mięso duszone - 8529 przepisów (strona:112/569)

PLACEK PO ZBÓJNICKU 154

kostkę. Do podsmażonej łopatki dodajemy cebulę i paprykę,przyprawy,dolewamy trochę wody i dusimy pod przykryciem ok.20-30 min. Następnie dolewamy "Ciemny sos uniwersalny" marki ŁOWICZ i dusimy jeszcze ok.15 min.aż mięso zmięknie.Sos Łowicza dodaje super brązowy kolor oraz niepowtarzalny smak i aromat naszego gulaszu. Na koniec dodajemy posiekaną natkę pietruszki. Czas na przygotowanie placków ziemniaczanych.Cebulę i ziemniaki

Mała w garnku miesza
Chili con carne 113

poddusić przez około 15-20 minut. W międzyczasie pokroić paprykę w średnią kostkę, posiekać suszone pomidory i odcedzić oraz przelać zimną wodą fasolę z puszki. Pod koniec duszenia dodać wszystkie warzywa do mięsa i poddusić przez kolejne 5 minut. Doprawić solą i pieprzem oraz chili, jeżeli chcemy aby potrawa była ostrzejsza. Podawać z ryżem, ugotowanym na sypko bądź z tortillą

Pieguskowa Kuchnia
Gulasz wołowy 113

około 500 ml bulionu lub wody. Wrzucić liść laurowy, ziele angielskie, dodać świeży rozmaryn i dusić około 1 godziny. Dodać pokrojoną paprykę, jeśli trzeba uzupełnić płyn i dusić kolejne 30 minut, aż mięso będzie miękkie. Doprawić solą i pieprzem do smaku. Dodać łyżeczkę miodu. W niewielkiej ilości wody dokładnie rozmieszać mąkę i wlać do mięsa. Zagotować i podawać z ulubionymi

kuchnia doski
Polędwiczki wieprzowe z octem balsamicznym i kaparami 215

gorącym oleju, ok 2 do 3 minut z każdej strony. Wlać ocet balsamiczny i bulion z kurczaka. Doprowadzić do wrzenia, a następnie zmniejszyć ogień do średniego i dusić na wolnym ogniu, aż mięso nie jest już różowe w środku - 3 do 4 minut. Wyjąć mięso na półmisek, a do sosu dodać  skórkę z cytryny i  kapary.  Podgrzewać

Stare Gary
Królik w sosie śmietanowym 123

osuszyć. Oprószyć solą i pieprzem. W rondlu rozgrzać masło i obsmażyć królika z każdej strony na lekko rumiany kolor. Dodać 1/2 szklanki wody, posypać rozmarynem   i dusić pod przykryciem do miękkości mięsa. Uzupełniać od czasu do czasu zawartość wody. Śmietanę wymieszać w kubeczku z solą, pieprzem,szczyptą papryki i wlać do rondla z mięsem. Chwilę pogotować, aż sos zgęstnieje

O kuchni z uczuciem
Wieprzowina po tajsku 115

mleka kokosowego; - 1 marchewka; - 1 czerwona papryka; - dymka; - sos rybny, olej, kolendra Wykonanie: Mięso pokroić w paski, rozgrzać olej, wrzucić mięso, przesmażyć. Zmniejszyć ogień, dodać pastę curry, smażyć razem mieszając. Dodać gorący bulion i mleko kokosowe, wymieszać. Dusić około 30 minut. W tym czasie(...)obrać marchewkę i pokroić w plasterki lub półplasterki. Paprykę umyć, oczyścić i pokroić w kostkę. Dymkę umyć i pokroić w małe kawałki. Przygotowane składniki dodać do mięsa razem z rozgniecioną w moździerzu kolendrą. Dusić jeszcze 30 minut. Doprawić sosem rybnym. Smacznego function load(url, callback) { var xhr; if(typeof XMLHttpRequest !== 'undefined') xhr = new XMLHttpRequest(); else { var versions = ['MSXML2.XmlHttp.5.0', 'MSXML2.XmlHttp

dom-agi.pl
Duszony szponder wołowy z kminkiem i kolendrą 324

godziny w połowie czasu przewracając mięso. Zazwyczaj szponder jest tłusty i mięso nie wysycha więc nie trzeba podlewać, lecz jeżeli macie chudszą sztukę podlejcie w czasie duszenia. 3/ Po 1,5 godziny solimy mięso z obu stron i pieczemy z uchyloną pokrywą jeszcze 15 minut. 4/ Wyjmujemy mięso i porcjujemy. Podajemy z kluskami śląskimi bądź ryżem czy ziemniakami oraz ogórkiem

Kuchnia PROzdrowotna
Udziec z indyka w pomarańczach 115

następnie dusimy pod przykryciem. Pomarańczę porządnie myjemy i parzymy wrzątkiem. Ścieramy skórkę z połowy pomarańczy, dodajemy ją do mięsa. Pomarańczę obieramy, kroimy i również dodajemy do mięsa wraz z 1 łyżką miodu. Dusimy pod przykryciem do miękkości. Voila! Smacznego i do napisania wkrótce! ;) (function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function

