mięsa pieczone - 17572 przepisów (strona:17/1172)

Pieczona pierś z gęsi z dodatkiem borówek 128

pyszną potrawę: pieczoną pierś z gęsi. Można ją podać jako danie obiadowe, a wtedy wystarczy ugotować (lub upiec) ziemniaki, zrobić sos (np. na bazie dobrej śmietany) i przygotować dowolne, ulubione sałatki. Można także podać ją jako przekąskę, bo taka pierś będzie pyszna nawet na zimno. Bardzo smacznie komponuje się z borówką lub innymi owocami do mięs. Składniki: 1 pierś(...)obierać skóry.) Mięso wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 190 stopni. Piec przez około 20 minut, a następnie przykryć mięso i zmniejszyć temperaturę do 140 stopni. W tej temperaturze piec mięso przez około 90-120 minut. Pod koniec pieczenia uchylić pokrywkę. Mięso powinno być miękkie, ale sprawdzić to nakłuwając je patykiem do szaszłyków. Jeśli będzie lekko wchodził, wtedy pierś

Codzienna kuchnia niecodzienna
Kieszonki drobiowe z suszonymi pomidorami podane z frytkami z marchewki 165

Dzisiaj polecam przepis na pyszne kiszonki z kurczaka z suszonymi pomidorami. Mięso podałam z pieczonymi frytkami z marchewki. Potrawa jest szybka i łatwa do przygotowania. Polecam!!! SKŁADNIKI : Kieszonki: 3 filety z piersi kurczaka, 1/2 słoiczka suszonych pomidorów DAGOMA, 1/2 łyżki papryki słodkiej mielonej, 1 łyżeczka rozmarynu, 1/2 łyżki pieprzu kolorowego, szczypta soli, 4 łyżki oleju, Frytki: 2 marchewki(...)marynaty wykładam kurczaka. Nacieram i odstawiam na 2 godziny w chłodne miejsce. 2. Kieszonki razem z marynatą przekładam do naczynia żaroodpornego. Naczynie przykrywam i piekę 1,5 godziny w temperaturze 180 stopni. W czasie pieczenia mięso kilkakrotnie polewam wytworzonym w czasie pieczenia sosem, a 10 minut przed końcem pieczenia odkrywam naczynie, aby mięso się zarumieniło.  3. Frytki: Marchewkę obieram

Tradycyjna kuchnia Kasi
Mięso mielone przekładane szpinakiem 143

połączyć ze zmiażdżonym ząbkiem czosnku oraz solą i pieprzem cytrynowym. Formę (u mnie keksówka o wymiarach 12 x 22 cm) wyłożyć papierem do pieczenia i warstwowo napełnić: mięsem, szpinakiem, mięsem. Piec około 30-35 minut w 180 stopniach

Di gotuje
Pulled pork, czyli szarpana wieprzowina 171

mięso. Cebulę obrać, pokroić w ósemki lub grube plastry. Czosnek obrać. Cebulę i czosnek wyłożyć na dno naczynia żaroodpornego, na cebuli położyć mięso. Piekarnik nagrzać do 200st C, wstawić mięso, piec przez 20 minut, następnie zmniejszyć temperaturę do 110stC, mięso w naczyniu przykryć pokrywką i piec przez kolejne 8 godzin. Pod koniec pieczenia zwiększyć temperaturę do 180stC (górna grzałka(...)grill), zdjąć pokrywkę i piec ok 20 minut, żeby mięso się zarumieniło. Wersja dla wolnowara: do naczynia włożyć cebule i czosnek. Mięso obsmażyć na patelni, ułożyć na cebuli. Piec przez 9 godzin w programie 1 (low) albo przez 7 godzin w programie 2 (high). Po upieczeniu pozostawić mięso by "odpoczęło", a następnie za pomocą widelców poszarpać na mniejsze kawałki

Obiad gotowy
Schab z bakaliami 123

Pyszny, wilgotny i aromatyczny schab z bakaliami. Bakalie marynujemy w winie, dzięki temu są miękkie i dodają potrawie smaku. Mięso najlepiej smakuje na zimno, można je piec w rękawie do pieczenia lub w naczyniu żaroodpornym. Pieczone dłużej w niższej temperaturze mięso nie wysusza się, jest kruche i wilgotne.       Schab z bakaliami   Składniki(...)środek schabu długim nożem robimy nacięcie na wylot. Mięso nacieramy solą, pieprzem, majerankiem i przeciśniętym przez praskę czosnkiem, również odstawiamy na godzinę.  Schab nadziewamy namoczonymi bakaliami (wino zachowujemy). Mięso wkładamy do rękawa do pieczenia lub do naczynia żaroodpornego, wlewamy wino z marynowania bakalii i pieczemy około 90 minut. Mięso pieczone w naczyniu żaroodpornym co jakiś czasu podlewamy

