mięso duszone - 8529 przepisów (strona:108/569)

Gulasz po węgiersku 217

pokrojonej papryki i całość lekko podsmażyć. Przełożyć do garnka, wlać 1/2 litra wrzącej wody, dodać kostki bulionowe, nieco soli, pieprzu i papryki mielonej i dusić pod przykryciem na delikatnym ogniu, aż mięso będzie prawie miękkie. Dodać  obrane, umyte i pokrojone w niewielką kostkę ziemniaki i resztę papryki i dusić na delikatnym ogniu 10 min. Dodać koncentrat pomidorowy, wymieszać

Mix smaku
Rodzinny obiad. Karkówka duszona w piwie. 212

już? Nareszcie coś pysznego! Gorący obiad podano na stół. KARKÓWKA DUSZONA W PIWIE. (przepis własny;) 1 duża karkówka (moja miała 500g) 3 średnie cebule 2 jasne piwa w puszcze 2 ząbki czosnku sól, pieprz, majeranek 2 łyżki mąki szklanka słodkiej śmietanki 12% 1/2 szklanki wody Mięso umyłam. Czosnek przepuściłam przez praskę, wymieszałam z solą, pieprzem  i majerankiem(...)posiekaną cebulę.  Wrzuciłam obcieknięte od piwa mięso, przesmażyłam lekko z dwóch stron.  W większym garnku zagotowałam piwo z marynaty, włożyłam doń karkówkę i dusiłam aż do miękkości pod przykryciem. Kiedy mięso będzie już gotowe, wyjmuję je.  Mąkę rozrobiłam z wodą i śmietanką, dodałam do piwa i mocno zamieszałam, zagotowałam. Jeśli powstaną grudki mąki - przetrzeć przez sito

W kuchni Karmel-itki
Błyskawiczny piątek - Schab duszony z pieczarkami 220

Dzisiaj kolejny przepis na danie błyskawiczne. Tym razem schab duszony z grzybami. Idealne danie na weekend. Robi się je szybko a smakuje rewelacyjnie. Polecam! Składniki : * około 600g schabu bez kości * cebula * 400g pieczarek * sól, pieprz  * łyżka tłuszczu np smalcu * łyżka mąki * łyżka kwaśnej śmietany Przygotowanie : Mięso pokroić(...)plastry. Przyprawić i obtoczyć w mące. Rozgrzać tłuszcz, obsmażyć mięso z obu stron. Podlać odrobiną wody. Dodać pokrojone grzyby i cebulę, zagotować i na małym ogniu dusić około 35 minut. Przyprawić, dodać śmietanę. Mięso podawać z ziemniakami i korniszonami

Magiczne Życie Marty
Zapiekany gulasz z serowymi ziemniakami 219

zalać wszystko gorącym bulionem, doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć ogień i pozostawić na 40 minut, od czasu do czasu mieszając. Po tym czasie dodać wino i wszystkie przyprawy, dusić jeszcze 15 minut, aż mięso będzie miękkie. Opcjonalnie można zagęścić sos małą ilością mąki ziemniaczanej, wymieszanej z zimną wodą. W czasie przygotowywania gulaszu ugotować ziemniaki, odcedzić, a następnie utłuc z dodatkiem masła

Świat Domowej Kuchni
Karkówka w sosie paprykowym. 140

cytryny. Oprószyć solą i pieprzem. Na patelni rozgrzać masło i zarumienić kotlety z każdej strony, a następnie dodać posiekaną drobno cebulę i chwilę razem smażyć. Podlać mięso 1/4 szklanki wody i dusić pod przykryciem na wolnym ogniu. W przypadku wyparowania wody uzupełniać ją. W kubeczku mieszamy mąkę z trzema łyżkami wody,jak nie będzie już grudek dodać śmietanę , paprykę słodką

O kuchni z uczuciem
Wątróbka drobiowa z jabłkami i cebulą 192

patelni rozgrzewamy małą ilość oleju i smażymy na dużym ogniu mięso, przewracając je od czasu do czasu by wierzchnia jego warstwa szybko się ścięła. Gdy mięso będzie już przesmażone dodajemy cebulę, zmniejszamy ogień i dusimy całość pod przykryciem około 10 minut.  W tym czasie obieramy i kroimy w cząstki jabłka. Dodajemy do mięsa. Potrawę doprawiamy majerankiem, solą i pieprzem

Qchnia po prostu
Schab curry w winie 186

pieprzymy z każdej strony. Olej rozgrzewamy na patelni. Wkładamy schab. Mięso rumienimy na złoto. Przekładamy do garnka. Wkładamy pokrojoną w półplasterki cytrynę. Posypujemy curry. Zalewamy winem. Dusimy pod przykryciem do czasu aż mięso stanie się miękkie     ( u mnie ok 45 minut). Danie najlepiej podawać z ryżem. Ilość porcji: 5 Czas przygotowania ok. 1 h Koszt wykonania

Pobite gary Barbary
Schab duszony z cebulą 246

samej patelni podsmażyć cebule pokrojone w paseczki. Do cebuli dodać mięso, podlać wodą (800ml), dodać ziarenka ziela angielskiego, liście laurowe, czerwoną paprykę, sól, pieprz i musztardę. Dusić pod przykryciem do momentu aż mięso będzie miękkie. Od czasu do czasu zamieszać. W razie potrzeby na koniec zagęścić sos.  Smacznego

