mielone z warzywami - 6859 przepisów (strona:67/458)

Warzywne placuszki z botwinką 200

Placuszki z botwinką zagościły u mnie od razu, gdy tylko pojawiły się młode warzywa. Są łatwe do przygotowania, kolorowe, pełne smaku. Jeśli lubicie placki z cukinii , to te także Wam posmakują. Feta nadaje im kremowej tekstury, a łodyżki botwinki chrupkości w środku. Placuszki najlepiej smakują z jogurtem – jeśli wolicie, aby były konkretniejsze, można też podać do nich, oprócz jogurtu(...)listki botwinki drobno siekamy. Bazylię (jeśli używamy świeżej) także siekamy. Do miski wbijamy jajka. Dodajemy do nich dużą szczyptę soli i świeżo mielony pieprz, wyciskamy czosnek, dodajemy bazylię. Roztrzepujemy widelcem, a następnie dodajemy warzywa i rozkruszoną fetę (jeśli z jakiegoś powodu nie dodajemy fety, musimy dodać więcej soli). Wszystko dokładnie mieszamy i dodajemy mąkę. Ponownie mieszamy, a gdy składniki

Poezja smaku
Lekka sałatka ryżowa z kiełkami, jajkiem i ogórkiem 200

średni ogórek kwaszony około 1 i 1/2 łyżki kiełków rzodkiewki 2 łyżki jogurtu naturalnego sól himalajska do smaku pieprz czarny mielony do smaku Przygotowanie: Jajka gotujemy na twardo. Obieramy i kroimy w kostkę (ja używam siteczka do warzyw). Dodajemy pokrojonego w kostkę ogórka kwaszonego, wcześniej ugotowany ryż (zimny) i kiełki (troszkę zastawiamy na wierzch sałatki). Doprawiamy całość solą himalajską

Słodkie okruszki
Faszerowane cukinie. 178

papryka -starty ser -sól -pieprz -majeranek Sposób przygotowania. Mięso mielone podsmażamy na patelni. Gdy będzie miękkie dodajemy pokrojoną w kostkę paprykę. Kiedy papryka zacznie robić się miękka dodajemy kukurydzę i pokrojoną w plasterki marchewkę. Przyprawiamy do smaku solą, pieprzem i majerankiem. Całość dokładnie mieszamy. Następnie przygotowujemy cukinie. Warzywo dokładnie myjemy i przekrawamy w poprzek. Wyżłabiamy łyżką środek

Magia jedzenia.
Zapiekanka makaronowa z warzywami, serem brie i parówkami 184

chcecie je dobrze wykorzystać to wrzućcie je do makaronowej zapiekanki. Dodatki? Proste: ser, parę parówek (ewentualnie wędlina, kurczak, mięso mielone lub bezmięsnie - co macie i lubicie) i sos z ziołami. Składniki: ok. 3 szklanek makaronu świderki (lub penne) warzywa mrożone: ile? dodałam po większej garści: żółta fasola, zielona cięta fasola, groszek zielony, kukurydza, kilka kwiatów brokułów i kalafiora

Zasmakuj Kuchni
Dynia duszona w warzywach 162

groszek, 10 dag żółtego sera, 3 łyżki przecieru pomidorowego, sól do smaku, pieprz do smaku, olej do smażenia, papryka mielona  słodka do smaku Wykonanie: Dynię oczyścić, pokroić, doprawić do smaku, panierować w mące i usmażyć na rozgrzanym smalcu. Warzywa obrać, pokroić , przyprawić do smaku i udusić na oleju do miękkości. Następnie warzywa wymieszać z przecierem pomidorowym i startym

Tradycyjna Kuchnia
na drobiowych klopsach zupa jarzynowo-szpinakowa... 169

Składniki: mięso mielone drobiowe 1/2 kg, jajko 1 sztuka, cebula biała 1 mała, Kucharek - uniwersalna 2 łyżeczki, pieprz czarny mielony 1 łyżeczka, kasza manna 2 łyżki, bułka tarta 1/2 szklanki, mąka pszenna - ile potrzeba, woda 4 litry, ziemniaki 6 większe, warzywa mrożone 750 gram, szpinak świeży lub mrożony 1 kubek, śmietana 12% 1 szklanka, przyprawa

