,zalewamy bulionem wymieszanym z przyprawami ,dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek .Dusimy na wolnym ogniu do miękkości mięsa. Cebulę kroimy w kostkę ,podsmażamy na tłuszczu ze smażenia żeberek ,osączamy z jego nadmiaru i dodajemy do potrawy. Dusimy jeszcze 20 min ,dodajemy koncentrat i dokładnie mieszamy

R'n'G Kitchen
Makaron z indykiem, bakłażanem i oliwkami w pomidorach 200

plasterki.   Dodać do mięsa. Chwilę smażyć.  Następnie dodać pomidory   i oliwki pokrojone w plasterki. Doprawić słodką papryką i bazylią oraz szczyptą cukru. Dusić chwilę do miękkości warzyw i mięsa oraz odparowania wody z pomidorów. Ugotować makaron wg instrukcji na opakowaniu. Odcedzony wymieszać z sosem. Smacznego, Anulla

Fabryka pomysłów
Kurczak z masłem orzechowym i batatami 204

kostkę. Dorzucić do rondla.Wlać bulion drobiowy i pomidory z puszki. Dodać również masło orzechowe i drobno posiekane orzechy. Wszystko dokładnie wymieszać. Włożyć ponownie kurczaka, przykryć i dusić na małym ogniu aż mięso i bataty będą miękkie, a cała potrawa znacznie zgęstnieje. Na końcu przyprawić solą i pieprzem. Podawać z ryżem

My simple kitchen