mięsa pieczone - 17572 przepisów (strona:23/1172)

PIERŚ Z KURCZAKA NADZIEWANA SUSZONĄ ŚLIWKĄ 144

blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Silikonowym pędzelkiem nasmarować mięso olejem z przyprawami z obu stron. Piec w piekarniku nagrzanym do 160'C około 30-40 minut, w połowie czasu pieczenia mięso odwrócić na drugą stronę

Zrób to smacznie
wołowina z rękawa 134

wołowinę, chyba trochę się jej boję :) Dlatego wybrałam bezpieczną opcję dla leniwych - czyli marynata i pieczenie w rękawie. Efekt przeszedł moje oczekiwania i utwierdził, w i tak już głębokim przekonaniu, że prostota ma w sobie ogromną moc. Prostota w kuchni. Składniki: - 0,5 kg mięsa wołowego z łopatki lub karku - 3 małe cebule marynata: - 4 posiekane ząbki czosnku - pieprz czarny(...)lodówce. Następnego dnia mięso wyjmujemy z lodówki godzinę przed pieczeniem, aby nabrało temperatury pokojowej. Cebule obieramy i kroimy w ćwiartki. Wkładamy do rękawa do pieczenia razem z mięsem. Pieczemy 1,5h w 170 stopniach. Smacznego

Cook&Love
Schab pieczony z warzywami 105

amatorów pieczonego chudego mięsa mam propozycję. Ciekawą. Alternatywną, bo tym razem upiekłam dwie pieczenie w jednym ogniu... W istocie. Bo tak upieczona pieczeń może być podana zarówno na gorąco do ziemniaczków jako danie główne. Może też być alternatywą dla wędliny, tyle, że domowej. Mięso jest kruche, nie jest suche, pachnące warzywami i co najważniejsze... bardzo smaczne.   Składniki(...)pieprzem. Starałam się, żeby mięso równomiernie się piekło, dlatego czas od czasu wyjmowałam z piekarnika o odwracałam na drugą stronę i ponownie wstawiałam do piekarnika. Kiedy minął czas pieczenia, wyjęłam mięso i obłożyłam je warzywami z patelni równomiernie je rozkładając. Mięso przykryłam i ponownie wstawiłam do piekarnika na jeszcze około 20 – 30 minut. Po upieczeniu, wyłączyłam piekarnik i zostawiłam mięso

Kuchnia u Krysi
Kotlety schabowe z koprem włoskim i jałowcem 129

mocy grilla przez ok. 15-20 minut. Jeśli piekarnik nie ma takiej funkcji, wówczas rozgrzewamy go do 180 stopni i pieczemy mięso na blasze lub w metalowej brytfannie przez 15-20 minut, kilkakrotnie ostrożnie odwracając. Kotlety podajemy z pieczonymi ziemniakami, mieszanką sałat oraz kawałkami świeżych pomarańczy. Uwagi Właściwie jedyną trudnością tej potrawy jest rozwiązanie problemu połączenia dość twardego fenkułu(...)który wymaga względnie długiej obróbki termicznej, ze schabem wieprzowym, który nie tylko że szybko staje się miękki w wysokiej temperaturze, to w dodatku zbyt długie pieczenie czy grillowanie grozi przesuszeniem mięsa. Dlatego ważne jest bardzo drobne pokrojenie fenkułu oraz odpowiednia technika pieczenia/grillowania. Najlepsze efekty osiągniemy w piekarniku posiadającym grzałkę grillową w jego górnej części. W braku funkcji grilla pozostaje

Kulinarna Pokusa
Pieczony schab środkowy 107

Lubię pieczone mięso, i to nie tylko za jego walory smakowe, ale i za praktyczność. Po upieczeniu większego kawałka(...)łamię sobie głowy co mam przygotować na obiad, tylko doprawiam powstały podczas pieczenia sos, wkładam do niego grubsze plastry mięsa i voilà - wyżerka jak się patrzy! Zimne mięso pokrojone w cienkie plastry wspaniale zastąpi wędlinę na pieczywie. Do tego chrzan, ćwikła, albo jakiś ogóreczek... pycha :D Pieczony schab środkowy Składniki: 1,8 kg schabu środkowego w jednym kawałku

