mięsa pieczone - 17572 przepisów (strona:25/1172)

Świąteczna szynka pieczona w rękawie 112

piękne pieczyste aż prosi się, aby mieć wielkie wejście na nasze świąteczne stoły, a że przygotowanie takiej szynki nie zajmie wiele czasu i wysiłku, tym chętniej ją przygotujemy. Mięso piecze się samo, nie ma potrzeby wcześniej go marynować, chociaż można przygotować je dzień wcześniej, wstawić do lodówki i upiec dopiero na drugi dzień. Składniki (na około 5-6 porcji(...)łyżki sosu sojowego 1/3 szklanki oleju Dodatkowo: szklanka bulionu wołowego – może być z kostki łyżeczka mąki ziemniaczanej   Nastawiamy piekarnik na 180°. Przygotowujemy rękaw do pieczenia takiej wielkości, aby zmieścić mięso oraz przygotowujemy spinki do spięcia.   Wszystkie składniki na marynatę łączymy i dokładnie mieszamy.   Szynkę myjemy, osuszamy. Ostrym nożem robimy 2-3 nacięcia na wierzchu, aby marynata

Smaczna Strona
PIECZEŃ DOMOWA 130

cebula 2 jajka  pieprz Sól 1 duży ząbek czosnku 30 dag.żółtego sera Po 1 łyżce - musztardy , koncentratu pomidorowego i keczupu do mięsa i jeszcze raz do posmarowania pieczenia z wierzchu  Curry do posypania pieczeni Przyprawa do gyrosa *************************************  1 . Kaszę mannę ugotować w bulionie oraz dobrze ją wystudzić. 2 . Mięso mielone połączyć z cebulą pokrojoną(...)aluminiową , dno posypać kaszą manną . 4 . Masę mięsną wyłożyć do formy , posmarować wymieszaną razem musztardą ,koncentratem pomidorowym i keczupem marynatą wierzch  , posypać przyprawą do gyrosa i curry. 5 . Mięso piec 1 godzinę w 220 stopniach.Jesli zauważymy że mięso nam się mocno już przyrumieni z wierzchu a czas jego pieczenia jeszcze się nie skoñczyl ,przykryjmy pieczeń z wierzchu

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Schab z suszonymi pomidorami 110

Pieczony schab z suszonymi pomidorami świetnie smakuje podany na ciepło na obiad, jak i na zimno jako przystawka lub wędlina na kanapki. Aromatyczne, soczyste i smaczne mięso, bez konserwantów i poprawiaczy smaku i wyglądu powinno przypaść do gustu osobom, dbającym o jakość tego, co jedzą. Do pieczenia najlepiej wybrać niezbyt gruby kawałek schabu, wtedy będziemy pewni, że nie pochodzi(...)schabu delikatnie ponacinać, aby w czasie pieczenia nie pękła i schab się nie zdeformował. Marynatą natrzeć schab i odstawić na około 2 godziny. Schab włożyć do rękawa do pieczenia, na wierzch położyć listki laurowe i ziele angielskie, zawiązać końce i zrobić kilka dziurek z wierzchu w folii. W zależności od grubości schabu piec 60 - 80 minut w piekarniku nagrzanym

Kuchcik gotuje
Kurczak idealny 139

przypraw: sól, pieprz, oregano, majeranek, kurkuma, słodka lub ostra papryka, imbir główka czosnku 2 cebule 3 łyżki oleju lub masła 2 łyżki octu jabłkowego lub soku z cytryny Mięso na pieczeń można przyprawić zaraz przed włożeniem do piekarnika, jednak najlepszy smak uzyskamy marynując je na dzień lub dwa. Więc po koleji: Przygotowanie: Kurczaka myję w chłodnej wodzie, wkładam do pojemnika(...)lodówce dłużej) Pieczenie: Piekarnik nagrzewam do 180 stopni i wkładam mięso bez przykrycia. Po 30 minutach zmniejszam temperaturę do 160 stopni i sosem, który wytwarza się z mięsa polewam pieczeń. Piekę jeszcze półtorej godziny i raz lub dwa w tym czasie polewam jeszcze mięso sosem

prawdziwe jedzenie
Gęś pieczona w całości 116

około 1 szklanki. Włożyć gęś, zamknąć naczynie i wstawić do piekarnika. Piekarnik musi być nagrzany do 200 C. Jest taka zasada że pieczemy 1 godzinę na 1 kg mięsa. Po godzinie pieczenia odwrócić gęś, dodać suszone grzybki i jabłko.Podlać dodatkowo wodą. Ponownie zamknąć i wstawić do piekarnika. Podczas pieczenia super jest jak mięso będzie polewane sosem własnym. Pod koniec(...)pieczenia otworzyć formę, polać mięso sosem wytworzonym podczas pieczenia. Zwiększyć temperaturę do max i czekać aż gęś pięknie się zarumieni. Gęś była rewelacyjna, podawać z ziemniakami, kluseczkami lub pyzami. Cudna, pyszna i zdrowa

