mięso duszone - 8529 przepisów (strona:99/569)

Kurczak w marynacie z majonezem - z grilla, patelni lub piekarnika 129

godziny, a najlepiej na całą noc. Po tym czasie mięso można grillować, poddusić na patelni (*) lub upiec w piekarniku (**). (*) Kurczaka należy podlać odrobinką wody i dusić pod przykryciem do miękkości. (**) Mięso piec w rozgrzanym piekarniku w temperaturze 180 stopni. Czas pieczenia zależy od wielkości kawałków.  Warto skorzystać z rękawa/worka do pieczenia

Di gotuje
Gulasz z szynki z pomidorami 154

angielskie i dusić pod przykryciem  na małym ogniu. Wlać puszkę pomidorów, dodać pokrojoną paprykę. Od czasu do czasu pomieszać i w razie potrzeby uzupełnić brakującą wodę. Dusić około 1 h Kiedy mięso będzie już miękkie dodać mąkę ziemniaczaną rozpuszczoną w wodzie. Doprowadzić do wrzenia. Sos powinien być gęsty. Polecam z ziemniakami, ryżem, makaronem,kaszą lub kluskami

O kuchni z uczuciem
Delikatny, mocno warzywny gulasz z karkówki 205

razem smażymy. Dodajemy pozostałe warzywa. Całość zalewamy gorącą wodą, do poziomu mięsa i warzyw w garnku. Zmniejszamy płomień pod rondlem, dodajemy kostkę pieczeniową i na małym ogniu dusimy całość około godziny. Gdy mięso i warzywa są już miękkie, w kubeczku mieszamy mąkę z zimną wodą tak, żeby nie było grudek. Solimy, pieprzymy, wlewamy mąkę do gulaszu żeby zagęścić sos. Dokładnie

Karo in the Kitchen
Schab w sosie arabskim 175

piórka, figi w kostkę (dość drobno). Cebulę wrzucamy na oliwę i dusimy do miękkości, dodajemy figi, ocet, wino i razem chwile smażymy aby troszkę odparował ocet. Wrzucamy mięso i razem jeszcze chwilę dusimy. Podajemy z kaszą kus kus przyrządzoną według przepisu na opakowaniu - dodałam szczyptę warzywka. Smacznego

sierotka maRysia w kuchni
Pałeczki kurczaka w serowej panierce 429

łyżka mąki ziemniaczanej bułka tarta olej do smażenia sól, pieprz Wykonanie: Mięso myjemy. Ze wszystkich stron oprószamy solą i pieprzem. Kurczaka przekładamy do rondla, wlewamy wodę i dusimy na małym ogniu, aż mięso będzie miękkie. Ser ścieramy na tarce o grubych oczkach. Jajko roztrzepujemy widelcem, wlewamy mleko i wsypujemy mąkę ziemniaczaną, dokładnie mieszamy na jednolitą masę. Na koniec wrzucamy

magiczna kuchnia Kasi
Wieprzowina w pięciu smakach 346

oleju. Posolić i popieprzyć do smaku. Następnie po odparowaniu „wody” z mięsa, dodać warzywa i podlać kubkiem bulionu (300ml). Doprawić sosem sojowym, przyprawą 5 smaków oraz imbirem. Dusić do miękkości warzyw i mięsa. Gdy będzie ubywało wywaru podlewać stopniowo resztą bulionu. Na koniec mąkę rozrobić z wodą za pomocą trzepaczki i dodać do sosu w celu zagęszczenia. Smacznego

Fabryka pomysłów
Potrawka z polędwicy, papryki i kukurydzy 192

danie z łopatki czy szynki to pamiętajmy, że jest to mięso gotujące się wyraźnie dłużej od polędwicy. Dlatego przed dodaniem papryki poduśmy samo mięso z cebulą przez dodatkowe 20 minut, wydłużając w ten sposób łączny czas duszenia do 60 minut. Prawdopodobnie do tak przygotowanej potrawy będzie też trzeba w którymś momencie dodać nieco wody. Przez Krystian Kulinarna Pokusa/div> #gallery(...)margin-top: 10px;text-align: center;width: 50%;} #gallery-55 img {border: 2px solid #cfcfcf;} #gallery-55 .gallery-caption {margin-left: 0;} Składniki wyjściowe Podsmażone mięso z dodatkiem cebuli Następnie dodajemy paprykę Pod koniec duszenia również ogórek i kukurydzę Potrawka z polędwicy, papryki i kukurydzy Post Potrawka z polędwicy, papryki i kukurydzy pojawił się poraz pierwszy w Kulinarna Pokusa