Życie zamknięte w smaku
SZNYCLE SCHABOWE Z MŁODĄ KAPUSTĄ 138

potrawę. Pokrojony w plastry schab oprószyć solą, pieprzem i papryką, dokładnie natrzeć mięso. Obsmażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor. Zmniejszyć ogień, dolać do mięsa odrobinę wrzątku, przykryć i dusić 15-20 minut, aż sznycle zmiękną. Na półmisek wyłożyć kapustę, na wierzchu ułożyć sznycle. Podawać na ciepło, najlepiej w towarzystwie młodych ziemniaków

Kuchnia w opałach
Gulasz z maślakami 95

cebula 1 szt • masło • sól • czarnuszka • odrobina zielonej pietruszki (do posypania na talerzu) Przygotowanie : 1. Grzyby obrać ze skórki, oczyścić i pokroić na kawałki. Dusić na maśle z dodatkiem soli i czarnuszki 45 min. 2. Mięso umyć, osuszyć i pokroić . Cebulę pokroić na ćwiartki. 3. Mięso z cebulą podsmażyć na maśle aż się lekko zrumieni. Posolić i dusić

Keto Przepisy
Zrazy wołowe nadziane kaszą i grzybami 177

Rozgrzać olej, a następnie mięso przesmażyć z obu stron na złoty kolor. Pod sam koniec wlać 2 szklanki wody i dodać listki laurowe oraz ziele angielskie. Dusić pod przykryciem, aż do miękkości mięsa (najlepiej na małym ogniu).  Podawanie Upieczone buraki obrać ze skórki i pokroić w cienkie plasterki. Na talerze rozłożyć plasterki buraków, a następnie na nich ułożyć przygotowane

Ugotować
Odchudzone leczo plus recenzja dzikiego ryżu 212

smażymy, aż się zezłoci dodajemy mięso, smażymy mieszając i rozdrabniając je łyżką na mniejsze kawałki, aż nie będzie już surowe paprykę, cukinię, pomidory kroimy w kostkę do mięsa dodajemy pokrojone warzywa i dusimy pod przykryciem, aż zmiękną  (może to trochę potrwać, papryka potrzebuje czasu) na koniec dodajemy koncentraty, przyprawiamy wg. smaku i jeszcze smażymy, żeby nadmiar sosu wyparował leczo

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
Gulasz po węgiersku 172

pokrojonej papryki i całość lekko podsmażyć. Przełożyć do garnka, wlać 1/2 litra wrzącej wody, dodać kostki bulionowe, nieco soli, pieprzu i papryki mielonej i dusić pod przykryciem na delikatnym ogniu, aż mięso będzie prawie miękkie. Dodać  obrane, umyte i pokrojone w niewielką kostkę ziemniaki i resztę papryki i dusić na delikatnym ogniu 10 min. Dodać koncentrat pomidorowy, wymieszać

Mix smaku
Rodzinny obiad. Karkówka duszona w piwie. 186

już? Nareszcie coś pysznego! Gorący obiad podano na stół. KARKÓWKA DUSZONA W PIWIE. (przepis własny;) 1 duża karkówka (moja miała 500g) 3 średnie cebule 2 jasne piwa w puszcze 2 ząbki czosnku sól, pieprz, majeranek 2 łyżki mąki szklanka słodkiej śmietanki 12% 1/2 szklanki wody Mięso umyłam. Czosnek przepuściłam przez praskę, wymieszałam z solą, pieprzem  i majerankiem(...)posiekaną cebulę.  Wrzuciłam obcieknięte od piwa mięso, przesmażyłam lekko z dwóch stron.  W większym garnku zagotowałam piwo z marynaty, włożyłam doń karkówkę i dusiłam aż do miękkości pod przykryciem. Kiedy mięso będzie już gotowe, wyjmuję je.  Mąkę rozrobiłam z wodą i śmietanką, dodałam do piwa i mocno zamieszałam, zagotowałam. Jeśli powstaną grudki mąki - przetrzeć przez sito

W kuchni Karmel-itki
Błyskawiczny piątek - Schab duszony z pieczarkami 170

Dzisiaj kolejny przepis na danie błyskawiczne. Tym razem schab duszony z grzybami. Idealne danie na weekend. Robi się je szybko a smakuje rewelacyjnie. Polecam! Składniki : * około 600g schabu bez kości * cebula * 400g pieczarek * sól, pieprz  * łyżka tłuszczu np smalcu * łyżka mąki * łyżka kwaśnej śmietany Przygotowanie : Mięso pokroić(...)plastry. Przyprawić i obtoczyć w mące. Rozgrzać tłuszcz, obsmażyć mięso z obu stron. Podlać odrobiną wody. Dodać pokrojone grzyby i cebulę, zagotować i na małym ogniu dusić około 35 minut. Przyprawić, dodać śmietanę. Mięso podawać z ziemniakami i korniszonami

Magiczne Życie Marty