mięsa pieczone - 17572 przepisów (strona:22/1172)

Udziec indyka marynowany w suszonych grzybach z kapustą pekińską w trzech odsłonach i dynią 78

oczywiście zamiast gratulacji dostałam reprymendę, że brakuje sosu. Grzybowego. Paweł powiedział, że sos z pieczenia mięsa należy przelać do garnka, dodać suszone grzyby, trochę bulionu. Zredukować, doprawić solą i pieprzem. Zaciągnąć masłem. Wy zrobicie z sosem. Ja. Zapomniałam. Składniki (na 2 porcje) Mięso. Udziec indyka w marynacie grzybowej: 300 gram udźca indyka  2 łyżki zmielonych suszonych podgrzybków  łyżeczka(...)dodatkowo wlałam 20 ml Aperola ale nie musisz tego robić.  Na talerzu najpierw ułóż puree, jednym maźnięciem przeciągnij po talerzu. Na puree ułóż mięso, dwa kawałki ułóż w nieregularnych kształtach. Ułóż pieczony liść kapusty a wokół niego niech się dzieje: duszona kapusta pekińska, pokrojona na mniejsze kawałki skarmelizowana dynia i szalotki oraz świeże zioła. Jeśli masz

Mango Papaja
Maślany kurczak pieczony z bananem 115

Kolejna moja wariacja dotycząca pieczonego kurczaka, który jest dość często u mnie na obiad, a nie chcę, aby mężowi się przejadł. Pewnie niektórych z Was zdziwi połączenie mięsa z bananem, ale zapewniam, że to idealny duet. Zresztą zerknijcie na przyrządzanego przeze mnie kurczaka curry lub też egzotyczną zupę krem . Ten słodki owoc świetnie sprawdza się w daniach wytrawnych! Wracając(...)równomiernie ułożyć plasterki z połowy banana, kurczaka i resztę banana. Całość obłożyć wiórkami masła i wstawić do rozgrzanego piekarnika. Piec 70-90 minut w 180 stopniach.   W trakcie pieczenia mięso obrócić na drugą stronę i z 2-3 razy polać wytwarzającym się maślanym sosem

Di gotuje
Pieczone podudzia z kurczaka w marynacie ketchupowo-musztardowej z pieczonymi ziemniakami 105

Pieczone podudzia z kurczaka w marynacie ketchupowo-musztardowej z pieczonymi ziemniakami Składniki: mięso: - 5 sztuk podudzia z kurczaka (około 550g) marynata: - 1 łyżeczka suszonej bazylii - 1 łyżeczka miodu naturalnego (u mnie wielokwiatowy) - 1 łyżeczka musztardy stołowej - 1 łyżeczka ketchupu łagodnego (u mnie Reypol) - odrobina mielonego czarnego pieprzu - 1 łyżka oleju rzepakowego - 1 łyżeczka soli Pieprz&Cytrusy(...)wszystkie składniki marynaty. Mieszam dokładnie ręką i przekładam do naczynia żaroodpornego, u mnie owalne. Ziemniaki obieram, myję i kroję na ćwiartki. Posypuję solą oraz tymiankiem. Przekładam do naczynia z mięsem. Piekę w piekarniku. Temperatura piekarnika: 180 °C Czas pieczenia: około 50-60 minut Całość podaję z listkami sałaty oraz z odrobiną ketchupu

Kuchnia co dnia
Polędwiczki wieprzowe w konfiturze jagodowej z jabłkiem, brzoskwinią, figą i rozmarynem 123

góra-dół dopiekamy do miękkości, obracając mięso od czasu do czasu. Ja piekłam jeszcze ok. 20-30min. Mięso było kruche, niezwykle delikatne. W sumie przebywało w piekarniku ok. 1,5h, jednak swoją kruchość zawdzięcza nocnemu moczeniu w alkoholu. Pasuje do dań z ryżu, kaszy czy pieczonych ziemniaków. Smacznego! Artykuł Polędwiczki wieprzowe w konfiturze jagodowej z jabłkiem, brzoskwinią, figą

Raj dla Podniebienia
Papryka faszerowana mięsem wołowym 193

prezentuje na talerzu. Przygotowanie takiego posiłku nie zajmuje bardzo dużo czasu, trzeba tylko zaopatrzyć się w dobrej jakości mięso wołowe i mięsistą, o grubych ściankach paprykę. Farsz przygotowałam ze zdrowszego mięsa mielonego wołowego, ale mięso może być również wieprzowe lub drobiowe. Pieczona papryka faszerowana jest bardzo aromatyczna i powinna zachwycić zarówno smakiem jak i apetycznym wyglądem. Papryki możemy faszerować(...)nagrzanym do 180 stopni piekarniku około 45 - 50 minut. Po około 20 minutach, gdy daszki zaczną się przypiekać i marszczyć, zdjąć je i wyjąć z piekarnika, a paprykę z mięsem piec dalej. Brzegi upieczonej papryki są lekko przypieczone, a skórka lekko pomarszczona. Po wyjęciu z piekarnika odczekać około 5 minut, aż zatrzyma się proces pieczenia, wtedy dopiero można ją podawać