Kulinarna Pokusa
Roladki schabowe z pieczarkami i ogórkiem kiszonym 180

smakuje naprawdę dobrze! Składniki: 500 g schabu bez kości 1 cebula 150 g pieczarek 3-4 ogórki kiszone (mogą być też korniszony) sól, pieprz olej Sposób wykonania: 1. Mięso umyć, osuszyć. Podzielić na 10 kotletów. Rozbić, posypać solą i pieprzem. Odstawić w chłodne miejsce. 2. Pieczarki obrać, pokroić w plasterki. 3. Cebulę pokroić w kostkę. 4. Na patelni rozgrzać odrobinę(...)roladki. 7. Na patelni rozgrzać niewielką ilość oleju, kłaść roladki złączeniem do dołu jedna obok drugiej. Zrumienić z każdej strony, podlać niewielką ilością wody, przykryć pokrywką i dusić jeszcze chwilę, aż mięso będzie miękkie. 8. Roladki podałam z ziemniakami posypanymi koperkiem oraz surówką z młodej kapusty .  Smacznego!!! Przy okazji zachęcam Was do odwiedzenia strony cojesc.net . Znajdziecie tam mnóstwo ciekawych

Kuchnia domowa Ani
Pomidorowe spaghetti z indykiem i bazylią 145

dente. Cebule wraz z czosnkiem obieramy, drobno siekamy i delikatnie podsmażamy na oliwie. Dodajemy mięso i podsmażamy około 3-4 minuty. Całość zalewamy winem i dusimy do odparowania alkoholu.  Po tym czasie do mięsa wlewamy passatę, wkładamy gałązkę bazylii (po przygotowaniu sosu możemy ja wyjąć) i doprawiamy do smaku solą, pieprzem, cukrem oraz suszona bazylią. Dusimy jeszcze około

ChilliJemy
Łopatka wieprzowa duszona z soczewicą i kaszą jęczmienną 159

soczewicy duża cebula 1 papryka czerwona łyżka mąki pszennej 400ml wody pieprz, łyżka majeranku świeża bazylia esencja do mięs duszonych kasza jęczmienna natka pietruszki  Przygotowanie: Soczewicę wsypujemy do miseczki i zalewamy wrzątkiem, pozostawiając ja tak przez 30 minut. Mięso myjemy i porcjujemy jak na bitki. Wkładamy do folii i z obu stron rozbijamy. Solimy i pieprzymy, obtaczając(...)cebulką. Smażymy na patelni, na której wcześniej było przygotowywane mięso. Soczewicę i warzywa przekładamy do garnuszka i zalewamy wodą. Gotujemy ok 5 minut, po czym dodajemy mięso i esencję. Na małym ogniu dusimy sos przez ok 15-20 minut. W małe miseczce rozrabiamy łyżkę mąki z odrobiną zimnej wody i dodajemy powoli cały czas mieszając do mięsa, aby zagęścić

ChilliJemy
Gulasz z cielęciną i kaniami 157

Domowy gulasz z delikatnym mięsem cielęciną i moimi ulubionymi grzybami kaniami potocznie nazywanymi sowami.Jesienne rozgrzewające danie które szybko znika. 4 grzyby kanie 2 marchewki 30 dkg cielęciny 1 cebula 500 ml bulionu drobiowego 6 pomidorków koktajlowych 1 papryka zielona 1 łyżeczka curry 1/4 szklanki śmietany 30 % sól, pieprz estragon świeży, bazylia świeża 1 łyżeczka mąki pszennej olej rzepakowy Grzyby kanie(...)około pięć minut. Dolewam bulion drobiowy i duszę na wolnym ogniu koło 30 minut. Marchew obieram i kroję w paski cienkie, paprykę kroję na kawałki. Dodaję do mięsa, dosypuje przyprawę curry i duszę dalej około 15 minut. Pod koniec dodaję pokrojone pomidorki. Mąkę rozrabiam w śmietanie i dodaję do gulaszu, doprawiam estragonem i bazylią świeżą. Gulasz zagotowuję

wesoła kuchnia
Paprykowa potrawka z marynowanym patisonem 120

dzisiaj przygotowałam jest paprykową potrawką z dodatkiem patisonów, ugotowana została z dodatkiem mięsa z udka kurczaka i przyprawiona na pikantnie. Paprykowa potrawka z marynowanym  patisonem  SKŁADNIKI:  mięso z 1 udka kurczaka 1 duża lub 2 małe cebule 1 papryka czerwona 1 papryka zielona 1 papryka żółta patisony marynowane 6 szt sos pomidorowy 250 ml natka pietruszki(...)dużą kostkę. Patisony kroimy w paski bądź w dużą kostkę.  Na patelni rozgrzewamy oliwę, wrzucamy cebule i  podsmażamy, podlewamy 250 min wody, dodajemy sól i dusimy cebulę do miękkości.  Mięso z udka kurczaka kroimy w mniejsze kawałki.   Kiedy cebula jest miękka dodajemy kurczaka, następnie dodajemy paprykę słodką, kostkę bulionową - całość dokładnie mieszamy i podsmażamy.  Dodajemy

