mięsa pieczone - 17572 przepisów (strona:14/1172)

Co jeść zamiast pszennych tortilli? Wiosenne wrapy z cieniutkich omletów. 181

ważne tylko by wypełnić je wyrazistymi dodatkami. Ja dołożyłam obok świeżego ogórka także ogórka małosolnego, rukolę, szynkę, sałatę. Może być też ser feta, czy jak ktoś lubi - nawet pieczone mięso.  Całość świetnie zastępuje pszenne tortille. Co prawda, czuć, że to jest jednak omlet a nie tortilla, ale tak podany omlet smakuje moim zdaniem wybornie. Wiosenne wrapy(...)stronę.  Gotowe omlety faszerujemy ulubionymi dodatkami i zawijamy najpierw dolną część do środka, by zabezpieczyć środek, następnie boki, tworząc otwartą kopertę.  Dodatki, przykłady: sałata ser feta pieczone mięso szynka dobrej jakości ser wędzony ryby wędzone rzodkiewka rukola salami papryka różnego rodzaju ogórki (korniszony, małosolne, kwaszone itp) Wasze pomysły, Smacznego

Poezja Smaków - blog kulinarny
Przepis na udane kluski śląskie 288

śląskie fot. Moja Książka Kucharska Pyszne kluski śląskie. Prosty przepis na udane kluski śląskie z jajkiem.       Podstawowy przepis na zawsze udane kluski śląskie. Idealne do pieczonych mięs z sosem i kapustą. Równie pyszne jako samodzielne danie ze zrumienioną cebulką, okraszone stopionym boczkiem lub skwarkami ze świeżej słoniny. Kluski śląskie można podawać również na słodko ze śmietaną(...)minuty od chwili, kiedy wypłyną na powierzchnię.  Ugotowane kluski wyjąć łyżką cedzakową. Gotowe kluski podajemy polane sosem pieczeniowym, grzybowym lub koperkowym. Najlepiej smakują z pieczonym mięsem i kapustą lub buraczkami . Smacznego :) Kluski śląskie fot. Moja Książka Kucharska

Moja Książka Kucharska
PIERŚ Z KURCZAKA Z OPIEKACZA MARYNOWANA W CZOSNKU 188

Każdą pierś z kurczaka przekroić wzdłuż na pół. Zanurzyć kawałki piersi w marynacie. Odłożyć do lodówki na około 2 godziny. Opiekacz nagrzać (użyłam opiekacza Dezal ), układać na nim kawałki mięsa. Piec mięso około 10 minut

Zrób to smacznie
SZYBKA KANAPKA -BAJGLE Z MIĘSEM 169

pracy czy szkoły :) Bajgle z domowym mięsem :) Przepis na pyszne i zdrowe domowe mięso z indyka poniżej :) Polecam :) SKŁADNIKI dla 2 osób: 2 bajgle 2 grubsze plastry domowego mięsa pieczonego 1 pomidor 1 Garść świeżego szpinaku 2 łyżki drobno siekanej natki Sól i pieprz do smaku Ketchup i majonez do posmarowania   PRZYGOTOWANIE:  Bajgle przekrajam wzdłuż. Jedną połówkę(...)smaruję ketchupem a drugą majonezem. Kładę plaster pieczonego mięsa. Szpinak myję i osuszam kładę na mięso. Garść szpinaku. Pomidora kroję i kładę dwa plastry na wierzch. Na koniec posypuję drobno posiekaną natką pietruszki. Przykrywam drugą połówką bajgla. Smacznego

Gotowanie Patki
Pieczeń wołowa 193

Cząber Sól, pieprz Sposób przygotowania: Najlepiej żeby wołowina nie była przygotowywana zaraz po zakupie. Jeżeli kupimy świeżą wołowinę najlepiej żeby poleżała 3 dni jeszcze w naszej lodówce. Do pieczeni mięso powinno być bardziej kruche w strukturze. Na początku mięso nacieramy przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Rozgrzewamy patelnię z masłem klarowanym. Na patelni kładziemy wołowinę. Smażymy z obu stron(...)podsmażony kawałek mięsa, a na to pozostałą część ziół. Pozostałe mięso i sos z patelni wylewamy również na wołowinę. Całość szczelnie zawijamy folią. Piekarnik nagrzewamy do temperatury 100 stopni. Mięso pieczemy przez 1,5 godziny