W kuchni u Moniki
strogonow z piersi kurczaka 3730

ogniu przez pięć minut. Teraz możemy do mięsa  dodać  pomidory  z puszki, a po chwili pokrojoną w paski paprykę, całość nakrywamy przykrywką i dusimy przez 15 minut. Następnie do mięsa dodajemy odłożone wcześniej pieczarki,  słodką śmietanę, szczyptę cukru i pokrojone w cienkie plastry kiszone ogórki. Całość doprawiamy łyżeczką słodkiej papryki, szczyptą ostrej papryki, solą oraz pieprzem

Miód i pieprz
WARSTWOWA SAŁATKA Z KURCZAKIEM 3215

łyżki majonezu 1 łyżka keczup olej 2 jajka Wykonanie: Mięso pokrojone w kostkę i obsypane przyprawą do gyrosa obsmażamy na oleju.  Podlewamy odrobiną wody i dusimy chwilę do miękkości. Podczas, gdy mięso stygnie kroimy kapustę,ogórki.W szklanej salaterce przekładamy warstwami (kolejność wg uznania) mięso, kukurydzę, marchewkę, kapustę - sos majonezow-ketchupowy, ogórek konserwowy, znowu warstwę mięska, naszego sosu, wierzch

Walijskie Pichcenie
Długo duszona pręga wołowa z kością 317

jestem zwolennikiem długiego przygotowania posiłków to muszę przyznać, że do tego przepisu na pręgę wołową wrócę jeszcze nie raz. Dzięki temu, że duszenie zajęło około 2-2,5 godziny (plaster grubości około 4 cm) mięso stało się bardzo kruche i niezwykle smaczne. Pręgę wołową z kością tym razem podałem na szpinaku z czerwoną cebulą i pomidorkami koktajlowymi. Gorąco polecam także(...)klarowane. Podsmaż mięso około 5 minut z każdej strony, następnie dodaj posiekaną w kosteczkę cebulkę i posyp odrobioną ziół prowansalskich. Całość podlej wodą i duś pod przykryciem co jakiś czas dolewając wodę i obracając mięso. Mięso powinno być miękkie w zależności od grubości kawałka po około 2-2,5 godziny. Na talerzu ułóż liście szpinaku, pół pokrojonej w krążki cebuli

Programista w kuchni
Pomidorowy kurczak z winem 332

danie przypomina w smaku spaghetti choć z całą pewnością nim nie jest . ;-) Mięso  piersi kurczaka d ługo duszone w winie zyskuje wspaniałego aromat u. Jes t miękkie, rozpływa się w ustac h. Ważne by dobrać wino, które napra wdę nam smakuje (nie przy padkowe), bo całe danie zyskuje jego smak i aromat.   2 duże piersi z kurczaka(...)mięso będzie zarumienione. 4. Ścieramy pieczarki na dużych oczkach tarki. Dodajemy je do potrawy. 5. Pomidory z puszki wrzucamy do miski i ugniatamy je do gładkości. Gdy sok z pieczarek wyparuję dodajemy pomidory i zioła prowansalskie. 6. Chwilę gotujemy, po czym wlewamy pół szklanki wina. Całość gotujemy około 40minut. W trakcie gotowania dolewać po trochu pozostałe wino. Pod koniec duszenia

Szefowa kuchni
Wołowina adobo 181

Pyszna i aromatyczna wołowina, marynowana w octowej zalewie, a następnie długo w niej duszona. Potrawa nie jest bardzo wymyślna, natomiast efekt końcowy jest wspaniały :) Danie pochodzi z Filipin, ale nie będą wam potrzebne typowo azjatyckie składniki. Podstawą marynaty jest ocet winny lub ryżowy, sos sojowy, czosnek i liść laurowy. Potrawa inspirowana jest przepisem ze strony  Magazyn Kuchenny . Zapraszam(...)garnku z grubym dnem porządnie rozgrzewamy olej. Obsmażamy mięso z każdej strony na brązowo.  3. Zmniejszamy ogień, wlewamy marynatę i wodę, tak aby przykryć mięso. Doprawiamy solą i dodajemy cukier. Dusimy bez przykrycia godzinę, aż sos prawie całkowicie odparuje, a następnie 30 minut pod przykryciem, co jakiś czas obracając mięso. Podajemy z ryżem. Sos powinien być w smaku słodko

My Culinary Art
PIERŚ Z SUSZONYMI POMIDORAMI I CZOSNKIEM 152

kawałki ok. 4 cm. Przyprawić solą (jak najmniej), pieprzem (szczypta), kurkumą (ok. 1/2 łyżeczki), ostrą papryką (ok. 1/3 łyżeczki) i ziołami prowansalskimi (ok. 1 łyżeczki). 5. Mięso dodać do warzyw i dusić razem około 15 min. 6. Cebulkę posiekać w kostkę, poddusić na patelni. Dodać buraczki, podgrzać i doprawić pieprzem. SMACZNEGO ! Wartość odżywcza* jednej porcji

Vroblewska-fitlife
Indyk w 5 smakach 253

diecie metabolic balance niestety trzeba jeść mięso. Niestety - bo za mięsem nie przepadam, ale indyk w takiej formie jest bardzo dobry. Użyte przyprawy mają działanie rozgrzewające więc obiad jest idealny na zimę. Dodatkowym atutem tego dania jest czas przygotowania - około 10 minut. Do dzieła:) Składniki: filet z indyka 140 g por 110 g seler 35 g łyżka oleju kokosowego łyżeczka(...)paski. W rondlu rozgrzać olej kokosowy z odrobiną wody. Dodać indyka. Dusić około 5 minut Por pokroić w krążki, seler w cienkie paski. Dodać do mięsa.  Dodać przyprawy (oprócz pomidora). Dobrze wymieszać Dusić pod przykryciem 3-5 minut Gotowe. Przed podaniem posypać zmielonym pomidorem Smacznego

pyszne zdrowości

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję