naczyniu w którym się smażyły i zalewamy wodą tak aby zakryły mięso. Dodajemy liście laurowe, pieprz, ziele angielskie i posiekany czosnek. Wszystko dusimy na niedużym ogniu przez ok. 30 minut. Następnie mięso wyjmujemy z "wywaru", dodajemy koncentrat/przecier pomidorowy, ponownie wkładamy klopsy i dalej podgrzewamy przez ok. 10 minut. Sos doprawiamy niewielką ilością pieprzu, soli oraz oregano. Gotowe
Słodka Stronakostkę. Cebulę obieramy i drobno siekamy. Podsmażamy chwile cebulę na margarynie, dodajemy pokrojone piersi z kurczaka. Podsmażamy mięso około 15 minut. Po tym czasie dolewamy około 1/4 szklanki wodę, dodajemy łyżkę przyprawy do kurczaka, ziele angielskie liście laurowe i dusimy, co jakiś czas mieszając (w razie(...)potrzeby dolewamy niewielką ilość wody). 3 łyżeczki mąki ziemniaczanej rozrabiamy dokładnie w szklance wody. Gdy mięso nabierze odpowiedniej miękkości dolewamy nasz „zagęszczacz” do mięsa, doprawiamy pieprzem i niewielką ilością soli, mieszamy. Gotujemy (dusimy) pod przykryciem na mniejszym ogniu jeszcze około 15 minut. Próbujemy i opcjonalnie doprawiamy (ja dodałam jeszcze łyżeczkę przyprawy do kurczaka). Smacznego
Słodkie okruszkigodziny. Cebulę pokroić w plastry. W głębokiej patelni rozgrzać oliwę, dodać cebulę, podsmażać na małym ogniu tak długo aż cebula lekko zacznie się rumienić. Dodać mięso wraz z marynatą, wymieszać, patelnię przykryć i całość dusić na małym ogniu 40 - 45 minut. Od czasu do czasu mięso wymieszać. Kiedy mięso będzie miękkie, zdjąć patelnię z ognia, doprawić jeżeli to konieczne solą
Stare Garyprzyprawach. Na patelni rozgrzać masło i zeszklić cebulę pokrojoną w kosteczkę, dodać mięso i obsmażyć na rumiano z każdej strony. Podlać 3/4 szklanki wody i dusić chwilę pod przykryciem na wolnym ogniu aż mięso będzie mięciutkie. Na koniec wlać śmietanę i wymieszać. W razie potrzeby doprawić solą i pieprzem. Schab w sosie curry
O kuchni z uczuciemmące i zrumienić na rozgrzanym maśle z obu stron zrumienione mięso podlać bulionem warzywnym,dodać listek laurowy,ziarenka ziela angielskiego,przykryć pokrywką i dusić do miękkości około 30-40 minut gdy mięso jest miękkie dodać do bulionu śmietanę z chrzanem i dokładnie wymieszać.Ilość chrzanu dostosować do własnych preferencji smakowych podałam z puree ziemniaczanym i jabłkami w majeranku
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!obiadek szybkie, lekkie i pyszne danie z kurczaka duszonego z porem, którego smak wzbogacą suszone pomidory i bazylia. Mmmmmnniam! Kurczak w porach z suszonym pomidorem Składniki: filet z kurczaka por 2 ząbki czosnku mały słoiczek suszonych pomidorów w zalewie (240 g) sól, pieprz, curry 1 łyżka suszonej bazylii Filet pokroić w kostkę, doprawić solą, pieprzem i curry. Pora(...)niewielką ilością zalewy z suszonych pomidorów (1 łyżka), wyłożyć pora, przykryć i dusić kilka minut, w razie potrzeby podlewając wodą. Po tym czasie dodać przygotowane mięso i posiekany w cienkie plastry czosnek. Wymieszać, dusić pod przykryciem do miękkości co jakiś czas mieszając. Pod koniec dodać wyjęte z zalewy, pokrojone pomidory i suszoną bazylię, całość poddusić jeszcze około 3 minut
Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciałaoraz przeciśnięty przez praskę czosnek, smażymy aż się zeszkli. Dodajemy mieloną wołowinę, startą marchewkę na tarce jarzynowej o drobnych oczkach , dodajemy pokrojonego w kostkę gotowanego buraczka, dusimy aż płyn odparuje a mięso przestanie być surowe, doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem, dodajemy posiekaną drobno bazylię oraz starty ser. Farsz dobrze schładzamy. Schłodzony ryż, nakładamy łyżką na wilgotne dłonie
Wanilia i Kardamonposypania mięsa, sól i pieprz do smaku, do przybrania czerwony pieprz lub płatki chili. Przygotowanie: Cebulę i czosnek posiekać w kostkę. Mięso umyć i osuszyć, oprószyć mąką. W rondlu, w którym będzie duszony królik, mocno rozgrzać tłuszcz, obsmażyć królika na złoto z każdej strony. Obsmażone mięso odłożyć na talerz. Zmniejszyć ogień, zeszklić cebulę i czosnek, dodać wino
