mięso duszone - 8529 przepisów (strona:113/569)

WARSTWOWA SAŁATKA Z KURCZAKIEM 3186

łyżki majonezu 1 łyżka keczup olej 2 jajka Wykonanie: Mięso pokrojone w kostkę i obsypane przyprawą do gyrosa obsmażamy na oleju.  Podlewamy odrobiną wody i dusimy chwilę do miękkości. Podczas, gdy mięso stygnie kroimy kapustę,ogórki.W szklanej salaterce przekładamy warstwami (kolejność wg uznania) mięso, kukurydzę, marchewkę, kapustę - sos majonezow-ketchupowy, ogórek konserwowy, znowu warstwę mięska, naszego sosu, wierzch

Walijskie Pichcenie
Długo duszona pręga wołowa z kością 275

jestem zwolennikiem długiego przygotowania posiłków to muszę przyznać, że do tego przepisu na pręgę wołową wrócę jeszcze nie raz. Dzięki temu, że duszenie zajęło około 2-2,5 godziny (plaster grubości około 4 cm) mięso stało się bardzo kruche i niezwykle smaczne. Pręgę wołową z kością tym razem podałem na szpinaku z czerwoną cebulą i pomidorkami koktajlowymi. Gorąco polecam także(...)klarowane. Podsmaż mięso około 5 minut z każdej strony, następnie dodaj posiekaną w kosteczkę cebulkę i posyp odrobioną ziół prowansalskich. Całość podlej wodą i duś pod przykryciem co jakiś czas dolewając wodę i obracając mięso. Mięso powinno być miękkie w zależności od grubości kawałka po około 2-2,5 godziny. Na talerzu ułóż liście szpinaku, pół pokrojonej w krążki cebuli

Programista w kuchni
Pomidorowy kurczak z winem 306

danie przypomina w smaku spaghetti choć z całą pewnością nim nie jest . ;-) Mięso  piersi kurczaka d ługo duszone w winie zyskuje wspaniałego aromat u. Jes t miękkie, rozpływa się w ustac h. Ważne by dobrać wino, które napra wdę nam smakuje (nie przy padkowe), bo całe danie zyskuje jego smak i aromat.   2 duże piersi z kurczaka(...)mięso będzie zarumienione. 4. Ścieramy pieczarki na dużych oczkach tarki. Dodajemy je do potrawy. 5. Pomidory z puszki wrzucamy do miski i ugniatamy je do gładkości. Gdy sok z pieczarek wyparuję dodajemy pomidory i zioła prowansalskie. 6. Chwilę gotujemy, po czym wlewamy pół szklanki wina. Całość gotujemy około 40minut. W trakcie gotowania dolewać po trochu pozostałe wino. Pod koniec duszenia

Szefowa kuchni
Wołowina adobo 149

Pyszna i aromatyczna wołowina, marynowana w octowej zalewie, a następnie długo w niej duszona. Potrawa nie jest bardzo wymyślna, natomiast efekt końcowy jest wspaniały :) Danie pochodzi z Filipin, ale nie będą wam potrzebne typowo azjatyckie składniki. Podstawą marynaty jest ocet winny lub ryżowy, sos sojowy, czosnek i liść laurowy. Potrawa inspirowana jest przepisem ze strony  Magazyn Kuchenny . Zapraszam(...)garnku z grubym dnem porządnie rozgrzewamy olej. Obsmażamy mięso z każdej strony na brązowo.  3. Zmniejszamy ogień, wlewamy marynatę i wodę, tak aby przykryć mięso. Doprawiamy solą i dodajemy cukier. Dusimy bez przykrycia godzinę, aż sos prawie całkowicie odparuje, a następnie 30 minut pod przykryciem, co jakiś czas obracając mięso. Podajemy z ryżem. Sos powinien być w smaku słodko

My Culinary Art
PIERŚ Z SUSZONYMI POMIDORAMI I CZOSNKIEM 116

kawałki ok. 4 cm. Przyprawić solą (jak najmniej), pieprzem (szczypta), kurkumą (ok. 1/2 łyżeczki), ostrą papryką (ok. 1/3 łyżeczki) i ziołami prowansalskimi (ok. 1 łyżeczki). 5. Mięso dodać do warzyw i dusić razem około 15 min. 6. Cebulkę posiekać w kostkę, poddusić na patelni. Dodać buraczki, podgrzać i doprawić pieprzem. SMACZNEGO ! Wartość odżywcza* jednej porcji

Vroblewska-fitlife
Indyk w 5 smakach 180

diecie metabolic balance niestety trzeba jeść mięso. Niestety - bo za mięsem nie przepadam, ale indyk w takiej formie jest bardzo dobry. Użyte przyprawy mają działanie rozgrzewające więc obiad jest idealny na zimę. Dodatkowym atutem tego dania jest czas przygotowania - około 10 minut. Do dzieła:) Składniki: filet z indyka 140 g por 110 g seler 35 g łyżka oleju kokosowego łyżeczka(...)paski. W rondlu rozgrzać olej kokosowy z odrobiną wody. Dodać indyka. Dusić około 5 minut Por pokroić w krążki, seler w cienkie paski. Dodać do mięsa.  Dodać przyprawy (oprócz pomidora). Dobrze wymieszać Dusić pod przykryciem 3-5 minut Gotowe. Przed podaniem posypać zmielonym pomidorem Smacznego

