mięso duszone - 8529 przepisów (strona:104/569)

Szynka w sosie śmietanowym z pieczarkami 287

zarumienienia. Przełożyć do innego garnka. Na tej samej patelni podsmażyć drobno pokrojoną cebulę i plastry pieczarek. Smażyć do miękkości i odparowania wody. Na patelnię ponownie wrzucić mięso i zalać śmietaną. Dusić 30 minut od momentu zagotowania. Podlewać wodą, kiedy widać, że sos robi się zbyt gęsty. Doprawić solą i pieprzem. Na koniec na talerzu posypać posiekaną natką pietruszki

Karola gotuje
Domowa, złocista przyprawa do kurczaka 143

aromat drobiowym filetom i pieczonemu kurczakowi. Curry i papryka nada koloru i aromatu, a imbir, goździki i cynamon korzennej, słodkawej nuty. Przyprawa może być używana do nacierania mięsa przed pieczeniem, smażeniem lub duszeniem, może również służyć do sporządzania sosów. Możesz ją przygotować na dwa sposoby: użyć samych przypraw i pamiętać o posoleniu  mięsa lub przyprawy od razu wymieszać

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Domowa, złocista przyprawa do kurczaka 92

aromat drobiowym filetom i pieczonemu kurczakowi. Curry i papryka nada koloru i aromatu, a imbir, goździki i cynamon korzennej, słodkawej nuty. Przyprawa może być używana do nacierania mięsa przed pieczeniem, smażeniem lub duszeniem, może również służyć do sporządzania sosów. Możesz ją przygotować na dwa sposoby: użyć samych przypraw i pamiętać o posoleniu  mięsa lub przyprawy od razu wymieszać

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Curry z kurczakiem 126

wrzucamy na rozgrzany tłuszcz.  Delikatnie szklimy, następnie dodajemy zawartość moździerza, Do przesmażonej pasty dodajemy pokrojonego kurczaka i obsmażamy, aby zamknęły się włókna. Następnie wlewamy passatę i dusimy do uzyskania miękkości mięsa. W tym momencie możemy dodać listki curry. Wlewamy mleczko kokosowe i gotujemy przez kilka minut na dużym ogniu. Po tym czasie próbujemy i jeżeli jest taka potrzeba dodajemy

Kuchnia od dwojga
Prosty kurczak z cytrusami i imbirem w sosie pomidorowym. 95

najlepiej na noc, a najmniej na 2 godziny. Na patelni rozgrzewamy masło i obsmażamy mięso z każdej strony. Gdy jest już rumiane, zalewamy resztkami marynaty i dusimy pod przykryciem do miękkości. Wyjmujemy mięso i odparowujemy zawartość patelni, powstały tłuszcz (  a zrobi się go sporo) zlewamy. Widelcem rozgniatamy środki mandarynek, skórki wyrzucamy. Zalewamy kilkoma łyżkami wody, dodajemy keczup i skórkę

Dieta moja pasja
Kurczak duszony na kapuście z pieczarkami. 113

garach i  szuka się obejść. Jednym z takich może być właśnie proponowana przeze mnie potrawa. Po krótkim przygotowaniu zamykamy wszystko w jednym garze i nich się dusi, a później mamy.... mięso, kapustę, grzybki wszystko pachnące i aromatyczne. 3 duże udka kurczaka 1 kg kiszonej kapusty 0,5 kg pieczarek łyżka masła 3/4 łyżeczki pieprzu cayenne  sól łyżka majeranku

Dieta moja pasja
Roladki z boczku i wątróbki podawane z ryżem. 104

Zaczynając od strony z łączeniem. Gdy się tam już zarumieni i zasklepi, można wyciągnąć patyczek aby móc swobodnie obracać i obsmażyć z każdej strony na rumiano. Obsmażone mięso podlewamy marynatą i dusimy pod pokrywką. Gotowe mięsko zdejmujemy niech sobie odpocznie,  a my na to co powstało w trakcie smażenia wsypujemy ryż. Celowo nie podałam ilości, bo to zależy

Dieta moja pasja
LAZANIA Z KAPUSTY WŁOSKIEJ i mięsa 100

studzimy. W garnku podpiekamy cebulę na oleju, dodajemy paprykę i bakłażana, chwilkę pieczemy ciągle mieszając. Następnie dodajemy mięso mielone, pomidory, pieczarki, wlewamy bulion i mieszamy aż mięso nie będzie zbite. Dusimy bez przykrycia około 15 minut. Kiedy płyny troszkę odparują dodajemy przecier, przeciśnięty czosnek przez praskę i przyprawy, mieszamy. Naczynie żaroodporne smarujemy oliwą, na dno układamy pierwszą warstwę liści kapusty