SzczyptaSmaQokoło 150-200 gr kapusty kiszonej olej do przesmażenia kapusty woda do podlewania sól, pieprz do smaku 1. Sparzoną cebulkę kroimy w kostkę i dusimy na patelce. Następnie połowę z niej dodajemy do mięsa i mielimy razem z nim. Doprawiamy solą i pieprzem. 2. Ziemniaki formujemy w taki kopczyk i dzielimy na 4. Jedna część (1/4) wyjmujemy, to miejsce(...)oleju pod przykryciem co jakiś czas podlewając ja woda. Trwa to jakieś 40 minut. Na sam koniec duszenia możemy kapustkę lekko zrumienić wtedy będzie miała lepszy smak. Gotowa odstawiamy do lekkiego przestygnięcia. Na jakieś 10 minut. Następnie mieszamy ją z mięsem i ewentualnie doprawiamy jeszcze do smaku sola i pieprzem. 4. Z gotowego ciasta odrywamy kawałki, formując placki
Gotowanie...to proste !Wino zagotowujemy razem z ziarenkami pieprzu, goździkami, majerankiem i cynamonem, studzimy. Mięso kroimy w kostkę, mieszamy z solą i pieprzem, a następnie zalewamy winem, dokładnie mieszamy i wkładamy do lodówki na godzinę. Jabłka obieramy, kroimy w kostkę i dusimy(...)chwilkę w rondelku, aż lekko zmiękną. Na oleju podsmażamy pokrojoną cebulę, dodajemy pomidory, drobno pokrojoną marchewkę i podduszone jabłka. Chwilę smażymy, a następnie dodajemy zamarynowane mięso z przyprawami i przekładamy do piekarnika, gdzie dusimy pod przykryciem 1-2 godziny (ewentualnie podlewając wodą). Z gotowego dania wyjmujemy goździki i ziarenka pieprzu (ciężkie zadanie :-)), podajemy z ryżem. Pychota
Rozpustne gotowaniepomidorowego 1 duży ziemniak 1 marchewka sól pieprz 1/3 łyżeczki mielonego ostrego chilli 1/3 łyżeczki papryki słodkiej natka pietruszki olej W rondelku szklimy na oleju cebulę, dodajemy mięso i drobno posiekany czosnek. Dusimy. Dodajemy pokrojoną w kostkę marchewkę i obranego, pokrojonego w kostkę ziemniaka. Chwilę smażymy. Dodajemy sparzonego, bez gniazd nasiennych i skórki pomidora. Dodajemy fasolę, kukurydzę, zalewamy wszystko wodą
MojaQchnia.plgęsi aby uzyskać odrobinę tłuszczu do smażenia. Następnie obsmażamy roladki. Marchew obieramy i kroimy w słupki a szalotki na połowę – również je podsmażamy. Podlewamy bulionem warzywnym i dusimy pod przykryciem do miękkości mięsa. Aby sos był aromatyczny podczas gotowania dodajemy dwie suszone śliwki. SMACZNEGO. Wartość kaloryczna 1 porcji: ok. 227 kcal (function
Smaki Ewypokroić grubo. Zeszklić na niewielkiej ilości oleju, dodając pod koniec posiekany czosnek. Pieczarki oczyścić, pokroić w plastry, dodać do cebuli i odparować z nich cały płyn. Kiedy mięso zmięknie, dodać pieczarki i dusić wszystko do miękkości. Dodać przyprawę do karkówki, rozmaryn, natkę, lubczyk. Następnie dodać obraną i pokrojoną w grubą kostkę dynię. Gotować krótko, tylko by dynia była miękka. Przyprawić
Czerwień i błękitpieprzem, sosem sojowym, czosnkiem, szczyptą tymianku. Dokładnie wymieszać (odstawić na godzinę) podsmażyć łyżce oleju na mocno brązowy kolor. Pieczarki i cebulę obrać, pokroić i dodać do mięsa. Następnie podlać bulionem i dusić ok 25 min. Na końcu dodać szpinak i dusić kolejne 10 min jeszcze śmietana i gotowe... Smacznego
Gaździnka warzymasło, mleko i utłuc tłuczkiem na puszyste puree. Na rozgrzanej patelni podsmażyć mięso indycze, przełożyć do miski i na tym samym tłuszczu podsmażyć krótko warzywa. Następnie dodać mięso, wlać słodką śmietankę i dusić do chwili, aż śmietanka nieco odparuje i wytworzy się niewielka ilość sosu. Ziemniaczane puree przełożyć do szprycki i na papierze do pieczenia wycisnąć gniazdka. W środek nałożyć
Pieguskowa Kuchniakurczaka kroimy w kostkę lub w paski, dodajemy do cebuli, oprószmy przyprawą do kurczaka i smażmy pod przykryciem do miękkości mięsa. Cieciorkę odsączamy z zalewy, dodajemy do mięsa, wlewamy przecier pomidorowy i dusimy na małym ogniu do momentu odparowania wody. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i roztartą w dłoni bazylią
Bajeczna Kuchniaczasie gotujemy kaszę jaglaną bez dodatku soli. Kurczaka myjemy i drobno kroimy. Smażymy z przyprawą. W tym czasie siekamy cebulę i dodajemy do obsmażonego kurczaka. Dusimy około 2 minut. Do mięsa wsypujemy ugotowana kasze jaglaną i łączymy całość z jogurtem naturalnym i passatą pomidorową. Doprawiamy przyprawami. Farsz wykładamy do przygotowanych łódeczek z cukinii. Posypujemy serem i wkładamy
ChilliJemytopimy i smażmy pokrojone mięso aż się mocno zarumieni. Wyjmujemy mięso, przesmażmy słodką i ostrą suszoną paprykę, dodajemy pokrojoną cebulę i paprykę. Gdy cebula się zeszkli dodajemy mięso, przyprawy, podlewamy winem i dusimy pod przykryciem. Po godzinie dodajemy pokrojone w kostkę ziemniaki i gotujemy na małym ogniu następne 2-3 godziny. Na koniec zaciągamy mąką, dodajemy pastę paprykową, doprawiamy pieprzem
lysygotuje.plkosteczkę. Przesmażamy na patelni lub w garnku. Dokładamy mięso, mieszamy. Gdy zmieni kolor dodajemy pokrojone w plasterki pieczarki. Pomidory oraz cukinię kroimy w kostkę, dodajemy do mięsa. Całość podlewamy wodą i dusimy do miękkości. Na końcu dodajemy koncentrat pomidorowy, posiekana natkę pietruszki oraz przyprawy: sól, pieprz , chilli. Podajemy z ugotowaną kasza gryczaną. Na wierchu rozkładamy kawałki sera feta
VioletoweKucharzeniekoniec obwijamy szynką szwarcwaldzką i spinamy wykałaczkami. Pieczarki kroimy w plasterki i podsmażamy na klarowanym maśle. Do pieczarek wylewamy pomidory. Przyprawiamy solą i pieprzem. Wykładamy roladki i dusimy pod przykryciem do miękkości mięsa ( około 30 -40 minut ). SMACZNEGO. (function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function
Smaki Ewyklarowane i obsmażamy z każdej strony kawałki perliczki. Po chwili dodajemy cebulę i razem przesmażamy. Wykładamy grzyby razem z płynem z moczenia. Doprawiamy solą do smaku i dusimy pod przykryciem do miękkości mięsa. Pod koniec dodajemy śmietanę. Na tym etapie możemy zagęścić sos mąką lub nie. Odlewamy niewielką ilość płynu i rozprowadzamy dokładnie mąkę ( ok. 1 ½ łyżeczki ). Ponownie umieszczamy
Smaki Ewytaki obiad można przygotować bardzo szybko. Pierś kurczaka to dla mnie zawsze dobry wybór ale lubię urozmaicić ją jakimś sosem. Tym razem chodziły mi po głowie pieczarki. Mięso krótko obsmażyłam, a następnie dusiłam w sosie. Szybko, łatwo i smacznie
Milion Smakówczosnek obieramy, paprykę oczyszczamy z nasion - kroimy w kosteczkę (czosnek posiekałam drobniutko). Ananasa kroimy dość drobno w paseczki. warzywa przekładamy na patelnie i podsmażamy do zeszklenia, dodajemy mięso i doprawiamy do smaku - dusimy 5 minut. Po tym czasie dodajemy passatę oraz sok z ananasa - mieszamy i podgotowujemy 5 minut. Na koniec dodajemy ananasa, mieszamy. Doprawiamy do smaku - zostawiamy
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczkiczęsto. Tym razem zakupiłam rozbratel czyli mięso z grzbietowej części wołu i jest ono soczyste, delikatne z przerośniętym tłuszczem. Mięso jest pyszne, polecam wypróbujcie. Po uduszeniu mięso jest kruche i soczyste. Duszony rozbratel. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe CzarowaniePodsmażamy go 2 minuty. Śmietanę mieszamy z musztardą. Sos doprawiamy kolorowym pieprzem. Do cebuli wlewamy sos śmietanowo - musztardowy oraz 50 ml gorącej wody, dodajemy masło, dokładamy mięso. Całość mieszamy, przykrywamy i dusimy około 10 minut. Dodajemy natkę pietruszki, patelnię odkrywamy i trzymamy na ogniu jeszcze 2 - 3 minuty, aż sos się lekko zredukuje. Smacznego
Smak mojego domugarnka wykładamy około 2 łyżek masła klarowanego. Dodajemy pora i marchewkę. Szklimy/ przesmażamy aby por stał się szklisty. Podlewamy bulionem i wkładamy cielęcinę. Dodatkowo przyprawiamy rozmarynem. Dusimy pod przykryciem do miękkości mięsa. Na koniec wyjmujemy mięso a sos blendujemy/ miksujemy. Cielęcinę kroimy na kawałki, podajemy z przygotowanym sosem. SMACZNEGO. (function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject
Smaki Ewylodówki. Po tym czasie tym czasie rozgrzewamy patelnię z olejem. Szklimy pokrojoną w kosteczkę cebulą, dodajemy filet z kurczaka. Grzyby odciskamy z wody, dokładamy do kurczaka. Gdy mięso zmięknie podlewamy je bulionem. Dusimy na wolnym ogniu około 20 minut. Powlewamy śmietanę wymieszaną z mąką pszenną. Doprawiamy do smaku solą. Dusimy jeszcze kilka minut aby sos zgęstniał. Podajemy z ziemniaczkami
VioletoweKucharzeniemajeranek , tymianek,szałwia,rozmaryn) 5 dag.czarnych oliwek sól i pieprz ******************************************* Cebulę siekamy i smażymy na oliwie aż stanie się szklista.Wrzucamy zmiażdżony czosnek i nasiona kopru.Dodajemy mięso .Obsmażamy, polewamy wino i dusimy na małym ogniu ok.5 minut.Dodajemy zioła , SKÓRKĘ i sok z cytryny , pokrojone na pół oliwki,sól i pieprz.Przykrywamy pokrywką i dusimy do miękkości ok.40 minut uzupełniając sos ,jeśli
Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielkiświeży PRZYGOTOWANIE: Na rozgrzaną patelnię wkladam łyżkę oleju kokosowego a następnie wkładam mięso mielone z indyka. Smażę. Następnie obieram szalotkę i drobno kroję. Dodaję do mięsa. Doprawiam. Zalewam mleczkiem kokosowym. Duszę ok 3 min następnie dodaję pastę curry. Mieszam i dalej duszę. Na koniec dodaję drobno posiekaną natkę pietruszki. Curry podaję z ryżem lub krążkami tortilli
