mięso duszone - 8529 przepisów (strona:15/569)

Karkówka 154

przedstawić przepis na jedno z nich.  Dzięki niemu i moje lenistwo i potrzeba zjedzenia obiadu są zaspokojone- jak to mówią i wilk syty i owca cała. Obiadek dusi się w piecu a ja bez wyrzutów sumienia, że mąż wróci z pracy i będzie głodny mogę oddać się małemu lenistwu ;) No bo przecież każdemu czasami się ono należy, prawda? Mięsko(...)Śmietankę kremówkę dokładnie połączyć z ketchupem. Wszystko razem wrzucić do przygotowanego wcześniej worka, wymieszać do połączenia się składników. Zawiązany worek umieścić w naczyniu żaroodpornym. Piekarnik nagrzać do 180 stopni, dusić mięso przez około 1.5 godziny. Po tym czasie sprawdzić czy mięso jest miękkie. Jeżeli tak to płyn w którym się dusiło przelać do garnka, zagęścić mąką i zagotować do czasu

Krakowskie smaki Ani
Duszona cielęcina :) 144

podsmażamy na dobrze rozgrzanej oliwie,przekładamy do garnka. Marchewkę, pora, cebulę i pomidory suszone kroimi w drobną kostkę i wrzucamy do mięsa, przyprawiamy i zalewamy wodą tak, by zakryła mięso. Dusimy ok. 40-50 min do miękkości mięsa, zabielamy jogurtem:) U mnie z trendy lunch

Mamuśka wraca do formy
Najprostszy przepis na udo indycze 246

być w łupinie, da więcej aromatu), a następnie zostawiamy na małym ogniu i podlewamy szklanką wody, przykrywamy. Co około 15 minut sprawdzamy mięso i podlewamy wodą (po szklance) i dusimy mięso aż do miękkości. Najłatwiej to sprawdzić widelcem. Jeśli gładko wchodzi w mięso to znaczy, że udziec jest gotowy :) Smacznego

Bazując na smaku
Kaczka pieczona 153

troszkę oleju z przyprawami natrzeć kaczkę zostawić najlepiej  na noc 2. - Na rozgrzaną patelnię dać o drobinę oleju położyć mięso  podsmażyć na rumiano zalać gorącą wodą Dusić mięso aż  zmięknie i się ładnie przysmaży

W królestwie smaków Beaty
Duszony schab w sosie ze świeżych ogórków z koperkiem 232

Duszony schab jest miękki, bardzo smaczny i niezwykle aromatyczny. Rewelacyjnego smaku nadaje mu sos zrobiony ze świeżych, gruntowych ogórków, w którym nie może zabraknąć koperku. Bardzo dobrze smakuje z młodymi ziemniakami. Pyszne, polecam! ok 5 plastrów schabu 2 cebule 2 ząbki czosnku 4 szklanki bulionu drobiowego 500 g ogórków gruntowych sól pieprz czarny mielony 1 łyżka mąki pszennej(...)brytfanki lub większego garnka z szerokim dnem. Ząbki czosnku rozgnieść i zeszklić na patelni razem z pokrojoną w kostkę cebulą. Przełożyć do kotletów ze schabu i wszystko zalać bulionem. Mięso dusić przez ok 50 min. Ogórki obrać ze skórki i zetrzeć na tarce jarzynowej. Jeżeli są małe i młode można nie obierać ze skórki. Dusić jeszcze przez

https:KKuchniaMniam
Schab duszony w sosie własnym 196

godzin (im dłużej tym lepiej). Następnie mięso dusić pod przykryciem przez 1 godzinę – 1 godzinę 30 minut, aż mięso będzie miękkie. Wystudzić. Pokroić mięso w plastry, przełożyć z powrotem do garnka i dodać wody (ilość wody nieokreślona – woda ma sięgać do poziomu mięsa). Następnie ponownie zagotować całość. Rozmieszać w ½ szklanki zimnej wody mąkę(...)przez sitko do mięsa i wymieszać. Całość gotować przez 5 minut, a w razie potrzeby doprawić jeszcze odrobiną papryki, kostką rosołową, maggi. Krok po kroku: 1. Zamarynować mięso 2. Ugotować mięso 3. Pokroić w plasterki 4. Przełożyć schab z powrotem do garnka 5. Dodać wody i podgrzać mięso 6. Wymieszać mąkę

KuchniaWeDwoje.pl
STROGANOW 275

mące  i obsmażymy na mocno rozgrzanej patelni (2-3 minuty każdy kawałek, nie wrzucajmy na patelnie zbyt wiele wołowiny na raz, bo zamiast się smażyć, zacznie się dusić). Mięso również przekładamy do garnka z cebulą i pieczarkami. Szklankę bulionu przelewamy na patelnię i doprowadzamy do wrzenia. Wykorzystujemy w ten sposób aromaty, które  pozostały ze smażenia dzięki czemu uzyskujemy(...)garnka. Doprawiamy całość słodką papryką, wszystko dokładnie mieszamy i dusimy na bardzo małym ogniu, dodając co jakiś czas resztę bulionu, aby uzupełnić wyparowany płyn. Czas duszenia uzależniony jest od gatunku naszej wołowiny. Gdy już mięso jest już miękkie, dodajemy koncentrat pomidorowy i śmietanę. Gotujemy jeszcze 5 minut i podajemy : z kaszą, ryżem, ziemniakami, bagietką... czyli z tym co lubimy

Walijskie Pichcenie
Żeberka z czerwoną fasolą w pikantnym sosie pomidorowym 183

pieprz cayenne oraz zmiażdżony w wyciskarce obrany czosnek, mieszamy je z miąższem pomidorów. Gdy zawartość naczynia zagotuje się, zmniejszamy ogień. Żeberka dusimy na małym ogniu, pod przykryciem, powoli przez 2 godziny. Co ok. 15-20 minut odwracamy mięso i mieszamy zawartość naczynia. Stopniowo dodajemy również resztę przecieru pomidorowego. Na tym etapie sosu powinno być dużo i powinien być dość mocno(...)text-align: center;width: 50%;} #gallery-17 img {border: 2px solid #cfcfcf;} #gallery-17 .gallery-caption {margin-left: 0;} Składniki wyjściowe Sprawiobe żeberka najpierw obsmażamy Następnie dodajemy pozostałe przyprawy Mięso dusimy stopniowo dodając przecier Gotowe żeberka w sosie Żeberka podane z kaszą gryczaną Post Żeberka z czerwoną fasolą w pikantnym sosie pomidorowym pojawił się poraz pierwszy w Kulinarna Pokusa

Kulinarna Pokusa
Cynaderki wieprzowe w sosie z czerwoną cebulą 194

czym zalewamy mięso i cebulę czerwonym winem. Przesmażamy wszystko przez około 2 minuty, następnie zalewamy esencjonalnym bulionem. Wrzucamy również liść laurowy, ziele oraz pieprz ziarnisty. Na niewielkim ogniu dusimy mięso do momentu, aż będzie kruche, a sos zgęstnieje. W trakcie duszenia można uzupełniać delikatnie poziom płynu. Pod koniec duszenia przyprawiamy całość sokiem z cytryny oraz solą i pieprzem. Smakują świetnie

Kuchenna Kontrrewolucya
Sznycle z indyka 200

dwóch stron. Dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę. Podlewamy niewielką ilością gorącej wody i dusimy od przykryciem do miękkości mięsa ok. 45 minut na wolnym ogniu. W trakcie duszenia przewracamy mięso na drugą stronę. Do rondla wsypujemy marchewkę z groszkiem, podlewamy niewielką ilością wody i dusimy do całkowitego rozmrożenia. Dodajemy masło, cukier i jeszcze chwilę dusimy. Pod koniec skrapiamy sokiem(...)cytryny. Pod koniec duszenia solimy i pieprzymy mięso. Gotową marchewkę z groszkiem wykładamy na talerz. Na wierzchu układamy sznycle.  Prawda, że potrawa prosta i dietetyczna?  Smacznego! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push

Kulinarne przemyslenia
Kurczak z makaronem ryżowym 114

sezam a także sos sojowy. Mieszamy. Makaron ryżowy gotujemy 4 minuty, (na opakowaniu było 5-6 ,minut ale ja gotuję krócej, bo dodaję do mięsa i chwilę jeszcze z mięsem duszę), przelewamy makaron zimną wodą i dodajemy do mięsa. Szybkie, pyszne, lekkie. Po prostu mniam.   Artykuł Kurczak z makaronem ryżowym pochodzi z serwisu Moja Qchnia Pełna Smaku

MojaQchnia.pl
Gulasz wieprzowy duszony w porterze 151

Gulasz wieprzowy - pożywny, aromatyczny i bardzo smaczny. Idealne zimowe danie. Mój przygotowałam mniej tradycyjnie, bo na bazie piwa Porter. Przygotowanie jest bardzo proste, jednak  najwięcej czasu zabiera duszenie mięsa. Jeśli użyjesz szybkowaru i ten etap można wydatnie skrócić. Składniki: 1 kg mięsa wieprzowego 1 cebula sól, pieprz papryka słodka i ostra w proszku kminek, majeranek natka pietruszki(...)samym tłuszczu zeszklić pokrojną w piórka cebulę wszystkie resztki i to co przywarło ze smażenia zeskrobać łopatką, zalać wrzątkiem i przełożyć do rondla z obsmażonym mięsem. Podlać całość piwem, dodać resztę przypraw i dusić około 1- 1,5 godziny do miękkości podawać z ulubionymi dodatkami - kluskami, kaszą, ziemniakami lub makaronem

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Kurczak w marchewce z bobem 246

Mogą to być udka, podudzia, skrzydełka – to co lubimy. Rozgrzać olej na patelni i osmażyć kurczaka na rumiano z każdej strony. Przełożyć do brytfanki, w której będzie się dusić mięso. Na patelnię wlać trochę wody i zmyć pozostałości po kurczaku. Wlać do brytfanki. Marchewkę zetrzeć na tarce jarzynowej i wrzucić na patelnię. Chwilę podsmażyć i dodać pokrojone pomidory. Wcześniej(...)obrane ze skórki. Poddusić i dodać paprykę słodką i curry. Wymieszać i dodać do kurczaka. Ponownie wlać trochę wody na patelnię i wymyć smaki. Mięso postawić na ogień i wlać mleczko kokosowe. Dusić, aż wszystko będzie miękkie, a sos marchewkowy zgęstnieje. Przyprawić solą, pieprzem i tymiankiem. Na końcu dodać ugotowany bób. Podawać z ziemniakami albo ryżem. Smacznego :) Kategoria: Obiad , WYTRAWNIE

https:KKuchniaMniam
Gulasz paprykowy (Slowcooker) 165

Gulasz paprykowy to pierwsze danie, które przygotowałam w Slowcooker ( wolnowar ) który otrzymałam w ramach współpracy ze sklepem redcoon.pl . Oprócz mięsa wieprzowego i cebuli wykorzystałam ostrą i słodką wędzoną paprykę. Piotrek lubi golonkę, wolnowar do golonki duszonej w piwie będzie idealny, ale Piotrek musi jeszcze na nią poczekać, najpierw musimy przetworzyć wszystko co było kupione z myślą o Świętach. Dostałam(...)litra wody, chwilkę gotujemy i gorącym płynem podlewamy mięso. Przykrywamy naczynie i ustawiamy program na maksymalne gotowanie i idziemy oglądać film lub czytać książkę. Po 1,5 godzinie duszenia mięso było już gotowe do konsumpcji, było miękkie i wytworzył się pyszny pieczeniowy sos. Wystarczy tylko ugotować ziemniaki, kaszę lub kluski i zaserwować je na obiad. Dzięki Slowcooker przygotowałam idealny gulasz

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Wołowe kąski w gęstym sosie piernikowym 164

dzieciństwa, bo i po co mi rozczarowanie. Może sekret tkwił w sposobie zagęszczania sosu? może w ilości użytej cebuli? nie wiem tego, jedno jest pewne, babcia dodawała do duszenia mięsa ciemny, razowy chleb. Dzięki niemu sos stawał się gęsty, kwaskowy i pełen aromatu tego, który pamiętam do dziś. Kiedy robię gulasz lub bitki ja również sos zagęszczam chlebem, takim pieczonym(...)godziny. Po tym czasie danie lekko solimy i pieprzymy, wkruszamy pierniczki. Znowu przykrywamy i dusimy dalsze pół godziny. Po tym czasie uchylamy pokrywkę i dusimy kolejne pół godziny aż do momentu gdy cebula się rozpadnie, mięso będzie mięciutkie a sos zgęstnieje. Jeśli sos za bardzo się zredukuje dolewamy troszkę wody. Podajemy z ulubioną kaszą i surówką lub ogórkiem konserwowym. #przepisnakopernika

Dzieje kuchennej Wiewióry

Proponowane wyszukiwania