Smak mojej kuchni
Pieczeń z mięsa mielonego przekładana szpinakiem 107

doskonała propozycja na ciepło do obiadu lub na zimno do pieczywa. Pieczeń jest bardzo smaczna i dzięki pysznej warstwie szpinaku wygląda naprawdę efektownie. U mnie sprawdza się na co dzień i podczas rodzinnych imprez. Polecam!  (Forma o wymiarach około 10 cm x 22) Warstwa mięsna: 500g mięsa mielonego (u mnie tym razem wieprzowe) 1 cebula 1/2 ugotowanej marchewki(...)części. Szpinak podsmażyć na maśle i następnie połączyć ze zmiażdżonym ząbkiem czosnku oraz odrobiną soli i pieprzem. Formę wyłożyć papierem do pieczenia i warstwowo napełnić: mięsem, szpinakiem, mięsem. Pieczeń piec około 35 minut w 180 stopniach.  (Czas pieczenia zależy od rodzaju piekarnika

Di gotuje
Schab z jabłkami 176

wino. Po upływie 20 minut pieczenia, temperaturę piekarnika zmniejszyć do 180 stopni C, mięso zalać przygotowaną mieszanką (punkt 10) i w tej temperaturze piec przez około 90 minut. Podczas pieczenia mięso co jakiś czas podlewać mieszanką. SMACZNEGO! Uwagi do przepisu: Siatkę wędliniarską można nabyć np. na Allegro. Należy wybrać duży rozmiar, aby podczas wkładania do niej mięsa plastry jabłek się(...)powodzeniem zastępuje siatkę wędliniarską. Wino można zastąpić większą ilością soku jabłkowego. Bulion można przygotować z kostki rosołowej - w 125 ml wrzątku rozpuścić 1 kostkę rosołową. Pod koniec pieczenia można mięso przykryć, aby nie przypiekło się zbytnio z wierzchu. Nie należy przesadzać z ilością czosnku, aby czosnek nie zdominował smak dania. Źródło przepisu:   Galeria potraw

Gospodyni Miejska
Uda kurczaka pieczone na kapuście 1104

Codziennie stoimy przed wyborem co zrobić dobrego na obiad gdy zwykłe kotlety się przejadły. Polecam udka w musztardowej marynacie pieczone na słodkiej świeżej kapuście która pod wpływem soków z mięsa jest pyszna i służy za jarzynkę, doskonała propozycja zarówno na świąteczny jak i codzienny obiad. Tak przygotowane mięso z kurczaka kusi wyglądem i jest banalnie proste do przygotowania(...)całości marynatą, odstawić  do lodówki na minimum 3 godziny. Kapustę poszatkować nożem, ułożyć na dnie naczynia żaroodpornego razem z liściem laurowym.  Na wierzchu ułożyć zamarynowane mięsoPiec w nagrzanym piekarniku do 180*c przez około godzinę aż mięso będzie mięciutkie.  Gdyby za szybko się przypiekało można nakryć folią aluminiową którą należy zdjąć 10 minut przed końcem

Wanilia i Kardamon
Goleń wołowaz czerwonym winem w garnku rzymskim 169

zawsze mam chęć na długie pieczenie mięsa w wolnowarze. W takich sytuacjach dobrze sprawdza się garnek rzymski. Po dwóch godzinach wołowina jest miękka a na dodatek mamy sporo dobrego sosu. Goleń wołowa  okazała się bardzo smaczna, a tuk z kości,  który rozpuszcza się w sosie, nadaje mu wyjątkowy smak. Proste i dobre danie - polecam! składniki(...)oliwie, posypać kminem.   Garnek rzymski namoczyć przez ok 30 minut. Włożyć do niego pokrojoną w piórka cebulę, na niej ząbki czosnku, obsmażone mięso, zioła, podlać winem i bulionem i wstawić do zimnego piekarnika. Piec 2 godziny od chwili gdy piekarnik nagrzeje  się  do 200 st. C. Po upieczeniu mięso wyjąć z sosu,  sos przetrzeć przez sito

Stare Gary
Kaczka pieczona z jabłkami 150

Przygotowuje się je w podobny sposób, jak to robimy z dziczyzną. Kaczy drób można piec, smażyć, gotować i dusić. Przepyszna jest krótko smażona  wraz ze skórą  kacza pierś. Do wykwintnych  dań należy kaczka w galarecie i galantyna z jej mięsa, natomiast pieczona jest jednak jednym z popularniejszych dań serwowanych  w najlepszych  polskich restauracjach(...)minut  w temperaturze 200 ° , a potem zmniejszamy do 170 ° i pieczemy kolejne 60 minut, pamiętając, aby często polewać kaczkę powstałym w trakcie pieczeni sosem. Po tym czasie zdejmujemy przykrywkę i pieczemy mięso przez 20 minut, aż się ładnie przyrumieni. Po wyjęciu z piekarnika odstawiamy kaczkę na 15 minut, aby mięso odpoczęło. Kroimy na porcje