Gotowanie Patkipokroić na drobne kawałki. Dodać 2 łyżeczki przyprawy do gulaszu i przesmażyć na oleju przez 15 minut . Miód z musztardą wymieszać w szklance ciepłej wody. Dodać do mięsa. Doprawić solą i pieprzem. Dusić na małym ogniu 15 – 20 minut. Po tym czasie dodać pesto i mąkę do zagęszczenia sosu. Ugotować makaron, gdy będzie gotowy dodać do gulaszu na patelnię
kuchniabellissima.wordpress.comkosteczkę, pieczarki w ćwiartki. Lubczyk siekamy i również dokładamy do garnka. Wlewamy wodę oraz przyprawiamy solą, pieprzem, cząbrem, czerwoną ostrą papryką oraz przyprawą uniwersalną typu vegeta. Całość dusimy do miękkości warzyw i mięsa. Podajemy z ugotowanym makaronem fusilli
VioletoweKucharzeniewyciśniętą bułkę , wszystkie zioła ,pieprz, sól przcisniety przez prasę czosnek i starta cebulę i mieszamy by połączyć. Blendujemy jedna puszkę pomidorów Smażymy bez dodatku oliwy nasze mięso. Następnie zalewamy pomidorami i dusimy około 5 minut. Pozostawiamy do wystygnięcia. Następnie pozostałe dwie puszki pomidorów również blendujemy i wlewamy do małego garnuszka. Na małym ogniu redukujemy , dodając suszona bazylie, oregano
Viola cooks with passionrazem z papryczką. Po chwili dodać drobno posiekaną cebulę, a kiedy się zeszkli dołożyć pokrojonego w drobną kostkę kurczaka. Pomidory sparzyć, obrać ze skórki i wrzucić do mięsa. Doprawić sporą ilością przypraw. Dusić, aż pomidory zmiękną i z części zrobi się sos. Dołożyć wyłuskany bób i makaron. Chwilę jeszcze poddusić i można podawać. Udekorować pomidorkami koktajlowymi i można posypać mozzarellą
https:KKuchniaMniampłatków czili. Do gotującego się sosu dodać pokrojoną (w paski lub nie duże plastry) pierś kurczaka. Następnie pokroić na spore kawałki resztę warzyw, gdy sos z mięsem się zagotuje dodać warzywa. Dusić pod przykryciem na małym ogniu, pod koniec dodać pokrojone pieczarki. Na koniec doprawić do smaku sola, cukrem i pieprzem. Przed podaniem wymieszać z makaronem pełnoziarnistym ugotowanym
Lubię to gotujępostawić na ogniu. Powoli smażyć nogi na rumiano z obu stron. Nogi wyjąć, tłuszcz wylać, włożyć nogi, wsypać agrest, dodać przyprawy (goździki, cynamon, kardamon), oprószyć solą i dusić pod przykryciem do miękkości. Mięso wyjąć i trzymać w cieple. Sos przecedzić i przetrzeć przez sito. Doprawić do smaku solą i miodem. Zagotować, mieszając dodać kawałki zimnego masła. Następnie zdjąć z ognia
królestwo garówMakaron ugotować wg. instrukcji na opakowaniu, wystudzić. Filet pokroić na niedużą kostkę, przyprawić solą pieprzem i jedną łyżeczką carry. Na patelni rozgrzać łyżkę oleju i przesmażyć, gdy mięso będzie ścięte, przykryć i dusić minutę, wystudzić. Ananasa pokroić w kostkę. W misce wymieszać wszystkie składniki wraz z pozostałą łyżeczką carry. Schłodzić w lodówce. Sałatkę z majonezem wymieszać tuż przed podaniem
Delicious Titbitsczasu aż mięso się ładnie zarumieni. Cebulę obieramy i kroimy w kostkę. Szklimy na tłuszczu. Oczyszczone pieczarki kroimy w plastry. Paprykę kroimy w kostkę. Do garnka wkładamy mięso i warzywa. Zalewamy bulionem. Dusimy pod przykryciem przez ok. 15 minut. Dodajemy koperek i mąkę rozprowadzoną w śmietanie. Solimy i pieprzymy do smaku. Dusimy jeszcze przez 5 minut. Ilość porcji: 5 Kosz
Pobite gary Barbarykostkę cebulę. Do zeszklonej cebuli dodajemy drobno posiekany czosnek, pokrojonego w kostkę selera, smażymy przez 3-4 minuty, a następnie z powrotem dokładamy przesmażone mięso. Całość nakrywamy przykrywką i dusimy przez 40 minut, a następnie dodajemy pokrojonego w plastry pora, pokrojoną w paski paprykę i zielony groszek. Przyprawiamy ostrą papryką, solimy i dusimy pod przykryciem przez kolejne
Miód i pieprzodparuje wlewamy olej sezamowy i sos sojowy razem z ½ szklanki wody. Zagotowujemy, zmniejszamy „ogień” i przyprawiamy cukrem, pieprzem i chili. Tofu kroimy w kostkę i dodajemy do mięsa wraz z pokrojoną dymką. Dusimy przez 3 minuty. Delikatnie mieszamy tak aby nie pokruszyć tofu. Mąkę mieszamy z wodą, wlewamy, dusimy aż sos zgęstnieje. Podajemy z ryżem. (function
