mielone z warzywami - 6859 przepisów (strona:62/458)

MUFFINKI Z MIĘSA MIELONEGO 167

drobno posiekać,zeszklić cebulę,dodać paprykę i dusić na średnim ogniu,od czasu do czasu mieszając.Nadzienie przełożyć na talerzyk,odstawić do ostygnięcia. Mięso mielone doprawić solą,pieprzem,czosnkiem dosyć intensywnie,dodać duszone warzywa,doprawić według uznania.By ożywić moje muffiny dodałam jeszcze posiekaną pietruszkę- akcent zielony.starannie wszystko połączyć. Formy do muffin wyłożyć wyłożyć papilotkami,wypełnić do połowy przygotowanym

Niespełnione zdolności kulinarne
KOTLECIKI MIELONE Z CUKINIĄ 98

coś bardziej treściwego.Dzisiaj padło na pyszne,wilgotne i mięciutkie kotleciki z cukinią.Z powodzeniem możecie je zrobić dla dzieci,które nie przepadają za warzywami,cukinia nie jest wyczuwalna.Taka mała odmiana od tradycyjnych mielonych,polecam. Składniki:   50dag mielonego mięsa 1 cukinia 1 cebula 1 jajko przyprawy wg uznania: u mnie sól,pieprz,czerwona czubryca i suszone płatki

Niespełnione zdolności kulinarne
Szaszłyk z mielonego mięsa z warzywną niespodzianką 220

Sól Pieprz Patyczki do szaszłyków olej Wykonanie: Mięso mielone doprawiamy vegetą, czerwoną papryką, czosnkiem. Mieszamy. Cukinię kroimy w kostkę ok 1 ½ - 2 cm, podobnie jak paprykę. Na patyk do szaszłyków nadziewamy kolejno papryki, cukinie i pieczarki. Z części mięsa mielonego formujemy płaskiego kotleta, układamy na nim patyk z warzywami i zawijamy / obklejamy ( jeżeli mięso lepi się

Smaki Ewy
Obiadowe kubeczki 169

Lubię faszerowane warzywa w każdej postaci Składniki - 0,5 kg mięsa mielonego z łopatki - 5 małej cukinii - 4 papryki - 1 cebula -2 ząbki czosnku - 1 torebka ryżu - 15 dag sera żółtego - 3/4 l słoik pomidorów krojonych w sosie własnym przepis w mojej kolekcji http://www.przyslijprzepis.pl/przepis/pomidory-w-sosie-wlasnym-jak-z-puszki - 1 łyżka papryki słodkiej - kilka listków bazylia - 2 kostki rosołowa mięsna - sól pieprz(...)cukinii wydrążyć środki  miąższ pokroić w drobną kostkę 2. -ugotować ryż cebulę pokroić w kostkę dać na patelnię dodać troszkę oleju smażyć aż się zeszkli  dodać mięso mielone czosnek przeciśnięty przez praskę kostkę rosołowa smażymy aż się mięso zrumieni  dodać pokrojony miąższ z cukinii smażyć do odparowania wody 3. - wymieszać z ryżem doprawić solą pieprzem

W królestwie smaków Beaty
.908. upieczone w słoiku + 2 pomysły na ryż 162

szklance wody (ew. dolej max. 1/2 szklanki jeśli szybko wchłonie wodę). LUNCH - Ryż z mieszanką sałat PRZEPIS /1 porcja/ ~50g ryżu z warzywami Piątnica ~woda do ugotowania ryżu* ~1/2 łyżeczki kozieradki mielonej Piątnica ~sól, pieprz do smaku ~3 garści ulubionej mieszanki sałat Ryż gotujemy wg. przepisu na opakowaniu. Studzimy, dodajemy pozostałe składniki i mieszamy. Smacznego! *Nie jestem zwolenniczką gotowania

breakfast of dreams
Tortilla z nadzieniem paprykowo-pomidorowo-fasolowym 232

minuty do zeszklenia, często mieszając. Następnie dodajemy paprykę i pomidory. Podgrzewamy przez kilka minut do zagotowania, często mieszając i dodając w międzyczasie chilli, mieloną paprykę i sól. Patelnię przestawiamy na mały ogień. Warzywa dusimy powoli przez około 15 minut, w zasadzie pod przykryciem. Jeśli jednak zrobią się zbyt wodniste (pomidory puszczą sok), zdejmujemy pokrywkę, aby odparować nadmiar wody

Kulinarna Pokusa
Pasztet warzywny 156

łyżka klarowanego masła w temperaturze pokojowej 3 łyżki białego wytrawnego wina 100 g masła w temperaturze pokojowej 1 łyżeczka gałki muszkatołowej ½ łyżeczki słodkiej papryki mielonej sól pieprz 10 łyżek bułki tartej 3 jaja Warzywa obrać, umyć. 2 marchewki, seler i pietruszkę grubo pokroić. Przełożyć do garnka, zalać 1 litrem wody, dołożyć liść laurowy, ziele angielskie, ziarna kozieradki. Doprowadzić

