Schab w sosie śmietanowo-koperkowym

Schab w sosie śmietanowo-koperkowym

Schab w sosie śmietanowo-koperkowym

Delikatny duszony schab w aksamitnym sosie mocno pachnący koprem. Idealnie komponuje się z ryżem albo ziemniakami. Składniki (4 porcje) -500 g schabu -200ml śmietany 12% -pęczek koperku -1 mała cebula -ząbek czosnku -1 łyżka oleju rzepakowego -sól, pieprz -listek laurowy -ziele angielskie -2 szklanki wody -2 łyżki mąki pszennej Przygotowanie Schab umyć, oczyścić i pokroić w plastry. Cebulę obrać i posiekać. W garnku rozgrzać olej. Zeszklić cebulę. Dodać posiekany czosnek i przesmażyć jeszcze chwilę. Do garnka ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Zielona Kuchnia

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.