mięso duszone - 8529 przepisów (strona:121/569)

Udka duszone z pieczonymi ziemniakami 167

przyprawami odstawiamy na 15 minut. Rozgrzewamy tłuszcz w rondlu wkładamy przyprawione udka, smażymy na złoty kolor. Pod koniec smażenia wrzucamy obraną, pokrojoną w kostkę cebulę przykrywamy pokrywką, dusimy na wolnym ogniu aż mięso będzie miękkie. Ziemniaki obieramy, opłukujemy, kroimy w grubsze plastry, przyprawiamy przyprawami. Na dużej patelni rozgrzewamy olej, wrzucamy plastry ziemniaków. Podsmażamy, mieszając aby ziemniaki się nie przypaliły. Podsmażone

kgwjanczewo
Kurczak w sosie chrzanowym z pieczonymi ziemniakami i kalafiorem 1098

bazylią. Wrzucamy kurczaka, podsmażamy. Pieczarki kroimy w plasterki, dodajemy do kurczaka. Dusimy pod przykryciem. Po 10 minutach podlewamy bulionem wymieszanym z śmietaną, chrzanem i posiekanym koperkiem. Dusimy pod przykryciem do miękkości mięsa. Ziemniaki obieramy i kroimy na mniejsze kawałki. Przyprawiamy przyprawą po węgiersku, skrapiamy olejem. Układamy w naczyniu żaroodpornym i pieczemy pod przykryciem przez 25 minut w 200*C. Kurczaka

VioletoweKucharzenie
Gulasz wieprzowo-wołowy 121

przekładamy do garnka, wlewamy bulion, dodajemy pokrojoną w kostkę marchewkę, pokrojoną na kawałki paprykę, posiekaną papryczkę chili, liść laurowy, ziele angielskie i gotujemy na malutkim ogniu aż mięso będzie miękkie. W połowie duszenia dolewamy wino i dodajemy słodką paprykę. Pod koniec dodajemy koncentrat pomidorowy i resztę przypraw.  Na koniec studzimy sos, zaprawiamy śmietaną i raz jeszcze podgrzewamy. Smacznego! --------------------------------------------------------------------- Chcesz

Marder&Marder Manufacture
Papryka faszerowana 162

oregano, bazylii i ziół prowansalskich) oliwa z oliwek  dodatkowo ryż   Przygotowanie:    Papryki wydrylować, wycinając kapturek. Na patelnię wlać oliwę z oliwek i podsmażyć mięso. Dodać cebulę i czosnek (Dusić ok 5 minut). Pod koniec duszenia dodać odcedzoną fasolę i kukurydzę. Doprawić do smaku przyprawami oraz koncentratem pomidorowym.Do farszu zetrzeć żółty ser i wymieszać. Paprykę skropić oliwą

ChilliJemy
Dziczyzna duszona po myśliwsku 96

dania z dziczyzny. Spory nakład czasu na przygotowanie zostaje w pełni zrekompensowany wyśmienitym smakiem dania. Polecam mój ulubiony przepis na dziczyznę - kruche, rozpływające się w ustach mięso z dzika i jelenia duszone w czerwonym winie. Jelenia możecie też zastąpić sarną. To danie robiłam wiele razy - zawsze się udaje dlatego jest dobrą propozycją jeżeli szukacie czegoś efektownego i jednocześnie mało

Milion Smaków
Pierś kaczki w balsamicznym sosie 92

cierpliwości. A potem sporo dłubania przy jedzeniu :) Dla tych mniej wytrwałych ale równie wymagających poniżej łatwiejsza do przygotowania opcja alternatywna - pierś kaczki podpieczona a następnie duszona w słodkim balsamicznym sosie. Mięso jest lekko różowe, mięciutkie i dosłownie rozpływa się w ustach. Danie efektowne i do tego niewspółmiernie łatwe do przygotowania. Naprawdę warto wypróbować

