obsmażyć ze wszystkich stron przełożyć do naczynia żaroodpornego wraz z tłuszczem z patelni zalać wodą dodać 1/2 kostki rosołowej ogórka w plastry i boczek Dusić pod przykryciem aż zmięknie mięso i ładnie się zrumieni Mięso pokroić w plastry 3. • Z powstałego wywaru zrobić sos dolać wodę aby zrobiło się ok 1/2 litra wywaru zagotować przelać
W królestwie smaków BeatySposób przygotowania: Mięso umyć, pokroić w grubą kostkę i posypać czubrycą. Cebulę grubo posiekać i zeszklić na maśle. Gdy będzie gotowa, dodać dwa posiekane ząbki czosnku i dusić przez chwilę razem. Dodać mięso i d usić pod przykryciem na małym ogniu 15 minut, od czasu do czasu mieszając. Dodać pokrojoną w talarki marchew, pomidory, rozgniecioną bokiem noża
W SMAKmyjecie, obieracie, kroicie w ćwiartki, usuwacie pestki, potem kroicie na plasterki i też dodajecie do mięsa. Posypujecie wszystko listkami laurowymi, zielem angielskim, słodką papryką i dusicie około 30-40 min na wolnym ogniu, aż mięso będzie miękkie, a jabłka, czosnek i cebula przerobią się w sos. Marchewkę myjecie, obieracie, kroicie w kostkę i wrzucacie do rondelka z wodą. Kiedy się
GRUBY WAŁEKśredniej wielkości kostkę, a następnie podsmażyć na oliwie. Podsmażone mięso ściągnąć i na tej samej oliwie podsmażyć pokrojoną w kostkę cebulę. Do podsmażonej cebuli dodać mięso, liść laurowy, kminek i Vegetę. Dusić około 15 minut, dolewając od czasu do czasu wody. Pod koniec duszenia dodać obrane ziemniaki pokrojone w kostkę, koncentrat pomidorowy, paprykę i wino. Gotować aż mięso i ziemniaki
Karola gotujepieprzu do smaku -2 łyżki koncentratu pomidorowego -250 g pieczarek -łyżka masła Mięso kroimy na mniejsze kawałki, dodajemy pokrojoną cebulkę i czosnek,wlewamy troszkę oleju i dusimy na małym ogniu do miękkości mięsa. Mięso studzimy i mielimy wraz z cebulką i czosnkiem. Pieczarki kroimy na małe kawałeczki i smażymy na maśle. Dodajemy do mięsa. Całość doprawiamy wedle uznania
moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po krokumąki pszennej Sposób przygotowania: 1. Mięso podsmażyć na patelni. Dodać posiekaną cebulkę i obrane i pokrojone w plasterki pieczarki. Dusić. 2. Dodać pokrojoną w kostkę paprykę. Dusić do miękkości. 3. Warzywa z mięsem zalać wodą, podgrzać. 4. W osobnym naczyniu wymieszać mąkę, śmietanę i odrobinę zimnej wody. Wlać do mięsa, podgrzewać do zgęstnienia. Dodać siekaną zieleninę i doprawić solą
Kuchnia domowa Aniprzyprawami i odstawiamy do lodówki na godzinę Kroimy cebul ę w piórka Na rozgrzanej patelni z olejem podsmażamy cebul ę Dodajemy mięso i razem smażymy , a potem dusimy ok 20 min W tym samym czasie gotujemy ryż Po 20 min do mięsa dodajemy śmietan ę i chwilkę podgrzewamy ( jeśli wolimy
Klaudynkowa kuchniakostkę i podsmażamy na patelni. Po chwili dodajemy pokrojoną w piórka cebulę. Kiedy wszystkie składniki będą podsmażone, przekładamy je do garnka, zalewamy szklanką wody i dusimy pod przykryciem na małym ogniu. Kiedy mięso zmięknie, dodajemy dynię pokrojoną w kostkę i marchew (ścieram na tarce o grubych oczkach, można również pokroić w kostkę). W razie potrzeby podlewamy wodą. Po jakiś(...)minutach dodajemy paprykę pokrojoną w kostkę. Kiedy warzywa i mięso zmiękną, dodajemy koncentrat pomidorowy i przyprawy. Lubię raczej ostre smaki, więc daję sporą szczyptę pieprzu cayenne. Dusimy jeszcze kilka minut