pyszne zdrowości
Duszona karkówka w sosie własnym -rozpływa się w ustach... 168

duszoną z cebulką,czosnkiem i odrobiną wina-jest na prawdę przepyszna,rozpływa się w ustach-polecam gorąco na obiad na co dzień i od święta.... Składniki: 1 kg karkówki wieprzowej 2-3 cebule 4-5 ząbków czosnku 100 ml białego wina deserowego(pół słodkiego) sól , pieprz olej łyżka masła liść laurowy 2 ziela angielskie mąka do obtoczenia mięsa bulion(...)mięsa podsmażamy cebule pokrojone w piórka na koniec dodajemy pokrojony drobno czosnek,i smażymy jeszcze chwilę,dodajemy mięso,podlewamy winem,i szklanką bulionu ,kilka minut odparowujemy bez przykrycia,potem dodajemy jeszcze ok szkl bulionu ,liść laurowy,ziele angielskie,pieprz,przykrywamy i dusimy na małym ogniu przez ok 40 min,zdejmujemy z ognia i zostawiamy jeszcze przykryte na ok pół godz

Swojskie jedzonko
Kociołek prowansalski 189

Dodać pokrojoną cebulę i chwilę smażyć. Warzywa pokroić w kostkę i dodać do mięsa. Smażyć chwilę, a następnie wlać dwie szklanki  wody, sos sojowy i dusić pod przykryciem na małym ogniu aż mięso i warzywa będą miękkie. W razie potrzeby uzupełnić wodę. Dodać zioła prowansalskie, doprawić solą i pieprzem. Ostatecznie można zagęścić potrawę mąką rozrobioną w wodzie, a następnie

O kuchni z uczuciem
Bardzo łatwy gulasz wieprzowy... 175

strony ale należy uważać aby cebula się nie spaliła. Następnie zawartość patelni przekładamy do garnka, zalewamy gorącą wodą. Marchewki obieramy i kroimy w plasterki. Dorzucamy do mięsa razem z liściem i zielem angielskim. Dusimy do miękkości co jakiś czas mieszamy aby się nie przypaliło. Kiedy mięso jest już miękkie doprawiamy solą i pieprzem a jeśli jest taka potrzeba to zagęszczamy

Radość kipiąca uśmiechem.
Potrawka z kurczaka 153

papryka ostra Masło rozgrzać na patelni i zeszklić cebulę drobno pokrojoną, ale nie rumienić. Dodać marchewkę pokrojoną w półplasterki i smażyć mieszając. Dodać mięso oddzielone od kości i podzielone na mniejsze kawałki, zalać bulionem i dusić  do miękkości marchewki. Pomidory z puszki zmiksować, dodać ketchup wymieszać i wlać do mięsa, groszek odcedzić na sicie i wsypać do potrawki. Doprawić

O kuchni z uczuciem
Zapiekanka makaronowa z kurczakiem i oliwkami 193

wymieszać i włożyć do lodówki na 30 minut. Następnie mięso usmażyć na patelni. Kiedy mięso się podsmaży, dodać do niego pieczarki i paprykę pokrojone w kostkę. Dusić razem przez 5 minut. 3. Makaron, mięso z warzywami wymieszać i przełożyć do naczynia żaroodpornego. 4. Do śmietany dodać trochę gorącej wody, by ją zahartować. Następnie dodać połowę tartego żółtego sera

Kuchnia domowa Ani
Krokiety z mięsem i kiszoną kapustą 193

zmielić w maszynce do mięsa. Marchew i pietruszkę obrać i pokroić w plastry. Zmielone mięso przełożyć do garnka,dodać marchew, pietruszkę zalać przygotowanym wcześniej bulionem i dusić do czasu, aż będzie miękkie. Gdy mięso będzie gotowe przełożyć je do miseczki i poczekać, aż wystygnie. Do drugiego garnka przełożyć kapustę zalać wodą i gotować ją do miękkości. Gdy kapusta będzie miękka

Krakowskie smaki Ani
Curry z wołowiny KARI GOSHT 146

złoty kolor, a następnie dodać pastę z przypraw.i smażyć 1 minutę stale mieszając. Włożyć mięso i smażyć do zarumienienia., mieszać. Wlać wodę z octem , posolić i dusić na bardzo małym ogniu do miękkości mięsa. W razie potrzeby podlać wodą. Podawać z ryżem inspiracja książka "Kuchnia hinduska" curry z wołowiny

O kuchni z uczuciem
Bitki wieprzowe duszone w winie z pomidorami 81

smaku cukier do smaku natka pietruszki Wykonanie: Mięso opłukać, natrzeć przyprawami i utłuc tłuczkiem, następnie mięso przełożyć na patelnię i obrumienić na oliwie razem z mąką. Mięso przełożyć do rondla, podlać winem i dusić na bardzo wolnym ogniu około ½ godziny. Pomidory z puszki przelać do mięsa, wsypać zioła, dodać zmiażdżony czosnek i udusić do miękkości. Gotową potrawę posypać natką pietruszki

Tradycyjna Kuchnia
Zupa gulaszowa cygańska 111

liść laurowy, sól, pieprz Ciasto na kluseczki: 1 jajko ok. 100-200 g maki (na oko) Wykonanie: Mięso przesmażamy na oleju, dodajemy cebulę i dusimy 20 min. Pod koniec duszenia dodajemy paprykę w proszku, sól i pieprz Do wrzącego wywaru wrzucamy mięso z cebulą. Gotujemy do chwili aż mięso będzie miękkie Paprykę kroimy w paski i dodajemy do zupy razem

IMPRESJA SMAKU

Proponowane wyszukiwania