Pełny talerz
PIECZARKI NADZIEWANE KASZĄ QUINOA 219

łasny;/ 15 sporych pieczarek 2/3 szklanki kaszy quinoa (u mnie mieszanej) 1/2 białej części pora 1/2 niewielkiej czerwonej cebuli 2 szklanki wywaru z warzyw 2-3 ząbki czosnku 1/2 łyżeczki słodkiej papryki mielonej 1/2 łyżeczki ostrej papryki mielonej 1/2 łyżeczki gałki muszkatołowej sól, pieprz 2-3 łyżki oleju roślinnego ok. 80g żółtego sera w plasterkach Kaszę quinoa przepłukuję

W kuchni Karmel-itki
Pasztet z kaczki z suszoną śliwką 141

kilka listków laurowych. Dusić, aż mięso będzie bardzo miękkie, rozpadające się.Wątróbkę podusić z cebulką na oleju - krótko.  Bułkę namoczyć w mleku. Mięso, wątróbkę, warzywa i bułkę przepuścić trzy razy przez maszynkę do mielenia mięsa. Do masy dodać jajka i starannie wyrobić, aż masa będzie gładka i lśniąca. Doprawić gałką, solą i pieprzem. Dodać wyciśnięty czosnek. Napełnić połówkę foremki

W kuchennym oknie Ewy
Pyszny pasztet domowy 141

kilka listków laurowych. Dusić, aż mięso będzie bardzo miękkie, rozpadające się. Wątróbkę podusić z cebulka na oleju - krótko.  Bułkę namoczyć w mleku. Mięso, wątróbkę, warzywa i bułkę przepuścić trzy razy przez maszynkę do mielenia mięsa. Do masy dodać jajka i starannie wyrobić, aż masa będzie gładka i lśniąca. Doprawić gałką, solą i pieprzem. Dodać wyciśnięty czosnek. Napełnić  foremki

W kuchennym oknie Ewy
WEGETARIAŃSKI PAPRYKARZ. 223

marchewki 1/2 szklanki suchej kaszy jaglanej 1 cebula 1 liść laurowy 2 ziela angielskie 2 łyżki stołowe koncentratu pomidorowego 1/2 łyżeczki wędzonej papryki 1 łyżeczka słodkiej mielonej papryki 3-4 łyżki sosu sojowego chili w płatkach Marchewki obieram, ścieram na grubych oczkach. Przesmażam na odrobinie oleju z posiekaną cebulą, liściem laurowym i zielem angielskim oraz koncentratem, a gdy cebula(...)gotuję w lekko osolonej wodzie, około 15 minut od zagotowania wody. Musi wchłonąć cały płyn. Studzę. Kaszę łączę z marchewkową masą, mieszam i delikatnie mielę blenderem, ale tak, by czuć strukturę kaszy i warzyw. Doprawiam sosem sojowym, papryką słodką i wędzoną, dodaję też chili i nieco pieprzu. Wstawiam na godzinę do lodówki, by masa stężała, a aromaty się "przegryzły". Przechowuję

W kuchni Karmel-itki
Keczup z cukinii 145

szklanki cukru 3/4 szklanki octu 10% 400 g koncentratu pomidorowego 1,5 łyżki soli kamiennej 1 czupata łyżeczka słodkiej papryki 1 płaska łyżeczka mielonego pieprzu 1/2 łyżeczki pieprzu cayenne lub ostrej papryki Warzywa zetrzeć na tarce o grubych oczkach i przełożyć do garnka. Następnie dodać sól i dokładnie wymieszać, odstawić na 6 godzin. Po tym czasie garnek postawić

Monia miesza i gotuje
Kuskus (i) my 169

mielone kończy u mnie zazwyczaj jako kotlet albo spaghetti. Rzadko kiedy robię z nim coś więcej. Jednak, aby nie wiało nudą na blogu i na talerzu, wykombinowałam klopsa. A że ostatnio rozsmakowałam się w kuskusie, domyślacie się za pewne dzisiejszej mieszanki. Kuskus kusi nas! 400g mieszanego mięsa mielonego 1 jajko 1 cebula 5 łyżek kuskusa z warzywami

bastalena
Schabowy..pachnący czosnkiem 167

sól kuchenna, czosnek granulowany, ekstrakt czosnku Zastosowanie :  do nacierania i marynowania mięs, drobiu, ryb przed ich podaniem, do zup, sosów, steków, kotletów, mięs mielonych, gulaszy, dań z jaj. Doskonałą do świeżych gotowanych warzyw. Do potraw z grzybów oraz serów

Moje domowe kucharzenie

Proponowane wyszukiwania