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
Pizza z "byle czym" 197

lodówce. I powiem Wam, że jestem zaskoczona. Ciasto podsypane mąką i cieńko wywałkowane jest zupełnie inne. Tym razem na pizzy umieściłam resztki zalegające w lodówce, kawałek chorizo, mięso pieczone z kurczaka, papryke czerwoną, seler naciowy i pokrojone drobno resztki różnych serów. Bardzo urozmaicona i oryginalna w smaku pizza. Powtórzę Wam przepis na ciasto, żebyście nie musieli szukać Pizza(...)szklanka letniej wody ścinki  (drobne) różnych gatunków żółtego sera (około 250 ml) 1 łyżka suszonego oregano 200 ml przecieru pomidorowo-paprykowego 1 łyżka koncentratu pomidorowego kawałki pieczonego  mięsa kawałek chorizo 1 czerwona papryka kilka łodyg selera naciowego 1 łyżka masła sklarowanego sól i pieprz do smaku Wsyp  mąkę  pszenną do miski, zrób dołek. Wlej

Gotuj Sam!
Pieczone udźce z nutą imbiru z dodatkiem ryżu z groszkiem 241

Kruche, pieczone mięso sprawdzi się na każdym obiedzie. Imbir, sól czosnkowa i oliwa cytrynowa nadają mięsu ciekawego smaku. 1 kg drobiowych udźców Przyprawa do kurczaka Słodka czerwona papryka Sól czosnkowa Pieprz Imbir Oliwa o smaku cytryny Dodatkowo: 150 g ryżu 0,5 szklanki mrożonego groszku 2 łyżeczki suszonej marchewki Udźce dokładnie myjemy i doprawiamy wszystkimi przyprawami, przyprawą(...)kurczaka, słodką czerwoną papryką, solą czosnkową, imbirem i pieprzem. Układamy je w naczyniu żaroodpornym, skrapiamy oliwą o cytrynowym smaku. Odstawiamy do lodówki na 1 godzinę. Po tym czasie mięso pieczemy w 190*C przez 1 godzinę 10 minut. Do udźców podajemy dodatek ryżu z groszkiem i marchewką. W garnku gotujemy 500 ml wody. Delikatnie solimy i wsypujemy ryż, mrożony groszek

VioletoweKucharzenie
Piersi kurczaka pieczone w miodzie i musztardzie 5:2 213

doprawiamy solą Miód rozpuszczamy w osobnym naczyniu, dodajemy musztardę i przeciśnięty przez praskę czosnek. Każdą pierś obtaczamy w marynacie.  Piersi układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Mięso pieczemy w rozgrzanym piekarniku do 200 C ok. 20 min. Cukinię kroimy w talarki i wrzucamy do garnka z odrobiną wody. Doprawiamy solą, pieprzem, tymiankiem i gotujemy do miękkości

IMPRESJA SMAKU
ROLADA Z KURCZAKA Z PIECZARKAMI 307

Jesli macie ochotę na coś pysznego na kanapki,a znudziły się Wam tradycyjnie pieczone mięsa, polecam te roladę. Smakuje wybornie Składniki: 1 kurczak ok 1,2 pierś kurczaka ok 40 dag 1/2 kg pieczarek sól pieprz żelatyna- kilka łyżek Wykonanie: Z kurczaka luzujemy kości. Rozkładamy. Mięso obsypujemy solą, pieprzem oraz żelatyną. Pierś(...)kurczaka kroimyw drobną kostkę, pieczarki kroimy w plastry obsmażamy na oleju, odsączamy, laczymy z piersią kurczaka. Wykładamy na rozłożonego mięso. Składamy w kształt przed zluzowaniem kości, zszywamy.Nakuwamy całe mięso , pieczemy ok godziny. Gorącego kurczaka przyciskamy od góry czymś ciężkim, studzimy

Z Majeczką w kuchni
Domowe kostki mięsne 195

Takie kostki można przygotować samemu jeśli tylko w tym momencie pieczemy mięso. Piekłam chudą szynkę w przyprawie ziołowej , a w trakcie pieczenia wytworzył się esencjonalny sosik. Po wystudzeniu wlałam go do torebki na mrożenie kostek lodu. Przechowuję w zamrażalniku. Będę dodawać do zup, sosów, bigosu- zamiast kupnych kostek mięsnych. Pomysł znalazłam w książce J. Bator "Zamień chemię na jedzenie

Proste Potrawy
Rostbef długo pieczony 216

osuszyć. Oczyścić z ewentualnych błon .Natrzeć solą pieprzem, papryką. Rozgrzać mocno olej na patelni i obsmażyć mięso ze wszystkich stron Piekarnik nagrzać do temperatury 80 st C. Piekłam bez termoobiegu. Mięso ułożyć kością do dołu (o ile mamy rostbef z kością ) na drucianej półce(...)ruszcie), w środkowej części piekarnika . Wsunąć pod mięso rozmaryn, na górze mięsa też położyć gałązkę . Pod rusztem umieścić blachę bądź odpowiedniej wielkości naczynie do zbierania ewentualnych soków z mięsa. Piec 4 - 4,5 godziny, lub do momentu kiedy mięso osiągnie wewnątrz temperaturę 60 st. C. Moje sprawdziłam po 4 godzinach i miało równo 60 st. C . Nie należy sprawdzać