Smaki Ewywoli przyprawę do bigosu... ----------------------- Warzywa obrać i pokroić.Koperek posiekać.Cebulę pokroic w kostkę.Na patelni rozgrzac oliwę i poddusić wszystkie warzywa razem.Podlac bulionem.ok.100 ml.i dusić warzywa do miękkości.Dodać mięso kurze rozdrobnione na kawałki i przyprawić.Podawac z młodymi ziemniakami lub z chlebem.Smacznego
Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielkiłyżka mąki, ½ łyżeczki słodkiej papryki, soli, pieprzu, majeranku WYKONANIE Cebulę i papryki kroimy w kostkę, kiełbasę w plastry. Na oleju podsmażamy cebulę, dodajemy mięso mielone, do podsmażonego mięsa dodajemy papryki i chwilkę dusimy. Całość przekładamy do garnka o grubym dnie, podlewamy wodą, dusimy 10 min, dodajemy pomidory, osączoną fasolę i kukurydzę oraz ryż. Na patelni podsmażamy kiełbasę, dodajemy do całości
słodki bratekpodsmażoną karkówkę. Następnie dodajemy liść laurowy, ziele angielskie i marchew. Dodajemy ponadto niewielką ilość miodu dla złagodzenia kwaśności kapusty i podkręcenia smaku. Podlewamy małą ilością wody i dusimy pod przykryciem do miękkości mięsa. Podajemy na ciepło jako danie obiadowe. SMACZNEGO. (function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function
Smaki Ewyłyżeczka - 1.5 koncentratu pomidorowego 1 szkl.soku pomidorowego 200 ml *******************************************"**" Mielone mięso dokładnie wymieszać z jajem , startą na tarce cebulą , pieprzem.Sparzone liście kapusty ,napełnić mięsem , zawinąć w "gołąbka" i dusić w małej ilości wody z koncentratem, aż kapusta będzie miękka.Podajemy z piure z ziemniaków posypane koperkiem, z ogórkiem i sokiem porzeczkowym.Smacznego
Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielkitalerz. Do tego samego garnka wlać odrobinę oleju i przesmażyć kawałki mięsa z indyka. Na sam koniec dodać podsmażone warzywa i całość zalać około 2 szklankami wody (mięso musi być pod wodą). Dusić pod przykryciem około 1,5 godziny, co jakiś czas mieszając. Przed podaniem gulasz posmakować, ewentualnie doprawić i zagęścić mąką rozpuszczoną w niewielkiej ilości wody
Ugotowaćgłębokiej patelni lub brytfanny i smażyć mieszając od czasu do czasu, aż mięso nie będzie surowe. Cukinię i paprykę umyć, pokroić w drobną kostkę i wsypać do mięsa. Wlać mleczko kokosowe i dusić niecałe 5 minut pod przykryciem. Po tym czasie dodać również mieszankę chińską, wymieszać, nałożyć pokrywkę i zostawić na średnim ogniu na około 13 minut. W międzyczasie przygotować
Passions hobbies lifewkładamy do lodówki na 24 godz., po tym czasie dodajemy czosnek przeciśnięty przez praskę oraz wodę z żelatyną, wyrabiamy, na dno woreczka dajemy liść laurowy, ubijamy dokładnie mięso, wkładamy do szynkowara, zamykamy, dusimy w kąpieli wodnej w temp. 80-90 stopni przez 2,5 godz
Kuchnia Beatysolą i pieprzem. Wetrzeć przyprawy. Położyć na rozgrzany tłuszcz i szybko obsmażyć z dwóch stron. Pod koniec smażenia dodać pokrojony w plastry czosnek. Zmniejszyć ogień, podlać mięso odrobiną wody, przykryć i dusić. Śmietanę mieszać z musztardą i dodać sól, pieprz, sos sojowy. Mieszankę wlać po ok. 15 min. duszenia na patelnię i prużyć dalej aż do miękkości. Razem ok.30
Kubki smakułyżki koncentratu pomidorowego słodka papryka w proszku Cebulę pokroić w kostkę, zeszklić na oleju, dodać mięso oraz zmiażdżony czosnek. Usmażyć. Cukinię pokroić w kostkę dodać do mięsa. Zalać szklanką wrzątku i dusić minimum 10 minut. Dodać pomidory z puszki, passatę, koncentrat pomidorowy. Jeżeli nie używamy pomidorów w puszce lub świeżych, wówczas dodajemy więcej passaty. Następnie dodać zioła, słodką paprykę, doprawić
Czerwień i błękitgoracym oleju zrumienić z każdej strony do kurczaka wsypać opakowanie Frosty pieczarki z cebulką na maśle tymiankowym, całą ofertę Frosty "zobacz TUTAJ" , wlać wodę i dusić pod przykryciem do miękkości mięsa umytą natkę pietruszki rozdrobnić w rozdrabniaczu na drobno do smaku przyprawić przyprawą w płynie, mąkę wymieszać z wodą i wlać mieszając do zagęstnienia sosu, wsypać 1 łyżkę natki pietruszki
W Mojej Kuchni Lubięplasterki. Z indyka jeśli mamy już pokrojonego, to ewentualnie powybierać żyłki. W garnku o grubym dnie rozgrzać tłuszcz, dodać cebulę i czosnek, chwilę smażyć, następnie dodać mięso z indyka, wymieszać i dusić pod przykryciem 10 minut. Następnie dodać marchew i przyprawy (bez soli i pieprzu), dusić pod przykryciem około 15 minut. Gdy marchew i indyk będą wystarczająco miękkie, dodać
