Pizza z "byle czym"

Pizza  z

Pizza z "byle czym"

U nas Dzień Pizzy trwał dwa dni. Specjalnie zrobiłam więcej ciasta, by sprawdzić jak smakuje pizza na cieście po 24 godzinnym leżakowaniu w lodówce. I powiem Wam, że jestem zaskoczona. Ciasto podsypane mąką i cieńko wywałkowane jest zupełnie inne. Tym razem na pizzy umieściłam resztki zalegające w lodówce, kawałek chorizo, mięso pieczone z kurczaka, papryke czerwoną, seler naciowy i pokrojone drobno resztki różnych serów. Bardzo urozmaicona i oryginalna w smaku pizza. Powtórzę Wam przepis na ciasto, żebyśc... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Gotuj Sam!

Warto przeczytać

Wszystko co powinieneś wiedzieć o idealnym cieście do pizzy

Pizza jest to potrawa z kuchni włoskiej, zwyczajowo używa się ciasta drożdżowego, smaruje sosem pomidorowym i sypie się tartą mozzarellą i ziołami, całość następnie piecze się w nagrzanym mocno piecu.

Czytaj dalej...

Autor

NinaJGNinaJG

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

pizza , pizza przepis, ciasto, mięso, seler naciowy, mięsa pieczone, chorizo, seler, ciasto na pizze, kiełbasa, mak, kurczak, zupa pomidorowa, papryka, kurczak pieczony, kurczak z serem, ciasto z makiem, kurczak z papryką , biała kiełbasa, kurczak z warzywami

Inne przepisy z Gotuj Sam!

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.