Stare Gary
Pieczeń z mięsa mielonego 162

własna pieczeń z mięsa mielonego:)). Skład taki jak do kotletów mielonych ale bez bułki i jajek. Prościej chyba się już nie da. Często piekę w ten sposób mięso, bo nam bardzo smakuje. Pracy niewiele, a wiemy co jemy. Ważne jest żeby zakupić mięso mielone bardzo dobrej jakości. Reszta zrobi się sama. W myśl zasady, że dobry produkt obroni się(...)Pieczeń z mięsa mielonego 1 kg mięsa mielonego 2 cebule przyprawy Mięso wyrobić dokładnie z drobno posiekaną cebulą i przyprawami. Przełożyć do podłużnej blaszki do pieczenia. Piec w 180 stopniach przez godzinkę. Zostawić do ostygnięcia. Podawać na kanapkach albo w grubych plastrach do obiadu. Artykuł Pieczeń z mięsa mielonego pochodzi z serwisu Każdy ma jakiegoś bzika - Pieguskowa kuchnia

Pieguskowa Kuchnia
Pieczona karkówka wieprzowa QAFP w sosie śliwkowym z puree z marchwii 231

Jakiś czas temu uczestniczyłam w sympatycznych warsztatach dla blogerów  -  Piękno w smaku - wieprzowina QAFP . W trakcie spotkania powstało wiele smacznych dań. Jednym z nich była pieczona karkówka  w sosie śliwkowym z puree z marchwi i grillowaną kukurydzą.   Przepis został zamieszczony na stronie  QAFP  i dzięki temu mogłam go odtworzyć. Pominęłam grillowaną kukurydzę(...)mięso do brytfanki) i piec przez 1h-1,5 w zależności od grubości ( temperatura mięsa w środku powinna wynosić 75 -80 st C) .  Po wyciągnięciu z pieca mięso  pokroić na  porcje. Na patelni rozgrzać nieco oliwy, obsmażać porcje  z każdej strony. Doprawić do smaku jeśli konieczne. W czasie gdy mięso się piecze, przygotować

Stare Gary
Pieczone gołąbki z mięsem i ryżem 202

folią aluminiową. Wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni (termoobieg) i pieczemy przez 2 godziny. Uwagi Takie gołąbki można przygotować z różnych rodzajów mięsa wieprzowego, w tym łopatki i mięsa mieszanego. Pamiętajmy jednak, że mogą się one dość istotnie różnić smakiem oraz zawartością tłuszczu, więc wybór rodzaju mięsa nie jest bez znaczenia. Przez Krystian Kulinarna Pokusa #gallery-193 {margin: auto(...)border: 2px solid #cfcfcf;} #gallery-193 .gallery-caption {margin-left: 0;} Składniki wyjściowe Ugotowany ryż mieszamy z mielonym mięsem Liście kapusty zbijamy tłuczkiem i parzymy Zwinięte gołąbki układamy w brytfannie Pieczemy szczelnie przykryte przez 2 godziny Pieczone gołąbki z mięsem i ryżem Post Pieczone gołąbki z mięsem i ryżem pojawił się poraz pierwszy w Kulinarna Pokusa

Kulinarna Pokusa
Schab ze śliwką pieczony w rękawie w sosie śliwkowym 178

rękawie pozwala na przyrządzenie smakowitego mięsa bez potrzeby obsmażania na tłuszczu, lub w ogóle bez użycia tłuszczu.Potrawy tak pieczone są zdrowe i niskokaloryczne. Użycie rękawa do pieczenia może sprawić ,że staniesz sie mistrzem w pieczeniu schabu. Składniki na 6-7 porcji: 80 dkg schabu 6-8 śliwek suszonych 2 lyżki przyprawy warzywnej bio lub np.tymiaku suszonego (wtedy(...)pieprz) 1 lyżka oliwy 2 listki laurowe 4-5 ziarenek ziela angielskiego 1 gałązka rozmarynu warzywa :2 marchewki,mała pietruszka,kawałek selera-opcjonalnie Składniki na sos: cały wywar spod pieczenia mięsa 2 lyżki powideł śliwkowych 1 łyżeczka miodu 1 łyżeczka ciemnego octu balsamicznego sól,pieprz do smaku         PRZYGOTOWANIE: Schab umyć i osuszyć.Naciąć

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!