Kuchcik gotuje
Zupa z kalarepą i pieczonym kurczakiem 99

pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} Kiedy pozostanie wam mięso z pieczonego kurczaka, to można zrobić(...)zupę. Wyszło pysznie <3 Składniki 1 duża kalarepa 3 ziemniaki średniej wielkości 1 marchew 1 pietruszka 1 kawałek selera korzeniowego 1 łyżka masła 200-250 g mięsa pieczonego kurczaka 1,5 l wrzątku 1 liść laurowy 3 ziarna ziela angielskiego 2 suszone kapelusze prawdziwków 2-3 łyżki słodkiej śmietany 18% koperek sól, pieprz     Przygotowanie   Normal

R'n'G Kitchen
Pasztet 117

minut przed końce pieczenia, wrzucamy kawałki wątróbki. Po tym czasie całość odstawiamy do ostygnięcia, najlepiej na parę godzin. Następnie kajzerki kroimy w mniejsze kawałki i moczymy w sosie z pieczenia mięsa. Wszystkie składniki z pieczenia, a także bułki mielimy w maszynce. Ja zrobiłam to raz, możecie to przemleć dwa albo i trzy razy. Całość doprawiamy imbirem, gałką, solą i świeżo(...)mielonym pieprzem, dodajemy jajka i wszystko dokładnie wyrabiamy rękami. Mięso przekładamy do foremek do 2/3 wysokości i pieczemy godzinę w 200 stopniach.  Taka ilość mięsa zmieściła mi się do foremki o wymiarach: dł. 36 cm, szer

Kardamonovy
Polędwiczka pieczona w mleku 153

domu..tym razem zrobiłam polędwiczkę pieczoną w mleku..Pomysł na takie pyszne mięsko znalazłam  tutaj  ..można wykorzystać także inny rodzaj mięsa np.schab..Pierwszy raz piekłam mięso w mleku i miałam pewne obawy [ zresztą moja córka też].ale jak widać mięsko wyszło pyszne. 1 kg schabu bez kości / polędwicy 1 litr mleka (u mnie 2%) 1/2 łyżki słodkiej(...)zalać mlekiem (mleko nie przykryje całego schabu).Piec bez przykrycia w piekarniku nagrzanym do 200 stopni (grzałka górna i dolna, 3 półka) przez 1 godzinę. Podczas pieczenia od czasu do czasu polewać mięso mlekiem z naczynia.Po upieczeniu otworzyć piekarnik i trzymać w nim mięso, aż do całkowitego wystudzenia.Wystudzone mięso wyjąć z mleka, przykryć folią spożywczą i wstawić do lodówki

Moje domowe kucharzenie
Kieszonki z kurczaka nadziewane jabłkiem, śliwką i orzechami 160

słabość do kurczaka. Można tyle z niego przyrządzić! Choćby kieszonki z piersi kurczaka z owocowym nadzieniem. Jabłko i śliwka to dla mnie oczywisty wybór. Do mięsa przyrządziłam pieczone ziemniaki z parmezanem. Kolejny smaczny i pożywny obiad. Dania z kurczaka przyrządzam często. Zazwyczaj używam piersi z kurczaka ale i robiłam roladki i z odfiletowanych udek. Roladki w sosie należą(...)nadzieniem, zrumień z obu stron i ułóż w żaroodpornej foremce. Na każdą pierś połóż plasterek masła. Wbij termometr . Piecz mięso w piekarniku nastawionym na 150ºC aż osiągnie temperaturę 72 stopni. Upieczone kieszonki z kurczaka pokrój na kawałki i ułóż na porcji pieczonych ziemniaków. Jako przystawkę proponuję zieloną fasolkę. Smażone ziemniaki 600 g ziemniaków 2 ząbki czosnku 2 łyżki parmezanu

codojedzenia
Królik pieczony - klasyka Badylarki i "Moje córki krowy" 126

jest gotowy, gdy mięso odchodzi od kości. Mięso dobrze się przechowuje w lodówce, jeśli nie zjecie go od razu. Następnego dnia można je odgrzać w garnku z sosem z pieczenia. Tak, jak napisałam na początku, aktualnym sezonowym dodatkiem do tego królika są szparagi, np. gotowane na parze i posypane solą morską. ----- Podobne: Pieczony królik maślany Królik w piwie

