Schab peklowany pieczony na kanapki
Schab peklowany pieczony na kanapki
Przepis na : śniadanie
Przygotowanie tej pysznej i aromatycznej wędlinki należy rozpocząć już na tydzień przed pieczeniem. Tyle czasu bowiem trwa peklowanie. Dzięki temu schab nabierze pięknego różowego koloru ale również wspaniałego aromatu. W ten sposób przygotujecie również pyszną szynkę. Polecam, naprawdę warto! 1 kg schabu bez kości Zalewa: 2,5 l wody 100 g soli peklowej łyżeczka cukru po 5 ziaren jałowca, ziela angielskiego i pieprzu 5 liści laurowych 6 ząbków czosnku Marynata: op. przyprawy do mięsa wieprzowego łyże... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Smakołyki Asi
Autor
joanna30
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
mięso, marynaty, schab, mięsa pieczone, szynka, śniadania, papryka, pieczeń z szynki, pieczona szynka, bez pieczenia
Inne przepisy z Smakołyki Asi
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję