Przepis na : obiad
Składniki : 1 kg karczku, może być tłusty 2 łyżki smalcu główka czosnku 2 szklanki czerwonego, wytrawnego wina 1 duża papryka czerwona słodka papryka mielona cebula mielony kminek, liść laurowy pieprz ziarnisty, papryczka chili Przygotowanie: Mięso kroimy na grube plastry, oprószamy z każdej strony słodką papryką oraz mielonym kminkiem Podzielony czosnek na ząbki rozgniatamy szerokim nożem , cebulę kroimy w grube plastry i wrzucamy na dużą patelnię z rozgrzanym smalcem Obo... czytaj dalej...
Już w dzieciństwie mieszałam mamie w garnkach :) Bywało zabawnie. Mama posoliła zupę, ja też. Później kiedy potrafiłam już pomagać w gotowaniu, to zapał jakby mi przeszedł... Ale po założeniu rodziny, gotowanie stało się codzienną koniecznością.
I od tego czasu zaczęła się moja przygoda z "pitraszeniem". Były kulinarne wzloty i upadki.Nie wszystko się od razu udawało :( Przez te lata nazbierało się przepisów i porad kulinarnych , które ułatwiały mi odnaleźć swój smak. Te, które sprawdziły się w codziennym gotowaniu zamieszczam na blogu. W ten sposób wszyscy Ci, którzy lubią gotować proste , a zarazem łatwe w przyrządzaniu potrawy znajdą coś dla siebie. Przepisów stopniowo będzie przybywać, więc proszę często tu zaglądać.
Powodzenia
Urszula