Weekendy w domu i ogrodzie
Porady kulinarne – przepis miesiąca 136

przypadku mięsa w kawałku zrumień mięso z obu stron na patelni, a następnie wciśnij termometr i dokończ pieczenie w piekarniku. Nastaw piekarnik na 100 – 125ºC i piecz mięso tak długo aż uzyska temperaturę 52-55 stopni. Porady i wskazówki • Używaj oleju do smażenia. Do rozgranego oleju dodaj łyżkę masła. • Smażąc mięso dodaj gałązkę świeżego rozmarynu lub posyp suszonym. • Pamiętaj(...)wciąż surowe • Gdy stek jest już sprężysty jak podbródek to oznacza, że jest różowy – czerwony w środku czyli tak zwany medium rare. Stek jest już gotowy. Dalsze pieczenia spowoduje, że mięso będzie twarde i łykowate. Mam nadzieję, że przydadzą Wam się moje kulinarne porady. Z chęcią skorzystam z Waszych. The post Porady kulinarne – przepis miesiąca appeared first

codojedzenia
Schab ze śliwką i pietruszką z glazurą z nutą kawy 95

siekaną natkę pietruszki, dzięki czemu wygląda jeszcze atrakcyjniej w przekroju. Glazura z nutą kawy nadaje ciekawy smak! Polecam, bo jeszcze jest czas, aby go przygotować :) Poza tym takie pieczone mięsko jest o wiele zdrowsze! Uwielbiam :) Składniki: 1,5 kg schabu bez kości 4 łyżki posiekanej natki pietruszki kilka suszonych śliwek 1/2 łyżeczki granulowanego czosnku 1 łyżka słodkiej papryki(...)ciasno w roladę. Po zwinięciu obwiązujemy sznurkiem kuchennym i nacieramy solą. Tak przygotowaną roladę obsmażamy na niewielkiej ilości oleju z każdej strony, aby zamknąć pory i przygotować do pieczenia. Obsmażone mięso przekładamy do naczynia żaroodpornego i smarujemy z każdej strony glazurą z dokładnie wymieszanych składników. Do naczynia wlewamy jeszcze około 1 szklankę gorącej wody i wkładamy na godzinę do piekarnika

Kolorowy Przepisownik
Muffiny drobiowe ze szpinakiem, suszonymi pomidorami i pestkami dyni 145

Takie muffiny drobiowe są świetną alternatywą dla zwykłych mielonych. Nie dość, że nietypowo wyglądają, to jeszcze są zdrowsze, bo przygotowane z chudego mięsa i pieczone w piekarniku. Dodatki można wybierać dowolne – u mnie dziś szpinak, suszone pomidory, pestki dyni i ser cheddar. Do przygotowania muffinów wykorzystałam oprócz kurzęcej piersi, mielone mięso z udek bez skóry i kości

Smaki Na Talerzu
Warsztaty kulinarne „Mój Ulubiony – na słodko i słono” 144

oczyszczamy, myjemy i kroimy w cienkie wstążki lub plasterki, zanurzamy w syropie i gotujemy w nim, po czym wyjmujemy i studzimy. Mus wykładamy na talerze i dekorujemy zielonymi szparagami. Pieczone przepiórki z sosem na cydrze z broccolini i podkiszoną rzepą arbuzową Czas przygotowania: 1,5 h 4 porcje Składniki: 2 tuszki przepiórki 1 łyżka startego imbiru(...)łyżce masła i przekładamy do brytfanki. Na patelnię, na której smażone były przepiórki, wlewamy sok z jabłek i dodajemy imbir uzyskując w ten sposób sos potrzebny do podlewania pieczonego mięsa. Przepiórki pieczemy 30 min w temp 170̊ C często polewając otrzymanym sosem. Upieczone przepiórki wyjmujemy z brytfanny i zabezpieczamy przed wystygnięciem. Sos, powstały podczas pieczenia, przecedzamy do garnuszka, dodajemy

karmelowy
Pierś z kurczaka pieczona w piekarniku – zawsze soczysta 440

Jeśli nie – pieczemy dalej i sprawdzamy za 10 minut. Gdy mięso osiągnie wewnątrz wymaganą temperaturę wyjmujemy je z piekarnika na deskę, dajemy mu 5 minut odpocząć, żeby soki rozeszły się po mięsie i przestały buzować. Sos pozostały na patelni można wykorzystać jako sos do podania, zagęszczając go zimnym masłem, dowolną mąką czy śmietaną. Albo zjeść samą pieczoną, soczystą(...)sprężystą pierś z sałatką i lekkim jogurtowym dressingiem. Prosty termometr kuchenny, który przyda się zarówno do mięsa jak i do sprawdzania temperatury wielu innych rzeczy, kupicie w sklepach z artykułami gospodarstwa domowego albo – najtaniej – na Allegro. Mój kosztował jakieś 10 zł. Uwierzcie, przydaje się. Ikea ma w ofercie termometr jeszcze dokładniejszy, z elektrycznym wyświetlaczem w stopniach Celsjusza i Farenheita

Karo in the Kitchen

Proponowane wyszukiwania