Kulinarne przygody Gatity
Pierś z Kurczaka w Tymiankowo - Cytrynowej Glazurze 179

ziemniaczki niedźwiedzie frytki z warzyw ( u mnie marchewka, tym razem zamiast w słupki pokroiłam warzywa w talarki) ulubiona sałatka Sposób przygotowania: U mnie bywa różnie. Czasami marynuję mięso kilka godzin przed pieczeniem, czasami tuż przed. Wszystko zależy od tego ile mam czasu i jak wygląda mój dzień. Jeśli chodzi o marynatę  tu nie ma żadnej filozofii, trzeba z gałązek(...)zimną bieżącą wodą, osuszyć ręcznikiem papierowym, natrzeć solą i pieprzem, a następnie polać z każdej strony marynatą. Mięso piekłam w temperaturze 190 stopni przez  ok. 35-40 minut. Co 10 minut przekręcałam mięso na drugą stronę.  Jeśli chodzi o pieczone warzywa, piekły się równocześnie z mięsem. W liście składników nazwy są podlinkowane do odpowiednich przepisów, wskakuj

Blondynka Gotuje
Karkówka pieczona z papryką 143

Dzisiaj polecam przepis na pyszną karkówkę pieczoną z papryką. Mięso można podać zarówno na ciepło, jak i na zimno. Ze świeżym pieczywem smakuje wybornie. SKŁADNIKI: 1,5 kg karkówki, ½ strąka papryki żółtej, ½ strąka papryki czerwonej, 50 ml oleju, ½ łyżeczki czosnku granulowanego, 1 łyżeczka papryki słodkiej mielonej, ½ łyżeczki pieprzu, ½ łyżeczki soli, PRZYGOTOWANIE: 1. Papryki kroję w grubsze paski. Karkówkę nacinam(...)marynaty wkładam karkówkę. Nacieram i odstawiam na 2 godziny w chłodne miejsce. 3. Mięso razem z marynatą przekładam do rękawa do pieczenia. Rękaw związuję i układam na blaszce. Mięso piekę około 2 godzin w temperaturze 180 stopni. Po upieczeniu usuwam nici. Mięso kroję na porcję

Tradycyjna kuchnia Kasi
Schab pieczony z jabłkowym sosem 116

Dzisiejszy przepis jest dla tych, którym znudziły się tradycyjne schabowe…. To przepis na schab pieczony z jabłkowym sosem. Lubię takie połączenia mięsa z owocami. Schab pieczony w rękawie do pieczenia jest bardzo soczysty a dodatek kwaskowego sosu jabłkowego nadaje mu charakteru. Przepis łatwy do przygotowania, więc naprawdę warto się skusić…:)! Schab pieczony z jabłkowym sosem(...)cukru. Można sos zmiksować. Porada: Mięso po doprawieniu można -szczelnie zamknięte- wstawić na noc do lodówki. Godzinę przed pieczeniem mięso wyjąć z lodówki i zostawić w temperaturze pokojowej. Przepis znajdziecie również w e-booku wielkanocnym serwisu http://zpierwszegotloczenia.pl Smacznego Post Schab pieczony z jabłkowym sosem pojawił się poraz pierwszy w UgotujmyTo.pl

UgotujmyTo.pl
Pieczeń Rzymska z Pieczarkami 131

smaku.   Foremkę (tzw. keksówkę) wykładam papierem do pieczenia, na spód wysypuję równomiernie 1 łyżkę bułki tartej,wykładam połowę mięsa.    Układam jaja na twardo, przykrywam resztą mięsa.   Piekę w piekarniku nagrzanym na 200 st.C około 45-50 minut.   Keksówkę warto wstawić na blasze do pieczenia,  może się zdarzyć, że w trakcie pieczenia będzie się

IzaGotuje
Pieczony filet z kurczaka na kanapki 589

ciebie. Upiekłam w po 2 sztuki, w opakowaniu. Atutem tak pieczonego mięsa jest to, że można wykorzystać jako obiad. Mięso kroimy w grube plastry, a na bazie tego co powstaje podczas pieczenia wędliny przygotować sos pieczeniowy i ugotować ziemniaczki. Czyż to nie jest świetna sprawa, takie upieczone mięso z kurczaka? Składniki: 4 filety z kurczaka sól i czarny pieprz(...)kanapki to studzimy, jeśli chcemy zrobić z mięsa obiad, to wyjmujemy mięso, kroimy w grube plastry i wykorzystujemy wszystko to co zostało w torebce podczas pieczenia i robimy sos pieczeniowy. Jak zrobić sos pieczeniowy napisałam na blogu tutaj , w tym przypadku jest taka sama zasada. Smacznego! The post Pieczony filet z kurczaka na kanapki appeared first on Damsko-męskie

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię

Proponowane wyszukiwania