e-PrzepisyKulinarnemięso, marchew oraz pietruszkę. Doprawiamy solą i świeżo mielonym czarnym pieprzem. Podlewamy bulionem, dokładamy 3-4 listki laurowe oraz kilka ziaren ziela angielskiego i zmniejszamy moc kuchenki. Dusimy pod przykryciem do miękkości mięsa (przynajmniej 60 minut). Dodajemy szpinak i gotujemy jeszcze przez 4-5 minut. Doprawiamy do smaku cynamonem, sola i świeżo mielonym czarnym pieprzem. Serwujemy z dodatkiem ryżu, obficie
Pyry na Gazmięso. Na rozgrzanej patelni podsmażam pokrojoną w kostkę cebulę, gdy się lekko zeszkli dodaję pokrojonego w kosteczkę suszonego pomidora i chili. Po chwili dodaję mrożoną fasolkę, chwilę duszę pod przykryciem, studzę. Do mięsa w miseczce dodaję składniki z patelni wraz z olejem, dodaję wodę, przyprawiam, formuję kulki, lekko spłaszczam i smażę na rumiano z obu stron, odsączam na papierowym ręczniku
Zasmakuj Kuchnismaż do czasu, aż wszystko będzie miękkie. Zawartość patelni przełóż do garnka, zalej 2 szklankami bulionu, dodaj pokrojone pomidory oraz przeciśnięty przez praskę czosnek, całość duś do miękkości warzyw i mięsa. Na sam koniec dodaj przecier pomidorowy. W razie potrzeby dopraw danie do smaku pieprzem i solą. Smacznego
Krakowskie smaki AniMasło klarowane mocno rozgrzewamy na głębokiej patelni. Mięso mocno obsmażamy, żeby kawałki nabrały rumianego koloru. Dodajemy podsmażoną cebulkę, listki laurowe, podlewamy całość szklanką wody i dusimy pod przykryciem (na wolnym ogniu), aż mięso będzie miękkie (ok. 40-50 minut). W połowie powyższego czasu, czyli po ok. 20 minutach czasu dodajemy obraną i pokrojoną w plasterki marchewkę
bistro mamawodą, doprawiamy solą i pieprzem i dusimy całość pod przykryciem do miękkości. Zaglądajcie co jakiś czas, bo być może będzie trzeba ponownie podlać mięso odrobiną wody, żeby się nie przypaliło. Czas w jakim będziemy dusić karkówkę do miękkości spowoduje również, że cebula i czosnek się rozgotują, nie będzie po nich śladu. Pozostanie smak. Kiedy mięso jest już miękkie, dolewamy
MamaOskarkamięso smażymy na patelni na oleju. Kiedy żeberka się przypieką dolewamy wody (około pół szklanki tak do duszenia), liść laurowy i dusimy około godziny (aż do miękkości). Następnie przekładamy mięso do garnka i dodajemy poszatkowana kapustę. Dodajemy łyżeczkę kminku, łyżkę octu jabłkowego oraz lyzke lub 2 ketchupu i dusimy dalej
Lubczyk i Waniliamięso. Dobrze wysmażone odstawiamy do ciepłego półmiska. Cebulę, paprykę i pieczarki kroimy w kostkę. Podsmażamy kolejno: cebulę, dodajemy paprykę i na końcu pieczarki. Przykrywamy i dusimy do odparowania wody z pieczarek. Następnie dodajemy mięso i wlewamy rozmieszany z zimną wodą ( 400 ml ) sos z torebki. Mieszamy i dusimy na wolnym ogniu 5 minut. Pod koniec dodajemy groszek i przyprawy. Dobrze
Kulinarne przemyslenia