Kuchenne zapiski Edyty
Schab pieczony w niskiej temperaturze 132

jest pracochłonne, ani czasochłonne, a internet dosłownie pęka w szwach od wspaniałych przepisów. O tym, jakie jest mięso pieczone w niskiej temperaturze przekonałam się dość dawno, podczas pieczenia wołowiny . Tym razem na blat kuchenny trafił schab pieczony w niskiej temperaturze.   Składniki: - ok. 2 kg kawałek schabu bez kości Marynata: - 40g soli peklowej - 3 łyżki mielonej ostrej(...)przez 1,5 godziny. Mięsa niczym nie polewamy, a w czasie pieczenia – nie obracamy. Piekarnik wyłączamy i pozostawiamy w nim mięso do wystudzenia. Najlepiej upiec schab wieczorem i pozostawić na noc zamknięte w piekarniku. Wystudzone wyjmujemy z siatki i przekładamy do lodówki. Przepis na schab pieczony w niskiej temperaturze znalazłam na blogu Ogrodnik w podróży . Zachęcił mnie wygląd (Schab

mojewypiekiinietylko
wędlina długo pieczona z wieprzowej łopatki 139

wędlina długo pieczona z łopatki Dzisiaj chciałbym zaprezentować sposób,  przygotowania mięsa wieprzowego, poprzez długotrwałe pieczenie go w niskiej temperaturze. Z reguły na wyroby takie przeznaczamy schab, czy karkówki, ale ja dziś wyrób wykonam z łopatki. Pragnę bowiem pokazać że długa  obróbka termiczna  wpływa na kruchość wyrobu, w tak daleki sposób iż każdy rodzaj(...)wykonanym z naturalnych włókien. Teraz mięso układamy na ruszcie ( zapewni mu to dostęp powietrza z każdej strony) i wstawiamy je do piekarnika, nagrzanego do 75 stopni. W tej temperaturze pieczemy mięso (bez przykrycia), przez pierwsze 150 minut. Następnie zwiększamy temperaturę do 85 stopni i pieczemy przez kolejne 40-50 minut. Wyłączamy piekarnik, zostawiając w nim pieczeń do wystygnięcia, następnie przenosimy

Miód i pieprz
sałatka ze szparagami i cykorią z cytrynowym dressingiem 152

danie w najbliższej przyszłości. sałatka ze szparagami i cykorią z cytrynowym dressingiem 0,5 kg zielonych szparagów, 2 główki cykorii, 150 g pieczarek dodatki: ugotowane jajka, tuńczyk, pieczone białe mięso sos: skórka otarta z 1 cytryny, sok z 0,5 cytryny, 10 liści bazylii, 0,5 łyżeczki soli, 1/3 szkl. oliwy, szczypta pieprzu Ze szparagów odłam zdrewniałe końcówki(...)szparagi i odstaw na godzinę. Z cykorii oddziel poszczególne liście, na nich połóż pieczarki i szparagi. Podawaj z pokrojonymi jajkami, porwanym na kawałki tuńczykiem z puszki lub plastrami pieczonego mięsa

Eksperyment sobotni
Pieczony schab w morelowej glazurze z jabłkiem i tymiankiem 540

Genialny przepis na schab! Morelowa glazura, aromatyczny tymianek i kwaskowe jabłka świetnie komponują się z pieczonym mięsem. Danie świetnie sprawdzi się na rodzinnych uroczystościach, bo przygotowanie go zajmuje kilkanaście minut, a potem wszystko robi się samo :) Przepis znalazłam tutaj i trochę go zmodyfikowałam, a przede wszystkim skróciłam czas pieczenia. Po 1h i 15 min mięso jest dobrze upieczone(...)morelowym. W kieszonki wkładamy po plasterku jabłka oraz cebuli. Całość oprószamy pieprzem cayenne.  Mięso układamy w naczyniu żaroodpornym. Na mięsie układamy gałązki świeżego tymianku, przykrywamy naczynie i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 170 stopni na 1 h. Po tym czasie ściągamy pokrywkę i pieczemy jeszcze 15 min. Smacznego

DefinicjaSmaku
Policzki wieprzowe z puree pietruszkowym z nutą rozmarynu 153

mięso jest delikatne i soczyste. [informacja producenta] Policzki zapakowane są w estetyczne opakowanie, w którym znajdziemy produkt umieszczony w szczelnie zamkniętym woreczku oraz foremkę do zapiekania. Wystarczy mięso przełożyć z woreczka do dołączonej foremki, a następnie zapiec przez 30 minut w piekarniku. Te 30 minut wystarczy na przygotowanie dodatków i tak oto w bardzo krótkim czasie mamy gotowy posiłek(...)wieprzowe wyjąć z opakowania i przełożyć do dołączonej foremki. Wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 230 stopni na około 30 minut. (Tę informację znaleźć można na każdym opakowaniu.) Podczas pieczenia mięsa przygotowujemy puree. Pietruszkę obrać, opłukać i pokroić w niewielką kostkę. Cebulę i czosnek obrać i posiekać. W niewielkim garnuszku rozgrzać olej i zeszklić cebulę wraz z czosnkiem, a następnie

