mięso duszone - 8529 przepisów (strona:434/569)

Warsztaty w Akademii Smaku Sokołów 223

Gibowicz – lekarz weterynarii, Pełnomocnik Zarządu ds. SZJ w firmie Sokołów S.A. – opowiedział o wyróżnikach wyrobów z serii Sokołów Naturrino. Tę inspirowaną naturą linię tworzą produkty charakteryzujące się delikatnym smakiem mięsa, podkreślonym wyłącznie naturalnymi przyprawami (bez dodatku konserwantów, glutaminianu sodu i fosforanów). Antoni Gibowicz przedstawił kolejne ogniwa łańcucha produkcyjnego tej linii – począwszy od pozyskania surowca, pochodzącego z polskich hodowli, współpracujących(...)Pozostaje tylko zaprezentować wszystkie składniki na talerzu i śniadanie gotowe. II śniadanie Jogurt naturalny 150 ml + dwie łyżki płatków musli Obiad Pierogi lub uszka z pasztetem Naturrino z dodatkiem duszonych pieczarek i cebuli w emulsji ziołowej na liściach młodego szpinaku z chipsem z boczku surowo wędzonego Składniki: pasztet Naturrino 250 g pieczarki 100 g cebula 100 g szpinak

karmelowy
Zapiekanka z ryżem, młodą kapustą i pomidorami 232

Zapiekanka z ryżem, młodą kapustą, pysznymi gruntowymi pomidorami z mozzarellą i tymiankiem. Wegetariański obiad, ale smakuje również mięsożercom :) Świetnie się sprawdzi jako danie dla całej rodziny

Moja Delicja
64. Zupa z botwinki - odchudzony, rodzinny przepis 220

Już wróciłam, u rodzinki jak zwykle miło, sympatycznie. Dziadków wzięliśmy na wypad do Trzęsacza i Dziwnówka. Uwielbiam sprawiać im przyjemność i organizować wraz z mamą tego

Be Fit Be Strong
Zapiekanka z ryżu i cukinii 317

Dawno nie robiłam zapiekanki i pomyślałam, że najwyższy czas to zmienić. Najczęściej robię zapiekanki z ziemniakami lub makaronowe, jednak tym razem mój pomysł to zapiekanka z

UgotujmyTo.pl
Chicken tikka masala 372

stosowne. Już na wstępie podkreślam, że kurczak musi się marynować przez noc. Miejcie to na uwadze, jeśli planujecie przygotować to danie i zróbcie zakupy dzień wcześniej. Warto dać mięsu te 12 godzin w marynacie. Oczywiście można też skrócić je do 3-2 godzin, ale to już nie do końca to samo :) Składniki marynata szklanka jogurtu naturalnego 2 ząbki czosnku(...)zmięknie. Dorzucamy imbir i czosnek. Podsmażamy dalej aż zmiękną. Dodajemy przyprawę garam masala i pieprz cayenne. Smażymy minutę, żeby przyprawy wydobyły swój aromat. Wlewamy pomidory, dodajemy cukier i dusimy pod przykryciem ok 10 minut. Niech zmiękną, rozpadną się i zagęszczą sos. Po tym czasie dodajemy pozostałą część marynaty. Dusimy jeszcze 10 minut. Na koniec dodajemy śmietanę, dokładnie mieszamy i doprawiamy

W kuchni wieczorem
Bakłażany faszerowane mieloną wołowiną. 218

Bardzo lubię kuchnię śródziemnomorską. Im dalej na wschód tego rozległego regionu, tym bardziej. Zestaw smaków i aromatów tych miejsc tak mocno zgadza się z moim wewnętrznym

zadanie-gotowanie
Kurczak z warzywami w sosie curry 315

  Bardzo lubię klimaty indyjskie w jedzeniu – szczególnie curry na mleczku kokosowym. Lekko ostrawe, wyraziste smaki rozpływające się w ustach… aż można zamknąć oczy i wyobrazić

Jak gotować i nie zwariować
Kaczka imbirowo-sojowoł (W tłumaczeniu dziś nie poszaleję ;) ) 195

Dzisiej po chałpach 1 to sie jy 2 przeważnie yno kury i świnie, niyrołz 3 ftojś sie narychtuje 4 hańdyka 5 , a przeca 6 we sklepach

Chop w kuchni
Tarta z grzybami leśnymi 176

Chyba w tym roku rzeczywiście lasy są hojne, bo nawet ja uzbierałam pełny koszyk. I to dwa razy, a to dość niespotykane. Sezon grzybowy rozpocznie tarta

Pełny talerz
Policzki wieprzowe w sosie z czerwonym winem z wolnowaru 312

Policzki wieprzowe w sosie z czerwonym winem z wolnowaru Policzki wieprzowe w sosie z czerwonym winem.     Policzki wieprzowe w sosie z czerwonym winem, danie

Kuchnia na wzgórzu
Risotto z dynią, zielonym groszkiem i cukinią 161

Jesień w kuchni kojarzy mi się głównie z kolorami oraz z rozgrzewającymi daniami jednogarnkowymi. Warto w tym czasie zrobić sobie kolorowy posiłek, zwłaszcza gdy za oknem

Smaki Na Talerzu
Kiełbaska z pieczarkami, kaszą gryczaną i zielonym groszkiem 197

Lubicie kiełbasę i często kupujecie? Ja kupuję ją bardzo, baaardzo rzadko, ale jak już kupię, to zawsze staram się zaserwować ją w jakiś nietypowy i wyjątkowy

Kraina Miodem Płynąca
Tagliatelle z kurkami i boczkiem 223

Już wiem... wiem jaki jest mój ulubiony rodzaj makaronu i chyba wkrótce sama zacznę jego produkcję - TAGLIATELLE - bo o tym cudzie tu mowa jest przepyszny w

sierotka maRysia w kuchni
Pomidorowe curry Nigelli z ryżem jaśminowym 251

Dziś przedstawiam Wam prosty dodatek do indyjskiego menu. Warto wykorzystać, kiedy robimy jakiś mięsny sos bez warzyw - pomidorowo-cebulowe curry Nigelli. Jednak jeszcze lepszym patentem jest

W kuchni wieczorem
Ziemniaczane łódeczki na Dzień św.Patryka 154

Dziś Dzień św.Patryka! Dzień zielony, radosny i bardzo irlandzki :) Niestety irlandzkiego na talerzu dzisiaj nic nie zaprezentuję ale spróbuję się obronić zielenią jarmużu, którą i

Kuchnia w Słońcu Skąpana
Groch z cebulą 195

Groch z cebulą to jeden z zaległych przepisów wigilijnych, które jeszcze czekają w kolejce do wprowadzenia. Mimo, że za grochem nie przepadam, to ta wersja bardzo

UgotujmyTo.pl