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
KARKÓWKA DUSZONA W WINIE 141

Sezon na karkówkę w pełni. Dziś zapraszam na duszoną w winie i prażonej cebulce. Mięso jest delikatne i pyszne. Nadaje się zarówno na obiad jak i do kanapek. Polecam i smacznego.  SKŁADNIKI dla 6 osób: 1 kg Karkówki bez kości  1 szklanka wina czerwonego Sól i pieprz do smaku 1 łyżeczka czosnku niedźwiedziego 1 łyżeczka czosnku mielonego(...)cebulki PRZYGOTOWANIE:  Karkówkę kroję na plastry grubości ok 1 cm. Mięso dokładnie rozbijam. Solę i pieprze do smaku z obu stron. Do naczynia żaroodpornego kładę warstwę karkówki a następnie posypuję prażoną cebulką. Układam kolejną warstwę i tak czynność powtarzam do wykończenia składników. Całość podlewam szklanką czerwonego wina. Duszę pod przykryciem w 180 stopniach ok 75 min. Podaję z warzywami

Gotowanie Patki
Moussaka-tradycyjne greckie danie 126

kostkę, posiekaj czosnek i podsmaż, mieszając, na sporej patelni na pozostałej oliwie. Gdy cebula nabierze złotej barwy, włóż mięso i smaż, cały czas mieszając a następnie dopraw mięso solą i wymieszaj. Duś farsz pod przykryciem około 20 minut na malutkim ogniu. Na 5 minut przed zdjęciem z ognia dopraw ziołami (najlepiej świeżymi) i pieprzem. Przygotowujemy beszamel. Masło roztapiamy, dodajemy mąkę(...)intensywnie mieszając łyżką. Włącz piekarnik. Ustaw termostat na 200°C. Wysmaruj tłuszczem prostokątne lub okrągłe naczynie żaroodporne średniej wielkości i ułóż w nim warstwami: warstwę ziemniaków, następnie warstwę bakłażanów, mięso, a na końcu pokrojone w plasterki pomidory. Polej wszystko sosem. Do rozgrzanego piekarnika wstaw musakę. Po około 20 minutach posyp zapiekankę resztą sera. Powinna się piec, aż wierzch się ładnie

Smaczne Potrawy
Wstążka karbowana z gulaszem 202

prawidłowego rozwoju i zabezpieczenia w składniki odżywcze Powiem więcej, spożywany ,daje uczucie sytości ale...nie ociężąłości! Najpierw ugotujemy gulasz a następnie podamy go ze wstążkami. Składniki -reginette  FABIJAŃSCY -mięso wołowe, na gulasz -pieprz ziołowy  SKWORCU -przyprawa do wołowiny  SKWORCU -ocet winny z czerwonego wina 6% u mnie Jamar -oliwa z oliwek z dodatkiem peperoncino i czosnku(...)Wymieszaj.Włóż do lodówki na godzinę, może nawet dwie. Następnie podsmaż na oleju i dodaj papryki tak czerwonej jak żółtej. Dodaj troszke wody. Wsyp ziarenka jałowca, duś pod przykryciem aż mięso kompletnie zmięknie.  Następnie mielone siemie lniane wymieszaj z odrobiną wody , najlepiej chłodnej i dodaj do gulaszu. Ładnie zgęstnieje i będzie zdrowsze. Ugotuj reginette według zaleceń producenta na opakowaniu

Z Kuchni Do Kuchni
Gulasz wieprzowy z cukinią 182

miej mięso, podlać wodą w takiej ilości, by przykrywała ona mięso. Dorzucić listek laurowy i ziele angielskie, odrobinkę pieprzu cayenne i słodką paprykę, całość dusić uzupełniając wodę w razie potrzeby. 3. Kiedy mięso już mięknie, dodać paprykę pokrojoną w kostkę. 4. Gdy mięso już całkowicie zmięknie dodać pokrojoną w grubą kostkę cukinię, a także koncentrat i przyprawy. Całość dusić jeszcze

Kuchnia domowa Ani

Proponowane wyszukiwania