Kulinarne Fantazje Marioli
Schab duszony w młodej kapuście 196

wodą i gotujemy. Plastry schabu rozbijamy na cieńsze, posypujemy solą i pieprzem, obtaczamy w mące i obsmażamy na rozgrzanym smalcu. Gdy kapusta zacznie mięknąć wkładamy do garnka mięso i pod przykryciem dusimy aż będzie miękkie. Na koniec dodajemy szczypior i koperek, doprawiamy solą i pieprzem. Jeśli uznacie, że w daniu wytworzyło się za dużo wody, to po prostu ja odparujcie

Czary - gary w kuchni
Szynka duszona z porem i młodymi warzywami 116

Dokładamy do garnka. Marchewkę, pieczarki oraz seler naciowy kroimy w pół plasterki. Dokładamy do mięsa. Całość przesmażamy, podlewamy wodą wymieszaną z koncentratem pomidorowym. Doprawiamy przyprawami i dusimy na wolnym ogniu do miękkości mięsa (około 60 minut).  Po ugotowaniu posypujemy młodym koperkiem

VioletoweKucharzenie
Żeberka w sosie chrzanowym 191

Proponuje na dziś żeberka wieprzowe, podsmażane na patelni, a następnie duszone w sosie chrzanowym. Podane z kopytami i sałatką wiosenną Składniki na kopytka: ugotowane ziemniaki 500 g mąką pszenna typ 500 Kłos Pol ( dodajemy na oko) jajko 1 szt pieprz i sól do smaku   Składniki: 1 kg żeberek wieprzowych oliwa z oliwek 4 łyżki 4 ząbki(...)pieprzem i gałką muszkatołową. Wkładamy chrzan i mieszamy aby się równomiernie rozprowadził. Krok 3 Żeberka ano wyjmuje z lodówki i obsmażam. Wkładam do garnka z sosem i duszę do momentu, aż mięso zmięknie. Mieszamy często by sos nam się nie przypalił, jeśli trzeba to dolewamy trochę wody. Krok 4 Ugotowane ziemniaki przekładam na stolnice i zagniatam je widelcem, dodaje jajo

Różowa kuchnia
Paprykasz z kurcząt - paprykarz z kurczaka 118

bulionu drobiowego, 250 ml kwaśnej śmietany* Nogi kurczaka umyć, osuszyć, oprószyć papryką. Cebulę posiekać. W garnku z grubym dnem rozpuścić masło, dodać cebulę i kurczaka. Smażąc zrumienić mięso. Wlać bulion i dusić do miękkości. Gdy kurczak jest już prawie miękki, wlać śmietanę i dusić 10 minut. Podawać z kluskami kładzionymi lub ryżem. Podałam ze szpinakiem po angielsku . W przepisie oryginalnym

królestwo garów
Duszonka szlachecka wg Aleex 105

obsmażeniu przełożyć je do miseczki. 3. Cebule pokroić w talarki, zeszklić na oleju w garnku z grubym dnem. 4. Dodać pepperoni, wymieszać, podsmażyć. 5. Do cebuli dodać mięso, wymieszać. Doprawić. 6. Dusić na małym ogniu do miękkości. 7. Podawać z pieczywem lub innymi ulubionymi dodatkami. Smacznego

W mojej kuchni
KARKÓWKA Z PŁATKAMI POMIDORÓW 112

łyżki oleju, ¾ szkl. bulionu WYKONANIE Karkówkę kroimy w większą kostkę, obsypujemy przyprawą do wieprzowiny. Podsmażamy mocno na oleju z każdej strony, podlewamy bulionem, przykrywamy przykrywką, dusimy aż połowa płynu odparuje. Gdy mięso zmięknie dodajemy obrane i pokrojone w plastry pieczarki oraz płatki pomidorów. Dusimy do zmiękczenia składników, dodajemy koncentrat, śmietankę oraz mąkę rozrobioną w wodzie. Doprawiamy na koniec solą , pieprzem

słodki bratek
Indyk z warzywami w sosie pomidorowym 106

naturalny brązowy Cenos Sposób przygotowania: Pierś z indyka kroimy w paski, podsmażamy na niewielkiej ilości oleju, dodajemy mrożone warzywa, smażymy na małym ogniu do miękkości warzyw i mięsa. Wlewamy przecier pomidorowy, dusimy przez 5-10 minut. Doprawiamy do smaku słodką i ostrą papryką, pieprzem oraz solą. Sos zagęszczamy mąką ziemniaczaną rozrobiona w niewielkiej ilości zimnej wody, ryż gotujemy w osolonej

Bajeczna Kuchnia