W Mojej Kuchni Lubię
Wielkanocne jajka z cukinią i wędzonym łososiem 160

wędzonego łososia 2 łyżki majonezu 1 łyżka tartego chrzanu ze słoiczka 2 – 3 łyżki posiekanego szczypiorku 1 cukinia (nie za duża) Pieprz czarny mielony Sól Olej rzepakowy Wykonanie: Cukinię umyć i obieraczką do warzyw pociąć wzdłuż na plastry. Podsmażyć (ok.1-2 min) na oleju z dwóch stron. Odłożyć na talerz. Jajka ugotować na twardo (ok. 10 min.). Obrać ze skorupek

Przepisy Babci
Bakłażany faszerowane mięsem i warzywami w sosie śmietanowym ze szczypiorkiem 158

Pieczone faszerowane bakłażany. Zazwyczaj faszeruję je mięsem mielonym, pomidorami, generalnie passatą z dodatkami cebuli, chili, pieczarek. Raczej tradycyjnie, bez wyszukanych dodatków. Dziś nieco inna wersja

Zasmakuj Kuchni
Zrazy wieprzowe 153

pokrojona włoszczyzna listek, ziele sól koperek Mięso pokroić na plastry i rozbić.Posypać wegetą, posmarować musztardą.Na każdy plaster mięsa kłaść mięso mielone [ wcześniej doprawione].Zwijać roladki i spiąć wykałaczką.Wodę z warzywami i przyprawami zagotować, dodać spięte zrazy i gotować [ ja gotowałam w wolnowarze  [high  2 -4 lub low około

Moje domowe kucharzenie
Szaszłyki wegańskie 203

opanowanie nowego MENU. 😄 Dziś na topie mamy SZASZŁYKI WEGAŃSKIE!😆 Skladniki: Papryka Olivki Pieczarki Cebula Cukinia Ogórek  Przyprawy Sól i pieprz Ostra papryka - mielona Bazylia Oregano Sos sojowy Oraz Patyczki do szaszłyków  Przygotowanie: Warzywa kroimy w kostki lub plasterki. Następnie nadziewamy naprzemiennie na patyczek do szaszłyków. Cebula stanowi bardzo praktyczny izolator pomiędzy innymi warzywami. Gotowe szaszłyki można ułożyć

Dieta Rozdzielna i Zdrowie
Cannelloni 230

Niby to tylko makaron, ale na pewno nie jest zwyczajny 🙂 Składniki 1 opakowanie makaronu cannelloni Lubella 40 dkg łopatki wieprzowej 2 cebule 3 marchewki 1 mała

czarrna od kuchni
Chilli con carne 191

To chyba jedna z najbardziej uwielbianych przeze mnie potraw. Chili con carne ma w sobie to co najbardziej lubię: mięso mielone , paprykę  i

Pobite gary Barbary
Ruloniki z grilla na mięsie mielonym 191

Wyznaję zasadę, że danie musi być smaczne i proste. I takie właśnie są te ruloniki z mięsa mielonego. Nie potrzeba dużo czasu, by je przygotować

Gotuję Testuję
Pulpeciki mięsno-warzywne w sosie 339

Syty, smaczny obiad Składniki 250 g mięsa mielonego 1/2 cukinii 1/2 czerwonej papryki 1 kromka czerstwego chleba sól, pieprz słodka papryka, chili świeże zioła, bazylia

czarrna od kuchni
Libańska mieszanka siedmiu przypraw 163

Przyprawa charakteryzuje się wyrazistym smakiem i intensywnym aromatem, doskonale pasuje jako dodatek do pieczonych i grillowanych mięs oraz warzyw. Recenzja książki jest dostępna tutaj  Składniki 1 łyżeczka zmielonego ziela angielskiego 1 łyżeczka świeżo zmielonego czarnego pieprzu 1 łyżeczka mielonego cynamonu 1 łyżeczka mielonych goździków 1 łyżeczka mielonej gałki muszkatołowej 1 łyżeczka zmielonej kolendry (czasem jest zastępowana(...)zmielonymi nasionami wiśni wonnej) 1 łyżeczka mielonego suszonego imbiru Przygotowanie Wszystkie składniki dokładnie wymieszać i...  gotowe :) Przechowywać w szczelnym pojemniku. Używać do czerwonych mięs, drobiu i warzyw. Uwaga Jeżeli używamy całych nasion to dla wydobycia aromatu kolendrę, goździki, ziele angielskie i czarny pieprz warto przed zmieleniem podgrzać na patelni przez około 1 minutę, a dopiero później utłuc

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję