Pieczona pierś indyka w smakach Podlasia

Pieczona pierś indyka w smakach Podlasia

Pieczona pierś indyka w smakach Podlasia

Przepis na : obiad

Mam trochę utrudniony dostęp do większości przypraw, których używam na co dzień, a zależało mi na upieczeniu sporego kawałka indyka, by się nie zepsuł. Udało mi się dosięgnąć trawę żubrową i czosnek niedźwiedzi - przyprawy, które kojarzą mi się z Podlasiem. I wyszło z tego niezwykle aromatyczne jedzonko :) Dodatkowym plusem, przynajmniej dla mnie teraz, jest mało roboty przy jego przygotowaniu. Składniki : pierś indycza (u mnie pokrojona na 3 kawałki, by szybciej upiec) sól świeżo mielony pieprz pieprz cayenne 8... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Weekendy w domu i ogrodzie

Warto przeczytać

Który miód jest najlepszy? Lecznicze właściwości miodu.

Właściwości miodu zależą od tego jakiego on jest pochodzenia. Pszczeli jest bakteriobójczy i antyseptyczne. Mimo tego ożywia mózg i korzystnie wpływa na pracę układu krwionośnego.

Czytaj dalej...

Dieta Montignaca

Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.

Czytaj dalej...

Autor

Badylarka

gotuję, bo lubię. Uprawiam własne warzywa i owoce, dlatego mam z czego przygotowywać potrawy na stół ;)

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

mięso, pierś, piersi, jabłka, mielone, pieczeń z szynki, kanapki, pieczona szynka, kanapka, mięsa pieczone, królik, szynka, kurczak, indyk, obiad, kurczak pieczony, jabłka pieczone, pierś z indyka, pierś kurczaka, pierś z kurczaka, kurczak w miodzie, mięso mielone, pieczeń z mięsa mielonego, kurczak z czosnkiem, pałki kurczaka, uda z kurczaka

Inne przepisy z Weekendy w domu i ogrodzie

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.