Codzienna kuchnia niecodzienna
Piernikowa rolada z łopatki wieprzowej, nadziewana owocami 215

robimy to bardzo ostrym nożem, prowadząc go poziomo do płaszczyzny mięsa. Oczyszczone z nadmiaru tłuszczu kawałki mięsa trzeba teraz rozciąć na płaty. Zaczynamy z jednego boku, mniej więcej na wysokości 1/3 – 1/4 kawałka, nacinając w mięsie kieszonkę. Prowadzimy nóż poziomo względem deski, lewą ręką rozwijając jednocześnie mięso. Kawałek mięsa rozcinamy tak, żeby uzyskać z niego duży, w miarę równy(...)nożem – uważajcie, żeby płatów mięsa nie przeciąć na wylot. Takie potratowanie mięsa pomoże mu zachować równy kształt po upieczeniu, ułatwi i krojenie, i jedzenie. Dopiero w tym momencie mięso można rozbić – nie powinno być zbyt cienkie, ale w miarę równej wysokości. Płaty składamy obok siebie – na kawałku folii, łatwiej nam będzie zwinąć roladę. Smarujemy mięso trochę więcej niż połową marynaty

Karo in the Kitchen
Kurczak w marynacie z majonezem - z grilla, patelni lub piekarnika 91

najlepiej na całą noc. Po tym czasie mięso można grillować, poddusić na patelni (*) lub upiec w piekarniku (**). (*) Kurczaka należy podlać odrobinką wody i dusić pod przykryciem do miękkości. (**) Mięso piec w rozgrzanym piekarniku w temperaturze 180 stopni. Czas pieczenia zależy od wielkości kawałków.  Warto skorzystać z rękawa/worka do pieczenia

Di gotuje
PULLED PORK- ciągnięta wieprzowina 137

smarujemy nią dokładnie mięso. Zużywamy całą marynatę, niczego nie wylewamy. Na dno naczynia lejemy Coca-Colę lub puszkę Dr.Peppera. W tym momencie można już zaczynać długie pieczenie. Ja jednak szykuję mięso rano, daję mu się zamarynować przez cały dzień i wkładam do piekarnika dopiero na noc. Dzięki temu wieprzowina kruszeje jeszcze przed pieczeniem i dużo mocniej przechodzi aromatem przypraw(...)upiec za jednym zamachem dwie porcje- jedną po wystudzeniu zamrozić. Oszczędzi to sporo czasu i prądu, a odmrożony pulled pork będzie równie pyszny.   Nie wylewajcie sosu, który zostanie pieczenia mięsa- to mieszanina coli, cebuli, smaku mięsa i marynaty. Jeśli boicie się, że będzie za tłusto- włóżcie rondelek z sosem do lodówki i zdejmijcie tłuszcz, gdy już się schłodzi

Kocham Czekoladę
Pulled pork- ciągnięta wieprzowina 193

smarujemy nią dokładnie mięso. Zużywamy całą marynatę, niczego nie wylewamy. Na dno naczynia lejemy Coca-Colę lub puszkę Dr.Peppera. W tym momencie można już zaczynać długie pieczenie. Ja jednak szykuję mięso rano, daję mu się zamarynować przez cały dzień i wkładam do piekarnika dopiero na noc. Dzięki temu wieprzowina kruszeje jeszcze przed pieczeniem i dużo mocniej przechodzi aromatem przypraw(...)upiec za jednym zamachem dwie porcje- jedną po wystudzeniu zamrozić. Oszczędzi to sporo czasu i prądu, a odmrożony pulled pork będzie równie pyszny.   Nie wylewajcie sosu, który zostanie pieczenia mięsa- to mieszanina coli, cebuli, smaku mięsa i marynaty. Jeśli boicie się, że będzie za tłusto- włóżcie rondelek z sosem do lodówki i zdejmijcie tłuszcz, gdy już się schłodzi

Karo in the Kitchen

Proponowane wyszukiwania