Kurczak, a dokładniej rzecz ujmując filety z kurczaka w śmietanowo-tymiankowym sosie, to moja propozycja na delikatny, pyszny posiłek. 2 filety z kurczaka 1 cebula 1 szkl. śmietany 12% 2 łyżki świeżego tymianku + trochę do dekoracji 1-2 łyżki soku z cytryny sól i pieprz Umyte i osuszone papierowym ręcznikiem mięso kroimy na porcje. Każdy kawałek delikatnie rozbijamy, następnie posypujemy z obu stron solą i pieprzem. Na rozgrzanej patelni (1-2 łyżki oleju) obsmażamy mięso. Odkładamy do rondelka i pozostawiamy... czytaj dalej...
Nasza dieta podczas zimy powinna skupiać się nie tylko na tym, by zrzucić zbędne kilogramy, lecz także utrzymać odpowiednią odporność organizmu.
Czytaj dalej...Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Dłuższe stosowanie antybiotyku może spowodować, że dane bakterie po prostu się na niego uodpornią i może dojść do sytuacji, że nie będzie czym już leczyć chorych osób.
Czytaj dalej...