Kuchnia Pokoleń
Czerwona kapusta z przyprawami po islandzku 154

inspirowane kuchnią islandzką to czerwona kapusta z przyprawami . Tak przygotowana czerwona kapusta stanowi popularny dodatek do pieczonych i smażonych mięs, drobiu czy dziczyzny. Tradycyjny sobotni obiad z pieczonym mięsem nie może obejść się bez duszonej czerwonej kapusty. Tak przygotowana kapusta, dzięki dodatkowi takich przypraw jak cynamon, goździki i żurawina idealnie sprawdzi się jako dodatek do świątecznego obiadu. Gorąco

Codzienne Gotowanie
Wołowina po burgundzku (Manzo alla borgognona) 117

gałązki rozmarynu (możemy obwiązać je sznurkiem, wtedy łatwiej będzie je wyjąć przed podaniem mięsa). Wszystko zagotowujemy, przykrywamy i wkładamy do piekarnika. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 120 stopni przez ok. 3 godziny. W tym czasie przygotowujemy warzywa do podania z mięsem. Pieczarki kroimy w cienkie plasterki. Na rozgrzanej(...)oleju i listkiem laurowym. Po ok. 10 minutach dodajemy gorący wywar warzywny, doprawiamy solą, pieprzem i gotujemy pod przykryciem kolejne 10 minut. Po 3 godzinach pieczenia mięso powinno być miękkie. Przed podaniem, wyjmujemy z formy skórę od boczku i zioła. Wołowinę podajemy z pieczarkami, cebulkami i sosem z pieczenia

La grande e la piccola cuoca
Sałatka z pieczonym kurczakiem i KONKURS! / Roasted chicken salad 187

jeść klasycznie z pieczywkiem, bądź w formie sandwicza, jak komu wygodnie, zapraszam! Scroll down for recipe in English Sałatka z pieczonym kurczakiem (4 porcje) Składniki: 2 szklanki posiekanego mięsa pieczonego kurczaka (lub innego mięsa jak masz pod ręką) ¼ szklanki posiekanej suszonej żurawiny ¼ szklanki posiekanych orzechów włoskich 1 czerwona papryka, pokrojona w kostkę 1/2 szklanki słodkiej kukurydzy Bonduelle , odsączonej(...)mayonnaise salt and pepper, to taste Preparation: Mix all ingredients in a bowl. Season with salt and pepper to taste. Serve with crusty bread. Enjoy! Artykuł Sałatka z pieczonym kurczakiem i KONKURS! / Roasted chicken salad pochodzi z serwisu Karmelowy blog kulinarny

karmelowy
Marynata do mięs 106

Czasem pieczemy mięsa i podajemy jego plastry z sosem na obiad. Czasami pieczemy i zjadamy na zimno na kanapkach. Warto pokusić się i zamarynować mięso wcześniej nie tylko z suchymi przyprawami. Marynata, którą chcę dziś polecić świetnie sprawdza się do przyrządzania dziczyzny i wołowiny. Znalazłam ten przepis wiele lat temu, chyba wtedy, gdy przygotowywałam pierwsze urodziny córki. Dostałam wtedy sporo(...)dziczyzny i nie bardzo wiedziałam co z nią zrobić. Mięsko powędrowało do zamrażarki, a ja rozpoczęłam poszukiwania jakiegoś sensownego przepisu. Wiadomo, że dziczyzna jest mięsem chudym i „wiórowatym” z charakterystycznym zapachem. Trzeba ją skruszyć przed pieczeniem, duszeniem, etc., a stanie się miękka, pyszna i aromatyczna Na ten przepis trafiłam w jednej ze starych książek, dziś już nawet nie pamiętam jaka

Codzienna kuchnia niecodzienna
Pieczeń z warzywami. 144

warzywnym nadzieniem, który idealnie łączy się ze smakiem lekko pikantnej marynaty. Do tego np. biały sosik i odświętny obiad gotowy! Pycha!!! Składniki na pieczeń z warzywami 1,2-1,5 kg mięsa wieprzowego (łopatki, szynki, karczku) 1 cebula 1 mała marchewka 0,5 pietruszki 0,25 małego selera 2 łyżki natki pietruszki sól pieprz olej do smażenia NA MARYNATĘ(...)Związujemy bawełniana nicią lub spinamy wykałaczkami, równomiernie smarujemy marynatą i wkładamy do lodówki na co najmniej 2 godziny. Po tym czasie rozgrzewamy piekarnik do temperatury 200 stopni C i pieczemy mięso około 20 minut. Następnie zmniejszamy temperaturę do 160 stopni, przykrywamy folia aluminiową i pieczemy jeszcze 75 minut. Po tym czasie zdejmujemy folię i pieczemy do zarumienienia. Wyjmujemy z pieca

Rozpustne gotowanie
Policzki wołowe duszone z warzywami 189

Przepyszne, mięciutkie policzki wołowe w towarzystwie pieczonych warzyw  i rozmarynu to świetny , aromatyczny, łatwy w wykonaniu obiad. Surowe policzki to mięso bardzo twarde, ale po pieczeniu przez 3 (!) godziny to mięciutkie mięsko, które samo rozpływa się w ustach. Jeśli macie chody u rzeźnika polecam wypróbować. Coraz częściej można też już po prostu zamawiać w sklepach i marketach. Jeśli(...)kilka minut do lekkiego zrumienienia. Zalewamy winem i gotujemy przez 2-3 minuty. Przekładamy warzywa do mięsa, przykrywamy i pieczemy prze 3 godziny.  Połowę warzyw miksujemy z wytworzonym sosem. Mięso kroimy na plastry, polewamy sosem i podajemy z pieczonymi warzywami. U nas świetnie całość dopełniły smażone kopytka. Smacznego

Moje Kuchenne Rewelacje
słodkie ziemniaki zapiekane z suszonymi śliwkami, gratin 118

Mimo że w tym daniu dominują słodkie smaki to idealnie gra z pieczonym mięsem i sosem z jego pieczenia. Natomiast jeśli nie jecie mięsa, to świetnie będzie pasować choćby zwykła sałata z winegretem. gratin z batatów z suszonymi śliwkami 3 duże bataty, 100 g suszonych śliwek bez pestek, 0,5 szkl. porto, 100 g masła, sól, pieprz Śliwki podgrzej

Eksperyment sobotni
Pieczeń chwała południa 159

Bardzo smaczna propozycja obiadowo-imprezowo-kanapkowa - pieczeń z mięsa mielonego z dodatkiem keczupu. Miękka, wilgotna, o oryginalnym smaku, pyszna zarówno na ciepło, jak i na zimno. Sprawdzi się jako danie główne lub przystawka dla gości, a także jako zamiennik wędliny. SKŁADNIKI: 1 kg mięsa mielonego 1-2 cebule 2 ząbki czosnku 1 jajko 1 czerstwa bułka  mleko do namoczenia(...)mleku, dobrze odcisnąć. 3. Czosnek zmiażdżyć/przecisnąć przez praskę. 4. Mięso wymieszać dokładnie z bułką, cebulą, czosnkiem, musztardą, keczupem oraz przyprawami. 5. Keksówkę wyłożyć papierem do pieczenia, wyłożyć mięso, wierzch posmarować keczupem. Piec w 190C ok 1 godziny. Podawać na ciepło z sosem pomidorowym lub na zimno jako przystawkę - wtedy należy przygotować ją dzień wcześniej i wstawić na całą

Kto ugości moich gości?
Schab pieczony z chilli i czosnkiem 105

posiekać. 2. Olej wymieszać z octem winnym, miodem, słodką papryka, czosnkiem wyciśniętym przez praskę i połową papryczki chilli. Doprawić do smaku solą i pieprzem. 3. Mięso włożyć do naczynia żaroodpornego w którym będzie się piekło i polać przygotowaną marynatą, dodatkowo dobrze ją wetrzeć w mięso. Odstawić do lodówki(...)godziny. 4. Po tym czasie mięso wyjąc z lodówki i przed pieczeniem posypać go posiekanym czosnkiem i drugą połową papryczki chilli, oraz podlać odrobiną wody.  5. Mięso pieczemy w 180 stopniach przez 1,5 godziny. Można podawać na ciepło jako danie obiadowe lub serwować na zimno do kanapek. My wybraliśmy wersję na zimno do kanapek :-) Smacznego

kruche babeczki
Pieczona pierś z kaczki podana z sosem truskawkowym 156

majerankiem. Wstawić do lodówki. Godzinę przed przygotowaniem mięsa, wyjąć je z lodówki. Piekarnik rozgrzać do 180 ºC    (najlepiej wstawić do niego puste naczynie żaroodporne, w którym będziemy piec mięso z kaczki). Rozgrzać suchą patelnię. Przełożyć piersi z kaczki skórką do dołu. Smażyć 6 minut na średnim ogniu. Uwaga: wytopi się bardzo duża ilość tłuszczu, więc patelni nie smarujemy(...)minuty. Do naczynia żaroodpornego przełożyć piersi z kaczki (tym razem skórką do góry) i całość zalać tłuszczem z patelni. Piec około 15 minut (ja swoje kawałki piekłam 20 minut i muszę stwierdzić, że mięso zbyt mocno się upiekło, dlatego radzę Wam skrócić czas pieczenia o 5 minut).  Od lewej strony: pierś smażona od strony skórki, a następnie od strony

Ugotować

Proponowane wyszukiwania