Milion Smaków
Tydzień Kuchni Chilijskiej w warszawskim Hotelu Bristol 124

mąki pszennej 4 - Pebre: sos z pomidorów, cebuli, papryki i kolendry 5 - Curanto: danie pochodzące z południa Chile (przede wszystkim z rejonu Chiloe) – owoce morza, mięso, ziemniaki, kiełbasy i warzywa duszone tradycyjnie w dole przygotowanym w ziemi, wyłożonym liśćmi i rozgrzanymi kamieniami 6 - Sopaipillas pasadas: placki sopaipillas w zalewie z nierafinowanego cukru, pomarańczy i cynamonu, danie na chłodne zimowe

królestwo garów
Diabelski gulasz z knedliczkami 119

ciemny Umyć i osuszyć wołowinę. Obsmażyć na suchej patelni z każdej strony każdy kawałek. Na osobnej patelni na oleju zeszklić cebulkę. Dodać wraz z roznieconym czosnkiem do mięsa. Dodać wrzącą wodę i dusić przez 20-30 minut pod przykryciem.  Dodać pokrojoną w kostkę czerwona paprykę oraz 1 ostrą papryczkę.  Znów dusić około 20 minut. Następnie doprawić solą

MarciochaKucharzy
Żeberka wołowe duszone w miodzie i piwie 150

kości", osuszyć i otoczyć w mące. Na patelni rozgrzać smalec i podsmażyć mięso na rumiano. W miedzyczasie w garnku zagotować 0,5 l wody, wrzucić przyprawy , podsmażone mięso, dolać piwo i miód. Dusić 1 godzinę, a po tym czasie dodać pokrojoną w piórka cebulę i jeszcze podduszać na małym ogniu przez 30 minut. Cebula ma się prawie rozpadać, tworząc zawiesisty

Gosia gotuje
Kociołek z wieprzowiną 397

czasie oczyścić pieczarki (większe pokroić w połówki lub ćwiartki). Dodać je wraz z pokrojoną w paski papryką i pomidorami z zalewą do mięsa. Przyprawić solą i pieprzem. Dusić do momentu aż wszystkie składniki będą miękkie. Na maśle podsmażyć lekko kiełki, dodać do rondla wraz z posiekanym czosnkiem, tymiankiem oraz pozostałymi przyprawami. Gotować jeszcze

Konrad Gotuje
Wołowina w pikantnym sosie 182

łyżeczka kminku 1 łyżeczka majeranku 1 szklanka śmietany Wołowinę pokroić w plastry i rozbić tłuczkiem.Cebulę pokroić drobno i lekko zrumienić na oleju. Na cebuli ułożyć plastry mięsa, posolić i przykryć pokrywką.Dusić na małym ogniu ok. 10 minut. Następnie wlać tyle wody, aby opłynęła po mięsie, dodać pieprz, paprykę, koncentrat pomidorowy, kminek, majeranek i dusić dalej pod przykryciem

noteskulinarnyfiga
Pierś indyka duszona w piwie 193

indyka obtaczamy w mące wrzucamy na rozgrzany olej i obsmażamy. Zalewamy szklanką  jasnego piwa ,dodajemy również szklankę  bulionu. Marchewkę obieramy kroimy w talarki, dodajemy do mięsa i wywaru. nakrywamy i dusimy ok. 20-30 min. Możemy jeszcze do smaku doprawić solą i pieprzem. Podajemy z ryżem i  surówką SMACZNEGO  Czekam na Państwa opinie i cenne rady

W kuchennym oknie Ewy
Kurczak curry 266

podsmażyć na nim fileta, następnie zdjąć z patelni i na tym samym oleju zeszklić cebulkę, dodać do niej pieczarki i podsmażyć, a następnie paprykę. Na koniec dodać mięso, łyżeczkę pasty curry i dusić na delikatnym ogniu ok. 15-20 min. Doprawić do smaku solą i pieprzem. W tym samym czasie ugotować ryż według przepisu na opakowaniu dodając do wody

Mix smaku
Policzki wołowe w piwie z warzywami i korzenną nutą 241

sprzedaży w jednym z supermarketów byłam bardzo zadowolona. A kiedy już udało mi się je nabyć miałam w głowie przynajmniej kilka pomysłów na ich przyrządzenie. To mięso bardzo lubi być długo duszone . Dzięki takiej obróbce jest mięciuteńkie i po prostu rozpływa się w ustach. Na pierwszy ogień poszła więc wersja w sosie piwnym. Cud, miód po prostu ! Wykorzystałam

Smaczna Pyza
podudzia w sosie z natki pietruszki... 180

pieprz czarny mielony podudzia umyte i osuszone obsypać mąką - resztę mąki zostawić do sosu na oleju zrumienić z obu stron podudzia, posypać je vegetą dolać wody i dusić pod przykryciem do miękkości mięsa opłukane natki pietruszki zmiksować w blenderze z 1/2 szklanki wodą zmiksowane dodać do garnka z podudziami i zagotować sos zagęścić ze śmietaną 18% wymieszaną z mąką

W Mojej Kuchni Lubię