Kuchcik gotujeósemkę cebuli. Mięso dosyć ciasno rolujemy i spinamy wykałaczką. Na patelni o grubym dnie rozgrzewamy olej, smażymy roladki z każdej strony na złocisty kolor. Zmniejszamy ogień, mięso podlewamy bulionem,przykrywamy i dusimy przez 20 minut. W międzyczasie przygotowujemy sos. Śliwki drylujemy, kroimy na ćwiartki. Cebule obieramy i kroimy w piórka, szklimy na rozgrzanym maśle. Dodajemy śliwki i cukier, lekko przesmażamy
Kulinarne przygody Gatitycebulę. Dodałam pokrojone w kostkę i obtoczone w mące polędwiczki. Smażyłam,aż się zarumienią. Wlałam sos sojowy,doprawiłam cukrem i smażyłam około 5 minut. Następnie połączyłam mięso z sosem śliwkowym i dusiłam wszystko około 10 minut. Podawałam z ryżem. Rewelacja! Smacznego
potrawyregionalneCZULENT to tradycyjna potrawa kuchni żydowskiej. To bardzo wolno gotowany (duszony) gulasz, przyrządzany z koszernego mięsa, z fasolą,ciecierzycą, ziemniakami,cebulą, kaszą jęczmienną lub jaglaną. Spożywany jest w szabat. W związku z tym, że w szabat nie wolno gotować na ogniu, czulent przygotowuje się przed jego rozpoczęciem, a następnie pozostawia w rozgrzanym piecu, aby dogotował się
potrawyregionalnetłuszcz podsmażyć posiekaną cebulę i czosnek, dodać ryż chwilę podsmażyć na sucho następnie dodać 2 szkl rosołu lub wody.. gotować przez ok 15 min. Następnie dodać mięso , dynię i resztę składników. Dusić przez ok 15 min, dolać jeszcze wody by risotto nie było suche. posypać natką pietruszki. Dzięki SKWORCU jestem szczęśliwą posiadaczką wielu nowych wspaniałych przypraw
Gotowanie jest łatweWszystko dokładnie zmiksować na w miarę jednolitą masę. Rozgrzać patelnie i przesmażyć na niej zmiksowaną masę. Po chwili dodać pokrojonego w niewielką kostkę kurczaka, wymieszać, aby mięso pokryło się sosem i dusić kilkanaście minut aż kurczak będzie usmażony. Dodać rodzynki i pozostałą część kolendry, wymieszać i gotować jeszcze przez chwilę. Podawać natychmiast z chlebkiem nan lub ryżem. Smacznego
Codzienne Gotowanierazie potrzeby. Karkówkę kroimy w kostkę i podsmażamy na patelni, po chwili dodajemy cebulę pokrojoną w piórka. Karkówkę z cebulą przekładamy do garnka, zalewamy bulionem i dusimy na wolnym ogniu, aż mięso zmięknie. Wątróbkę oczyszczamy, podsmażamy na patelni, odstawiamy do wystygnięcia i kroimy w drobną kostkę. Pomidory sparzamy, obieramy ze skórki, przekrawamy na ćwiartki i wybieramy nasiona. Pomidory miksujemy
e-PrzepisyKulinarnewarzywa i ćwiartki pomarańczy. Pomidory miksujemy z wodą, czosnkiem, ziołami, łyżką oliwy i łyżką octu balsamicznego. Sosem zalewamy kurczaka. Potrawę pieczemy pod przykryciem ok 45 minut, aż mięso będzie miękkie. Pod koniec duszenia można zdjąć pokrywkę, aby nadmiar wody mógł odparować
e-PrzepisyKulinarneolejem. Pozostawiamy w lodówce na kilka godzin do zamarynowania. Po tym czasie obsmażamy cielęcinę na maśle klarowanym z obu stron. Po chwili podlewamy 100 wody i śmietaną. Dusimy pod przykryciem do miękkości mięsa. Bardzo dobrze jest do tego wykorzystać szybkowar. Gdy mięso będzie gotowe, wyjmujemy je z garnka. Sos przyprawiamy ewentualnie solą ( jeżeli śmietana się zwarzy można cały sos przez
Smaki Ewypodsmażyć. Kiedy kurki puszczą wodę, dodać startą/pokrojoną marchewkę (ja wykorzystałam obieraczkę i pocięłam w szerokie plastry) i smażyć do odparowania płynu. Na koniec dodać odłożone mięso, wlać śmietanę i całość dusić przez około 2-3 minuty, aż smaki się przegryzą. Doprawić koperkiem, solą oraz pieprzem. Podawać z makaronem. Smacznego
Kraina Miodem Płynącaprzyprawami odstawiamy na 15 minut. Rozgrzewamy tłuszcz w rondlu wkładamy przyprawione udka, smażymy na złoty kolor. Pod koniec smażenia wrzucamy obraną, pokrojoną w kostkę cebulę przykrywamy pokrywką, dusimy na wolnym ogniu aż mięso będzie miękkie. Ziemniaki obieramy, opłukujemy, kroimy w grubsze plastry, przyprawiamy przyprawami. Na dużej patelni rozgrzewamy olej, wrzucamy plastry ziemniaków. Podsmażamy, mieszając aby ziemniaki się nie przypaliły. Podsmażone
kgwjanczewobazylią. Wrzucamy kurczaka, podsmażamy. Pieczarki kroimy w plasterki, dodajemy do kurczaka. Dusimy pod przykryciem. Po 10 minutach podlewamy bulionem wymieszanym z śmietaną, chrzanem i posiekanym koperkiem. Dusimy pod przykryciem do miękkości mięsa. Ziemniaki obieramy i kroimy na mniejsze kawałki. Przyprawiamy przyprawą po węgiersku, skrapiamy olejem. Układamy w naczyniu żaroodpornym i pieczemy pod przykryciem przez 25 minut w 200*C. Kurczaka
VioletoweKucharzenieprzekładamy do garnka, wlewamy bulion, dodajemy pokrojoną w kostkę marchewkę, pokrojoną na kawałki paprykę, posiekaną papryczkę chili, liść laurowy, ziele angielskie i gotujemy na malutkim ogniu aż mięso będzie miękkie. W połowie duszenia dolewamy wino i dodajemy słodką paprykę. Pod koniec dodajemy koncentrat pomidorowy i resztę przypraw. Na koniec studzimy sos, zaprawiamy śmietaną i raz jeszcze podgrzewamy. Smacznego! --------------------------------------------------------------------- Chcesz
Marder&Marder Manufactureoregano, bazylii i ziół prowansalskich) oliwa z oliwek dodatkowo ryż Przygotowanie: Papryki wydrylować, wycinając kapturek. Na patelnię wlać oliwę z oliwek i podsmażyć mięso. Dodać cebulę i czosnek (Dusić ok 5 minut). Pod koniec duszenia dodać odcedzoną fasolę i kukurydzę. Doprawić do smaku przyprawami oraz koncentratem pomidorowym.Do farszu zetrzeć żółty ser i wymieszać. Paprykę skropić oliwą
ChilliJemydania z dziczyzny. Spory nakład czasu na przygotowanie zostaje w pełni zrekompensowany wyśmienitym smakiem dania. Polecam mój ulubiony przepis na dziczyznę - kruche, rozpływające się w ustach mięso z dzika i jelenia duszone w czerwonym winie. Jelenia możecie też zastąpić sarną. To danie robiłam wiele razy - zawsze się udaje dlatego jest dobrą propozycją jeżeli szukacie czegoś efektownego i jednocześnie mało
Milion Smakówcierpliwości. A potem sporo dłubania przy jedzeniu :) Dla tych mniej wytrwałych ale równie wymagających poniżej łatwiejsza do przygotowania opcja alternatywna - pierś kaczki podpieczona a następnie duszona w słodkim balsamicznym sosie. Mięso jest lekko różowe, mięciutkie i dosłownie rozpływa się w ustach. Danie efektowne i do tego niewspółmiernie łatwe do przygotowania. Naprawdę warto wypróbować
Milion Smakówmąki pszennej 4 - Pebre: sos z pomidorów, cebuli, papryki i kolendry 5 - Curanto: danie pochodzące z południa Chile (przede wszystkim z rejonu Chiloe) – owoce morza, mięso, ziemniaki, kiełbasy i warzywa duszone tradycyjnie w dole przygotowanym w ziemi, wyłożonym liśćmi i rozgrzanymi kamieniami 6 - Sopaipillas pasadas: placki sopaipillas w zalewie z nierafinowanego cukru, pomarańczy i cynamonu, danie na chłodne zimowe
królestwo garówciemny Umyć i osuszyć wołowinę. Obsmażyć na suchej patelni z każdej strony każdy kawałek. Na osobnej patelni na oleju zeszklić cebulkę. Dodać wraz z roznieconym czosnkiem do mięsa. Dodać wrzącą wodę i dusić przez 20-30 minut pod przykryciem. Dodać pokrojoną w kostkę czerwona paprykę oraz 1 ostrą papryczkę. Znów dusić około 20 minut. Następnie doprawić solą
MarciochaKucharzykości", osuszyć i otoczyć w mące. Na patelni rozgrzać smalec i podsmażyć mięso na rumiano. W miedzyczasie w garnku zagotować 0,5 l wody, wrzucić przyprawy , podsmażone mięso, dolać piwo i miód. Dusić 1 godzinę, a po tym czasie dodać pokrojoną w piórka cebulę i jeszcze podduszać na małym ogniu przez 30 minut. Cebula ma się prawie rozpadać, tworząc zawiesisty
Gosia gotujeczasie oczyścić pieczarki (większe pokroić w połówki lub ćwiartki). Dodać je wraz z pokrojoną w paski papryką i pomidorami z zalewą do mięsa. Przyprawić solą i pieprzem. Dusić do momentu aż wszystkie składniki będą miękkie. Na maśle podsmażyć lekko kiełki, dodać do rondla wraz z posiekanym czosnkiem, tymiankiem oraz pozostałymi przyprawami. Gotować jeszcze
Konrad Gotujełyżeczka kminku 1 łyżeczka majeranku 1 szklanka śmietany Wołowinę pokroić w plastry i rozbić tłuczkiem.Cebulę pokroić drobno i lekko zrumienić na oleju. Na cebuli ułożyć plastry mięsa, posolić i przykryć pokrywką.Dusić na małym ogniu ok. 10 minut. Następnie wlać tyle wody, aby opłynęła po mięsie, dodać pieprz, paprykę, koncentrat pomidorowy, kminek, majeranek i dusić dalej pod przykryciem
noteskulinarnyfigaindyka obtaczamy w mące wrzucamy na rozgrzany olej i obsmażamy. Zalewamy szklanką jasnego piwa ,dodajemy również szklankę bulionu. Marchewkę obieramy kroimy w talarki, dodajemy do mięsa i wywaru. nakrywamy i dusimy ok. 20-30 min. Możemy jeszcze do smaku doprawić solą i pieprzem. Podajemy z ryżem i surówką SMACZNEGO Czekam na Państwa opinie i cenne rady
W kuchennym oknie Ewypodsmażyć na nim fileta, następnie zdjąć z patelni i na tym samym oleju zeszklić cebulkę, dodać do niej pieczarki i podsmażyć, a następnie paprykę. Na koniec dodać mięso, łyżeczkę pasty curry i dusić na delikatnym ogniu ok. 15-20 min. Doprawić do smaku solą i pieprzem. W tym samym czasie ugotować ryż według przepisu na opakowaniu dodając do wody
Mix smakusprzedaży w jednym z supermarketów byłam bardzo zadowolona. A kiedy już udało mi się je nabyć miałam w głowie przynajmniej kilka pomysłów na ich przyrządzenie. To mięso bardzo lubi być długo duszone . Dzięki takiej obróbce jest mięciuteńkie i po prostu rozpływa się w ustach. Na pierwszy ogień poszła więc wersja w sosie piwnym. Cud, miód po prostu ! Wykorzystałam
Smaczna Pyzapieprz czarny mielony podudzia umyte i osuszone obsypać mąką - resztę mąki zostawić do sosu na oleju zrumienić z obu stron podudzia, posypać je vegetą dolać wody i dusić pod przykryciem do miękkości mięsa opłukane natki pietruszki zmiksować w blenderze z 1/2 szklanki wodą zmiksowane dodać do garnka z podudziami i zagotować sos zagęścić ze śmietaną 18% wymieszaną z mąką
W Mojej Kuchni Lubiępołówki cebul pod przykryciem dusić z 40 minut na mniejszym ogniu teraz wsypać przyprawę czerwone curry po tajsku dolać 3 szklanki wody, doprawić maga kucharka i solą, dusić z 30 minut gdy mięso jest już dobre to je wyjąc na talerz do wywaru wlać 1/2 szklanki słodkiej śmietany 12% i blenderem wszystko zmiksować sos jest zagęszczony i to bez mąki
W Mojej Kuchni Lubięprzyprawy. W międzyczasie bakłażany kroimy na pół i je wydrążamy, zostawiając tylko cienką ściankę. Bakłażanowy miąższ kroimy w kostkę i dodajemy do smażącego się mięsa. Patelnię przykrywamy i wszystko dusimy razem, aż bakłażan będzie miękki. Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni; szklane naczynie, najlepiej z pokrywką, lekko natłuszczamy. Bakłażana nadziewamy farszem, wkładamy do naczynia, które przykrywamy
Kulinarne przygody Gatityniż ta z własnoręcznie przygotowanego przecieru! Jako sos do gulaszy warzywnych typu leczo. Podsmaż na oliwie cebulę, selera naciowego i marchewkę, dodaj passatę, trochę wina i następnie mięso na gulasz, łyżkę mąki, duś przez 1,5 -3 godziny - mój niezawodny sposób na mięsny gulasz. po odparowaniu i zgęstnieniu jako sos do pizzy jako sos do gołąbków, jako baza do zapiekanek
Chilli Czosnek i Oliwałyżeczką Garam Masala. dodajemy pomidory z puszki (do puszki po pomidorach wlewamy wodę i opłukujemy puszkę, wylewając zawartość do garnka). Następnie dodajemy kurczaka i dusimy 30-40 min aż mięso będzie miękkie. Na sam koniec dodajemy łyżkę masła i mieszamy. Następnie gotujemy ryż. Wodę do ryżu doprawiamy 1 płaską łyżką
Zainspiruj się kuchniąnieobrane ząbki czosnku oraz obrane ze skórki i pokrojone na kawałki pomidory wraz z ich sokiem, a przy pomocy drewnianej łyżki lekko "zgniatamy" kawałki pomidorów. Całość dusimy na najmniejszym ogniu, aż mięso będzie miękkie, a sos stanie się gęsty. Na koniec doprawiamy do smaku. Proponuję podać tak przygotowane mięso z płatami lasagne
Moja smaczna kuchniaMarchewkę obrać i pokroić w słupki, cebulę w piórka, chili jak chcecie ;). Namoczone grzyby posiekać w paski. W woku lub dużej patelni rozgrzać olej, podsmażyć zamarynowane mięso, dodać warzywa i grzyby, dusić przez chwilę. Doprawić sosem ostrygowym, octem ryżowym i sosem sojowym do smaku. Dodać ugotowany makaron, wymieszać. Podawać natychmiast, posypane posiekanym szczypiorkiem lub cebulką dymką. Wyliczenia: makaron chow
Obiad za dychęOprószamy mięso mąką i podsmażamy krótko na dosyć dużym ogniu. Przekładamy na talerz, a na patelni podsmażamy pieczarki. 3. Kiedy woda z pieczarek odparuje wkładamy z powrotem mięso, podlewamy odrobiną wody i dusimy kilka minut. 4. Do śmietany dodajemy szczyptę soli i dolewamy po łyżce sos, cały czas dokładnie mieszając. Wlewamy na patelnię i gotujemy jeszcze kilka minut. 5. Doprawiamy
Kraina Tysiąca Smakówłyżce oliwy. Zdejmujemy z patelni. Na tej samej patelni smażymy cebule i czosnek wraz z przyprawami (chilli, oregano, kmin rzymski) Dokładamy paprykę pokrojona w kostkę i mięso oraz pomidory z puszki. Dusimy około 20 minut. Dodajemy odsączoną kukurydze i czerwoną fasolkę. W razie potrzeby doprawiamy solą i pieprzem, dodajemy też odrobinę cukru. By uzyskać więcej sosu podlewamy nasz chilli odrobiną
Przysmaki Karolki